×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 THE IDORU interjú (2009)

Megjelent: 2009. július 26. vasárnap 12:50
Szerző: palszabolcs
 Interjúk 

Nem hiszem, hogy különösebben be kellene mutatni a budapesti csapatot, hiszen a dallamos punk/hc-ben gyökerező muzsikájuk számos követőt szerzett már nekik országhatáron innen és túl. Harmadik nagylemezük a napokban jelent meg Face the Light címmel, ennek kapcsán adódott lehetőség az interjúra. A feltett kérdésekre Szalkai Tibi adta a válaszokat. The 69 Eyes - Back in Blood (2009)

Megjelent: 2009. július 26. vasárnap 12:52:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A finnek egyik legérdekesebb gothic-glam bandája idén 20 éve, 1989-ben alakult... Tizedik stúdió lemezükkel ünneplik a születésnapjukat, aminek a felvételeit hazájuk mellett Amerikában, pontosabban Los Angeles-ben végezték Matt Hyde producerrel. A The 69 Eyes zeneileg elindult azon az úton, amire a HIM évekkel előbb tért rá, és a legutóbbi, 2007-es Angels-nél is sokkal könnyedebb dalokkal, sokkal súlytalanabb gitárokkal kezdett most el operálni...


 Hegyalja Fesztivál - koncertbeszámolók @ 2009. július 15-18., Tokaj

Megjelent: 2009. július 26. vasárnap 00:05
Szerző: palszabolcs
 Koncertbeszámolók 

Furcsának tűnhet a cím, de megvan a magyarázata: most fordult elő első ízben, hogy azt mondtam, francba a kötelező koncertek megtekintésével, gyerünk és pihenjünk is végre. Így aztán jó pár bulit nyugodt szívvel kihagytam, másokat megnéztem, de a lényeg a lazuláson volt. Végül is nyár van, nehogy már azon görcsöljek, hogy mit fognak szólni, ha ez vagy az kimarad... Így jó előre megvettük a heti bérletet, lefoglaltuk a szállást, aztán július 15-én eljött az indulás ideje...


 Taste My Pain interjú Major Mihállyal (2009)

Megjelent: 2009. július 26. vasárnap 00:00
Szerző: zuzup
 Interjúk 

- 2008-ban megjelent a Nuclear Winter címet kapott demótok. Milyen visszajelzések érkeztek rá?

- Jók a visszajelzések, az anyagot többnyire koncertezés közben cd-n tudtuk eljuttatni az érdeklődők felé, bár manapság inkább az mp3 érdekli az embereket, ezért letölthetővé is tettük mind a három dalt a honlapon. A cd lemez már csak amolyan formalitás szerintem... Több kritika is megjelent interneten az anyagról, többsége azt emelte ki, hogy az előző demónkhoz képest sokat javult a hangzás, na meg észrevehető némi fejlődés is az eltelt egy év alatt. Ismerősök köréből is pozitív visszajelzések érkeztek, nyílván volt, aki inkább végig sem hallgatta, de az ilyen emberek meg nem nagyon keresnek meg minket. Illusion Suite - Final Hour (2009, Dionysosrising)

Megjelent: 2009. július 25. szombat 18:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Emlékszem, hogy valamikor még 2006-ban, nem sokkal a Circus Maximus fantasztikus első albumának, a "The 1st Chapter"-nek megjelenése után olvastam egy interjút Mike Eriksen énekessel, aki azt nyilatkozta, hogy a Pagan's Mind és a Circus Maximus mellett még más izgalmas dolgok is történnek a norvég progresszív metál világában. Hivatkozott például egy nagyon tehetséges, föltörekvő fiatal bandára, az Illusion Suite-re. Akkoriban még csak egy saját kiadású EP volt elérhető "The Adventures Of Arcan" címmel (2006), amely kissé nyers, bár kétségkívül ígéretes anyagnak tűnt. Azóta szinte meg is feledkeztem a csapatról.


 Jazz legendái: LOUIE BELLSON

Megjelent: 2009. július 25. szombat 18:00
Szerző: jazz
 Cikkek 

- 1924. július 26-án született az Illinois állambeli Rock Falsban, Egyesült Államok. 2009. február 14-én hunyt el. Dobos. Louie Bellson akkor hívta fel először magára a figyelmet, amikor 1940-ben megnyert egy Gene Krupa tehetségkutató versenyt, korai profi szerződéseinek egyikét is Krupa régi főnökével, Benny Goodmannel kötötte. Bellson később dolgozott Tommy Dorsey, Harry James big bandjével is, majd 1951-ben csatlakozott Duke Ellingtonhoz. Dinamikus, agresszív stílusa alapvetően különbözött Sonny Greer néha affektáltan érzelgős játékától. Ellington ekkor több Bellson-kompozíciót játszott, köztük a The Hawk Talks című darabot, amelyet Harry Jamesnek írt és a Skin Deep-et, ezt a maratoni dobszólót.


 Ghost Brigade - Isolation Songs (2009)

Megjelent: 2009. július 25. szombat 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Ghost Brigade 2007-es Guided By Fire című bemutatkozásáról olvashattatok nálunk! A Finn csapat zenéje azóta nem sokat változott... Keveredik bennük a sludge-doom húzással riffelt, melodic death metálosan énekelt dallamvilág és az érzelgősebb énekkel elővezetett, szellős gothic-doom, a'la Katatonia...


 HAIL OF BULLETS - Warsaw Rising (MCD, 2009)

Megjelent: 2009. július 25. szombat 12:00
Szerző: palszabolcs
 Lemezismertetők 

A holland all-star death metal banda tavalyi bemutatkozása (...Of Frost and War) talán nem okozott mindenkinél feltétlen katarzist, mindenesetre a hagyományos death metalt kedvelők számára egészen biztosan az év egyik legkiemelkedőbb teljesítménye volt. Ugyan időközben újra talpra állt a legendás Asphyx is, azért az érintettek csak szakítottak időt néhány új HOB dal összegyúrására, azonban a végeredményt tekintve van némi hiányérzetem... Axxis - Utopia (2009)

Megjelent: 2009. július 25. szombat 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az 1988-ban, a németországi Dortmundban alakult Axxis két ezidáig utolsóként megjelent stúdió albumáról olvashattatok nálunk! A 2006-os Paradise in Flames és a 2007-es Doom Of Destiny sem voltak rossz lemezek, ahogy egyik eddigi munkájuk sem volt igazán rossznak mondható! Vitathatóan primitív elemeket is tartalmazó stílusukon most sem változtattak: lendületes power metál zene az övék, lo-fi szinti trükkökkel megpakolva, a lehető leginkább németesre kockásított formavilággal!


 Rekordok és újítások a Hegyalján!

Megjelent: 2009. július 25. szombat 00:00
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

„A fesztiválszakma olyan, mint a mezőgazdaság” – kezdte Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál egyik szervezője az idei eredmények összegzését. Bár a vihartól tartva az utolsó napra prognosztizált napjegyesek nagyjából 50 százaléka nem indult neki a bulizásnak, így is teljes teltházzal zárta a négy napot a tokaj-rakamazi fesztivál. Minden idők rekordját megdöntve összesen 71 ezer fesztiválozó bulizott idén a Hegyalján. Jövőre a hegyaljások és az önkormányzatok nem csak a kemping vizesblokkjait fejlesztik, de - többek között - Fesztiválkatlannal és egy 4 kilométeres vízvezetékkel is készülnek.

Ebben az évben a tokaj-rakamazi fesztivál országos happeninggé nőtte ki magát. Budapestről és a főváros környékéről jóval többen érkeztek, mint a korábbi években, sőt, Nyugat-Magyarországról és Szlovákiából sem kevesen jöttek hegyaljázni. A fesztiválozók magját most is a kelet-magyarországi megyékből érkezők alkották.


 LB27 Reggae Camp 2009 @ 090729-090802 - Monorierdő, Kemping         Megjelent: 2009. július 24. péntek 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Jazz legendái: ALVIN BATISTE

Megjelent: 2009. július 24. péntek 18:00
Szerző: jazz
 Cikkek 

- 1937-ben született a louisianai New Orleansben, Egyesült Államok. Batiste a középiskolában Ed Blackwellnél tanult jazzklarinétozni, amely hosszú együttműködéshez vezetett Ornette Colemannel, akivel az ötvenes években Los Angelesben jam sessionökön szerepelt. Miután szabadúszó zenész volt New Orleansben, 1958-ban Ray Charlesszal turnézott. A hatvanas évek végétől a nyolcvanas évek közepéig a Baton Rouge-i Southern University tanára volt és 1975-ben közreműködött Cannonball Adderley utolsó albumán, a Lovers-en.


 Kettőnégy @ Hegyalja w/ Machine Head, Testament

Megjelent: 2009. július 24. péntek 17:55
Szerző: pjuan
 Aktuális 

Ugye senki sem gondolta komolyan, hogy a jubileumi 10. Hegyalja fesztiválról nem tudósítunk? Így van! Hogy interjúk is legyenek, megbeszéltettük egy kicsit a Machine Head, a Testament és a Wrong Side Of the Wall tagjait, de a hangsúly természetesen a felhőtlenül szórakozó hetijegyesekre és a beszédképtelen Idoru zenekarra helyeződik. Helyszínek: tokaji Hegyalja fesztivál; Zenekarok: Machine Head, Testament, Wrong side of the wall, Idoru, Kovbojok, Isten Háta Mögött... Mindez egy gyors regisztrációt követően itt; myspace itt!


 DYING FETUS - Descend Into Depravity (2009)

Megjelent: 2009. július 24. péntek 12:05
Szerző: palszabolcs
 Lemezismertetők 

Vigyázat, ez tényleg kemény! Ugyan az amerikai death/grind csapat előző két lemeze (Stop At Nothing; War of Attrition) nem kevés vitát generált az azokon hallható muzsikát illetően, azonban e negyven percnyi pusztítás hallatán nehezen tudom elképzelni, hogy a zenekar és a műfaj rajongói csalódottan kullognának vissza a boltba, kezükben a CD-vel/bakelittel. Egészen egyszerűen a stílus magasiskolája, amit John Gallagher és társai bemutatnak ebben a nyolc dalban.Összesen 97.589.556 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Amber Smith - Elvonó

Megjelent: 2009. július 24. péntek 12:00
Szerző: szimpatic
 Aktuális 

Az amber smith ősztől határozatlan időre visszavonul a koncertezéstől és egyéb aktivitástól. A találgatások és tévhírekkel ellentétben azonban nem oszlunk fel. Mindig is nagyon fontos volt számunkra az integritás, hogy a saját utunkat járjuk, és méltó folytatást szeretnénk a „Reprint” és „Introspective” albumoknak, amihez idő és inspiráció kell.

Sok mindent elértünk 2005 óta amiért sok embernek jár köszönet, legfőképpen a zenekar kedvelőinek, ezért októberben egy, a Művészetek Palotájában rendezett nagyobb szabású koncerttel szeretnénk lezárni egy fontos korszakot a zenekar életében. A szünetben Poniklo Imre (Bátor Bence közreműködésével) szólólemezt jelentet meg szeptemberben – erről többet a hamarosan induló poniklo.hu-n – Ács Oszkár pedig a szintén ősszel induló, Hs7 tagokat felvonultató The Twist nevű formációban szerepel basszusgitáros/vokalistaként.


 Elhunyt Marcel Jacob (1964-2009)!

Megjelent: 2009. július 24. péntek 11:02:07
Szerző: pjuan
 Aktuális 

2009. július 21-én, 45 éves korában, magánéleti és egészségügyi problémái miatt öngyilkos lett Svédország egyik legkiemelkedőbb basszusgitárosa! 1964. január 30-án született. 1978-ban Yngwie Malmsteen zenekarában a Rising Force-ban kezdte pályafutását, vele készült Malmsteen Marching Out című albuma 1985-ben. Később csatlakozott a Force nevű zenekarhoz, ami a Europe elődje volt. Őt hallhattuk a Europe gitárosának, John Norum-nak a Total Control című lemezén 1987-ben. A Talisman nevű legismertebb saját zenekarát 1989-ben alapította Jeff Scott Soto-val, akit a Malmsteen idők óta ismert. 2007-ig nagy erőbedobással dolgozott a Talisman dalain!1992-ben egy Belga válogatáson szerepelt a Lion's Share Nothing's Free című dalában. A dal nagy sikert hozott a zenekarnak, de Marcel később nem szerepelt már náluk. 1994-ben őt hallhattuk a Johansson Brothers bemutatkozó lemezén. Abban az időben alapította a Human Clay zenekart, ismét Jeff Scott Soto-val. Két albumot készítettek ezen a néven. 1996-ban ismét Malmsteen mellett hallhattuk. Malmsteen Inspiration című feldolgozás albumán szerepelt.

2005-ben csatlakozott a Svéd/Német Last Autumn's Dream-hez, akik akkoriban a második lemezüket készítették. Még őt hallhattuk a 2009-es Dreamcatcher című utolsó albumukon is! Ezen kívül a Speedy Gonzales projectben és a Deacon Street-ben is szerepelt...

Marcel Jacob különleges képességű basszusgitáros volt! Játéka technikájában és minőségében nagyban hasonlított Billy Sheehan-éhez, akihez hasonlóan akármikor képes volt szólóra is! A gitáros Malmsteen mellett, ő volt az aki kitalálta, hogy hogyan kell a neo-klasszikus metál zenét basszusgitározni!

marceljacob.com - myspace.com/marceljacobkingofbass

 Nightrage - Wearing a Martyr's Crown (2009)

Megjelent: 2009. július 24. péntek 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A görögök mindig remekül tudnak asszimilálódni, beolvadni egy másik kultúrába! A metál zenében erre az egyik legjobb példa az egykor, úgy 2000 környékén a görögországi Athén-ból indult, mára az egyik legjobb skandináv jellegű melódikus death metalt játszó Nightrage zenekar munkássága! A most megjelenő Wearing a Martyr's Crown a negyedik lemezük, a 2007-es A New Disease Is Born-t követi! Vastag gitárok, sokszínű és itt-ott kapkodó ritmus, remek szólók, minősági munka... még az alapító gitárhős, Gus G. is visszanézett egy szóló erejéig...


 Theodore Ziras - Territory 4 (2009, Dionysosrising)

Megjelent: 2009. július 24. péntek 00:00
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Még meg sem szokhattuk a görög gitárfenomén új, progresszív arculatát (lásd: "Hyperpyrexia", 2007, kritika itt), Ziras, úgy tűnik, máris föltartóztathatatlanul elindult az "el-vinniemoore-osodás" útján. Az egykor szinte tisztán neo-klasszikus stílusú gitáros, előbb a határozottan progresszívebb témák felé fordult, most pedig egyre erősebb fúziós ingerenciákat mutat. Nem egy nóta, például az "O.K." – úgy, ahogy van – szerepelhetne az új Vinnie Moore lemezen is (itt).


 The Dead Weather - Horehound (2009)

Megjelent: 2009. július 23. csütörtök 18:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Dead Weather egy friss alternatív szupergroup Nashville-ből (Tennessee, USA), a Horehound a bemutatkozásuk! Főszereplők: Alison Mosshart énekes-gitárosnő a The Kills-ből! Dean Fertita gitáros-orgonista-billentyűs a Queens of the Stone Age-ből! Jack Lawrence basszer-dobos a The Raconteurs és a The Greenhornes-ból... és Jack White dobos-gitáros-énekes a The White Stripes és a The Raconteurs-ból! Együttes időutazásuk az alternatív-psychedelikus garázs-blues-hard rocktól a reggae-n és a rappes szövegelésen keresztül tartó elvontság...


 ANGELZ, Face Melters, Szekeres Tamás @ 090728 - Wigwam Rock Club         Megjelent: 2009. július 23. csütörtök 18:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 


Sorstársunk
Dionysosrising Blog


 Baby Bone zenekar hírei - 090723                        Megjelent: 2009. július 23. csütörtök 17:55
Szerző: pjuan
 Hírek 

 CAB - Theatre de Marionettes (2009)

Megjelent: 2009. július 23. csütörtök 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Hírt adtunk korábban arról, hogy a basszer Bunny Brunel vezette instrumentális, fúziós jazz-rock zenekar új lemezt készített! Első alkalommal kapott címet is az album, eddig csak sorszámozva voltak... De, ennél sokkal fontosabb hír, hogy a dobos-legenda Dennis Chambers helyett Virgil Donati szereplésével készültek az új dalok... így Tony MacAlpine nincs már egyedül a rockosabb hangvétellel! Itt az elején még fontos megemlíteni két vendégeskedő zenész nevét: Chick Corea, Michel Polnareff!


 Paco Fernández (E): Sastipén Talí @ 090730 - Millenáris         Megjelent: 2009. július 23. csütörtök 12:00
Szerző: jazz
 Koncertmenü 

 DESTRÖYER 666 - Defiance (2009)

Megjelent: 2009. július 23. csütörtök 00:05
Szerző: palszabolcs
 Lemezismertetők 

Nem hazudok, ha azt mondom, hogy nagyon vártam már ezt a lemezt. Mivel a horda utolsó stúdiólemeze (Cold Steel... For an Iron Age) hét évvel ezelőtt jelent meg, így talán érthető is a várakozás. De valószínűleg sokan voltak még így ezzel rajtam kívül, mert hát időről időre felröppentek a hírek a banda feloszlásáról is, szerencsére ezek sosem bizonyultak igaznak. Most viszont itt a vadonatúj mű, kilenc harci himnusszal, valamivel több, mint 40 percben.


 MOL Budapest Jazz Fesztivál 2009 a Trafóban!         Megjelent: 2009. július 23. csütörtök 00:00
Szerző: jazz
 Koncertmenü 

 Metal Ladies Night @ 090919 - Kék-Vörös Yuk         Megjelent: 2009. július 22. szerda 18:05
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Heirs, Ana Never, Képzelt Város @ 091001 - Tűzraktér         Megjelent: 2009. július 22. szerda 18:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 P. Mobil - Mobileum (2009)

Megjelent: 2009. július 22. szerda 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

bcsaba: Ha van magyar rockzenei kiadvány, amit sokan régóta vártak, akkor ez az. A legutóbbi album, a Kutyából szalonna 1998-ban jelent meg. Tudjátok: már 2002-ben voltunk a Pecsában lemezbemutatón, csak nem voltak új számok. Illetve az egyszem King Kong volt, ami rá is került erre az albumra...

ZuzuP: Gesarol. Ezzel a névvel indult a Perpetuum Mobile pályafutása. Kb.: a 70-es évek elején vették fel jelenlegi nevüket, és a banda szíve akkor is, azóta is Schuster Lóránt. Ők voltak azok, akik a kezdetek kezdetén a média által történő mellőzések ellenére sem adták fel, tisztán és szívből tolták a hardot. Rám a Vikidálos korszak volt legnagyobb hatással, de mindez már a múlté. Rengeteg hányattatás után, és cirka nyolc év szünet után Lóri mégis megpróbált lelket lehelni a csapatba, az új P. Mobilba, azonban a 2007-es újraüzemelés Tunyogi Péter betegsége miatt nem sikerült, majd Rudán Joe is kilépett, helyét Baranyi László vette át. Ne felejtsük el, hogy a Mobil az ország legnagyobb zenészeit forgatta meg...

pJuan: Mindig nagy bajban vagyok a rendszerváltás előtti, régi rock legendák mai lemezeivel és dalaival! Tisztelem és becsülöm őket, a Mobil esetében elsősorban Schuster Lórit! Ő ugyanis a P. Mobil dalainak szíve-lelke, ez mindigis így volt! A nyolcvanas években ugyanúgy, mint most! Tisztelem és szeretem a múlt miatt, de manapság azt a színvonalat sajnos meg sem tudja közelíteni!


 MickJagger 66 - Stones feszt @ 090726 - Dürer Kert!         Megjelent: 2009. július 22. szerda 12:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Crazy Mama Music Pub koncertek - 090724-25         Megjelent: 2009. július 22. szerda 11:55
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

          

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Jackie Orszáczky (2018)
Nem is tudom, hogy ez most egy könyvkritika lesz, vagy egy zenei életmű áttekintése. Azt hiszem, inkább előbbi, utóbbira nem mernék vállalkozni. Megjelent egy

Tovább...
Amorphis - Queen Of Time (2018)
A finnországi Helsinki-ben, 1990-ben alakult Amorphis elkészítette a sorban a 13. dallamokban, folkban és extrém megoldásokban progresszívan úszó heavy-doom metál lemezét Queen Of

Tovább...
Beszámoló: Cool Head Klan, Pannonikum @ 2018. március 16. - Crazy Mama
Dübörögjön a rock and roll! Négynapos hétvége azért nincs olyan sűrűn. Szerencsére az embereknek már van annyi pénzük,

Tovább...
Kamelot - The Shadow Theory (2018)
Az 1991-ben, a floridai Tampá-ban alakult prog-power metálos Kamelot tizenkettedik sorlemeze a most megjelenő The Shadow Theory, ami a 2015-ös Haven-t követi - amiről kétszer is

Tovább...
Beatrice - beszámoló egy próbáról @ 2018. április 07. - Budapest SportAréna
Fennállásának 40 éves évfordulóját ünnepli az Arénában a Beatrice. Volt szerencsém egy próbán részt venni, ennek alapján azt

Tovább...
Koncertek 2018. július 22. és 2018. augusztus 07. között: