×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Summer Rocks 2003, második nap

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:53:47
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

ANTHRAX, NIGHTWISH, CHILDREN OF BODOM, CASKET GARDEN
2003. június 5., PeCsa szabadtér

Az előző esti Maiden buli fáradtságával és egy üveg ájsztível érkeztem a PeCsához csütörtök délután. Az italomat persze nem vihettem be (okos rendezők), meg kellett inni a bejáratnál, ha nem akartam egyszerűen eldobni az egészet. Később, persze arany árban, már a büféből csillapíthatta mindenki a tikkasztó hőség, és a testmozgás okozta folyadékvesztés pótlását.

Amikor öt óra tájban beléptem a PeCsa szabadtérre a Casket Garden már a színpadon süvöltött. Elég tompa voltam még (bocs fiúk), így inkább a főbejárathoz, a butiksorra sétáltam. A büfék és a szokásos CD pult mellett éppen a Nightwish dedikált egy dobogón, fekete asztal mögött. Nem vagyok a csapat nagy rajongója, ezért csak kíváncsiságból mentem közelebb, hogy a rács mögül megnézzem őket. Tarja, az énekesnő, élőben sokkal, de sokkal szebb, mint bármilyen fényképen. Ahogy minden egyes emberre rámosolygott, aki elé került... Tündér. Gyorsan lecsekkoltam, hogy az Anthrax dedikálás fél hatkor lesz, és visszasétáltam a színpadhoz, ahol időközben a Casket Garden befejezte ténykedését, és már a Bodom cuccait pakolták fel. Amíg a roadok szorgoskodtak, addig én az embereket figyeltem. Rengeteg volt a tizen-x éves, legtöbben Nightwish és Bodom pólókban. A kiscsajok persze feketére kihúzott szemekkel, gótikus freskóként virítottak. Néhány hazai zenész is feltűnt a tömegben. Summer Rocks 2003, első nap: Iron Maiden koncertje

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:49:17
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

2003. június 4., Kisstadion

Az előzenekarokról nem tudok nyilatkozni, mivel a Maiden kezdése előtt tíz perccel érkeztem a helyszínre, de nem hiszem, hogy valami bepótolhatatlanról maradtam volna le. (Talán csak a Stray esetében, de őszintén szólva nem voltam kíváncsi rájuk.) Nekem ez a nap csak az Iron Maidenről szólt.


 Interjúnk a Doomsday zenekarral.

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:37:49
Szerző: pjuan
 Interjúk 
Hello Doomsday! Először is gratulálni szeretnék: a hozzám most eljuttatott 2001-es albumotok olyan igényes mind a borító, mind a zene és hangzás terén, amire őszintén szólva nem számítottam egy viszonylag kevéssé ismert zenekartól. Mondanátok pár szót az előzményekről azok számára, akik most hallanak először a Doomsday-ről?


 Katatonia - Viva Emptiness

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:34:33
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Katatonia zenekart a Metal zene kedvelői régóta a bánatos, fájdalmas, sötét zene megtestesítőjeként ismerhették. Legkorábbi munkáikkal kapcsolatban legtöbben a korai Paradise Lostot emlegették, bár szerintem annál jóval mélyebb és sötétebb zene volt az, amire talán még a black metal vonal is hatással lehetett. Ez utóbbi megállapítás már nem volt igaz egyik legjobb lemezükre, az 1996-os Brave Murder Day -re (de már az 1994-es Dance Of December Souls -on is háttérbe szorultak a blackes hatások); ami szintén a legmélyebb fájdalmakat hordozta magában olyan szinvonalú zenével megfestve, amire kevesen képesek. Jonas Renske énekes a hörgős témákat ezen a lemezen már nem vállalta, azt vendégként az Opethből Mikael Akerfeldt énekelte fel. Ez után a mestermű után komoly váltás következett, a Discouraged Ones sokkal nyugodtabb zenét rejtett, már a hörgést teljesen elhagyták, a zene viszont talán minden addiginál szomorúbb, fájdalmasabb volt. Véleményem szerint legjobb művük volt ez, ilyen mélységű zenét nagyon ritkán hallani. Kedvenc albumaim között a helye. Az azóta megjelent két lemezen (Tonight's Decision, Last Fear Gone Down) is ezt a vonalat vitték tovább, azonban ezen művek már sokkal kevésbé voltak mélyek és szomorúak, azt is mondhatnám, hogy egyre befogadhatóbbá váltak. Ezzel együtt nagyon színvonalas albumok ezek is. Overkill - Vörös és fekete célkereszt (interjú Blitzzel)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:31:02
Szerző: pjuan
 Interjúk 

by Scott Alisoglu @ live4metal.com

Bobby ’Blitz’ Ellsworth a harmadik évtizedbe lépett zenekarával az Overkill-lel és nem látszik, hogy lassítani akarnának. A srácot fűti a lelkesedés, árad belőle a jókedv és a nevetés. Bármilyen kérdésed van, felel rá; semmi határozatlanság. A Killbox 13 című új lemez egy óriási élő albumot/DVD-t (Wrecking Everything Live) és egy zúzós stúdióteljesítményt (Bloodletting) követően jelent meg. Jó olvasást metalfejek!


 Opeth - Damnation

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:21:25
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Tavaly novemberben jelent meg az Opeth legutóbbi albuma, a zseniális Deliverance; és ekkor már tudhattuk, hogy tulajdonképpen egy két részes mű első fele volt ez, a folytatás pedig mostanáig váratott magára. Az előző lemez nagyszerűségét hallván még ez a pár hónapos várakozás is igen hosszúnak tűnt, amit csak annak megemésztéséhez szükséges rengeteg hallgatás enyhített. Biztos lehetett benne az ember, hogy a zenekar újabb mesterművet fog letenni az asztalra, ahogyan az már eddigi hat lemeze alkalmával mindig megtörtént; most azonban valami különlegeset, valami egészen mást ígértek, és ezt be is váltották.


 OSI Prog-rock stratégák (2003)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:18:09
Szerző: pjuan
 Interjúk 

by David Perri @ DigitalMetal.com

Az örök balfácán meséje a rockban, azokról a bandákról szól, akik igazán megérdemelnék a tömegek figyelmét és megbecsülését, de ritka eset, hogy elérik ezt a felsőbb státuszt. A listányi csapat között, akiknek már kijárna egy méretes siker, találjuk a Fates Warning, a Dream Theater és a Chroma Key zenekarokat. Habár az említett három banda markánsan különbözik egymástól, az őket alkotó zenészek professzionálisak és, ami a legfontosabb, saját egyéniséggel rendelkeznek. Így a világ prog-fanatikusainak legnagyobb örömére Jim Matheos (Fates Warning), Mike Portnoy (Dream Theater) és Kevin Moore (Chroma Key) összeálltak, hogy megalakítsák az OSI nevű új bandát. Az OSI, amennyire lehetséges, szembeszáll az elvárásokkal, hiszen nem található meg a felvételen a Fates Warningra és a Dream Theaterre jellemző technikai virtuozitás, míg Moore tárgyilagos, morózus természetének megrögzöttsége központi helyet foglal el, Matheos ellentétes hatású gitárjátékával szemben. Tulajdonképpen az OSI olyan albumot rakott össze, ami újraértelmezi a progresszív zenét, mindvégig folyamatos párbeszédet kezdeményezve a zenekar és a hallgató között, ami semmi másról nem szól, mint a zene intenzitásáról. Egy derűs és láthatóan magabiztos Kevin Moore-ral beszélgettünk az OSI debütáló anyagáról, az Office of Strategic Influence lemezről, és a Chroma Key jövőjéről.


 Opeth - Deliverance

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:04:25
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Aki ismeri az Opeth zenekart, annak talán kár is bármit mondani. Tudhatja ugyanis hogy ők mindig zseniális műveket adnak ki kezük közül. Az ő lemezeik nem egy-két meghallgatás, hanem hosszú, elmélyült ismerkedés után fedik fel minden titkukat, de már elsőre megérzi a hallgató azt a fantasztikus érzelmi töltetet, szépséget és erőt amit ez a zene ad. Jómagam pár hete ismerkedem legújabb művükkel, és bár nem állítom, hogy már teljesen befogadtam, azt biztosan mondhatom: ismét sikerült felülmúlniuk saját magukat, a Deliverancenek is legjobb lemezeik közt a helye. Nemesis - Terra Incognita

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 23:03
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 


Komoly várakozással tekintettem a hazai progresszív metal egyik élcsapatának, a Nemesisnek legújabb műve elé. Első két albumuk ugyanis nemcsak a hazai, de az egész prog. metal életben a számomra legkedvesebb alkotások között van. Azóta viszont a zenekar egy része lecserélődött, és az új felállást még csak egy igen jól sikerült, de főként újravett régi számokat tartalmazó promóciós anyagon hallottam, élőben sem sikerült még elcsípni, az igazi bemutatkozásuk ez a lemez. Úgy érzem, méltó módon sikerült folytatnia a zenekarnak munkásságát.

 MOZART! - musical a Budapesti Operettszínházban

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 22:50:16
Szerző: pjuan
 Kultúra 


Múlt szombaton volt szerencsém megnézni a MOZART! című musicalt az Operettszínházban. Hatalmas az érdeklődés a darab iránt (mi is már két hónappal korábban megvettük a jegyet) és a látottak/halottak tökéletesen igazolták a várakozásokat.


 Marduk - World Funeral

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 22:38:06
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A svéd Marduk ma a black metal vonal egyik legnépszerűbb csapata. A zenekar már a 90-es évek eleje óta működik (igaz, rengeteg tagcsere történt azóta) és tart ki a stílus mellett, és több igen jól sikerült lemezt is tett le az évek alatt az asztalra. Igy a korai időszakból az Opus Nocturne volt szerintem a legjobban sikerült darab, sok hangulatos tételt tartalmazott a 98-as Nightwing is, személyes kedvencem pedig a legutóbbi La Grande Danse Macabre.

 Opeth: interjú Peter Lindgren-nel

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 22:33:44
Szerző: pjuan
 Interjúk 

by Keith McDonald (Metal-Rules.com)


A death metal úttörői közé számító Opeth egy jóval aggresszívebb, epikus részekkel teli brutális ajándékkal, a Koch Records gondozásában megjelent Deliverance albummal tért vissza. Ezen az anyagon (a Koch/MFN égisze alatt a második, összességében a hatodik nagylemez) a svédek tovább tágítják zenei horizontjukat. A közönség által nagyon jól fogadott Blackwater Park után az Opeth visszatért death metal gyökereihez. A stockholmi metal színtéren 1990-ben történő felbukkanásuk óta elismerést vívott ki magának a csapat. Lehetőségem volt találkozni New Yorkban Peter Lindgrennel gitárossal, aki a zenekarról és a legújabb metal mesterműről mesélt.


 Kamelot: interjú Roy Khan énekessel

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 22:23:12
Szerző: pjuan
 Interjúk 


by EvilG @ metal-rules.com


Kezdjük az új albummal, az Epicával. Csak azt akarom mondani, hogy eddig ez a kedvenc Kamelot lemezem, és tök jó! Igazán óriási munkát végeztetek!

”Oh, köszi szépen!”

Mit gondolsz, hogy tud ennyire termékeny, mégis kreatív lenni a csapat, és majdnem minden évben egy új anyaggal meglepni a rajongókat?

”Hm, nem tudom. Annyi biztos, hogy a magunk számára próbáljuk érdekessé tenni a dolgot. Mindig új kihívásokat keresünk, új dolgokat építünk be, és ez teszi számunkra izgalmassá az egészet. Ha az embereknek is tetszik odakint, az a ráadás.”


