×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Uriah Heep - Wake The Sleeper (2008)

Megjelent: 2008. június 08. vasárnap 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Vannak olyan legendás zenekarok, akik manapság nem kapják meg a nekik kijáró tiszteletet. Az 1969. decemberében alakult Uriah Heep az egyik ilyen zenekar, akiket manapság nem szokás szeretni. Persze nem volt ez mindig így. Amikor pályájuk elején viccesen megjegyezték velük kapcsolatban, hogy Ők a Beach Boys a heavy metal-ban, amikor a multi harmóniákra épített vokáljaikat progresszív rock, hard rock és jazz elemekkel szőtték át, akkor egy életre beírták magukat a rockzene történelemkönyvébe!

Sok mindennel lehet magyarázni a kiemelt figyelem elmaradását. Az egyik indok az lehet, hogy a Mick Box gitáros vezette csapat, utoljára kereken 10 éve adott ki új dalokat Sonic Origami című lemezén. A másik indok Ken Hensley lehet, aki a korai évek egyik legfőbb dalszerzője volt. A hammond orgona egyik rockzenei királya, szólóban zseniálisan kora-Uriah Heep közeli dalokat szokott írni, utoljára 2007-ben Blood on the Highway címmel, ami érdekesebb, mint Box folyamatosan változó zenekarának kiszámíthatatlanul megjelenő kiadványai... Queen Fesztivál és Tábor Balatonszemesen!         Megjelent: 2008. június 08. vasárnap 00:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 ROTOR - Acélba zárva

Megjelent: 2008. június 07. szombat 18:05
Szerző: ary
 Lemezismertetők 
Forrás: www.MetalNews.hu

A miskolci Rotor még az 1980-as évek közepén alakult, abban a korba, amikor a New Wave Of British Heavy Metal uralkodott olyan zenekarokkal, mint az Iron Maiden, a Judas Priest vagy a Saxon. Az eltelt több mint két évtized alatt 5-6 nagylemeznyi anyagot publikáltak. Gyakorlatilag 1996 óta változatlan felállásban tolják a metalt, mikor az Atomicból Szilágyi Tamás gitáros csatlakozott hozzájuk. 2005-ben cd-újrakiadásban is megjelent a Rotor első albuma a Tépj szét minden láncot! (1991). Tavaly decemberben pedig egy új albumot adtak ki Acélba zárva címmel, ami alapján mintha megállt volna az idő a srácokkal.


 Hegyalja Fesztivál 2008: Ismét világrekordot dönt a zöld vadművelet         Megjelent: 2008. június 07. szombat 18:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 


 Domhring interjú (2008)

Megjelent: 2008. június 07. szombat 12:51:28
Szerző: zuzup
 Interjúk 

- Szervusztok! Rákerültetek egy fantasztikus kiadványra (A Hungarian Tribute To Burzum), amelyet tulajdonképpen hárman készítettek, de a lemezismertetőben öt taggal jelent meg, ami nem fedi a valót, hiszen a két új tag a felvételek után került a bandába. Az anyagot tehát nem Georgius énekelte fel. Hogyan kerültetek az albumra? Mi volt ennek a folyamata?

- Valójában Fervens énekli a fő témát és Messor pedig a közepén, így pontos a megfogalmazás. Abaoth fedezte fel a lehetőséget és javasolta a Stemmen Fra Tarnet című számot, a többiek pedig egyből beleegyeztek. Mivel ez remek bemutatkozási alkalom volt, az új zenekarnév miatt nem volt szabad kihagynunk. Nem volt sok időnk a leadási határidőig, de úgy érezzük jól sikerült. Szóval a Burzum-os felállás: Fervens: dob/ének, Abaoth: gitár, Messor: gitár/basszus/vokál.


 DEMIURG - Hate Chamber (2008, info)                        Megjelent: 2008. június 07. szombat 12:35:01
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Magyar Zenei Exportiroda hírei - 2008. június                        Megjelent: 2008. június 07. szombat 12:00
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Pál Utcai Fiúk - Legelő (2008)

Megjelent: 2008. június 07. szombat 00:05
Szerző: bcsaba
 Lemezismertetők 

Agropop. Az ezredforduló és a Pál Utcai Fiúk utolsó stúdió albuma óta eltelt 8 hosszú év. A Pál Utcai Fiúk ez idő alatt megünnepelték a 20. születésnapot (CD és DVD is megörökítette), egy éves szünetet leszámítva aktívan koncerteztek, újra kiadták a nyolcvanas évek demoját, a közel-múltban tagcsere történt a basszusgitáros poszton. Sőt négy éve egy könyv is megjelent a ze-nekarról. Tehát nem telt eseménytelenül ez az időszak, de a csapat hosszú ideje adós volt az albummal. Mindenki nagy örömére idén tavasszal megtört az átok és a Legelő címmel kiadták az új albumukat.

Az albumot hallva az első érzésem az volt, hogy Leskovics Gábor nagyon jó döntést hozott 1993-ben. Akkor szakított az albumok évenkénti megjelenésének kényszerével és elhatározta, hogy a jövőben akkor készít albumot, ha egy olyan anyag összejön, amit Ő kiadásra érdemes-nek tart. Azóta két album jelent meg: 2000-ben a Ha jön az élet és idén a Legelő és mindkettő kiforrott, érett és nagyon jó anyag. Igaz mindkettőre 7-8 évet kellett várni, ami azért elég sok. BEHOLDER - Lásd, hogy látszat!

Megjelent: 2008. június 07. szombat 00:00
Szerző: ary
 Lemezismertetők 
Forrás: www.MetalNews.hu

"...Mielőtt betettem volna az új Beholder cd-t a lejátszóba, előbb a csapat honlapjáról ingyenesen letölthető korábbi dolgaikat hallgattam meg, hogy képbe legyek a múltjukkal is. Furcsán tördelt ritmusok, időnként pszichedelikus hangulat, szaggatott thrash metal riffek, kemény basszusjáték, és mondanivalóval bíró okos szövegek. Ez jött le elsőre."


 Hazai hírcsokor - 080606                        Megjelent: 2008. június 06. péntek 23:55
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Paradise Lost @ 080625., 20:00 - ZP         Megjelent: 2008. június 06. péntek 18:05
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 HELLHAMMER - Demon Entrails (2008)

Megjelent: 2008. június 06. péntek 18:00
Szerző: palszabolcs
 Lemezismertetők 

Ennek is itt volt már az ideje. Mármint, hogy a legendás zenekar – amelyre a black/death underground számtalan képviselője hivatkozott és hivatkozik máig is inspiráló tényezőként – korai anyagai végre méltó módon váljanak hozzáférhetővé (noha nem olyan rég már forgalomba kerültek tűrhető minőségű, de minimál infóval ellátott kalóz CD-ken is). Ugyan a zenei minimalizmus sokak számára nem igazán tűnik vonzónak, azért valljuk meg, megvan a maga bája. De ettől függetlenül az is tény, hogy ha nem a Hellhammer név figyelne a borítón, akkor az emberek nagy része valószínűleg kapásból átugorná ezt a kiadványt, mert muzikálisan maximum a die-hard rajongók tudják értékelni.


 Testament - The Formation Of Damnation (2008)

Megjelent: 2008. június 06. péntek 12:05
Szerző: ary
 Lemezismertetők 
Forrás: www.MetalNews.hu

Sok év várakozás után végre elkészült és megjelent a Testament vadonatúj nagylemeze. Bizony nem tegnap volt, amikor a Testament legutóbb új stúdióalbummal jelentkezett. Majdnem tíz évet kell visszatekinteni az időben, egészen a régi klasszikus Testament lemezekkel egy lapon emlegetett 1999-es The Gathering című albumig. Persze az eltelt időben sem lazsált a banda, sőt egészen hajmeresztő és váratlan dolgok történtek velük.


 Waking the Cadaver @ 080624 - Kuplung         Megjelent: 2008. június 06. péntek 12:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 


Összesen 95.843.519 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Ihsahn - angL (2008, info)                        Megjelent: 2008. június 06. péntek 11:55
Szerző: pjuan
 Hírek 

 BRAIN DRILL - Apocalyptic Feasting

Megjelent: 2008. június 06. péntek 00:05
Szerző: ary
 Lemezismertetők 
Forrás: www.MetalNews.hu

A Brain Drill előbb a MySpace látogatók között keltett nagy feltűnést tavaly 6-számos demójával, mely a Cannibal Corpse basszer Alex Websternek is megtetszett és beajánlotta a srácokat a Metal Blade-hez. A következő lépés pedig már ez az Apocalypse Feasting címet viselő debüt album.


 Keep of Kalessin - Kolossus (2008, info)                        Megjelent: 2008. június 06. péntek 00:00
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Kovács Ákos életműdíjat kap                        Megjelent: 2008. június 05. csütörtök 23:11:26
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Kettőnégy ostrom: Fürgerókalábak

Megjelent: 2008. június 05. csütörtök 23:10:49
Szerző: pjuan
 Aktuális 

Évek óta ostromolják a Kettőnégy stábot a Fürgerókalábak nevezetű vidám rockcsoportosulás rajongói, miszerint: "Interjúvoljátok már meg őket!". Számunkra azonban mindenki kérése parancs! Ezért: jó, rendben, oké, megkapjátok a humoros fiúkat. Még az is kiderül mi történik, ha NKOTB pólóban jelensz meg Slayer koncerten. Eheti sztárvendégünk pedig: Golyó, a ráckevei Csüggedő fesztivál elnöke. Figyelem! Magyarország egyetlen kétműsorvezetős online metalműsora. Szó esik ezekről: Fürgerókalábak, nkotb, slayer, politika, szex pozitúrák Ezeket a gombokat ebben a sorrendben nyomd meg a klaviatúrán:

webcsatorna.hu/kettonegy
myspace.com/kettonegy

 Lake Of Tears: végre Budapesten is!         Megjelent: 2008. június 05. csütörtök 18:05
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 


Sorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 ANTI FITNESS CLUB - Anti Fitness Club (2008, info)                        Megjelent: 2008. június 05. csütörtök 18:00
Szerző: pjuan
 Hírek 

 ALANIS MORISSETTE - Flavors of Entanglement (2008, info)

Megjelent: 2008. június 05. csütörtök 12:05
Szerző: pjuan
 Cikkek 

Flavors Of Entanglement kritika, Sziget 2008: a Babyshambles és Alanis Morissette is

Az új album június 2-án jelent meg. Tizenkét évvel áttörő sikerű debütáló albuma, a Jagged Little Pill után, mely négy Grammy díjjal és hatalmas rajongó táborral ajándékozta meg az énekesnőt, Alanis Morissette nem csak hogy továbbra is hihetetlenül népszerű művész, hanem egyike azoknak, akiknek a sikere az autentikusság iránti elkötelezettségükből és sérülékenységükből egyenlő arányban ered. Mindezek a tulajdonságok képessé teszik őt, hogy következő albumával új talajon vesse meg a lábát. Az album, Flavors of Entanglement címmel, 2008-ban jelenik meg a Warner Bros. Records kiadónál.

Legújabb serpa vezetője, a Brit elektronikus zene nagy producere, Guy Sigsworth (Björk, Imogen Heap) volt, aki Alanis Morissette társszerzője és producere is volt. Közel két tucat dal született meg a londoni és los angelesi dalszerzői összejöveteleken, amelyekből tizenhármat válogattak ki a Flavors of Entanglement végső változatához. Míg a szokásos módszer szerint fogott neki a dalírásnak - a dalok mint egy fényképalbum mutatják be Alanis életét – ezúttal az énekesnő katarktikus élményt kapott ezáltal életének egy nagyon fontos periódusában. „Gyakran írok visszatekintve a múltra, de ezúttal minden éppen akkor volt folyamatban. Ez a lemez átsegített néhány nagyon törékeny pillanaton. Minden dal olyan volt, akár egy mentőcsónak.” – meséli az énekesnő.


 UNEARTH - Alive From The Apocalypse DVD

Megjelent: 2008. június 05. csütörtök 12:00
Szerző: ary
 DVD ajánló 
Forrás: www.MetalNews.hu

Az amerikai Unearth az 1990-es évek végén alakult és első ligás részese annak a boston környéki (massachusettsi) post-hardcore színtérnek, ahonnan velük együtt a Killswitch Engage, a Shadows Fall, az All That Remains és a Diecast is elindult, és akik összeforrasztották a heavy metal dallamérzékét a hardcore vadságával. Három nagylemezzel és két mini-albummal, számtalan fergeteges koncerttel a hátuk mögött most az első Unearth dvd ideje is elérkezett.


 Bleed The Sky - Murder The Dance (2008)

Megjelent: 2008. június 05. csütörtök 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A groove riffekre építkező, komplex metalcore egyik legjobb zenekara a most második lemezét kiadó Bleed The Sky. A fiatalok 2003-ban, a kaliforniai Mission Viejo-ban alapították a zenekart, egy ideje Oklahomában dolgoznak. Első koncertjüket az Opeth előtt sikerült adniuk. Egy 2004-es saját kiadású 4 dalos EP után szerződtette őket a Nuclear Blast, akiknél Paradigm in Entropy címmel 2005-ben jelent meg a bemutatkozó lemezük. Stílusukat úgy járták körül, hogy "futurisztikus, indusztriális, melódia gyilkos nu-metal, disszonáns riffekkel és rap-szerű énekkel". OLyan, mintha a Chimaira keveredne az Opeth-el és a Meshuggah-val. Elmondva nem annyira komplex, mint hallgatva. Az új lemezüket a Belga születésű Fear Factory basszer Christian Olde Wolbers-el készítették, akivel még az sem tűnik fel, hogy a gitárosagy David Culbert helyére új tag, Justin Warrick érkezett...


 DREAM THEATER - Greatest Hit (...and 21 other pretty cool songs)

Megjelent: 2008. június 05. csütörtök 00:00
Szerző: ary
 Lemezismertetők 
Forrás: www.MetalNews.hu

Ironikus hangulatban lehetett Mike Portnoy, amikor címet választott ennek a duplalemezes válogatás albumnak, mely a progresszív metal úttörő csapatának az Atlantic kiadónál eltöltött tizenöt évéből villant fel pillanatokat. A címben emlegetett legnagyobb sláger egyértelműen az annak idején a Billboard mainstream rock kislemez-listáján egészen a 10. helyig jutó Pull Me Under nóta, amely itt két másik Top 50-es kortársával egyetemben (Take The Time és Another Day) felújított változatban szerepel, a ma már klasszikusnak számító 1992-es Images And Words albumról Ez tehát a mézesmadzag.


 Animid Effect interjú (2008)

Megjelent: 2008. június 04. szerda 18:05
Szerző: zuzup
 Interjúk 

- Szervusztok! Sajnos sok mindent nem tudtam meg rólatok, de azt igen, hogy nem vagytok már kezdők, mivel 2002-ben alakultatok, és hogy heavy-ben utaztok. Mi a zenekar története?

- Szia Zsuzsa! Először is köszönjük, hogy megkerestél minket! Mint a legtöbb kezdet, nekünk sem volt könnyű. Az első szárnypróbálgatások után hamar neki is fogtunk a saját szerzemények írásához, törekedve arra, hogy több stílus is érzékelhető legyen, így aztán konkrét behatárolást talán mi sem tudnánk mondani, leginkább alternatív metálnak neveznénk.


 Grand Hotel Budapest, DAV @ 080606 - Pinceszínház

Megjelent: 2008. június 04. szerda 18:00
Szerző: pjuan
 Kultúra 

Június 6-án a Pinceszínházban (Török Pál u.3., a Kálvin térnél) tartott ingyenes koncerten az fellépő első zenekar, a Grand Hotel Budapest zenekar, sok hatást befogad, és mégis jellegzetesen budapesti hangon szólal meg. 2004 karácsonyán alakult az együttes. Kezdetben a két dalszerző, Tamás László (ének, gitár) és Csorba Lóránt (basszus, ének) talált egymásra, majd rövid időn belül csatlakozott a csapathoz Hajnal Márton dobon, és Marschall Márton billentyűn. 2006 ősze óta Dobozy Ágoston a zenekar billentyűse.

"Elsősorban magyar nyelvű saját szerzeményű dalokat játszunk. Őserejű alapok, fantáziadús dalformák, igényes dalszövegek áramlása egy vérkörben. Zenénk nagyon sokszínű és sokrétű, ha megkérdik, milyen stílusú zenét játszunk, általában egyszavas válasz helyett körmondatokkal felelünk. Mert „reszelős rock'n'roll-ból lesz itt pillanatok alatt subi-dubi swing és vissza - múltba fordulás helyett viszont nagyon is mai zene ez, minden tekintetben" –írták rólunk találóan egy pesti klub blogján. Minden dalunk másmilyen, mégis van bennük közös: képzeljünk el egy stílusok felett húzódó vékony vonalat, egy kifeszített kötelet, ezen egyensúlyozunk és járunk egyre biztosabban. Egyre markánsabban érezzük mi is és egyre növekvő hallgatóságunk is: ez a Grand Hotel Budapest. 2008 tavaszán jelent meg a Németh Jucival közösen felvett dalunk, a Diamond Rain a Maffia-Klub című Karafiáth könyv kapcsán. A lemezen olyan előadók hallhatóak többek közt még, mint: Palya Bea, Kaukázus, Kistehén, Péterfi Bori, Malacka és a Tahó, Bárdos-Deák Ági stb. Most kezdődik az est... myspace: myspace.com/grandhotelbudapest, blog: ghbp.blog.hu

A Szesztay Dávid által 2004-ben megalapított DAV, trióként működött 2007 őszéig, amikor fúvósokkal, öt tagúvá bővült. Szerzői kiadásban jelent meg 2005-ben a Mehet? című demo lemezük, 2007-ben pedig a Sötét Kis Csend. Ezek meghallgathatóak a davtrio.com című honlapjukról. A kezdeti években rendkívül szerteágazó, a jazzes hangzásvilágtól egészen a hard rockig nyúló zenéjüket egy gitárcentrikusabb, a rockos hangzást bátrabban felvállaló irányba kezdték el terelgetni. Ahogy az évek során Dávid számára egyre otthonosabbá vált az énekesi szerepkör, úgy került egyre inkább központba a "dal", oly módon, hogy közben megtartották azokat a bátor szerkesztési eszközöket, amelyekkel igyekeznek elkerülni a sablonos megoldásokat. A DAV zenéje nem könnyed, nem ringat el, inkább gondolkodtat, de a melankólikus, néha már-már depresszívbe hajló dalokból mégis kisejlik a derű és az irónia. A DAV tagjai: Szesztay Dávid: ének, gitár; Németh Csaba: dob; László Lilla: szaxofon; Abbas Murád: harsona


 Blind Myself hírek - 080604                        Megjelent: 2008. június 04. szerda 17:55
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Scar Symmetry - Holographic Universe (2008)

Megjelent: 2008. június 04. szerda 16:25:51
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Harmadik lemezéhez ért a 2004-ben, a svédországi Avesta-ban alakult extrém, modern és egyre progresszívebb metalt játszó Scar Symmetry zenekar. A 2006-ban eddigi utolsóként megjelent Pitch Black Progress-t méltattuk is korábban. A most megjelenő Holographic Universe-en nem bíztak semmit a véletlenre... szinte minden ismerősen cseng rajta. Holografikus visszatükröződés? Extrém elemekkel felmelegített prog-metal?


 SOLITUDE - More Enemies Than Friends (EP, 2007)

Megjelent: 2008. június 04. szerda 12:10
Szerző: palszabolcs
 Lemezismertetők 

Az ötletesnek nem igazán nevezhető lemezborító és a zenekar neve (legalább másik hat csapat fut hasonló néven a világban) láttán eleinte nem nagyon akaródzott lejátszóba helyezni a korongot, de szerencsére erőt vettem magamon. Ugyanis a 2003-ban alakult, Egyesült Királyságból származó zenekar ügyes keverékét tolja a thrash és a modern/extrém metalnak, amelyre talán még a Fear Factory és a Chimaira hívei is elismerően csettintenének.


          

Ajánló

Ez is érdekelhet

Beszámoló: Rudán Joe Band, Stula Rock @ 2018. február 17. - Crazy Mama
Pacsirtacsata - Valahogy úgy alakult, hogy Molnár Péter "Stulá"-nak összeállt az első, Rudán Joe-nak a

Tovább...
Nagy Feró és a Beatrice - Az első 40 év - Live! (2018)
Na b@szki, ez az atombomba, nem a választási kampány: Ricse a nagyítóm alatt, hórukk! Nekem is furcsa a sok hörgő-morgó durvulat közepette, hiszen már

Tovább...
Jimi Hendrix - Both Sides Of The Sky (2018)
Az biztos, hogy Jimi Hendrix élete, lemezei - Are You Experienced, Axis: Bold as Love, Electric Ladyland és Band of Gypsys -, no és halála ma is aktuális témát

Tovább...
Stula Rock - Őserő (2018, Dionysosrising)
Modernebb és kommerszebb. Hogy jobb-e? Nekem tetszik, de azt is el tudom képzelni, hogy a keményvonalas stílus-rajongóknak egy-egy pillanat már túl popos - már ha ez

Tovább...
Agregator - Semmiből - a Semmin át (2017)
"Nem lesz több seb a szíven - A fájdalom vigyáz rád - Lelkedben sötét éden a vágy - A vágy, ami hajt tovább..." üvölti a kis Piros, öcsémmel vagy épp anyuval az

Tovább...
Koncertek 2018. május 24. és 2018. június 09. között: