×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Guitar Madness @ 2018. augusztus 23. - Barba Negra Track

Megjelent: július 04. szerda 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Hallottad már ugyanazt a rock-klasszikust három különböző gitárszólóval? Na és egy dalon belül? Ezen az augusztus 23-i Guitar Madness-estén bőven lesz alkalom erre is! A Barba Negra Track-ben a főbb szerepeket Dandó Zoli (sok más mellett Machine Mouse), Lukács Peta (Bikini) és ifjabb Tornóczky Feri (Hobo és Bandája) tölti majd be! A legjobb hazai modern gitárhősök egy színpadon, úgyhogy az esemény egyedülállónak és kihagyhatatlannak ígérkezik! Rhoda Scott @ 2018. november 11. - Budapest Sportaréna

Megjelent: július 04. szerda 18:00
Szerző: jazz
 Koncertmenü 

2018. november 11-én vasárnap este 6 órától a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a 80. születésnapját ünneplő Rhoda Scott, aki korábban már több ízben is adott koncertet Magyarországon!

Hihetetlen, de igaz: a Hammond-orgona mezítlábas királynője idén ünnepeli a 80. születésnapját. Idén ősszel a Lady Quartet néven megismert formációban Rhoda Scott és három jazz tehetség érkezik a magyar fővárosba, ahol új oldalát is megmutatja az orgonista ikon. A koncerten a klasszikus mester legismertebb dalai lesznek hallhatóak, a trió stílusára jellemzően modern, virtuóz és meglepő harmóniai fordulatokban gazdag előadásmódban.


 Lizzy Borden - My Midnight Things (2018, Dionysosrising)

Megjelent: július 04. szerda 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

"Lizzie Borden fejszét fogott, négybe vágta anyját legott. Lendült kezében a balta, apját is feldarabolta..."

Így szól a népszerű amerikai gyermekmondóka, és aki ebből valami véres black, vagy death hordára következtet, az igencsak megcsúszhat (természetesen a vérben), mert fent (művész)nevezett úriembertől - aki a neve ellenére férfi - oly távol állnak a megnevezett stílusok, mint Puzsér Róberttől a csendes és visszafogott véleményformálás...


 Kapolcska - zárás (2018)

Megjelent: július 04. szerda 12:00
Szerző: szimpatic
 Kultúra 

Nagyszerű hangulatban, fantasztikus produkciókkal zárult az idén második alkalommal megrendezett Kapolcska Tábor és kis Fesztivál. A nyolc napos tehetségfejlesztő táborban 30 pedagógus segítségével 150 fiatal mélyült el és hozott létre produkciókat különféle művészeti ágakban, a családi mini fesztiválon pedig mintegy 2000 fős lelkes közönség élvezte a növendékek és a velük közösen is fellépő kiváló művészek előadásait... The Heretic Order - Evil Rising (2018)

Megjelent: július 04. szerda 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Heretic Order nevű horror-okkult heavy metál csapat 2014-ben alakult London-ban. Egy évvel később adták ki eddigi egyetlen lemezüket All Hail the Order címmel, amit most az Evil Rising követ, folytatva rajta a Mercyful Fate-féle sátánizmust és a King Diamond-féle horrort! A címadó dalhoz készített klip olyan is lett, amit ezek után várnánk, vagyis alul öltözött csajok, sátánista szeánsz kellékek és kecskeszarv minden mennyiségben, meg persze döngölés és gonosz színház, ahogy kell! És tulajdonképpen a teljes Evil Rising album sem szól másról, mint amit a teátrális és okkultista metál nagyságai annak idején kitaláltak!


 P. Mobil, Rotor @ 2018. augusztus 11. - Barba Negra Track

Megjelent: július 04. szerda 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Vészesen közeledik a nagy esemény időpontja! Szerintetek mindenki tud már az augusztus 11-i P. Mobil koncertről, amikor biztosan Csoda Történik majd a Barba Negra Track szinpadán is?! Ha ti is úgy gondoljátok, hogy nem, akkor itt az ideje, hogy hozzánk hasonlóan, mindenkinek elmondjátok! És duplán érdemes előre gondoskodni a jegyekről, hiszen a Rotor zenekar itt mutatja majd be friss lemezét, a Lehetetlen-t!


 Edda Művek @ 2018. július 07. - Agárdi Popstrand         Megjelent: július 03. kedd 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Lord @ 2018. július 14. - Barba Negra Track         Megjelent: július 03. kedd 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 


 The Night Flight Orchestra - Sometimes the World Ain't Enough (2018)

Megjelent: július 03. kedd 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Night Flight Orchestra ötlete 2007-ben merült fel, amikor Björn "Speed" Strid énekes és David Andersson gitáros a Soilwork-kel turnézott és közben a hard rock legendák dalairól nosztalgiázott... Aztán az extrém metálos haverokkal összerakták 2012-re a Internal Affairs-t, majd 2015-re a Skyline Whispers-t és 2017-re az Amber Galactic-ot, amiken kommersz rádiós rock-zenét műveltek, némi AOR-ral és szatírával vegyítve... Ez folytatódik most a negyedik lemezen is, amit 2018. december 11-én nekünk is elhoznak!


 Lich King, Seax, Ravage @ 2018. július 18. - Blue Hell & KVLT         Megjelent: július 03. kedd 12:00
Szerző: palszabolcs
 Koncertmenü 

 Khemmis - Desolation (2018)

Megjelent: július 03. kedd 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Khemmis nevű stoner-doom metál zenekar 2012-ben indult Denver-ben. 2015-ben adták ki első lemezüket Absolution címmel, amit a 2016-os Hunted, tavaly pedig egy split követett... A csapatot a Rolling Stone és a Pitchfork is dicsérte, mivel a klasszikus heavy metál témákba oltják a stoner-doom-ot, bátrabban használva régimódi dallamokat a megszokottól... Most pedig itt van az új korong Desolation címmel, amit bandcamp-en meg is hallgathatunk, hisz bátraké a szerencse...


 The Carbonfools @ 2018. július 20. - Kobuci Kert

Megjelent: július 03. kedd 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Különleges és szép hosszú koncerttel készül a Carbonfools zenekar erre a csodálatos július 20-i estére. Rengeteg dal szól majd a Kobuci színpadán, némelyik úgy, ahogy még soha, vagy csak nagyon ritkán hallhattad!


 Radar - interjú Makuval (2018)

Megjelent: július 02. hétfő 18:05
Szerző: csikiroland
 Interjúk 

A Radar zenekar nem mondható egy inaktív bandának, a koncertnaptárjuk erre az esztendőre is igen szépen megtelt. A közönség azonban nem csak élőben hallgathatja a kisvárdai illetőségű együttes muzsikáját, hanem az eddig megjelent három hanghordozón is. A hármas szám hamarosan változni fog, hiszen az együttes tagjai stúdióba vonultak, és hamarosan megjelentetik negyedik albumukat. A készülő új lemezről Mák "Maku" István énekessel beszélgettem...


 Bánkitó Fesztivál @ 2018. július 11-15. - Nádas Kemping, Bánk         Megjelent: július 02. hétfő 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 


Összesen 97.538.324 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Winger - Winger (1988)

Megjelent: július 02. hétfő 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A New York-i glam-metálos Winger '87–ben alakult eredetileg Sahara néven, amit Alice Cooper javaslatára vett saját nevére a csapatot vezető Kip Winger, aki akkoriban Alice csapatát erősítette. Aztán a következő nagy dobás '88-ban következett, amikor a gyorsan formálódó csapat kijött az első lemezével, és onnantól kezdve pár évig megállás nélkül szórták az időtlen hajasbaba slágereket!

Ezen az idén 30 éves bemutatkozó anyagon - amit a műfaj egyik legismertebb producere, Beau Hill segített világra - szám szerint és legalább négy klipes-rádiós sláger van, amiket minden hard rock rajongónak kötelező ismernie. A Madalaine, a Seventeen, a Headed for a Heartbreak és a Hungry, de a többi dal sem rossz, csak sablonosabb... Viszont itt van a Hendrix-féle Purple Haze bravúros feldolgozása, amibe Dweezil Zappa is besegített... Ezzel a '88-as bemutatkozó lemezével vett fénysebességű repülő rajtot a Winger zenekar!


 Vinnie Moore @ 2018. november 13. - Dürer Kert

Megjelent: július 02. hétfő 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

November 13-án első alkalommal ad koncertet Budapesten, a Dürer-ben a nyolcvanas évek második felét meghatározó, s azóta is fontos szerepet betöltő gitárhős nemzedék egyik legfontosabb tagja, Vinnie Moore.

Az 54 éves amerikai zenész a mások mellett Yngwie Malmsteen, vagy Tony MacAlpine nevével is fémjelzett, neoklasszikus hatású, virtuóz és technikás, ugyanakkor dallamos zenei irányzat meghatározó képviselője. Első két szólóalbuma, a Mind's Eye és a Time Odyssey máig etalon a színtéren.


 Paul Rodgers - Free Spirit - Celebrating The Music Of Free (2018)

Megjelent: július 02. hétfő 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ötven éves lett a blues-hard rock műfaj egyik legnagyobb hatású zenekara, a Free, ami Londonból indulva 1968-1973 között forradalmasított a műfajt, meghódítva az egész világot. A zenekar egykori énekese, a Middlesbrough-i születésű, most 68 éves Paul Rodgers 2017 májusában úgy döntött, hogy eme kerek évfordulót egy hónapnyi turnéval ünnepli, aminek záró felvonása 2017. május 28-án volt a Royal Albert Hall-ban, és ez a fellépés most koncert cédén és filmen is megjelenik!

Paul a Free-ben lett a rockénekesek egyik archetípusa, akit Robert Plant, vagy Brian Johnson ugyanúgy a legfontosabb hatásaként emleget, mint mondjuk Paul Stanley, vagy idehaza Vikidál Gyula és Tunyó. Főhősünk énekhangja ma is tökéletes állapotban van, amit a másik kultikus zenekarának, a Bad Company-nak az emlékkoncertjein ugyanúgy bizonyított, mint a Queen dalainak éneklésekor, többek között nálunk is. Most pedig eljött az ideje, hogy karrierjének és kultuszának a legfontosabb zenekarát is megünnepelje!

A Free klasszikus felállásából Paul Kossoff gitáros és Andy Fraser basszusgitáros már rég elhunyt, de Simon Kirke dobost sem hívta meg az énekes, viszont megfelelő társakra lelt Deborah Bonham-nak - John Bonham húgának - kísérő csapatában, így Pete Bullick gitáros, Ian Rowley basszusgitáros és Gerard Louis "G" billentyűs mellett - legnagyobb névként - Rich Newman dobost hallhatjuk ezek a szinte tökéletes felvételen, ahol a Free nagy hatású életművét ünnepelhetjük együtt mi is az énekessel!


 Honeybeast - Élet a Marson (2018, info)                        Megjelent: július 02. hétfő 00:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Ozone Mama. Asphalt Horsemen @ 2018. augusztus 01. - Barba Negra Track

Megjelent: július 01. vasárnap 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Az Ozone Mama és az Asphalt Horsemen közös nyári koncertje augusztus 01-én lesz a Barba Negra Track-ben.

A bulinak az ad különlegességet, hogy nemrég az Ozone Mama és Székely Marci énekes útjai különváltak, és azóta már meg is találták új frontemberüket, aki a korábban a Jaggers-ben szereplő Szeleczki Dávid lett! És változás még, hogy az eddig állandó vendégként billentyűző Lukács László is teljes jogú taggá vált.

Az új felállás korábban, például a körmendi AlteRába Fesztivál-on és a kunfehértói Fehértone Fesztivál-on már látható és hallható lesz, de a budapesti közönség csak ezen a Barbá-s bulin találkozhat velük elsőként! Addig is itt bepillanthatunk a felkészülésbe!


 Guns N' Roses – Appetite For Destruction: Locked N' Loaded (2018, info)                        Megjelent: július 01. vasárnap 18:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 


Sorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 Stormwitch - Bound to the Witch (2018)

Megjelent: július 01. vasárnap 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A németországi Heidenheim-ben, '81-től Stormwitch-ként dolgozó heavy-power metálos csapat '94-ig hét stílusosan dramatikus - itt-ott okkult - sorlemezzel lepte meg a rajongóit, ráadásul sokat jártak hazánkba, amitől komoly rajongói bázisuk alakult ki nálunk, még a "tiszteletbeli magyar zenekar" címét is megkapták. '89-ben végül egy koncert albumot is kiadtak Magyarországon - Live in Budapest címmel. Aztán az 1994-es Shogun megjelenése után feloszlottak...

2002-ben tértek vissza, azóta kapaszkodnak a megérdemelt helyükre, nem túl jelentős sikerrel. A 2004-es Witchcraft után alaposan meg is váratták a rajongóikat, mire kijöttek a 2015-ös Season of the Witch című legutóbbi lemezükkel, ami nem sikerült túl fényesen. Azóta Stoney Stoner gitáros helyére Tobi Kipp, Micha Kasper dobos helyére pedig Marc Oppold érkezett, akikkel ez a Bound to the Witch sokkal szerethetőbb és németesebb metál albumra sikeredett!


 Eric Steckel @ 2018. október 07. - BackStage Pub

Megjelent: július 01. vasárnap 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A kiváló amerikai blues-rock gitáros, Eric Steckel nemrég Berlinben járt egy fesztivál-fellépés erejéig, valamint a jövő heti Rory Gallagher Tribute Fesztivál is apropója volt a gyors európai kiruccanásnak.

Ősszel tér vissza, hogy több helyen is bemutassa új albumát. Első budapesti koncertje október 07-én lesz a BackStage Pub-ban! Jegyek a tixa-n már kaphatók!


 Ozzy Osbourne - Live & Loud (1993)

Megjelent: július 01. vasárnap 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A 70 évesen nem túl jó formában lévő Ozzy bácsi - a Black Sabbath eltemetése után, - manapság szólóban a búcsú turnéjának második körét futja No More Tours 2 címmel, de azt is mindenki tudja, hogy nem ez az első alkalom, amikor visszavonulni készül! Így volt ez már jó 26 éve, '92-ben is, amikor a No More Tears-környékén rosszul lett és az orvosok sclerosis multiplexet és parkinson kórt diagnosztizáltak nála, majd némi sokk után bejelentette, hogy no more tours...

Szerencsére utóbb kiderült, hogy a diagnózis hibás volt, így a visszavonulásból sem lett semmi, pedig a turné közben még az ős-Sabbath tagjait is sikerült összerántania egy reunionra a kaliforniai Costa Mesá-ban... Az erről a turnéról készült Live & Loud cédé és film máig Ozzy kultikus koncertkiadványának számít, ahol a sokk okozta érzelmi töltet, meg a zseniális háttércsapat kihozta Ozzy-ból is a legszebb formáját!


 Florence And The Machine - High As Hope (2018, info)                        Megjelent: július 01. vasárnap 00:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Kex @ 1970 - Bercsényi kollégium

Megjelent: június 30. szombat 18:05
Szerző: Drpeter
 Rockmúzeum 

Tudvalevő, hogy az MHV nem kényeztette el a Kex-et. Egyetlen megjelent kislemezük - Család - Elszállt egy hajó a szélben - is csak a Szépleányok, ne sírjatok című filmben történt szereplésüknek köszönhetően láthatott napvilágot. Érdekesség, hogy a Hanglemezgyártó Vállalat, eltérően több más zenés filmtől - Ezek a fiatalok, A kenguru - nem jelentette meg a film zenéjét, ennek következtében több dal - a Syriustól hallható két szerzemény - a mai napig kiadatlan maradt...


 Braindogs @ 2018. július 18. - Kobuci Kert         Megjelent: június 30. szombat 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Black Sabbath - Live at Last (1980), Past Lives (2002)

Megjelent: június 30. szombat 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Bár a virtuális térben ezernyi ős-Black Sabbath koncert felvétel kering - például ez az 1970-es és ez az 1975-ös -, valójában a hetvenes évekből egyetlen felvétel jelent meg hivatalosan, az is két '73-as koncertről lett összevágva. Az 1980-as Live at Last még úgy jelent meg, hogy '79-től Ozzy már nem volt a csapatban, a zenekar épp' a helyettesét kereste, de a kiadó és Patrick Meehan producer úgy gondolta, hogy a tagok tudta és beleegyezése nélkül is kiadhatja két '73-as koncertről összevágott felvételüket, mintegy búcsúként Ozzy-tól, meg tőlük.

A tagok természetesen bootleg-nek tartotta a dolgot egészen 2002-ig, amikor Past Lives címmel újra kiadták, de már két másik koncertről mögé vágtak egy második cédét, kiegészítésekkel... A kritika nem szerette egyiket sem, de ettől még mi rajongók örülhettünk egyáltalán annak is, hogy csúcs formában hallhatjuk a csapatot a hőskorban, amikor a csöves erősítőket túlvezérelték a moziban ütő hallgatóság nagy örömére, és úgy dörrentek meg a régi nagy dalok, ahogy azóta sem soha, hisz az elektronikus világ előre gyártott torzítóinak a világában, hasonló hangzás már nem lehetséges!


 Flow Sportegyesület - Kamaszodva kezet fogva (2018)

Megjelent: június 30. szombat 12:00
Szerző: szimpatic
 Aktuális 

A tolerancia és az elfogadás a mai világban hiánycikk. Nagyon kevés ember fogadja el az értelmileg sérülteket, még kevesebben vállalják a kapcsolatteremtést velük. És leginkább a kamaszokra jellemző, hogy nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, amikor egy értelmileg sérülttel találkoznak. Ezért hívta életre a Kamaszodva kezet fogva programot a Flow Sportegyesület, az FSZK és az EMMI támogatásával, mely 2018 márciusa és májusa között zajlott...


 Armored Saint - Revelation (2000)

Megjelent: június 30. szombat 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A világ legpechesebb csapata. A világ legalulértékeltebb csapata. A '82-ben, Los Angeles-ben alakult Armored Saint-re akármelyik jelző illik, már csak azért is, mert sokkal többen ismerik őket annak okán, hogy Joey Vera '97-ben a Fates Warning-ba, John Bush meg '92-ben az Anthrax-ba került, vagy hogy a Kill 'em All után a Metallica is akarta őt, mintsem ahányan a lemezeiket hallották!

Ez pedig annyira szomorú, hogy most megpróbálok javítani a helyzeten! Így elővettem a 2010-es La Raza és a 2015-ös Win Hands Down előtti öt sorlemezüket, hogy a tradicionális heavy metal kedvére tegyek, kielemezzem azokat! A '87-es Raising Fear után jöttek a nagy drámák, előbb a sikertelenség miatt kirúgta őket a kiadójuk, majd egykori gitárosuk, Dave Prichard elhunyt leukémiában... Mindez annyira feldühítette a csapatot, hogy újraépítette önmagát! És új kiadónál kiadta karrierjének legfontosabb lemezét Symbol of Salvation címmel, amin Jeff Duncan és Phil Sandoval gitárosok játéka tökéletesen kiegészítette egymást! A siker ellenére, '92-ben végül mégis szünetre mentek, mivel John Bush átment az Anthrax-ba énekelni... A szünet '99-ig tartott! 2000-ben kijöttek a Revelation című ötödik sorlemezükkel, de meg sem közelítették vele a Symbol of Salvation-t, így nem sokkal utána, 2003-2006 között megint hosszabb szünet következett...


 Diamond Head, Gin Annie, Statement @ 2018. november 06. - Dürer Kert

Megjelent: június 30. szombat 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A brit heavy metal új hullámának - NWOBHM - a legendás zenekara, a Diamond Head idén ősszel nyolc országot és 22 várost érintő európai körútra indul, mely november 06-án a Dürer Kert-be is elér... de ezt már mis is megírtuk!

Most már az sem titok, hogy a turnéhoz, így a hazai állomáshoz is a Wolverhampton-i hard--melodikus rock banda, a Gin Annie, a szintén hard rock-ban utazó, dán Statement és a francia post-rock zenekar, a Blinding Sparks is csatlakozik!


          

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Omega, Karthago @ 2018. április 28. - Tokaj
Tokaj idén új fesztivállal jelentkezett, na nem olyan nagyszabásúval, csak egy kis egy színpados városi rendezvénnyel, amely a Halas-Boros Fesztivál és

Tovább...
Jackie Orszáczky (2018)
Nem is tudom, hogy ez most egy könyvkritika lesz, vagy egy zenei életmű áttekintése. Azt hiszem, inkább előbbi, utóbbira nem mernék vállalkozni. Megjelent egy

Tovább...
Amorphis - Queen Of Time (2018)
A finnországi Helsinki-ben, 1990-ben alakult Amorphis elkészítette a sorban a 13. dallamokban, folkban és extrém megoldásokban progresszívan úszó heavy-doom metál lemezét Queen Of

Tovább...
Kamelot - The Shadow Theory (2018)
Az 1991-ben, a floridai Tampá-ban alakult prog-power metálos Kamelot tizenkettedik sorlemeze a most megjelenő The Shadow Theory, ami a 2015-ös Haven-t követi - amiről kétszer is

Tovább...
Rainbow - Memories In Rock II. (2018, Dionysosrising)
Nem is tudom, hogy most miként kellene úgy írni, hogy az írás azért mindenképpen szem előtt tartsa, az egyik legnagyobb rockbanda - rövid időn belül

Tovább...
Koncertek 2018. július 19. és 2018. augusztus 04. között:

Klipmánia