 V. Shock rock fesztivál, Debrecen, Lovarda, november 15.

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 22:14:25
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 


Hatalmas embertömeg igyekszik a Lovarda felé. Ha eme patinás (a legendás Ossian koncert óta joggal mondhatjuk ezt) épületben nem lett volna pár éve Tankcsapda koncert, ahol jó párszázan kint ragadtak, azt mondhatnám, biztosan nézőcsúcs dőlt. Eljött újra a Shock fesztivál, ami évről évre egyre nagyobb méreteket ölt. Ma már nem csak a metálosok látogatják, hanem szinte boldog-boldogtalan megjelenik. Ha már boldogtalanoknál tartunk, a nagyszínpad első fellépőjét, a prepubertázs korúakat megszólító modern rockot játszó Depressziót sosem tudtam értékelni, így mostani műsorukat sem minősíteném. Mindenesetre inkább őket hallgassák a fiatalok, mint a tömegmédiák által számukra feltálalt 'zenéket'.


Összesen 95.903.756 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Superbutt @ április 26. - Hangfogó, Debrecen

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 22:12
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

A mai modern, 'nu-metal'-nak elnevezett irányzat kevés olyan képviselővel bír, akiket magam is kedvelnék. Ezen kevesek egyike a hazai Superbutt, bár ebbe a stílusba inkább csak jobb híján sorolom be őket. Az egyébként is szimpatikus zenekar akkor lopta be magát igazán a szívembe, amikor bő egy évvel ezelőtt egy kis klubban teremtettek felejthetetlen hangulatot egy számomra nagyon emlékezetes koncerten. Éppen ezért örültem nagyon, hogy bár másik helyszínen, hasonló jellegű klubkoncertet láthatok tőlük - úgy érzem, a zenekarnak ez az igazi terepe.


 Watch My Dying, Fürgerókalábak, Deadcat-Debrecen, Vigadó Rock Klub,2002.december

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 22:06:05
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 
Igen örvendetes, hogy az egykor diszkóként működő Vigadóban az utóbbi időben szombat esténként rock klub működik, szinte minden héten élő koncerttel. Ennek eddigi legszinvonalasabb rendezvénye volt a Watch My Dying koncert. Sajnos, igen szerény érdeklődés kísérte ezt, köszönhetően talán az előző napi Replika fesztiválnak és a koncerttel egyidőben zajló akusztikus Replika fellépésnek. A megjelent néhány punk is leginkább a Fürgerókalábak műsorára volt kíváncsi. Mindenesetre aki bármilyen okból is kihagyta, bánhatja.


 Hircus Nocturnus fesztivál - Debrecen, Klinika Mozi, 2003. március 7.

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 22:03:40
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

Debrecenben meglehetősen ritkán láthatunk igazi black/death metal zenekarokat élőben, úgyhogy komoly várakozással tekintettem ezen koncert elé. Sajnos a szervezőket mégsem tudom maradéktalanul megdicsérni, mivel a 6 meghirdetett banda (állítólag végül 7 is fellépett) igen sok, és célszerű lett volna a 8 órás kezdést legalább nagyjából betartani; ehhez képest ekkor még dobcucc sem volt a színpadon, és az első banda végül fél 12-kor tudta megkezdeni a műsorát.


 HAMMERFALL - Mennydörgés a csúcson... (interjú)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 21:59:53
Szerző: pjuan
 Interjúk 

By Martin Popoff – www.hardradio.com


Elmerülők a Hammerfall új Crimson Thunder című lemezében, és felfrissülők. Az elektromossággal teli metal dalok sokkal élvezhetőbbé teszik ezt az anyagot, mint az egysíkú és sokat vitatott két évvel ezelőtti Renegade albumot. A Hammerfall újra egy adag power metalt ad a kopoltyúknak, és sikerült újra felkorbácsolni az indulatokat, becsmérlő véleményeket kiváltani. A Hammerfall az a zenekar, akiknek az eddigi három albuma egyenként negyedmillió eladott példány körül jár, és mégis sokan ki akarják ütni őket a nyeregből, vagy még pontosabban, legyilkolni, mint egy sárkányt.


 De Facto: Empíreum

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 21:46:25
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
A De Facto neve már biztosan nem ismeretlen a darkos zenék hazai kedvelői számára. A zenekar mostanra jutott el végre első teljes hosszúságú albumának megjelentetéséig.


 Chrysos Calva - E világi gyötrelmek (demo)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 21:42:02
Szerző: pjuan
 Demók 


Csőke Csaba - ének
Hárs Péter - dob
Nagy László - basszusgitár
Papp Mihály - ritmusgitár
Sós Zoltán - szólógitárSorstársunk
Dionysosrising Blog


 Cradle Of Filth - Damnation And A Day (2003)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 21:39:03
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Cradle Of Filth -et gondolom, hogy nem kell senkinek bemutatni. Durvább elemeket is tartalmazó zenéjükkel is komoly népszerűséget tudtak elérni, amit a zene kétségkívül magas szinvonala mellett a jól kitalált image-nek, valamint Dani Filthnek, a nagyon karakteres frontembernek is köszönhetnek.


 Children Of Bodom - Hate Crew Deathroll (2003)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 21:26:45
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A finn Children Of Bodom érdekes színfoltja a mai metal zenei életnek. A neoklasszikus heavy metal elemeket az agresszívebb, black/death elemekkel vegyítő muzsikájuk rengeteg embert fogott meg az utóbbi években, rengeteg fiatal metaloshoz hozták közelebb a durvább zenéket.


 Joey Belladonna - Új album érkezik (interjú, 2002)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 21:21:39
Szerző: pjuan
 Interjúk 

Az Anthrax arany éveinek énekese, Joey Belladonna a New York állambeli Syracuse-ban dekkol éppen, és zenésztársával Matt Zuberrel készítik elő a következő Belladonna album felvételeit. A részletek homályosak, de amit az egykori thrash énekes elárult, itt olvasható...


 Carpathian Forest - Defending The Throne Of Evil (2003)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 21:11:22
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Carpathian Forest zenekar mindig is arról volt híres, hogy a Black Metalt a régi értelemben, a Bathory, a Venom és társaik módjára értelmezve hozott létre olyan egyéni és hangulatos zenét, amire kevesek képesek. Bemutatkozó EP-jük, a Through Casm Caves And Titan Woods olyan ősi, nyers hangzású és rendkívül feelinges zenét rejtett, ami a stílus igaz híveinek kedvencei közé emelte a bandát.


 Amorphis: Far From The Sun

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 21:07:50
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
A finn Amorphis régóta kedvenc zenekaraim közé tartozik. Eddigi lemezeik jellegzetessége volt, hogy folyamatosan változtak, fejlődtek, nem készült két ugyanolyan stílusú művük. Ez a zenében folyamatos lágyulást jelentett; hosszú út vezetett a Privilege Of Evil durva, szinte blackbe hajló death metaljától az Am Universum kellemes, igényes rockzenéjéig. Szinte valamennyi lemezük ma már alapműnek számít.

 Anthrax - Eljönnek értünk (2003)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 20:55:32
Szerző: pjuan
 Interjúk 

Interjú Scott Ian-nel és John Bush-sal - by Scott Alisoglu @ live4metal.com

Először is, hadd tisztázzak egy dolgot: nem hallottam még az új Anthrax albumot. Az angliai központban van egy példány, de én nem kaptam meg. Ezért most ne kérdezzem meg Scott-ot az új dalokról, az új lemez hangzásáról? Kétségkívül így van, mert amikor Scott rájött, hogy még nem hallottam az új anyagot, egészen felháborodott, és nem értette, hogy miért készítek interjút így. Francba, végül is 1985 óta fanatikus Anthrax rajongó vagyok. - az 18 év, igaz?!


 Ryo Okumoto - Coming Through (2002)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 20:36:12
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ryo Okumoto nemcsak a Spock billentyűse, hanem remek stúdiózenész is, aki együtt játszott már (Natalie Cole, Phil Collins, Eric Clapton, Eric Burdon és Al Green) nemzetközi sztárokkal, és aki több szóló lemezt is tudhat a háta mögött! Ez a lemez is kitesz magáért! Elképesztő nevek mentek a stúdióba hívó szavára, és jaj de kellemes JAZZes basszussal indul a lemez, hú de rám fért már! Megnyugodtam, és sajnálom, hogy a Spock bajba került Neal Morse távozásától!

Ez az Osakai (japán) fiú mindent tud a rockról, és a zeneiségről, progresszív hangszerelésről, vokálokról, használja a fúvós szekciót és a dallamokat! Egyszóval aki rá van kattanva a porgra, annak merem ajánlani, aki pedig az AORt is díjazza, az már elindult megvenni a segítő zenekar olvasása közben!


 Rondinelli: Our Cross - Our Sins (2002)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 20:29:55
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Bobby Rondinelli szólólemeze ez, illetve igazán nem is Rondinelli-ként kellene jegyezni a lemezt, hanem Rondinelli’s Sabbath-nak, ugyanis ez a zenekar, a tesóval kiegészülve (sajnos Iommy nélkül, mert ő nagyon hiányzik) készített el néhány klasszikus sabbath lemezt, és lépett fel még a BS-ben is, nem is akár milyen koncertet adva.

Egy élet munkáját jutalmazta a kiadó azzal, hogy felkérte egy szólólemez elkészítésére, a korona bár nem lett túl fényes, de azért kellemes Melodikus Hard Rock lemez készült, pici blues beütéssel.


 Sleep - Jerusalem (1999, 2002)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 20:22:50
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Örültem, hogy végre egy ismeretlenebb zenekarról is írhatok, imádom a fiatal zenekarokat, akik felvállalják kötődésüket valamely NAGY-hoz. A sleep erősen kötődik a ’70-es évek sabbath-jához, árad a zenéből a szeretete ezeknek a nagyokban, mind hangzásban, mind a keverésben és hát a zene is, no meg úgy tűnik az életvitelük is hasonló, lehet... Hallás alapján, illetve a borítót nézegetve biztosan a fű legalizálásáért küzdenek, látensen.


 Strapping Young Lad - City (1997)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 20:16:10
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
Egy régebbi albuma Devin Townsend-nek, mindmáig a legjobb. 1997-ben csinált olyan zenét, ami most, 2003-ban is újszerű, egyedi. Megismételhetetlen alkotása a metalnak. Emléksze mikor anno a kijövetele után egy évvel meghallottam hogy ledöbbentem: ilyen is létezik???

          

Ajánló

Ez is érdekelhet

Whitesnake - The Purple Tour Live (2018)
A 66 éves David Coverdale tavaly abba akarta hagyni a zenélést, de szerencsére nem tette... A 2015-ben kiadott The Purple Album-mal akarta keretbe foglalni a

Tovább...
Ács András - B52 zenekar - interjú (2018)
Ács András lett a B52 zenekar új basszusgitárosa, mivel Járdány Barna más irányú elfoglaltságai miatt nem tudta tovább vállalni a közös

Tovább...
Nagy Feró és a Beatrice - Az első 40 év - Live! (2018, info)
Most pénteken, azaz február 16-án jelenik meg a Nagy Feró vezette Beatrice friss lemeze, mely a tavaly év végi Barba Negra Music Club-ban

Tovább...
Saxon - Thunderbolt (2018)
Az angliai Barnsley-ben, 1970-'76 között Blue Condition, majd '76-'77-ben SOB és '77-'78 között Son of a Bitch néven, végül 1978-óta Saxonként dolgozó NWOBHM zenekar a heavy metál egyik

Tovább...
Beszámoló: Rudán Joe Band, Stula Rock @ 2018. február 17. - Crazy Mama
Pacsirtacsata - Valahogy úgy alakult, hogy Molnár Péter "Stulá"-nak összeállt az első, Rudán Joe-nak a

Tovább...
Koncertek 2018. május 26. és 2018. június 11. között:

Klipmánia