rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Adrenaline Rush - Soul Survivor (2017)

 Látogatottság
Összesen
84562005
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Hajós Maja interjúja Váry Zoltánnal: KISS-Karácsony 

Interjúk

Hajós Maja interjúja Váry Zoltánnal, a Kiss Forever Band vezetőjével.

Kis hazánk egyik legrégebbi és mondhatjuk talán leghíresebb tribute zenekara a Kiss Forever Band. A csapat szinte egész évben külföldön játszik és ügyelnek arra, hogy koncertjeik kuriózumnak számítsanak itthon, éppen ezért nagy esemény, egy-egy hazai fellépésük. A csapat vezetőjével Váry „Starchild” Zoltánnal beszélgettem így év vége közeledtével a szokásos óévbúcsúztató hazai koncertjük apropóján, mellyel december 28-án fogják megörvendeztetni hazai rajongóikat.


Szerkesztette: pjuan
Tovább...

 Deja Vu Music Club koncertek Rob ajánlásával (071220) 

Koncertmenü

December 27. csütörtök (ELŐSZILVESZTERI MOZA-X PARTY!) Deja Vu Music Club XI., Fehérvári út 120. 18 órától, beugró 600 HUF.

fellépők: Old Dolls, Betterfly, Serial No., Zapruder, Moza-X, Stenk, koncertek után disco: DJ Soviet

Hatalmas buli koncertekkel és diszkóval - 18 órától kifulladásig -, meglepetésekkel, italakciókkal! A buli első felében - vagy inkább harmadában - fiatal rockzenekarok mutatják meg magukat. Az Old Dolls ifjú bandája klasszikus rockzenét játszik, míg a Betterfly már sokkal maibb megszólalású zenekar. Kísérletező kedvű, rendkívűl erőteljes, profi produkcióról van szó. A Serial No. dallamos punkrockot játszik.

Az esti fellépők közül a Zapruder zenei gyökerei a 60-as évek végén és a 70-es évek elején keresendők. Zenéjükben felfedezhetők az afroamerikai muzsika, a blues és a soul stílusjegyei, hangulatai. Más számaikban pedig a folkrock és a westcoast egyértelmű hatásai mutatkoznak meg. Egy 8-10 éves történet a Zapruderé, mely épp most éli sokadik újjászületését.

A Moza-X eklektikus és egyben bulizós zenét játszik. Jazz, rock, funk és latin zenei elemeket ötvöző muzsikájukat színes hangszereléssel vértezik fel. Koncertjeiken látható és hallható is például trombita - Gerecs Péter által - és egzotikus ütőhangszerek, melyeket Boltuzits Attila szólaltat illetve üt meg. A legszínesebb hangszert viszont mégis csak az együttes vezéralakja - hát ki más - szokta kézben tartani azokon a bizonyos koncerteken. Aki nem más, mint Jacsó Miklós (Nils, ex Mirror Eyes, ex Dekadance), s hangszere pedig egy gyönyörű tűzpiros Epiphone Dot Studio gitár, amit általában nagy előszeretettel használ amikor csak ideje engedi. A banda ritmusszekcióját Kindla Zoltán dobos és Bálint Áron basszista alkotják. A MOZA-X élő fellépésein - egyenlőre hál Isten másmilyenek nem is léteznek - garantált a felhőtlen és gyakran egzotikus hangulat, úgyhogy, aki esetleg némi állandó depresszióval küzd szerény hétköznapjain meg hétvégéin az bátran keresse fel a zenekar által megtisztelt objektumokat, leginkább a Deja Vu klubot. Másnapra jobban lesz...

A koncertsorozat záró bandája, a Stenk stílusa rafinált és vagány. Borzasztó jó hangulatú bulit csinál ez a banda. Funk, blues, jazz, rock, pop és reggea elemek változó arányú equilibriuma, ahogy ők mondják... Számaikat a jammelések tetejére kilökődő riffekből és melódiákból putrálják össze. Saját szerzeményeikből álló első demójuk négy hónap együttlét után született meg.

December 28. péntek (a Tribute Night to JIM MORRISON) Deja Vu Music Club XI., Fehérvári út 120., 20 órától, belépő: 800 HUF.

Fellépők: The Doors Memorial Band, Sonia és barátai - Janis Joplin számok! (Sonia Zambrano a Sonia és a Sápadtarcúak énekesnője), Alleyway - Rolling Stones műsor!

Egy varázslatos este a csodálatos Jim Morrison emlékének...
A Doors Memorial a legendás The Doors zenekar tiszteletéből és annak muzsikája iránti rajongásának köszönhetően jött létre. A csapat egy része tagja volt a Doors Emlékzenekarnak, mely 2006 óta két külön zenekarként éli életét más-más elképzelésekkel. A Memorial célja, hogy népszerűsítse Jim Morrison művészetét és őrizze emlékét azáltal, hogy visszaadja zenéjüknek eredeti hangzásvilágát és hangulatát. Szívesen vállalja a különböző fesztiválokon való szereplést és ad önálló koncerteket is. Szécsi Rafael, a zenekar vezetője és frontembere, 1996 óta az egyik fő képviselője a Doors zene iránti elhivatott szférának Magyarországon. 10 éve énekli az énekes-költő legenda dalait élőzenés klubokban, a hazai és a külföldi fesztiválokon egyaránt.

December 30. vasárnap (Deja Vu Music Club előszilveszter!), 18 órától, beugró 600 HUF

18 órától fiatal rockzenekarok: Traffic Jam, Red Cap, Organized Confusion, Liquid Fire. 22 órától vidám, alternatív rock: Madagaszkár Messze Van, 23 órától: rock and roll party a SIXTERS zenekarral koncertek után disco: DJ Soviet

Üdvözlettel és kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!
Rob, Deja Vu Music Club koncertszervezője


Szerkesztette: pjuan
Tovább...

 Év végi buli és fotókiállítás BPRNR módra plusz egyéb hírek 

Koncertmenü

Nagyszabású bulival készül a Budapestrocknroll, ahol a koncertek mellett egy plakát- és fotókiálítást is megnézhet az, aki ott lesz a Petőfi Csanokban. A fotókiállítás főszereplője nem más, mint a BPRNR bulikra lelátogató közönség, így valószínűleg sokan felfedeznek majd ismerős arcokat a fotókon. Az este folyamán a Superbutt, a Blind Myself és a (műsorváltozás) The IDORU mellett az Isten Háta Mögött is fellép, ami mostanában igazi kuriózumnak számít, ugyanis a zenekar egyrésze jelenleg külföldön él. Játszik még az igen fiatal srácokból álló Turn Of Mind valamint a The Last Charge, és hogy a szokásos külföldi vendég se maradjon ki, az osztrák From Down To Fall is színpadra lép.
A szervezők és a Light Positive együttműködésének köszönhetően különleges fény- és színpadtechnika lesz látható, a négy főzenekarról pedig DVD felvétel készül.

Időpont: 2007. december 28., Helyszín: Petőfi Csarnok
Fellépők: Superbutt; Blind Myself; The IDORU; Isten Háta Mögött; From Dawn To Fall (A); Turn Of Mind; Last Charge.
Jegyár: elővétel 2300 Ft, helyszínen 2800 Ft, Jegyelővétel: PeCsa, Ticketportal.hu, Speed Westend, Hammer Bolt, Underground Store, CD Pince, Headbanger

Megjelent az ötös BPRNR válogatás, 19 dallal, közte új Subscribe, Mangod, vadonatúj exkluzív Fish!, meg a szokásos Superbutt, Idoru, BTS, Blind Myself stb., plusz olyan vendégek, mint például a Shapat Terror vagy a Turbo. A CD a legegyszerűbben a BPRNR webshopból rendelhető meg (ott teljes tracklistát is találtok), de kapható a jobb lemezboltokban is.

Koncertekből minden napra jut valami mostanában. Csütörtökön Fish! az A38-on, német és magyar vendégzenekarokkal. Aki kíváncsi, hogy mi is lesz a program pontosan, keressen rá a YouTube-on a beharangozó klipre, érdemes. Pénteken ingyenes Subscribe a gödöllői Trafóban, ahová az Örsről lehet HÉV-vel lejutni a legegyszerűbben. Leszállás a Palotakerti megállónál, ami gyakorlatilag a klub bejáratánál van.

Szombaton Wackor és Nuke a W2-ben (Krúdy utca - Körút sarok), ahová a zenekarok és a rendszeresen ott italozó társaság, meg Karel stoner dj-zése mellett mellett azért is érdemes lemenni, mert az első korsó sör mindenkinek ingyen van (nem csak most, minden szombaton), és további italakciók is rendszeresek. Vasárnap, a hétvége levezetéseként Faith No More Tribute a West Balkánban, ahová meg azért érdemes beugrani, mert a hely december 31-ével végleg bezár, így sok lehetőség már nem lesz ott mulatni.

Csak dióhéjban a következő napokról: 29-én Saint Petrol, 30-án Mangod Inc., mindkettő a Rocktogonban, 31-én pedig a már szokásos BPRNR szilveszter a Kultiban, Luca Brasival, Hardcore Jukebox-szal, Jogsi és Hal dj-zéssel, valamint indie DJ-kkel és Mooggal meg Amber Smith-szel kiegészülve.

BPRNR // BUDAPESTROCKNROLL
www.bprnr.com

Szerkesztette: pjuan
Tovább...

 ANTROPOS.hu koncert ajánlói - 071220 

Koncertmenü

2007-12-21 - Az ANTROPOS.hu bemutatja: EZ A DIVAT, CHAKRA HACKER lemezbemutató koncert + Deck Attack

Helyszín: West-Balkán, Budapest (Cím: Futó utca); Belépő: 600 Ft, 22:00-ig ingyenes!

Fellépők: 21:00 - EZ A DIVAT; 22:00 - CHAKRA HACKER lemezbemutató koncert utána - Infragandhi & Superman

Az Ez a divat zenekar a kilencvenes évek végén az elsők között kezdett el kísérletezni a jazz és a különböző elektronikus műfajok ötvözésével. Az azóta eltelt időben a zenekar a különböző elektro-nikus zenei rendezvények és budapesti partik egyik állandó kedvencévé nőtte ki magát. Több magyar és külföldi válogatás lemezen (Real Ibiza 5, Balaton Grooves) szerepeltek. A számok hol lazán, hátradölősen grúvosak, hol pedig gyorsak és lüktetőek, teletömve a legtörtebb ritmusokkal. Egyszerre precíz és érzelmes, dzsesszes és elektronikus. A zenekar Ez nem a divat projektnéven külföldi elektronikus (Brekabeat Era, Beats International, Us3, Spooks), és jazz előadók (Dusty Springfield, Erykah Badu) számaiból ad feldogo-zásműsort. Zwack Kóser körte akció: egyet fizet, kettőt kap! CHAKRA HACKER: BLOOD HIT PARADE lemezbemutató koncert. A Chakra Hacker zenéje sokféle stílusból ötvöződik össze, hallgatása közben felködlik Boban Markovics zenei világa, egy kevés klezmer és egyfajta dzsesszes hangzásvilág. Kicsit kelet-európai sok rézfúvóssal, meg egy kicsit minden más.

2007-12-22 - Az ANTROPOS.hu támogatásával: FOLK ERROR + ZUBOLY koncert. Helyszín: West-Balkán. Belépő: 900 Ft, 20:00-ig ingyenes!

Fellépők: 21:00 - FOLK ERROR; 22:30 - ZUBOLY - utána - PEG TOP BOOGIE: DJ Elliot és Gergő (Tilos)

ZUBOLY: Hívták már őket Magyarország legnépiesebb posztmodern kocsmazenekarának, ők maguk broken etnóként emlegetik saját stílusukat. A magyar jazzélet elismert kísérletezője, Ágoston Béla köré szerveződött társulásban Hock Ernő bőgőn, Benke Félix szájharmonikán, falevelen, miegyeben, Ágoston pedig szaxofonon, dudán, és dorombon játszik, míg a magyar Biz Markie, Busa Pista felel a rap, ill. beatbox betétekért. A magyar népzene találkozása a jazzel, a hiphoppal, Chris Isaak-kel és az AC/DC-vel. PEG TOP BOOGIE - Elliot és Gergő // funk dj-k a Tilosból: Az egyik legjobb feketezene parti a városban hatvanas-hetvenes évekbeli funk groove-okkal. (állandó vendég: Dj Tip) Zwack Kóser vadmeggy akció: Egyet fizet, kettőt kap! 2007. december 6. - 2008. január eleje: Divatfotó kiállítás a Szimpla Kertben (Budapest, VII., Kazinczy u.14.), az ANTROPOS.hu támogatásával! Bővebben itt!


Szerkesztette: pjuan
Tovább...

 Sex Action Mikulás @ 071207 - Wigwam (Hadnagy László beszámolója) 

Koncertbeszámolók

Mély "Deep Throat" torok

Vigasztalhatatlanul takony az idő, reménytelenül szürke. Még a budafoki kiskastélyok tornya is szügyig merül a ködbe. Ilyenkor hideg zsilettpengét kéne reggelizni, egy nagy csésze forró lúgot ráinni, aztán padlásra ballagva a kötél hurkát a gerendán átvetni. Pedig a hurka nem tehet semmiről, az nagyon rendben van. Egy igazi házi disznótoros tepsiskrumplival, sülthagymával, kolbásszal, vöröskáposztával – mi bajom is van nekem a világgal?

Oksa, tegnap súlyos volt a porlasztás és sok a pumpa­ – viszont alvás alig, így ettől van most kicsit szétszakadóban a búra. De túlélem; szenvedjenek a kriplik, a nyomorultak, a lekvár fizikumúak. Én karateversenyre viszem a kölyköt, példát kell mutatnom. Pedig nincs négy órája, hogy kitámolyogtam a Wigwam ajtaján, oszt nézd meg: újra itt esz el előtte a fene. Csak most Százhalomra tépünk, hogy meg ne csússzunk – az éjjel meg Sex Action koncerten voltunk. Ott persze nem a gyerekkel – bár ő már tíz évesen Füst a víz felett-re van rágyógyulva, de annyi füstre és az éjféli kezdésre még nem állt rá a processzora...


Szerkesztette: pjuan
Tovább...

 CROSS BORNS - Halhatatlan vágyódás (2007, válogatás info) 

Rövid hírek

Biográfia: Eltelt tíz év, és rengeteg minden történt, mióta a CROSS BORNS először adott életjelet magáról. A megalakulást követő néhány hónap alatt összeállt a Hetedik címet viselő demo, és az akkor még underground körülmények között terjesztett kazetta, hamar népszerűvé tette a csapatot. Alig telt el egy év, és jött is az első album, a ma már kultikus The Book Of Lost Tales. Legendás idők voltak ezek akkor. Útjára indult a NWOHHM mozgalom, és ennek egyik alap köve lett a Cross Borns. A csapat lendületbe került és az albumok évente követték egymást. A Cross Borns tudatos munkájának köszönhetően a magyar metal mezőny élvonalába került. Olyan csapatokkal koncerteztek együtt, mint a Skyclad, Wanishing Point, Sonata Arctica, Gamma Ray, Rage, Helloween, vagy éppen hazánkból az Ossian, Pokolgép, Kalapács, Akela zenekarokkal. A csapat 2003-ban egy új trilógiába kezdett és ez a munka egészen 2007 januárjáig tartott. Az Orion trilógiát három album meséli el. A monumentális, misztikus kaland újabb híveket toborzott a csapat táborába, így az időközben megalakult Cross Borns Szövetsége is jócskán gyarapodott.


Szerkesztette: pjuan
Tovább...

 Zombie11 Produkció hírei - 071220 

Koncertmenü

December 22-én szombaton Pécs rock klubjában a Toxicban Metal Karácsony kerül megrendezésre. Fellépők: Sear Bliss, Dalriada, Fekete Sereg, Agonize (BiH)

December 22-én szombaton Budapesten a Vörös Yukban Nagy Karácsonyi Punkünnep lesz! Fellépők: HétköznaPI CSAlódások, Konflikt (SK), Prosectura, Koriander, Kéne

December 23-án vasárnap Pécsett a Toxic Club Nagy Karácsonyi Punkünnepe lesz megtartva. Fellépők: HétköznaPI CSAlódások, Konflikt (SK), Prosectura, Clash City Rockers (Clash Tribute)

December 24-én hétfőn, azaz Szenteste Pécsett a Toxic Clubban "Toxic" Karácsony lesz, nyitás: 22:00-kor

December 25-én kedden Debrecenben a Lovarda KiSKArácsony rendezvénye kerül megrendezésre. Fellépők: SKA-Pécs, SKAFUNDERZ, Fast Food Orchestra(CZ)

December 26-án szerdán Pécsett a Toxic Clubban Fuck X-mas! party - belépés ingyenes!

December 27-én csütörtökön Pécsett a Toxic Clubban a 2007-es év utolsó Amatőr Rock Koncertjei

December 28-án pénteken Pécsett a Toxic Clubban Night of the Black Doom VI. Fellépők: Beneth, Malediction, Gate Of Darkness, Blizzard, Sudden Death, Combine

December 28-án pénteken Sopronban a Hangár Music Garden-ben lép fel a Dalriada. A koncerten fellépő további zenekarok: Amadea, Astrodust, Agregator. A koncertek 20 h-kor kezdődnek.

December 29-én szombaton Veszprémben a Padláson lép fel a Dalriada. A koncerten fellépő további zenekarok: Amadea, Golden Rust. A koncertek 21 h-kor kezdődnek.

December 29-én szombaton Pécsett a Toxic Clubban Glam 'n' Roll Előszilveszteri party Fellépők: Helldorado, Nazty Tricks, Metalcicus és a Szexdisznók

December 30-án vasárnap Pécsett a Toxic Clubban Előszilveszteri maratoni CS.Í.T. koncert - vendég: Siberia

December 30-án vasárnap Pakson a Grand Caféban Előszilveszter! Fellépő: SKA-Pécs

December 31-én hétfőn Pécsett a Toxic Club Szilveszteri bulija lesz. 21h-24h-ig SKA-Pécs koncert, utána újévi rockbuli

www.zombie11.hu

Szerkesztette: pjuan
Tovább...

 THROWDOWN - Venom & Tears (2007) 

Lemezismertetők

Gergely ugyan már írt egyszer erről a lemezről (ismertető itt) és komolyan gondolkodóba estem, hogy kell-e nekem feszegetni ezt a témát, de aztán meggyőztem magam, hogy igen. Ugyanis egyáltalán nem osztom a véleményét, a kaliforniai zenekar szerintem egyre lejjebb süllyed lemezei színvonalával, már nem sok választja el őket az arctalan tucatbandák szürke tengerétől.


Szerkesztette: PalSzabolcs
Tovább...

 Szombaton (dec.22.) Anima DJ-set a Kultiban 

Koncertmenü

Az Anima Sound System és megannyi más zenei produkció producerpárosa, Németh Gergő és Prieger Zsolt különleges DJ-setjével mutatkozik be december 22-én, szombaton éjjel a Kultiplexben. Az ingyenes partyn nemcsak David Bowie zenéje találkozik az új francia elektroval, az ősfunk seggrázása meg a Kraftwerk ritmusaival vagy a hardrock kőkemény riffjeivel, hanem Menzkie látványos ledfal-vizuáljával is. A DJ-páros előtt Tommy Brutkho melegít.

Nem mindennapi Anima-hír az is, hogy januárban egyszerre három Anima-album jelenik meg: a remixeket (többek között Kim Cascone, Kevin, Tigrics, a Transglobal Underground és Hortobágyi László verzióit) tartalmazó Upload/Download című lemez, a londoni előadókkal (JC001, Heidi Levo, Jeremy Thompson) rögzített koncertlemez, illetve a Najmányi Lászlóval közösen készített hangoskönyv (Karl-Heinz Koala) is, ráadásul mindez ingyenesen, kizárólag a neten, letölthető lemezborítókkal.

www.animasoundsystem.hu


Szerkesztette: pjuan
Tovább...

 Led Zeppelin - Mothership (2007) 

Lemezismertetők

Felemásan viszonyulok a válogatásalbumokhoz. Vannak olyan zenekarok, ahol kielégít egy „best of”, ilyen nekem a Cream például. A legprogresszívebb és értékesebb dalaik szépen elférnek egy 70 perces albumon, és akkor ott van White Room, Tales Of Brave Ulysses, I’m So Glad, Sunshine Of Your Love, és mondjuk a legnagyobb kedvencem a Desert Cities Of The Heart és még egy pár.

Na a Led Zeppelin nem ilyen zenekar.


Szerkesztette: bcsaba
Tovább...

 Hazai hírek - 071219 

Rövid hírek

[kacatpop] Karácsonyi koncertek: dec21 + dec27 + ajándék a fára

Kedves olvasók! December 21-én szuper karácsonyi koncertet ad az Erik Sumo Band a már törzshelyünkké vált remek A38 hajón. Lesz egy exkluzív, soha-eddig-még-nem-volt meglepetésvendégünk is, az első sorban pedig az Erik Sumo Band gráciái, a fantasztikusének és a zeneszerzés terén egyaránt kiváló Kiss Erzsi, és szövegíró-énekes-dívánk,azaz Harcsa Veronika állnak. Előzenekarunk a veszprémben alakult négytagú akusztikus reggae-csapat, a Roots Kompakt lesz, utánunk a svájci GypsySoundSystem duó szolgáltatja az ütemeket. Küldjétek tovább a szórólapot kedves ismerőseiteknek, mert azt direkt úgy terveztük, hogy ki lehet vágni, és karácsonyfadíszként is fel lehet használni a vigyorgó kókuszainkat!

December 27-én este pedig a Trafóban lép fel legfiatalabb zenekarunk, a fél éves Péterfy Bori & Love Band. Arra kérünk benneteket, hogy a radiocafé szavazásán válasszátok Ti is az év lemezének a Love Band első albumát, hogy nyerhessünk! (www.radiocafe.hu, az oldal alján jobb oldalt lehet szavazni.) Sok és vidám bejgliket mindenkinek!

Év végi zárás a Zagarnál!

ZAGAR az első helyen az MTV-n! Az MTV legjobb dalaiból összeállított 50-es listán (MTV Top Selection) a Wings of Love az első helyre került (50. hét)! ZAGAR az év lemezei között. A Radió Café az év 10 lemeze közé válogatta a Cannot Walk Fly Instead c. új Zagar albumot. A listán szereplő lemezekre a közönség is szavazhat a Radió Café oldalán.

Évvégi mini turné: A Millenárisban tartott, teltházas, nagysikerű lemezbemutató után a zenekar 3 koncertet is ad a két ünnep között. December 27-én a Trafó Bárban, 28-án Debrecenben és 30-án a szegedi SZIN ICE fesztiválon. Minden állomáson fellép majd velük Ligeti Gyuri (The Puzzle) énekes is, illetve Szegeden a Dívák is színpadra állnak.

www.zagarmusic.com
www.myspace.com/zagar
www.myspace.com/zsagerbalazs
www.cls.hu

Karmatronic Records közlemény: Új zenekarral kötött szerződést a Karmatronic Records

Beyoncé rajongói már valószínűleg azóta ismerik a Karmatronic Records nevét, amióta az alapító tagok: Achilles F. Sparta és Peter Krajczár elkészítették a Ring The Alarm hivatalos remix változatát, nem is beszélve Beyoncé duettjéről Shakira-val, Beautiful Liar. Ennek a Budapest/Milán/New York-i kiadónak a kiadványai a világon mindenhol kaphatóak külföldi partnerkapcsolatainkak köszönhetően. Bár a Karmatronic Records fő profilja eddig inkább az elektronikus és hip-hop zenék voltak, néhány hónappal ezelőtt szerződést kötöttek egy zenekarral, ami egy teljesen más stílust követ. A magyar Drugzone már két éve ad koncerteket elektro/gót/rock közönségének kanadai származású, díjnyertes frontemberükkel: Linda Daemon-nal az élen. Két promóciós CD-ét és két klippet készítettek el mielőtt szerződtette őket a Karmatronic Records kiadó.

A Drugzone színházi és horrorisztikus elemeket elegyít mind az előadásaikban és klipjeikben. Egyre több teltházas koncertjük van Magyarországszerte, és most a kiadó közreműködésének köszönhetően legutóbbi videoklipjüket - ami az I Hate Humans című dalra készült - már több zenei adó is sugározni fogja, mint például a VIVA és az MTV. Sajnos ehhez egy cenzúrázott verziót kellett készíteniük a klipből, mert az eredeti verzió túlságosan zavaró volt a 18 éven aluli nézőknek.

Bemutatkozó CD-jük 2008 Januárjában jelenik meg Digital Screams címmel (már kapható az iTunes-on), és remélhetőleg egy évre rá már egy Európai turnén is részt vesznek.

karmatronicrecords.com
drugzoneband.tk
myspace.com/drugzone

Malacka főműsoridőben az RTL Klubon!

Háromszor is hallható lesz a héten a Malacka és a tahó zenéje a televízióban. Az RTL Klub ugyanis szerdán, csütörtökön és pénteken - három részben - tűzi műsorára a Buhera Mátrix című filmet, melynek teljes zenei anyagát a pesti underground klubok kultikus szalonnazenekara készítette.

A Litkai Gergely azonos című könyvéből készült Buhera Mátrix egyébként egy színes magyar, magyarul beszélő (de van benne néhány felirat is) filmvígjáték, amely arra a kínzó kérdésre keresi a választ, mi történik, ha életünk filmjéből csak a kínos részek peregnek le? Ovis farsang, úttörőavatás, ballagás, szalagavató, ehhez jön még pluszban egy vízóra-beszerelés és egy élőhalott autóoktató. Az új vígjáték szakít az elmúlt évek haladó hazai hagyományaival, nincs benne honfoglalás, álgengszterek, indokolatlan szerelmespár és termékelhelyezés, valamint a kötelező látványos asszony is kimaradtak.

Buhera Mátrix (2007. március). Rendező: Márton István. Forgatókönyv: Litkai Gergely. Operatőr: Márton Balázs. Gyártó: Megafilm. Producer: Kálomista Gábor. Szereplők: Bánki Gergely, Tóth Orsolya, Badár Sándor, Szabó Győző, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Hollósi Frigyes. A film egyes részeit szerdán, csütörtökön és pénteken 19:05 órai kezdettel vetíti az RTL Klub.

www.buheramatrix.hu
www.malackaesataho.hu
www.cls.hu

Gergő, a Blind Myself énekese lett a Headbangers Ball műsorvezetője a magyar MTV-n! Indulás: 2008 január közepe!

A Blind Myself pólóminta-tervezési verseny győztesei

Zenekar kedvencei: 1 Sipos Dávid terve; 2 Nagy Ádám munkája. Közönségkedvencek: 1 Viszokai Krisztián terve; 2 Pernecker Dávid munkája. A nyertes mintákat megtekinthetitek a www.blindmyself.com Galéria menüjében! Az első helyezettek egy Blind Myself koncertjegyet (PeCsa buli), Ancient Scream Therapy CD-t, és természetesen Blind pólót nyertek! A második helyzetettek Blind CD-t és pólót! Gratulálunk!

Sokan vagyunk úgy Karácsonykor, hogy nehéz dönteni kinek-mit vegyünk. Sokszor teljesen felesleges baromságokra költjük a pénzt, amelyeknek nagy része porfogóként végzi a polcokon. Ilyen esetekben jusson eszünkbe a jótékonykodás. A Noé állatotthon "találmánya" az ajándékozzon Életet akció. Teendők: 1. Menjél el az állatotthonba (XVII. ker. Csordakút út) december 15 és 24 között. 2. Gondozók segítségével válaszd ki, melyik kis kutyát szeretnéd támogatni és milyen összeggel. 3. Adományozz és vigyed haza szeretteidnek karácsonyi ajándékként a Támogató Kártyát! Biztos lehetsz benne, hogy nincs értelmesebb ajándék, mint amikor valakit egy árva állat gyógykezelésével, ellátásával vagy akár életmentő műtétjével lepsz majd meg! Részeletek itt. A Herosz Menhelyen pedig várják mindenkitől a Karácsonyi adományokat, további részletek itt. Üdv/Blind Myself

The Nightfalls

2007...? utolsó...? Fonyó...? koncert...!!! Igen! 2007 utolsó szombatjára egy hatalmas előszilveszteres-tombolós-lazítós Fonyó koncertre invitálok mindenkit ismét a Sziklába! Meglepetések biztos érni fognak, előtte-utána! Unicum Next AKCIÓ: egyet-fizet-kettőt-vihet, Szikla sör 180Ft/korsó (lehet kérni Fonyó kedvencét is: 1dl Curaccao és 2dl Cappy MultiV = méregzöld kábulat), és még 2 zenekar meghallgatására jogosít fel a jegy, melynek ára Fonyónál 400Ft, egyébként 600Ft! Tehát az időpont, amikorra nem szabad tervezni semmi mást: 2007. december 29., 20:00 kezdettel! Legyél TE is ott ez év uccsó Fonyó koncertjén! Hoppá!! Lehet előrendelni CD-t, amely a novemberi koncert dalait tartalmazza. 14 dal, szépséges dizájnölt borító, az ára most csak 1000Ft! Néhány újabb dal és a novemberi koncertről 2 felvétel: www.myspace.com/fonyo

Nasmith: Helló Helló Helló!

December 29-én nagyszabású koncert a gyomaendrődi Apolló Moziban! Fellépők: EMBERS, PENALTY KICK, RAZE TO THE GROUND, NASMITH! Belépő: 600 Ft! A kezdés időpontja: 21:00!

Splitmind

Üdvözlünk! A zenekar utolsó koncertje lesz Dec. 22.én Komlón a Zrínyi klubban a FATA MORGANA (Deep Purple, Hendrix és egyéb nyalánkságok) társaságában.A buli 20:30kor kezdődik. Mindenkit várunk. Számunkra örömteli hír, hogy végre elkészült a banda első lemeze, amely 10 dalt tartalmaz.A koncerten limitált példányszámban már kapható lesz, idő hiányában (és "kedv") sajnos többet egyenlőre nem tudunk kiadni, majd januárban igen. Viszont ha érdekel, akkor egy 5 dalból álló demót le tudsz tölteni erre a ide kattintva! Ha letöltöd és meghallgatod, és ha nem fáradtság, akkor várjuk a visszajelzéseket! Befejezésül hadd kívánjunk neked és a családodnak kellemes ünnepeket és nagyon boldog új esztendőt! Üdv : OLIWEAR, ZOLA, BaB, DOKI, MIZÓ Soxeretettel várok mindenkit! OTT A HELYED!

Kátai Tamás 2007.12.19. 20:00 600huf/Rockotogon

Az Appreciated zenekar bemutatja: Utoljára ebben az évben Budapesten, a frekventált helyen lévő megújult Rocktogon klubban bukkan majd fel a nemrégiben startolt Appreciated zenekar .A fiúk dallamos post hardcore-ban utaznak, és minnél több embernek szeretnék prezentálni nemsokára elkészülő debütáló albumuk anyagát.Akik ezen az estén bemelegítik a terepet : a Budapesti illetőségű My Wonderfull Accident zenekar, akik zenéjét leginkább az emo kifejezés fémjelzi, és akik országszerte több bulit tudhatnak már a hátuk mögött.A Ghost of Shelter névre keresztelt DeathCore őrület, akik fennállásuk óta másodszor lépnek majd együtt a világot jelentő deszkákra. És az örök különc, fúvosokkal és perkásokkal operáló MOza-x zenekar , akiknek zenéjében ugyanúgy fellelhetőek a jazz, a funk, vagy a rock elemek. A zenei paletta széles. a szórakozás garantált, a program pedig adott erre az estére.Mindenkit szeretettel várunk!

myspace.com/appreciatedband
myspace.com/mywonderfullaccident
moza-x.uw.hu

Amphoteros

Mindenkinek kellemes ünnepeket és rockzenében gazdag, békés új esztendőt kívánunk! Személyes jókívánságokat legközelebb december 22-én, Komáromban, a Gödörben adhatjátok át! Mindenkit szeretettel várunk a Fülke Rockkarácsonyán! Gyertek sokan! 2008-ban először január 18-án találkozhatunk, Nagyigmándon az III. Évnyitó Rockfesztivál Keretében. Bővebb infót küldök később, fellépőnek lehet jelentkkezni, még egy-két hely kiadó. A 18-a különlegessége, hogy egy egész napos rendezvény zárórésze lesz idén az Évnyitó Rockfesztivál, ugyanis megrendezésre kerül az I.Országos Kortárs Könnyűzenei Szakmai Találkozó és Konferencia.

HIvatalos behari: A nagyigmándi Amaranth zenekar, a Peron Music Alapítvány és a nagyigmándi művelődési ház közös szervezésében valósul meg az I. Országos Kortárs Könnyűzenei Szakmai Találkozó és Konferencia, amelynek 2008. január 18-án a nagyigmándi művelődési ház ad helyet. A konferencia a hazai kortárs könnyűzenét támogató civil szervezetek szakmai találkozója, célja pedig nem más, mint a szervezetek bemutatkozása, a területen tevékenykedő szakemberek megismerése, közös projektek tervezése, indítása, pályázati lehetőségek ismertetése, médiakapcsolatok szélesítése. A szervezők a konferenciára nem csak civil szervezeteket várnak, hanem zenekarok részvételére is számítanak, hiszen egy remek alkalom lesz ez a nap a kapcsolatszerzésre. A konferencia szakmai részét követően a III. Évnyitó Rockfesztivállal zárul a rendezvény, amelyen többek között fellép az Amaranth és az X-Kharon zenekar is (további fellépők szervezés alatt). A rockfesztivál 19 órakor kezdődik és természetesen nyilvános, minden érdeklődőt várnak. EGY HÚRON PENDÜLÜNK! Bővebb informácio: amaranth.zenekar@freemail.hu Szeretettel várjuk a zenekarokat, illetve képviselőjüket a konferencia szakmai részére is. Regisztráció egyelőre az amaranth.zenekar@freemail.hu e-mail címen. Semmi extra, csak tudnunk kell, hányan leszünk. Üdv. mindenkinek! Amaranth zenekar

Indian Management & Black Diamond

Kezdetben megkoszonnenk mindenkinek aki resztvett a Rock In Reghin II -on amikor is unepeltuk a 2 eves szulinapunkat. Aki ott volt lathata hogy a zenekar mar uj kiserogitarosal altt a szimpadra.Tobb honapon keresztul kerestunk kisero gitarost es mostanra megtalaltuk Majlat Roland szemelyeben "Rolirol tobb infot nemsokara kaptok" de a koncert utan meg tortent egy valtozas a zenakarban, Ercsei Mihaly elhagyta a zenekart csladi okok miatt es a helyet atvette Sergiu "Szergiurol tobb infot nemsokara" Tehat a Black Diamond 2 uj taggal a szimpadon Heavi Metal Attack's Again

Készül az első lemez és hétvégén már stúdióba is vonulunk Marosvásárhelyen. A Golden stúdióban fogjuk felvenni a Follow the Road című dalt, és remélhetőleg február végéig, március elejéig be is fejezzük a lemez felvételét, ami 8-9 dalt fog tartalmazni. Most hétvégén egy időben a Follow the Road dal videoklipje is készül az IM Production rendezésében, remélhetően a dal és a videoklip az év végéig már hallható és látható lesz a zenekar honlapján, az új fejleményekről mindenkit tájékoztatunk.

www.blackdiamondrock.eu

Wisdom hírek

Sziasztok! Wasárnap Wigwam, a belépés towábbra is INGYENES éjfélig. Kezdési időpontunk a másnapi Ünnepre waló tekintettel 22:30 körül lesz legkésőbb. Aki nem tud eljönni a koncertre, a Webshopunkon keresztül előrendelheti az új At The Gates kislemezt, wagy az új pólókat, pulcsikat, kitűzőket. Miwel éppen a koncertre készülnek el a cuccok, postázni már csak a két ünnep között tudjuk, így aki a fa alá szeretne ezek közül walamit, az mindenképp nézzen be a bulira wasárnap. A metalindex.hu oldalon a Wisdom játék még pár napig tart. A nyertesek sorsolása 23-án lesz, aki nyer emailben lesz értesítwe, és ha jön a Wigwamba, akkor a helyszínen átadjuk nyereményét.

www.wisdom.hu

Tankcsapda koncert december 21. PECSA, december 29. Főnix Csarnok!

Tudod mi lesz december 29-én a debreceni Főnix Csarnokban? És előtte 21-én a budapesti PECSÁ-ban? Hát persze, hogy mindkettő alkalommal Tankcsapda koncert! A 21-i fővárosi bulira már 3 nappal a koncert előtt elkelt minden jegy! A nagy nyomásra való tekintettel a szervezők megpróbálnak még helyet szorítani az érdeklődőknek, de aki még nem vett jegyet és teheti, inkább látogasson el Debrecenbe...

A 29-i debreceni buli már-már hagyománynak mondható, hiszen évek óta, minden decemberben, hazai pályán, hazai közönség előtt búcsúztatja a zenekar az évet. Így idén sem lesz másképp: december 29-én a Tankcsapda zúz majd a sportcsarnokban, ismét elhangzanak a nagy-nagy slágerek, látványos effektek, kitűnő hang- és fénytechnika biztosítja a katarzist! Természetesen felcsendül az új koncertlemez címadó dala, az Elektromágnes is... A koncert külön érdekessége, hogy az egyik előzenekar a Kowalsky Meg A Vega lesz, akik saját óévbúcsúztató koncertjüket egy nappal korábban, december 28-án Budapesten, a Wigwamban tartják. Csak bírjuk, bírják szusszal!

www.cls.hu
www.tankcsapda.com
www.kowalskymegavega.hu

Papa Blues Band hírek

Ezúton tudatjuk a Tisztelt Közönséggel, hogy elindult két oldalunk is , melyeket a a következő linkekre kattintva lehet megtekinteni: zajlik.hu/papabluesband, papabluesband.hotband.hu

Szeretnénk ha minél többen látogatnátok el hozzánk !! Három dalunk is felkerült az oldalakra amelyek közelgő nagylemezünk megjelenése előtt kis ízelítőt adnak eddigi munkánkból. Igazán feelinges Rock dalok születtek! Gyertek hallgassatok minket, írjatok véleményt ,jelöljetek ismerősnek,ajánljatok másoknak, hívjatok koncertezni! Aki szereti a DÖGÖS rockzenét mindenképpen tegyen egy próbát velünk! KONCERT: 2007.12.28 KECSKEMÉT CARIBI CLUB 21.00 ÓRA; Üdv: Papa Blues Band

CADAVERES nóta!! /New song online @ myspace!

Hello!! Most gyön az ami még nem volt!! Felkerült a zenekar "Bűntudat" címó dala a myspace honlapunkra! hesszeljétek! myspace.com/cadaveres. Rokk! 2007 12. 29. - Fezen klub Székesfehérvár(H) 2008 02. 01. - A38 Budapest(H)

www.cadaveres.hu


Szerkesztette: pjuan
Tovább...

 WOLFPACK UNLEASHED - Anthems of Resistance (2007) 

Lemezismertetők

Az osztrák thrash zenekar alig két éves múltra tekint vissza és fenti című korong képében már a második anyaguk jelent meg, ezúttal a Napalm gondozásában. Nekem semmit sem mondott a nevük, eddig sajnos nem volt egymáshoz szerencsénk. Bár valószínűleg csak az én figyelmetlenségem miatt, ugyanis az erősen Bay Area hatású zenéjük mellett nem lehet szó nélkül elmenni és szívmelengető perceket okozhat a stílus rajongóinak.


Szerkesztette: PalSzabolcs
Tovább...

 Mikulásparty – Kispál és a Borz @ PeCsa 2007. december 8. 

Koncertbeszámolók

Szöveg és képek: S.Varga Ilona – A Lion: Az örök és elnyűhetetlen Kispálsaborz húszéves jubileumi opuszán a Petőfi Csarnokban ismételt telt ház mellett nyomta buliját a zenekar. Csendben, gigantikus hírverések nélkül, korrekten, pontos és precíz átfogó tanulmánnyal – három dobossal (Brautigam Gábor, Tóth (Csülök) Zoltán, Mihalik Ábel, aki szinte egyidős a zenekarral!) Magánmegjegyzésem, hogy azért jó lett volna Mike-ot látni a palettán. Viszont Ricsi és Csüli nagyon jól festettek egyszerre a két dobszerkónál!

Történelmi időrendben folyt a koncert – szetlistát nem tudtam jót lőni, nagyon eldugottan láttam csak, messzire. A bejáratnál nepperek hatezerért kínáltak jegyet, nem tudom, hogy el tudták-e adni. A tömeg meghökkentően kulturált volt, úsztatást is összesen hármat láttam. Mintha megilletődött volna kissé ez a közönség. Nem volt fotóriporterek hada, nem voltak okvetetlenkedő újságírók, összesen két kamerát láttam, meg ketten fotóztunk. Pedig megérdemelne ez a turné komolyabb meséket is a zenekarról. Láthattuk Kispit táncolni, nevetgélni, öngyújtóval „stillgitározni”, szelídebbek voltak Lovi konfjai is, Dió épp olyan őrülten rázta fürtjeit, Lecsó pedig szerényen a háttérből mosolygott a népekre. Szokatlan hangulata volt ennek a bulinak. Mintha zeneakadémiai megmérettetésre készülne a zenekar, visszafogottabbnak, „csendesebbnek” tűnt. Pedig jó koncert volt. Gondoltam, készítek egy interjút is velük, aztán másképp döntöttem.

Én csak elfogultan tudok írni róluk, majdnem a kezdetek óta mocorgok körülöttük, nem lennék talán tárgyilagos. Maradjon csak a képes beszámoló. Annyi mindenki elmondott már mindent róluk, hogy nincs rá szükség, hogy újabb ismétlésekbe bocsátkozzunk. Akik szeretik azért, akik nem szeretik azért, akiknek meg közömbös, azoknak meg úgyis mindegy. Érdekes – vagy szeretik, vagy fújolják. Nem láttam még kispálközömbös embereket. Menjünk tovább a zenekarral a jubileumi koncertsorozaton; azért ez a húszéves turné nem semmi ezen a puccmédiasztárolt, méjnsztrímorientált könnyűzenei piacon.

Ahol még játszanak, és minden koncerten újabb meglepetéseket vetnek be:
2007-12-21 Szolnok, Borostyán Művelődési Ház
2007-12-22 Békéscsaba, Ifjúsági Ház
2007-12-28 Pécs, Sportcsarnok
2007-12-31 Szeged, Műjégpálya


Szerkesztette: bcsaba
Tovább...

 Napra; Barbaro @ 080110 - Művészetek Palotája 

Koncertmenü Napra; Barbaro, 2008.01.10. 19:30
Művészetek Palotája Fesztivál Színház
Lágymányosi híd pesti hídfő
2900 Ft. 2300 Ft. 1100 Ft.

Napra: Balogh Kálmán - cimbalom, Bobár Zoltán - harmonika, Both Miklós - gitár, ének, Hegedűs Máté - hegedű, Krámli Kinga - ének, Pfeiler Ferenc - dob, Winter Csaba - basszusgitár

Barbaro: Both Miklós - ének, gitár, Cziránku Sándor - gitár, Herpai Sándor - dob, Zsoldos Tamás - basszusgitár

A magyar és balkáni ihletettségű etnorock legrangosabb zenekarának tartott Barbaro húszesztendős története sikerekben és kudarcokban egyaránt gazdag. Tagjai a Kolinda, a Gépfolklór, a Ködkonda és a Zsarátnok együttesekből kerültek ki, csupa olyan társaságból, amely progresszív, műfaji és földrajzi határokon túlmutató népzenét játszott. Ma már nyilvánvaló, hogy a Barbaro 1990-ben készült első albuma a magyarországi világzene-történet egyik kiemelkedő pontjának tekinthető, CD-n mégsem jelent meg, holott immár tíz-húszezer forintos áron cserél gazdát a piacon. Hazánkat a kilencvenes évek elején elkerülte az a széljárás, amely méltó magasságába emelhette volna ezt a korát megelőző zenekart, és ez oda vezetett, hogy második lemeze után elcsendesedett. Mielőtt azonban teljesen feledésbe merült volna, három éve újjászerveződött, az énekes Tzotzoglu Jorgosz helyén Both Miklóssal. 2007 őszére pedig a régi-új Barbarónak megszületett harmadik albuma, a Barbaro III is - a zenekar 'védjegyének' számító 'sztyeppehangot' felfrissítő lendülettel és zamattal.

És hogy ez az est kétszeresen is páratlan élményt kínáljon, a Barbaro mellett fellép a Napra is, melyet nem más hozott létre, mint a Barbaro-gitáros Both Miklós. A tradicionális Kárpát-medencei népzene és az experimentális rock izgalmas szintézisével három esztendeje feltűnt együttes ugyancsak lemezbemutatót tart. Jaj, a világ! című albumát komoly várakozás előzte meg, hiszen a világzene egyik legkeresettebb angol producere, Ben Mandelson gondoskodásával készült.

www.napra.hu
www.barbaro.hu
www.jegyelado.hu

Szerkesztette: o-porat
Tovább...

 Adrift - Absolution (2007) 

Lemezismertetők

A tampai Jack Owen gitáros neve sok death metal rajongó szívének kedves. Az ex-Cannibal Corpse, jelenleg Deicide gitáros zenekara az Adrift. 2002-ben alapította, az Epitaph/Resurrection dobos Kevin Astl, az Animosity basszer Jen Parker és a Synapse énekes Dean Pskowski-vel közösen.

Ennek ellenére az Adrift-nek semmi köze az extrém metalhoz. Én is, sok rajongóval együtt meglepődtem, amikor elsőként hallottam a project bemutatkozó lemezét. Ez a zene ugyanis grunge-stoner hatású, mainstream heavy-hard rock...


Szerkesztette: pjuan
Tovább...

 PANTHEON-I: The Wanderer and His Shadow (2007) 

Lemezismertetők

A 2002-ben alakult norvég zenekart igazi szupergroupként emlegették a tavalyi debüt megjelenésekor. Mivel két 1349 zenész is érintett a dologban így némileg érthető volt a lelkendezés, viszont maga a lemez közel sem volt olyan horderejű, mint amilyennek megpróbálták beállítani. Hát igen, a kiadók már csak ilyenek, ha egy új csapatot kell eladni a közönségnek. Másrészről viszont abszolút semmi szégyenkeznivalójuk nincs a bemutatkozás kapcsán, korrekt munka volt, az új lemez pedig még magasabbra teszi a mércét.


Szerkesztette: PalSzabolcs
Tovább...

 ManGod.Inc koncertek @ 071229-30 

Koncertmenü

Szevasztok! A ManGod.Inc 2007 utolsó hétvégéjén 2 koncerttel búcsúzik az évtől: december 29-én a debreceni Főnix csarnokban nyitunk a Tankcsapda vendégeként, majd másnap, 30-án a budapesti Rocktogonban (Budapest VI. Mozsár u. 9., Belépő: 1000,-) tartjuk az előszilveszteri partinkat, ahol a gyöngyösi GREEN PATH és a budapesti CIRCLESHINE lesznek a tettestársaink.

A jövő évet terveink szerint klipforgatással kezdjük: a napokban megjelenő BPRNR 5. válogatást nyitó The Flood című dalunkat szeretnénk megfilmesíteni. A tavasz folyamán pedig elsősorban a Blind Myself és a Neck Sprain társaságában fogunk felbukkanni országszerte, hogy megröffentsük a Near Life Experience dalait. Kellemes Ünnepeket Kívánunk Mindenkinek: ManGod.Inc

www.mangodinc.com

Szerkesztette: pjuan
Tovább...

 Brainstorm - Downburst (2008) 

Lemezismertetők

2008. március 22-én ismét hazánkba fog látogatni a Brainstorm, és sokunk nagy örömére a Pagan's Mind-ot fogja magával hozni turnéján. Szinte már haza járnak hozzánk... Népszerűek is, hiszen 2007. októberében (most lepődjön meg mindenki) vezették a mi kislemez listánkat!

Studio lemezt utoljára 2005-ben adtak ki Liquid Monster címmel, ami elég régen volt. Most folytatódik őszinte, stílusos, németes pontosságú power muzsikájuk, Sascha Paeth és Miro produkciójával kiegészülve. Az elmúlt 2 évben sokat fejlődtek dalszerzésben, arról meg ne is beszéljünk, hogy némethon talán legjobb énekese az övék Andy B. Franck személyében...


Szerkesztette: pjuan
Tovább...

 Clown interjú (2007) 

Interjúk

- 2004-ben alakultatok. Azt állítjátok, hogy akkor még semmilyen hangszeren nem játszottatok, nem értettetek hozzá. Hogyan lehet ennyi idő alatt megtanulni zenélni?

- A kérdés remek. Ugyanis a válasz elég nehéz. Azért valamilyen közünk előtte is volt a zenéhez, de ez abban a fura tényben merül ki, hogy négyen a bandából a Kodály zenesuliba jártunk. Gitáron, dobon persze nem tanulhattunk, úgyhogy idegszaggató komolyzenei maszlagokkal bökdöstük az uncsi fekete-fehér zongora billentyűket. Majd a 7. osztály tájékán kezdett kialakulni a négyes, ami eszeveszett módon megindult a rockzene sziréni dalainak hívogatására. Szóval a lényeg: hogyha valaki kellő seggberúgást kap, valamit akar valaminek a folytán, akkor azt végrehajtja. Az inspiráció a metál. Mi csak zenélni akartunk,hát ez lett belőle.


Szerkesztette: ZuZuP
Tovább...

 GOREFEST - Rise To Ruin (2007 Nuclear Blast) 

Lemezismertetők

A ’80-as évek vége felé egyre-másra tűntek fel a halálmetál zenekarok, amelyek még tovább fokozták a thrash bandák által bevezetett brutalitást. Európa se maradt ki a mozgalomból, a holland Gorefest is ekkor alakult, hogy aztán rögtön a következő évtized elején rászabadítsa a világra első lemezét. Rá egy évre már a Nuclear Blast szerződtette le a bandát, amely később egyre több hagyományosabb rock and roll elemet épített be zenéjébe, kiváltva ezzel a true death metal fanatikusok ellenérzését, felkeltve ugyanakkor a valami eredetibbre vágyók figyelmét. Aztán a sokak számára kiábrándító, nekem viszont nagyon tetsző ’98-as ’Chapter 13’ lezárta az együttes pályafutását.


Szerkesztette: Gergely
Tovább...

 Vágtázó Csodaszarvas @ 071222 - Pecsa 

Koncertmenü VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS
Petőfi Csarnok
2007. december 22.
, 20 óra, Belépő: 2900 Ft

Grandpierre Attila a legendás Vágtázó Halottkémek után a 11 fős Csodaszarvasban a legjobb hazai népzenészekkel és dzsessz-zenészekkel játszik együtt. Első lemezük, a bartóki népzene-felfogás szellemiségében fogant "Tiszta Forrás" (info), 2006 legjobb CD-i közé került a zenei fórumokon. A Vágtázó Csodaszarvas az őskori-ókori eurázsiai lovas népek magas műveltségének hipnotikus, természetközpontú zenevilágából, a magyar népzenekincsből és a belső világunk legmélyén élő friss, végtelen világfolyamatból, a tiszta forrásból meríti zenéjét. December 22-én este nyolc órai kezdettel mutatják be a Petőfi Csarnokban vadonatúj lemezüket "Végtelen Ázsia!" címmel.

Ősi ázsiai mondás szerint a Paradicsom a földön a ló hátán, a könyv lapjain és az asszony ölelő karjai közt található meg. Eurázsia végtelen pusztáin évezredeken át a Föld legnagyobb népének szilaj vitézei mámorító, fergeteges, ritmikus zenei világban éltek. Maga az életvágy ölt testet ezekben a szédítő zenékben. Ez a felvillanyozó, az élet csúcsélményét jelentő zene itt él ma is mindannyiunkban, legnemesebb, legigazabb életvágyunk mélyén. A Vágtázó Csodaszarvas átadja zenéjének irányítását ennek a csodálatos kozmikus alkotóerőnek. Ezért tudja szélesre tárni az élő Világegyetemre nyíló kapukat. Újra feléled bennünk a sejtjeink mélyén élő ősi zenevilág. A moldvai, dunántúli és eurázsiai zenei motívumok egységes zenei világban elevenednek fel. Az új műsor még vágtázóbb, mint az előző, süt a kiforrott, összeérett, robbanékony csapat. Természettel egybeforrottság, örömteli röpítő erő, hipnotikus erejű vágtázó dallamok - a zenei varázserő ismét tett egy lépést kozmikus alkotóerejének forrásai felé.


Szerkesztette: o-porat
Tovább...

 OMNIUM GATHERUM - Stucks On Snakes Way (2007) 

Lemezismertetők

A hattagú finn zenekar még 1996-ban alakult, első lemezük azonban csak hét évvel később jelent meg. A 2004-es „Years In Waste” már a Nuclear Blast gondozásában került piacra, de amilyen gyorsan szerződtették őket, annyira gyorsan meg is váltak tőlük. Ezt mondjuk meg tudom érteni, mert az északi dallamokkal átszőtt thrash/death metal akkoriban sem számított már újdonságnak, a másod-harmadvonal népes táborát szaporító csapatra pedig nem tartott igényt az egyik legnagyobb metal kiadó.


Szerkesztette: PalSzabolcs
Tovább...

 Karácsony után utoljára robbant idén a Pokolgép 

Interjúk

Hajós Maja interjúja Kukovecz Gáborral, a Pokolgép gitárosával

A magyarországi heavy metal egyik meghatározó és nagy népszerűségnek örvendő zenekara: a Pokolgép. Több átalakuláson is keresztülmentek - és kisebb megszakítással - 25 éve van jelen a csapat a magyar rockzenei köztudatban. Akik akkor már éltek, bizonyára emlékeznek arra, mikor 1983-ban a Ki mit tud-on berobbantak és felkavarták új zenéjükkel és megjelenésükkel kis hazánkat.

A Rudán Joe (ének), Kukovecz Gábor (gitár), Pintér "Pinyő" Csaba (basszusgitár), Nagy Dávid (gitár) és – több, mint egy éve a zenekarhoz csatlakozott - Czébely Csaba (dob) ötösfogata elkészült a 18. lemez felvételeivel is, mely hamarosan a boltokba kerül. Az alapító tagok közül ma már csak Kukovecz Gábor a zenekar gitárosa/vezére van a csapatban, vele beszélgettem minderről és arról, hogy mikor várható a már hagyományosnak mondható év végi robbantás.


Szerkesztette: pjuan
Tovább...

 Marys Creek - Some Kind Of Hate (2007) 

Lemezismertetők

Egy elsőlemezes svéd quartettről van szó, akik a dallamos vonalon mozognak. Mint ilyenről nem sok felvezetőt lehet mondani: ismeretlen zenekar, ismeretlen tagokkal. Szerencsés esetben az embert kellemes meglepetés érheti, szerencsétlenben pedig kap egy tucatzenekart...


Szerkesztette: Deepfreeze
Tovább...

 Orthent – progresszív fúzió (képriport) 

Koncertbeszámolók

Az Orthent 1999-ben alakult akusztikus formációként (Both Lóránt, Majoros Gábor, Csicsák György). A repertoárt megzenésített versek alkották, melyek kezdetben egy-egy irodalmi műsor "kitöltő" részei voltak (olykor "megrendelésre" készültek). 2003-ban kezdett kirajzolódni az együttes másik arca. Orosz Márton (dobok) és Sebestyén Zoltán (basszusgitár) színrelépésével - az irodalmi vonal mellett - a csapat belépett a rockzene világába. Ez a kettősség 2005 októberéig tartott. Azóta az Orthent kizárólag a progresszív rockzenei életben van jelen. Az együttes munkásságára leginkább olyan előadók voltak hatással, mint a Pink Floyd, vagy a Dream Theater. A csapat nem titkolt szándéka, hogy - a rockzene mellett - új formába öntve népszerűsítse a népzenét, Tímár Sára népdalénekes közreműködésével. A hazai progresszív szcéna remélhetőleg mihamarabb komoly hírnevet szerző formációjának minden koncertje csemege. Érdemes figyelni, hogy hol és mikor hallhatóak! Pici hangulatjelentés a Mikulás koncertjükről.

Voltak: Blues Alley - December 6.; Filter - December 11.; Következő: 2007. december 20. SUTI BROTHERS PUB (Vác) Vác, Dózsa György út 33.

Fotók a továbbon: S. Varga Ilona – A Lion


Szerkesztette: bcsaba
Tovább...

36048 Cikk (1442 oldal, 25 per oldal)
[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 | 322 | 323 | 324 | 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 | 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375 | 376 | 377 | 378 | 379 | 380 | 381 | 382 | 383 | 384 | 385 | 386 | 387 | 388 | 389 | 390 | 391 | 392 | 393 | 394 | 395 | 396 | 397 | 398 | 399 | 400 | 401 | 402 | 403 | 404 | 405 | 406 | 407 | 408 | 409 | 410 | 411 | 412 | 413 | 414 | 415 | 416 | 417 | 418 | 419 | 420 | 421 | 422 | 423 | 424 | 425 | 426 | 427 | 428 | 429 | 430 | 431 | 432 | 433 | 434 | 435 | 436 | 437 | 438 | 439 | 440 | 441 | 442 | 443 | 444 | 445 | 446 | 447 | 448 | 449 | 450 | 451 | 452 | 453 | 454 | 455 | 456 | 457 | 458 | 459 | 460 | 461 | 462 | 463 | 464 | 465 | 466 | 467 | 468 | 469 | 470 | 471 | 472 | 473 | 474 | 475 | 476 | 477 | 478 | 479 | 480 | 481 | 482 | 483 | 484 | 485 | 486 | 487 | 488 | 489 | 490 | 491 | 492 | 493 | 494 | 495 | 496 | 497 | 498 | 499 | 500 | 501 | 502 | 503 | 504 | 505 | 506 | 507 | 508 | 509 | 510 | 511 | 512 | 513 | 514 | 515 | 516 | 517 | 518 | 519 | 520 | 521 | 522 | 523 | 524 | 525 | 526 | 527 | 528 | 529 | 530 | 531 | 532 | 533 | 534 | 535 | 536 | 537 | 538 | 539 | 540 | 541 | 542 | 543 | 544 | 545 | 546 | 547 | 548 | 549 | 550 | 551 | 552 | 553 | 554 | 555 | 556 | 557 | 558 | 559 | 560 | 561 | 562 | 563 | 564 | 565 | 566 | 567 | 568 | 569 | 570 | 571 | 572 | 573 | 574 | 575 | 576 | 577 | 578 | 579 | 580 | 581 | 582 | 583 | 584 | 585 | 586 | 587 | 588 | 589 | 590 | 591 | 592 | 593 | 594 | 595 | 596 | 597 | 598 | 599 | 600 | 601 | 602 | 603 | 604 | 605 | 606 | 607 | 608 | 609 | 610 | 611 | 612 | 613 | 614 | 615 | 616 | 617 | 618 | 619 | 620 | 621 | 622 | 623 | 624 | 625 | 626 | 627 | 628 | 629 | 630 | 631 | 632 | 633 | 634 | 635 | 636 | 637 | 638 | 639 | 640 | 641 | 642 | 643 | 644 | 645 | 646 | 647 | 648 | 649 | 650 | 651 | 652 | 653 | 654 | 655 | 656 | 657 | 658 | 659 | 660 | 661 | 662 | 663 | 664 | 665 | 666 | 667 | 668 | 669 | 670 | 671 | 672 | 673 | 674 | 675 | 676 | 677 | 678 | 679 | 680 | 681 | 682 | 683 | 684 | 685 | 686 | 687 | 688 | 689 | 690 | 691 | 692 | 693 | 694 | 695 | 696 | 697 | 698 | 699 | 700 | 701 | 702 | 703 | 704 | 705 | 706 | 707 | 708 | 709 | 710 | 711 | 712 | 713 | 714 | 715 | 716 | 717 | 718 | 719 | 720 | 721 | 722 | 723 | 724 | 725 | 726 | 727 | 728 | 729 | 730 | 731 | 732 | 733 | 734 | 735 | 736 | 737 | 738 | 739 | 740 | 741 | 742 | 743 | 744 | 745 | 746 | 747 | 748 | 749 | 750 | 751 | 752 | 753 | 754 | 755 | 756 | 757 | 758 | 759 | 760 | 761 | 762 | 763 | 764 | 765 | 766 | 767 | 768 | 769 | 770 | 771 | 772 | 773 | 774 | 775 | 776 | 777 | 778 | 779 | 780 | 781 | 782 | 783 | 784 | 785 | 786 | 787 | 788 | 789 | 790 | 791 | 792 | 793 | 794 | 795 | 796 | 797 | 798 | 799 | 800 | 801 | 802 | 803 | 804 | 805 | 806 | 807 | 808 | 809 | 810 | 811 | 812 | 813 | 814 | 815 | 816 | 817 | 818 | 819 | 820 | 821 | 822 | 823 | 824 | 825 | 826 | 827 | 828 | 829 | 830 | 831 | 832 | 833 | 834 | 835 | 836 | 837 | 838 | 839 | 840 | 841 | 842 | 843 | 844 | 845 | 846 | 847 | 848 | 849 | 850 | 851 | 852 | 853 | 854 | 855 | 856 | 857 | 858 | 859 | 860 | 861 | 862 | 863 | 864 | 865 | 866 | 867 | 868 | 869 | 870 | 871 | 872 | 873 | 874 | 875 | 876 | 877 | 878 | 879 | 880 | 881 | 882 | 883 | 884 | 885 | 886 | 887 | 888 | 889 | 890 | 891 | 892 | 893 | 894 | 895 | 896 | 897 | 898 | 899 | 900 | 901 | 902 | 903 | 904 | 905 | 906 | 907 | 908 | 909 | 910 | 911 | 912 | 913 | 914 | 915 | 916 | 917 | 918 | 919 | 920 | 921 | 922 | 923 | 924 | 925 | 926 | 927 | 928 | 929 | 930 | 931 | 932 | 933 | 934 | 935 | 936 | 937 | 938 | 939 | 940 | 941 | 942 | 943 | 944 | 945 | 946 | 947 | 948 | 949 | 950 | 951 | 952 | 953 | 954 | 955 | 956 | 957 | 958 | 959 | 960 | 961 | 962 | 963 | 964 | 965 | 966 | 967 | 968 | 969 | 970 | 971 | 972 | 973 | 974 | 975 | 976 | 977 | 978 | 979 | 980 | 981 | 982 | 983 | 984 | 985 | 986 | 987 | 988 | 989 | 990 | 991 | 992 | 993 | 994 | 995 | 996 | 997 | 998 | 999 | 1000 | 1001 | 1002 | 1003 | 1004 | 1005 | 1006 | 1007 | 1008 | 1009 | 1010 | 1011 | 1012 | 1013 | 1014 | 1015 | 1016 | 1017 | 1018 | 1019 | 1020 | 1021 | 1022 | 1023 | 1024 | 1025 | 1026 | 1027 | 1028 | 1029 | 1030 | 1031 | 1032 | 1033 | 1034 | 1035 | 1036 | 1037 | 1038 | 1039 | 1040 | 1041 | 1042 | 1043 | 1044 | 1045 | 1046 | 1047 | 1048 | 1049 | 1050 | 1051 | 1052 | 1053 | 1054 | 1055 | 1056 | 1057 | 1058 | 1059 | 1060 | 1061 | 1062 | 1063 | 1064 | 1065 | 1066 | 1067 | 1068 | 1069 | 1070 | 1071 | 1072 | 1073 | 1074 | 1075 | 1076 | 1077 | 1078 | 1079 | 1080 | 1081 | 1082 | 1083 | 1084 | 1085 | 1086 | 1087 | 1088 | 1089 | 1090 | 1091 | 1092 | 1093 | 1094 | 1095 | 1096 | 1097 | 1098 | 1099 | 1100 | 1101 | 1102 | 1103 | 1104 | 1105 | 1106 | 1107 | 1108 | 1109 | 1110 | 1111 | 1112 | 1113 | 1114 | 1115 | 1116 | 1117 | 1118 | 1119 | 1120 | 1121 | 1122 | 1123 | 1124 | 1125 | 1126 | 1127 | 1128 | 1129 | 1130 | 1131 | 1132 | 1133 | 1134 | 1135 | 1136 | 1137 | 1138 | 1139 | 1140 | 1141 | 1142 | 1143 | 1144 | 1145 | 1146 | 1147 | 1148 | 1149 | 1150 | 1151 | 1152 | 1153 | 1154 | 1155 | 1156 | 1157 | 1158 | 1159 | 1160 | 1161 | 1162 | 1163 | 1164 | 1165 | 1166 | 1167 | 1168 | 1169 | 1170 | 1171 | 1172 | 1173 | 1174 | 1175 | 1176 | 1177 | 1178 | 1179 | 1180 | 1181 | 1182 | 1183 | 1184 | 1185 | 1186 | 1187 | 1188 | 1189 | 1190 | 1191 | 1192 | 1193 | 1194 | 1195 | 1196 | 1197 | 1198 | 1199 | 1200 | 1201 | 1202 | 1203 | 1204 | 1205 | 1206 | 1207 | 1208 | 1209 | 1210 | 1211 | 1212 | 1213 | 1214 | 1215 | 1216 | 1217 | 1218 | 1219 | 1220 | 1221 | 1222 | 1223 | 1224 | 1225 | 1226 | 1227 | 1228 | 1229 | 1230 | 1231 | 1232 | 1233 | 1234 | 1235 | 1236 | 1237 | 1238 | 1239 | 1240 | 1241 | 1242 | 1243 | 1244 | 1245 | 1246 | 1247 | 1248 | 1249 | 1250 | 1251 | 1252 | 1253 | 1254 | 1255 | 1256 | 1257 | 1258 | 1259 | 1260 | 1261 | 1262 | 1263 | 1264 | 1265 | 1266 | 1267 | 1268 | 1269 | 1270 | 1271 | 1272 | 1273 | 1274 | 1275 | 1276 | 1277 | 1278 | 1279 | 1280 | 1281 | 1282 | 1283 | 1284 | 1285 | 1286 | 1287 | 1288 | 1289 | 1290 | 1291 | 1292 | 1293 | 1294 | 1295 | 1296 | 1297 | 1298 | 1299 | 1300 | 1301 | 1302 | 1303 | 1304 | 1305 | 1306 | 1307 | 1308 | 1309 | 1310 | 1311 | 1312 | 1313 | 1314 | 1315 | 1316 | 1317 | 1318 | 1319 | 1320 | 1321 | 1322 | 1323 | 1324 | 1325 | 1326 | 1327 | 1328 | 1329 | 1330 | 1331 | 1332 | 1333 | 1334 | 1335 | 1336 | 1337 | 1338 | 1339 | 1340 | 1341 | 1342 | 1343 | 1344 | 1345 | 1346 | 1347 | 1348 | 1349 | 1350 | 1351 | 1352 | 1353 | 1354 | 1355 | 1356 | 1357 | 1358 | 1359 | 1360 | 1361 | 1362 | 1363 | 1364 | 1365 | 1366 | 1367 | 1368 | 1369 | 1370 | 1371 | 1372 | 1373 | 1374 | 1375 | 1376 | 1377 | 1378 | 1379 | 1380 | 1381 | 1382 | 1383 | 1384 | 1385 | 1386 | 1387 | 1388 | 1389 | 1390 | 1391 | 1392 | 1393 | 1394 | 1395 | 1396 | 1397 | 1398 | 1399 | 1400 | 1401 | 1402 | 1403 | 1404 | 1405 | 1406 | 1407 | 1408 | 1409 | 1410 | 1411 | 1412 | 1413 | 1414 | 1415 | 1416 | 1417 | 1418 | 1419 | 1420 | 1421 | 1422 | 1423 | 1424 | 1425 | 1426 | 1427 | 1428 | 1429 | 1430 | 1431 | 1432 | 1433 | 1434 | 1435 | 1436 | 1437 | 1438 | 1439 | 1440 | 1441 | 1442 ]

 Keresés Ki olvas minket?
Jelenleg, 227 vendég és 0 regisztrált felhasználó olvas bennünket.


 Korábbi cikkek
április 22, szombat
· Peter Kovary & The Royal Rebels - Run For Cover (2017, klip)
április 21, péntek
· Dropkick Murphys - 11 Short Stories of Pain & Glory (2017)
· New Wave of Folk Metal @ 2017. május 05. - Dürer Kert
· Zártosztály - interjú (2017)
· Dirkschneider @ 2017. október 30. - Barba Negra
· Ayreon - The Source (2017)
· Nomad, Slogan, Karmapirin @ 2017. április 29. - ShowBarlang
április 20, csütörtök
· Steel Seal - The Lion's Den (2017, Dionysosrising)
· Skala-Zoo Víz Tavaszi Turné @ 2017. április 21. - Váróterem
· Pink Floyd – TEY 11 – 1969 Dramatis/ation - konklúzió (2017)
· Pulzus 19. - 1981 október - Megalakul a Start, újra startol a Mobil
· Richie Kotzen - Salting Earth (2017)
· Black Magic Six - Hungarian Tour 2017
április 19, szerda
· Turbo @ 2017. április 01. - A38 Hajó
· Trident - best Of lemez és home videó pályázat (2017)
· Pink Floyd – TEY 10 – 1969 Dramatis/ation - video (2017)
· Fülesbagoly Tehetségkutató döntő 2017
· Evocation - The Shadow Archetype (2017)
· Amberjack - Anything (2017, szöveges klip)
április 18, kedd
· Elhunyt Allan Holdsworth (1946-2017)
· Queen + Adam Lambert @ 2017. november 04. - Budapest Sportaréna
· Pink Floyd - TEY 09 - 1969 Dramatis/ation - audio (2017)
· Máthé József Fiery - A Jankai (2017, könyv)
· Life Of Agony - A Place Where There's No More Pain (2017)
· Niburta - új felállás, közép-európai turné, készülő lemez (2017)
április 17, hétfő
· Grrrmba - Coalescence EP (2017, info)
· Funebre - Towards The Stars (2017, dal)
· The Doomsday Kingdom - The Doomsday Kingdom (2017)
· Enter The Void - Inner Struggles EP (2017, info)
· Novembers Doom - Hamartia (2017)
· Szentendrei Sörmajális 2017
április 16, vasárnap
· Halmai László - korszakváltás előadás és gong meditáció a MOM-ban!
· The Medley's - Hop On Hop Off (2017, klip)
· Brian May & Kerry Ellis - Golden Days (2017)
· Twentees - Merre vagy? (2017, dal)
· Body Count - Bloodlust (2017)
· Central Europe Tour Festival @ 2017. április 29. - Backstage Pub
április 15, szombat
· Jazztavasz @ 2017. május 04-06. - Müpa
· Dan Patlansky @ 2017. szeptember 08. - A38 Hajó
· Mike And The Mechanics - Let Me Fly (2017)
· Hedda Jazz @ 2017. április 21. - KKMH Budakalász
· Sinner - Tequila Suicide (2017)
· SZ4P - Völgy (2017, szöveges klip)
április 14, péntek
· Chris Potter Quartet @ 2017. május 18. - BJC
· Lacuna Coil, Infected Rain @ 2017. május 07. - A38 Hajó
· Majnik László - Barázdák között (2017, könyv)
· Paloznaki Jazzpiknik @ 2017. augusztus 03-04-05.
· Demon Hunter - Outlive (2017)
· Mini - P. Mobil @ 2017. augusztus 12. - Várkert Bazár
április 13, csütörtök
· Pulzus 18. - 1981 szeptember - Az egyeduralkodó Omega
· Pair o' Dice - Fejben dől el (2017, szöveges klip)
· Edda Művek - Edda Művek 13. (1992)
· Honeybeast - Így játszom (2017, klip)
· Nightrage - The Venomous (2017)
· DLRM lemezbemutató @ 2017. április 15. - Kuplung
április 12, szerda
· Ancestral Dawn - Souldance (2017, Dionysosrising)
· Skala-Zoo Víz @ 2017. április 14. - Diamond
· Dool - Here Now, There Then (2017)
· Tabán Fesztivál 2017
· Dirty White Boyz - Down And Dirty (2017)
· Solaris - 1990 élő újrabemutató @ 2017. április 22. - MOMKult
április 11, kedd
· Bonfire - Byte the Bullet (2017, Dionysosrising)
· Sex Action, Rómeó Vérzik @ 2017. április 15. - Barba Negra
· Deep Purple - Infinite (2017, Stargazer)
· Stabbed - Long Way Down (2017, info)
· Brother Firetribe - Sunbound (2017)
· Oltári Fiúk - Puding EP (2017, info)
április 10, hétfő
· Deep Purple - Infinite (2017, Dionysosrising)
· Suzi Quatro @ 2017. június 04. - Kongresszusi Központ
· Last Leaf Down - Bright Wide Colder (2017)
· Ossian - Célszemély (2017, dal)
· Bonfire - Byte the Bullet (2017)
· Chris Norman Symphonic Live @ 2017. április 22. - Tüskecsarnok
április 09, vasárnap
· Al Joseph - All of Creation (2017, Dionysosrising)
· Hans Zimmer - pár hét múlva, 2017. június 01-én újra Budapesten!
· Deep Purple - Infinite (2017)
· Pennhurst - Diliházból az Arénába (2017)
· Vain - Rolling With The Punches (2017)
· Dark Tranquillity @ 2017. április 22. - Barba Negra
április 08, szombat
· Anthrax @ 2017. június 21. - Barba Negra Track
· Down for Whatever @ 2017. április 30. - Dürer Kert
· Németh Dezső - interjú (2017)
· !Harsh - Freak Out EP (2017, info)
· Anciients - Voice of the Void (2016)
· Tom Jones @ 2017. július 14. - VeszprémFest
április 07, péntek
· Night Ranger - Don't Let Up (2017, Dionysosrising)
· Miyavi koncert @ 2017. április 29. - A38 Hajó
· Suicide Silence @ 2017. március 23. - Marble Factory, Bristol, UK
· Lemezjátszó - bakeliteket kommentálnak könnyűzenészek (2017)
· Art Of Anarchy - The Madness (2017)
· Anathema, Alcest @ 2017. október 27. - Dürer Kert
április 06, csütörtök
· Pulzus 17. - 1981 augusztus - Egy nap rockba kapaszkodva
· Hétköznapi hangoskodás @ 2017. április 11-12. - Dürer Kert
· Pink Floyd - TEY 08 - 1968 Germin/ation - konklúzió (2017)
· King Dude @ 2017. április 20. - Dürer kert
· The Obsessed - Sacred (2017)
· Zsolnay Fényfesztivál @ 2017. június 30. - július 02. - Pécs
április 05, szerda
· Gödör 15 @ 2017. április-május - Gödör Klub
· Fish! - Számolj hármat (2017, klip)
· Pink Floyd - TEY 07 - 1968 Germin/ation - video (2017)

Régebbi cikkek

 Koncertek


 Hirdetés

Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 1.16 Seconds