passzio.hu
Keresés Minden téma

Minden téma
  

    
Miben akarsz keresni? Cikkek Felhasználók Ismertetők


Keresés eredményei


 Atomic Playboyz - Searchin' For Gods, Livin' Like Dogs (2018, info)


Szerkesztette: bcsaba


Az Atomic Playboyz 2013-ban alakult, de jelenlegi, véglegesnek tekinthető formáját 2015-ben nyerte el. Stílusuk leginkább a glam, a sleaze és a hard rock kategóriákhoz áll közel, némi punkos felhanggal vegyítve. Mivel azonban egyik kategóriába sem illenek teljesen bele, így egyedien a rock-shock-pop elnevezést használják...

Ideje: 2018. november 27. kedd 00:00:00
Téma: Rövid hírek

 Miklóska Lajos - élete és munkássága (2018, könyv)


Szerkesztette: bcsaba


A Sakk-Matt, a Korong, a Syrius és a Beatrice legendás basszusgitáros-énekes dalszerzője, Miklóska Lajos életéről szóló könyv jelent meg a napokban.

Lajos a beatkorszakban amatőr zenekarokban játszott, a Sakk-Matt-ban Radics Béla zenésztársaként kezdte profi pályafutását, majd a '70-es évek elejének progresszívabb zenekarainak lett meghatározó alakja, mint a Korong és a Syrius, hogy aztán következzen az az 1978 és 1981 közti korszak, a Beatrice legnagyobb korszaka, mellyel Miklóska Lajos a magyar rocktörténet legfényesebb lapjaira írta be magát dalaival.

Ideje: 2018. november 19. hétfő 18:05:00
Téma: Kultúra

 Nagy Feró - Hamlet (remaster, 2018)


Szerkesztette: bcsaba


Végre megjelent CD-n is Nagy Feró 1986-os szinte elfeledett, zseniális alkotása, a Hamlet. Kritikát már írtam az eredeti LP-ről, aki kíváncsi rá, az itt olvashatja, most inkább az új kiadványról, mint olyanról szólnék egy keveset...

Ideje: 2018. november 15. csütörtök 00:05:00
Téma: Lemezismertetők

 Lead Zeppelin - 50 éves a Led Zeppelin @ 2018. november 17. - Muzikum


Szerkesztette: bcsaba


A Led Zeppelin 2018-ban ünnepli megalakulásának 50. évfordulóját, így a legmarkánsabb hazai képviselője úgy döntött, hogy ünnepi koncerttel tiszteleg a legendás "anyabanda" életműve előtt. A koncerten a Lead Zeppelin szinte teljesen élethűen idézi fel az eredeti hangzást, megspékelve egy izgalmas, energikus előadásmóddal. Vendégek Póka Egon, Vilmányi Gábor és Csík István lesznek!

Ideje: 2018. november 13. kedd 18:00:00
Téma: Koncertmenü

 S. Varga Ilona ALion - Magyar Rock naptár (2019)


Szerkesztette: bcsaba


S. Varga Ilona ALion több évtizednyi koncertfotós munkásságából készült a 2019-es naptárválogatás. 14 fotóval, magyar és angol nyelvű rövid zenekari infókkal. Lemeznaptár, 30x30 cm-es méretben.

Tankcsapda (Fejes Tamás), Fish! (Binges Zsolt), Nyers (Czutor Zoltán), F.O.System (Mátyás Attila), VHK (Grandpierre Atilla - borítón pedig Németh László Fritz), Beatrice (Nagy Feró), Lord (Gidófalvy Attila), Ganxsta Zolee és a Kartel (Ganxsta Zana Zoli), Sex Action (Szendrey Zsolt Szasza), Karthago (Takáts Tamás), Óriás (Nagy Dávid), Lead Zeppelin (Vörös Gábor), Kispál és a Borz (Kispál András).

A hazai zenekarok színpadi életéből ellesett pillanatokat a ROCK FM támogatásával a Százszorkép Kiadó jelentette meg. Megrendelhetők az interneten a Libri oldalán, a Könyvtündér oldalán, valamint megvásárolható az Auchan áruházak könyves osztályain. - S. Varga Ilona - ALion photo.

Ideje: 2018. november 06. kedd 12:00:00
Téma: Aktuális

 Led Zeppelin by Led Zeppelin (2018, könyvkritika)


Szerkesztette: bcsaba


A Led Zeppelin 50 éves jubileuma alkalmából megjelent a banda első és egyetlen hivatalos könyve (fotóalbuma). Korábban számtalan kiadvány jelent meg a zenekar munkásságáról, itt a passzio.hu hasábjain is írunk már az ős Zep-fan Dave Lewis alapműnek számító könyveiről (Concert File, Celebration I-II.), a kiváló újságíró, Chris Welch Grant kötetéről, az aprólékosan elemző Keith Shacwick írásáról, vagy a Hulett-Prochnicky páros fércmunkájáról. Most a jubileum kapcsán is sok újdonság kerül(t) a piacra, de mi mégis ezt vártuk a legjobban. Hogyan tekintenek vissza a zenekar tagjai közös pályafutásra, milyen újdonságok kerülnek napvilágra? Nos, az eredmény némileg felemásra sikeredett...

Ideje: 2018. november 04. vasárnap 18:05:00
Téma: Kultúra

 F.O. System - Day Of The Gloom - LP megjelenés (2018, info)


Szerkesztette: bcsaba


A demók még jók voltak... Ugye mindenkinek ismerős ez a vicces szlogen? Nos, sokak szerint ez a mondás különösen igaz az F.O.System-re. A zenekar első nagylemeze 1990-ben jelent meg, mire azonban az album napvilágot látott, már leáldozott a '80-as évek hazai undergroundjára jellemző hangulatvilág és a tagok is más zenei stílusok felé fordultak...

Ideje: 2018. október 22. hétfő 12:00:00
Téma: Rövid hírek

 Poós Zoltán - Rock & Roll Áruház (2018, könyvkritika)


Szerkesztette: bcsaba


Poós Zoltán manapság szerintem a legaktívabb magyar rockszakíró. A nullahategy.hu újságírójaként (főszerkesztőjeként) nem telik el nap tőle témába vágó cikk nélkül. Szégyellem is magam, hogy én eközben az utóbbi hónapokban ráálltam inkább arra, hogy polgári szakmámban pénzt keressek, így nincs időm az olyan világi hívságokra, mint a cikkírás, de erről a könyvről írni kell, mert nagyon jó...

Ideje: 2018. október 08. hétfő 12:05:00
Téma: Kultúra

 Zeffer András Klub és szerzői est @ 2018. szeptember 30. - Rockmúzeum


Szerkesztette: bcsaba


Szeptember 30-án indul Zeffer András (Mobilmánia, Rock Band) előadói klubja a Rockmúzeum-ban. A klub a tervek szerint kötetlenebb, bensőségesebb légkörben fog zajlani, mintha egy átlagos koncerten venne részt a hallgató, több interakcióra számíthatnak az érdeklődők.

Havonta a klubban egy-egy vendég is szerepet kap majd, szeptember 30-án Horváth Attila, Zeffer András állandó szerzőtársa és megannyi magyar rocksláger szövegének írója lesz a vendég! A koncerten felcsendülnek a Zeffer András-hoz kötődő zenekarok szerzeményei, természetesen Zefi saját dalaival az előtérben. A koncert pontos kezdéssel 18 órakor indul, a korábban érkezők a 2000 forintos belépőjeggyel a Rockmúzeumot is megtekinthetik. A koncert 20 órakor végződik.

Ideje: 2018. szeptember 26. szerda 12:00:00
Téma: Koncertmenü

 Nick Mason's Saucerful Of Secrets @ 2018. szeptember 19. - Bécs


Szerkesztette: bcsaba


Ez az év szinte Kánaán volt a Pink Floyd rajongóknak. Tavasszal a világkörüli turnéja keretében a basszusgitáros-dalszerző Roger Waters ejtette útba hazánkat, látványos előadásban tálalva az 1973 és 1979 között "sikerkorszakot". Ősszel pedig a zenekar dobosa, Nick Mason kelt útra, hogy egy, a korábbiaknál érdekesebb felfogásban mutassa be a Floyd életművet... - Bollók Csaba beszámolója!

Ideje: 2018. szeptember 23. vasárnap 18:05:00
Téma: Koncertbeszámolókkövetkező találat

... továbbá

Nem találta meg, amit keres?


Keresés "%" Ideje::

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. december 11. és 2018. december 27. között: