passzio.hu
Keresés Minden téma

Minden téma
  

    
Miben akarsz keresni? Cikkek Felhasználók Ismertetők


Keresés eredményei


 Jon Anderson - 1000 Hands: Chapter One (2019)


Szerkesztette: pjuan


A Yes jellegzetes énekhangjaként és egyfajta spirituális vezetőjeként ismert John Roy Anderson ugyan már 74 esztendős, de biztosan állíthatom, hogy ebben a tizenötödik szólólemezében sem fognak csalódni a rajongói! A 2005-ös budapesti szólókoncertje kapcsán írta az egyik kolléga, hogy "a hangja változatlan magasságokban, a szíve a helyén, a szerénysége példaértékű..." - és bár eltelt azóta 14 év, de ma is minden szavával egyetértek!

Az 50 perces albumon az énekes mögött igazi sztárparádé vonul fel... Szinte minden fontosabb egykori és jelenlegi zenésztársa mellett olyan nevek is felbukkannak, mint Chick Corea, Billy Cobham, Jean-Luc Ponty, Jerry Goodman, Ian Anderson, de érdemes végigfutni a cikk végén a teljes névsort...

Ideje: 2019. április 08. hétfő 00:05:00
találat címre
Téma: Lemezismertetők

 Yes - 50th Anniversary Live At The Apollo (2018, Dionysosrising)


Szerkesztette: Dionysosrising


Hogy ezt már milyen piszkos régen vártam! Egyrészt a formációban szereplő legendák összeborulását, másrészt a DVD megjelenését és tisztességes áron való beszerzését. A legendás O2 Manchester Apolló-ban, 2017. március 25-én rögzítették a Yes zenével turnézó triász: Anderson, Rabin és Wakeman koncertjét, hogy a magamfajta senkiházi magyarok is megnézhessék az előadást (ha már Lengyelország-nál közelebb nem jutottak sem ezzel, sem az egy évvel későbbi Quintessential Yes turnéval)...

Ideje: 2018. november 24. szombat 12:05:00
találat cikk szövegére
Téma: DVD ajánló

 Yes - 50th Anniversary Live At The Apollo (2018)


Szerkesztette: pjuan


Idén kereken 50 éve, 1968-ban alakult a London-i Yes, amiből jó ideje két verzió létezik! Az egyiket Steve Howe gitáros viszi Alan White dobossal, benne Billy Sherwood basszusgitáros, Geoff Downes billentyűs és Jon Davison énekes szerepel még. Ennek a felállásnak az utolsó kiadványa a 2017-es Topographic Drama - Live Across America című élő anyag volt!

És létezik ez a másik, ami Yes feat. Jon Anderson, Trevor Rabin & Rick Wakeman - vagy röviden Yes feat. ARW - néven fut 2010-környéke óta, amiben a trión kívül - Wakeman egykori segítője - Lee Pomeroy basszusgitározik és - Rabin korábbi munkatársa - Lou Molino III dobol. Ennek a felállásnak ez az ünnepi koncert kiadvány a bemutatkozása, amit 2017. március 25-én rögzítettek a Manchester-i O2 Apollo arénában! A műsor természetesen klasszikusokból áll, a kommerszebb Rabin-érát is beleértve!

Ideje: 2018. szeptember 11. kedd 12:05:00
találat cikk szövegére
Téma: Lemezismertetők

 Sound Of Contact - Dimensionaut (2013)


Szerkesztette: pjuan


A Sound Of Contact egy friss brit progresszív rock zenekar, aminek a főszereplője a legendás Genesises Phil Collins dobos-énekes 36 éves - szintén dobos-énekes - fia, Simon Collins, aki 1999-óta adja ki szólóban a dalait, eddig - szám szerint - három nem túl sikeres korongján... Most, pontosabban 2010-óta valami nagyobbat gondolt ki magának, Sound Of Contact néven társult Dave Kerzner billentyűssel, aki Jon Anderson (Yes) és Steven Wilson mellett is bizonyította már progresszív rockzenészi képességeit... és mostanra megszületett a nagy sci-fi inspirálta space rock művük is Dimensionaut címmel...

Ideje: 2013. május 21. kedd 00:05:00
találat cikk szövegére
Téma: Lemezismertetők

 YES - Live at Montreux 2003 (2007)


Szerkesztette: pjuan


A Londonban, 1968-ban az énekes Jon Anderson és a basszusgitáros Chris Squire alapította YES, jó ideje alussza álmát. Utoljára 2003. környékén voltak igazán aktívnak mondhatóak, amikor Jon, Chris, Steve Howe, Rick Wakeman és Alan White, többek között a Budapest Sportarénában is koncertet adtak. Ennek a 2003-as turnénak a Montreux Jazz Fesztivál állomásán vették fel azt a koncertet, ami DVD-n és CD-n most megjelenik... (ahol a YES 1977-ben a Going For The One-t rögzítette - ettől aktuális 2007-ben ez a kiadvány)

Ideje: 2007. november 23. péntek 00:34:17
találat cikk szövegére
Téma: DVD ajánló

 Jon Anderson - 2005. szeptember 7. - koncertbeszámoló


Szerkesztette: bcsaba
Robert Burns:
John Anderson, szívem, John
(Szabó Lőrinc fordítása)

John Anderson, szívem, John,
kezdetben valaha
hajad koromsötét volt
s a homlokod sima.
Ráncos ma homlokod, John,
hajad leng deresen,
de áldás ősz fejedre
John Anderson, szívem.
John Anderson, szívem, John,
együtt vágtunk a hegynek,
volt víg napunk elég, John,
szép emlék két öregnek.
Lefelé ballagunk már
kéz-kézben csöndesen,
s lent együtt pihenünk majd,
John Anderson, szívem.

Ideje: 2005. szeptember 27. kedd 18:05:00
találat címre
Téma: Koncertbeszámolók

 JON ANDERSON SOLO - 2005. szeptember 7.


Szerkesztette: o-porat


Ülőhelyes koncert! Program: Jon Anderson szólólemezei, Yes, Vangelis, Kitaroval közös lemezeinek anyaga! Jegyek június 24-tol kaphatók a TEX, PeCsa, Lemezkuckó (Király u. 67.), Stereo Kft. (Bartók Béla u.59.), Publika jegypénztárakban.

Ideje: 2005. augusztus 27. szombat 19:00:06
találat cikk szövegére
Téma: Koncertmenü

 YES biográfia


Szerkesztette: pjuan


Jon Anderson (1944. okt. 25.) és Chris Squire (1948. márc. 4.) már régóta próbálkoztak zenéléssel, amikor 1968-ban olyan, késobb sztárokká vált hírességekkel, mint Bill Bruford, Tony Kaye és Peter Banks megalapították a Yest. Az együttes hamar kitunt zenei stílusával, hangzásvilágával, amelyre mind a komolyzene, mind az art-rock stílusjegyei jellemzoek. A négy kituno zenész képességei mellett Jon Anderson kristálytiszta, képzett, igen magas hangja lehetové tette, hogy egy új, elnevezhetetlen stílust hozzanak létre.

Ideje: 2003. augusztus 18. hétfő 00:00:00
találat cikk szövegére
Téma: Cikkek

 Yes koncert a Budapest Sportarénában


Szerkesztette: pjuan


A FULL CIRCLE TOUR keretében, 2003-06-18-án hazánkba érkezett a zenekar. Előzenekar nélkül érkeztek, és talán a legérdekesebb felállásban. (nekem csak Trevor Rabin hiányzott, aki az egyik nagy kedvenc gitárosom)Ideje: 2003. július 13. vasárnap 04:49:41
találat cikk szövegére
Téma: Koncertbeszámolók

 YES - Live From House Of Blues (DVD)


Szerkesztette: pjuan


Június 18-án progresszív történelmi csoda érkezik Budapestre. Kitaláltátok? YES koncert lesz, köszönettel a szervezőknek. Ezért is fontos ez a 112 perces koncert DVD.

Bár számomra teljesen követhetetlen kik is alkotják a zenekart jelenleg, és itt a DVD-n is vannak ismeretlen arcok a zenekarban, de a progresszív zene egyik legnagyobb csillagának számító zenekar dalai akkor is figyelemre érdemesek, ha minden meghatározó tag távozott is a zenekarból. No, azért erről nincsen szó, reményeim szerint. Az biztos, hogy a DVD-n szereplő tagság már a múlt, de ha a hírek igazak akkor újra visszatért hozzájuk az alapító szintetizátoros Rick Wakeman. (akit itt a DVD-n egy fiatal tehetséges muzsikus helyettesít)

Ideje: 2003. július 08. kedd 22:06:36
találat cikk szövegére
Téma: DVD ajánlókövetkező találat

... továbbá

Nem találta meg, amit keres?


Keresés "Jon Anderson -" Ideje::

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Koncertek 2019. április 19. és 2019. május 05. között: