×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Satyricon - volcano

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 02:14:22
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

a dalok:
1 With Ravenous Hunger
2 Angstridden
3 Fuel For Hatred
4 Suffering The Tyrants
5 Possessed
6 Repined Bastard Nation
7 Mental Mercury
8 Black Lava Santana - Shaman

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 02:09:38
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Elég lenne leírni, hogy ez az új SANTANA cd. Már mindenki tudná hogy, miről van szó, ha mégsem, akkor, szerintem az a legfontosabb tudnivaló erről a remek zenészről, hogy egy hihetetlen karrier van a háta mögött. Amiben egyéni latinos gitárhangzásával, saját stílusában, minden műfajt meg járt már, a JAZZ zene magasságaiban járt (Wayne Shorter), közreműködött a latin zene modern alapjainak definiálásában, utolsó lemezével, a Supernatural-lal pályafutásának egyik csúcsára jutott, és most készített egy stílusában hasonlóan sok közreműködővel, sztárokkal felvett lemezt.


 SAMAEL - Black Trip (2DVD, 2003)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 02:07:24
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

Ez a dupla DVD nagyon nagy dolgokat tűzött célul. Mivel a zenekar még nem adott ki magáról hasonló méretű, megjelenésű és formájú anyagot, ez lenne hivatott vizuálisan bemutatni a képességeiket. Sajnos elég felemásra sikerült. Tulajdonképpen sem a zenével sem a képpel nincsen semmi baj, hiszen mindenki tudja, vagy a promóciós képekről, vagy már mert látta őket, hogy hogyan néznek ki, és a lemezeikről az is kiderült, hogy egy nagyon mély elektronikusan hangszerelt black metált játszanak.


 saliva - back into your system

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 02:01:37
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Saliva egy NU rock zenekar, alias Nickelback. Josey Scott énekesükkel készítette Chad a HERO című Spiderman film dalt. A klipben az a szakállas akusz-gitáros srácc a balszélen, az ő:) Dalaik is ezt a világot idézik elsősorban, laza, rock alapú, dallamos, mégis jól "megalapozott", kicsit romantikus alapállapotú énekhanggal. Néhány dalra átvált rock-animal fílingre, aminek a legnagyobb ismérve, hogy az énekhang recsegős, rozsdás rock torokká változik. The Black Sabbath Story Volume One-Two (2DVD)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 01:54:06
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

A sorozat első részében a "nagy négyes" megalakulásába, koncertjeibe nyerhetünk betekintést, interjúkat hallhatunk, Geezer, Iommy, Ward-val. (Ozzy csak hőskori önmagában nyilatkozik), klasszikus felvételeket kapunk, gyűjtve. Az eredeti VHS felvételhez képest sokkal jobb minőségben mindezt. Az extrák között megnézhetünk egy beszélgetést Jim Simpson -nal, aki a kezdeti időben volt a zenekar menedzsere. Érdekesség még, hogy van olyan koncert felvétel, ahol Iommy-nak nincsen bajusza, ez aztán a hőskor! megint kiderült számomra, hogy mi a sabbath egyik alapköve: Geezer és Iommy, mint ikrek úgy néznek ki, és viselkednek is:) A történet Ozzy távozásával ér véget, és indulhat a második rész!


 BLACK SABBATH - Past Lives

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 01:49:30
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Klasszikust, tegyünk hozzá egy rakás régi-új felvételt, és már kész is az, amiért minden fanatikusnak meg kell vennie, újra + újra.” – na ez van a kezemben...

Hozzáraktak a papírtokba még egy “eredeti” sabbath pengetőt, és egy “időrágta” benyomást keltő posztert is. Ozzy-Iommy-Butlar-Ward, nekem elég lenne ennyi is, és ide vagy oda azzal, hogy persze már egyszer megvettem, amit kötelező volt megvenni, ez a csapat nekem eladja megint, ugyanazt a lemezt is, nem írok többet az első lemezről, nézzük a másodikat.


 Jordan Rudess - 4NYC (2002)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 01:43:56
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Jordan Rudess régebbi-új lemeze instrumentális, felkavaró zene, koncert és stúdió lemez keveréke, egyszemélyes, művészi, zongorán és szintetizátoron előadva. Személyes és személytelen, ünnepélyes és gyászoló (2002. szeptember 11.). Nemrég írtam Bruce Springsteen kapcsán, mindenféle marketingfogásokról, ebben a lemezben érezhetően nincs ilyen, bár a szélesebb publikum felé zenélés van belepréselve a barázdákba. Nyitás a szintetizátor virtuozitás előadói, és a komolyzenei zongoradarabok felé.


 Rolling Stones - forthy licks

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 01:39:37
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
40 nyelvcsapással, megint előrébb!


 Robert Plant - DreamLand (2002)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 01:30:31
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

"Enwog Y"th Wnair.Gair Gyrddbwyll. Armes Telynores Twyll" (aki tudja mit írtam az szóljon:)

A ROCK születése körül sok a mendemonda. Az biztos, hogy a rock and roll születése (1954) után minden rhythm and blues vagy country and western hagyományokból alakult ki, mint gyűjtőfogalom. Az is biztos, hogy volt egy zenekar Angliában, ami a Led Zeppelin keresztséget kapta. 1968-ban, a Yardbirds feloszlása után alapította Jimmy Page, eredetileg New Yardbirds néven. Tagjai: John Bonham, Robert Plant, John Paul Jones, Jimmy Page. A Zeppelin teremtette (sokak szerint, és többek között) a heavy metál stílust. A hetvenes években sokat kísérleteztek, sokfelé kalandoztak. Rhythm and Blues alapú zenéjüket Page gitárjátéka és Plant éneke emelte a magasba, és tartotta ott őket feloszlásukig. Mely Bonham halála miatt történt. Lemezeik azóta is a stílus alapjai, őszintén sajnálom, ha valaki nem ismerheti őket. Mert a rock énekest, mint elhivatott zenészi tevékenységet, mind külsőségekben, mind magas hangjának játékával Plant hívta életre, stílusával, megnyilvánulásaival. Néhány, fontosabb lemezük: Led Zeppelin (1969), Led Zeppelin II (1970), Led Zeppelin III (1970), Led Zeppelin IV (1971), Houses Of The Holy (1973), Physical Graffiti (1975), Presence (1976), The Song Remains The Same (1976), In Through The Out Door (1979), Coda (1982)


 The Resurrection - DEMO 2001

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 01:27:08
Szerző: pjuan
 Demók 
a tagok:
Barassevich Krisztián - dob, ének
Barassevich Tamás - gitár
Sigh-Bahadur Áron - gitár
Szakály Dániel - basszusgitár

 Hírek a REMORSE zenekarról                        Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 01:23:42
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Ravenous - assembled in blasphemy

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 01:20:20
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

a dalok:
Shrieks Of The Mutilated
Dead Cut Up And Ready To Fuck
Orgy In Dogs Blood
Feasting From The Wound
Keep My Grave Open
Assembled In Blasphemy
Perverted Before God
Hallucinations Of A Deranged Mind
Ageless Existence
Annoying The Worms
Seven letters A-U-T-O-P-S-Y.


 Ramones - Loud Fast Ramones - Their Toughest Hits (2002)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 01:18:51
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Ramones a keresztapja a NyúJork műfajnak, amikor is ugró startot vettek a világba, és a főiskolai zenekarosdiból kinőtte magát nagyvilági muzsikává. Energikus és fiatalos pop-punk és rock and roll keverék stílusuk megmaradt annak, aminek indult: ohne depresszió, suli-buli van, ameddig a világ virágzik. Könnyed, felhőtlen 2-3 akkordos dalok sorakoznak, jóféle keverékben a lemezeikről. Megemlíthetünk nagy zenekarokat, akiknek a világát megidézik - a Beatles, a Rolling Stones és a Who, például -, főleg persze paródiába csomagolva. Komédia ez az egész, de ez kit érdekel? Nem igaz?


 Racer X - Snowball of Doom (2002)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 01:16:54
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

2001. május 25., The Whisky A Go Go in Hollywood... Kaliforniában rögzített koncert kiadása teljesen váratlanul ért. Valahogy a Racer X sosem tudott megfogni, pedig szuper zenészekből áll, akik valahol időközben bizonyítottak (Judas-Halford-Mr.Big stb.), mégis a saját dalaik valahogy elfolytak nekem a semmibe...Összesen 94.996.600 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Queensryche - Building Empire (2002, DVD)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 01:15:14
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

aki, mint én is, látta már az eredetit, annak is érdemes, a minőség miatt végignéznie. itt a színek, hangok élesebben, jobban kevertek. aki nem látta még annak azt üzenem, ha progresszív rock hívő, hogy sokat mulasztott, itt az ideje bepótolni. ezeken a felvételeken a Queensryche még a csúcsok csúcsán volt, itt még az MTV is őket játszotta, és kérte fel unplugged felvételre, a közönség is feltétel nélkül rajongott értük, és a zenekar is, mindenestül a zene mellett állt. nem voltak tagi jövés-menések sem, itt még minden stimmelt.


 Queens of the Stone Age - Songs For The Deaf (2002)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 01:13:44
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

rettentően laza, rock & roll alias Leningrad Cowboy's Menni Amerika - stílusban, plussz akkora MTV támogatás - mint a Grand Kanyon, és ez már a harmadik lemezük... egyiksem jobb, mint a másik :)


 Zakk Wilde - Pride & Glory (2CD)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 01:11:02
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Újrakeverve és bónusz CD-T hozzá pakolva adták ki 1999-ben ezt az eredetileg 1994-es lemezt. Aminek, közreműködője, főszereplője Zakk Wylde, az egész cucc körülötte forgott. Nyugodtasan, letisztult amerikai hard zene ez, az igazi, és ősi amerikai gyökerekhez kapcsolódva. Néha, a borítóhoz menő módon "kantri-rockos". Zakk itt még nem borult el, a sörivó - motörhead - metálos fejével.

Mostanság újra a OZZY mester oldalán gitározó, igazán-nagy rokker csávó, itt még gyerekképű volt és szelíd, aki mandolinon és bendzsón is nyomul, ha kell. De, azért van egy kevés, igazi ZAKK féle gitárhang orgia is, de csak módjával. Ha az emberfia azt várja, hogy majd most belecsapnak a húrokba, akkor nagyot téved, inkább az Alice in hangzása jön át, gitárfutamokban és énekhangstílusban. Lazaság és minden dalban van valami belerakva, amitől frissnek tűnik. Például az elsőben bendzsózik és vokáloznak 1000-rel. Régies és mégis új megszólalásban. Egyedül a szólók jönnek át Ozzyból. De, a Pride-ban inkább improvizatívabb a fíling, nem annyira kiszámított, mint Ozzynál.


 Porcupine Tree - Lightbulb Sun (2000)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 01:08:21
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

1987-ben indult a zenekar sztorija. De, igazán mostanában kezd el beérni. Mostanában kezdik el a progresszív élvonalba belegondolni. Steven Wilson (született: London, 1967. november 3.) szellemi szülőként, vendégként mostanában sok projectben működik közre. A nagyon topszupergroup OSI is felkérte, az Opeth utolsó lemezein, de főleg a nem rég megjelent utolsó lemezre volt nagy hatással. Az Opeth biztosan nem olyan lemezt csinált volna, ha nem kerül képbe Steven. És nem működik közre a dalok megírásában, felvételében. Nagy hatással volt az Opeth a tehetsége. Ami isteni tehetség saját zenekarának dalaiban is előjön, csak sokkal kevesebben ismerik. Sajnos! Pedig ez a 2000-es lemez is érett, stílusos alkotás. Nehéz beszerezni, de érdemes megküzdeni a lemezboltosokkal!


 PLACEBO - Sleeping With Ghost (2003)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 00:59:30
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A PLACEBO mióta a szigeten volt tudható, hogy egy baromi jó alternatívabb zenekar. A trióban nyomuló banda feje, a teljesen homoszexuális kinézetűvé vált Brian Molko énekes gitáros, mellett elkezdett banda dobosa is vezéregyéniséggé nőni (steve hewitt), az igazán alter-angolos basszus futamok pedig védjegyei a bandának (stefan olsdal). A zene elkaphatja az ember gondolatait.


 Pigs and Pyramid - Pink Floyd tribute

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 00:57:28
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ez egy jó nagy FLOYD emlékalbum, amiből jó kevés van. Elképesztő sok, és nagy név vett részt az elkészítésében, de amikor az ember hallgatja a kész lemezt csak az ugrik be neki, hogy ezeket a PINK FLOYD dalokat milyen nehéz úgy előadni, ahogy azt kell. Őszintén szólva, még ezeknek a nagy neveknek is sokszor beletörik a bicskájuk. Aki kedveli az eredeti, originális változatokat, azoknak érdemes belehallgatni, meghallgatni, hogy ezek a zenészek mit bírnak művelni ezekkel a klasszikus darabokkal. A közreműködőket 2 részre lehet bontani:Sorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 Peter Gabriel – Életrajz és UP

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 00:55:52
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Tudattágítás, szerek nélkül!

Cikkemhez az apropót az adta, hogy szeptemberben új CDt adott ki Peter Gabriel. Bár ennek a zenének tulajdonképpen semmi köze a metálhoz szeretném, ha már ide kattintottál a cikkre maradnál és végigolvasnál. A célszemély, akit ma szeretnék neked bemutatni Peter Gabriel (1950), angol énekes, dalszerző, producer. Iskolai zenekarban kezdte pályafutását, melyből később a Genesis zenekar alakult meg. 1970ben adták ki első lemezüket: Trespass. Art-rock előadók közé tartoztak. Színházi előadásokra emlékeztető koncertjeik, pszihedelikus dalaik 1975 májusáig tartottak, amikor Gabriel kiválik, a Genesisben új időket jelentő ember veszi át a hatalmat: Phil Collins előjön a dobok mögül.


 PERZONAL WAR - Different But The Same (2002)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 00:42:54
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ez nem egy túl új lemez, de azért szeretném nektek bemutatni. A zenekar 1996 óta zenélget, Personal War-ként, elsőnek készült egy demo, következő évben (98) a "THE INSIDE" című első lemezük, amin véglegesült a stílusuk: germán - thrash / speed - metál szerűség. Aztán jött a következő lemezük a "NEWTIMECHAOS" , ami a szaksajtónak nagyon tetszett. Sok koncert után nevet kellett változtatniuk, így lettek PerZonal War. És vették fel ezt a lemezt, DIFFERENT BUT THE SAME címmel.


 Pearl Jam - Touring Band 2000 (2001, dvd)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 00:36
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy vezető zenekara a rock zenének, akik kellemes dalokat énekeltek a világnak, és élvezték is a zenélést. Saját stílusukat vezették be a világba, és ezt remekül játszották. Ez a zenekar lassan kiment a divatból, pedig ugyanannyira jók, mint voltak, de vannak olyan, velük együtt öregedő zeneszeretők, akik még kitartanak mellettük!

ennek a zenekarnak a turnéjáról készült monstre filmjét néztem végig, amiről a totális profizmus jött le. Pl.: szinte minden dalt máshol vettek fel, ha csak hallgatjátok a dvd-t, akkor fel sem tűnik majd. Apróság, hogy egyszer tél van egyszer nyár! A hangzás teljesen ugyanaz marad, mindvégig: kellemes.


 Pearl Jam - Riot Act (2002)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 00:34:02
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Jeremy óta sok idő folyott el a dzsemnél is, sok minden történt. Egyre lejjebb jutottak a ranglistákon, talán az államokat kivéve sehol sincsenek már, szinte sehol sem. A lemezeik is egyre rosszabbak, hiába a kiadói támogatások, hiába minden: kimentek a divatból stílusilag. Ez ellen ők sem, és senki sem védekezhet. Kellett nekik a divathullámokhoz csapódniuk.


 PASSENGER: Passenger (Digi)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 00:29:14
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
01. In Reverse
02. In My Head
03. For You
04. Just The Same
05. Carnival Diaries
06. Circus
07. Rain
08. Circles
09. I Die Slowly
10. Used
11. Eyes Of My Mind


 Paradise Lost - evolve - DVD

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 00:26:28
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

Korábban megjelent "Harmony Breaks" és "One Second Live" című kiadványok összeszedése után jelentették meg ezt a DVD-t. aki már látta őket az csak a DVD minőséget kapja, aki még nem látta az az elején jól meg fog lepődni, mert az első koncert minősége nem lett jobb most sem (mármint a kép és hang minősége), felejthető. A második koncert pedig a változások jegyében hallható, sokkal jobb minőségben.

A zenekar mindkét arca jelen van a DVDn, kielégítve a rajongók közül mindenkit, engem ez nem zavar, mindenki kapja meg azt, ami neki jár! A DVDn azt hiszem minden rajta van, amit eddig vizuálisan előállítottak, értékeset és kevésbé értékeset. Ezt, az összeragasztott balhé-t érdemes a gyűjtőknek megvenni! Ezzel letudva az elmúlt majd 10 évet, aztán lehet koncentrálni a következő 10 évre!


 Paradise Lost - Symbol of Life (2002)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 00:24:15
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

a paradicsom lost kilencedik stúdiólemeze útkeresésben telik el, még mindig nem hiszem el, hogy ez lett belőlük. valahogy mióta eltávolodtak önmaguktól azóta elveszett paradicsommadárként próbálják kivenni a fejüket a nagykiadó markából. néha jobban, néha rosszabbul sikerül, a mostani próbálkozás nem annyira rossz. kellemesen régi GOTHIC dallamok jönnek (nephilim, mission, stb.), néha női hang belépésével, szintetizátor varázslással, ahogy újabban a para lemezeken szokás.


 Paradise Lost - Symbol of Life (2002 - GUN Records/BMG)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 00:21:03
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Nick Holmes-ék új albumának digipack verziója hasonló, keresztformájúra kihajtogatható csomagolásban érkezett, mint nem túl rég a My Dying Bride Meisterwerk-je. Pofás darab, két bónusznótát is rejt a CD.


 Overkill - Killbox 13 (2003)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 00:19:27
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ha azt veszem alapul, hogy az Overkill mióta van a placcon (20 éve?), és mennyire nem bírtak kilépni az underground zenei életből eléggé elszomorodom. Természetesen ennek okait lehet boncolgatni. Érintőlegesen meg is teszem. Szerintem a legfontosabb oka az igazán nagy sikerek kikerülésének az az, hogy zenéjük alapvetően hagyományosan nem változik akkorát az évek alatt, mint amit a világ joggal elvárna. Ettől lemezeik önismétlőek, de azt hiszem a rajongóik pontosan ezért szeretik őket. Így ez egy kétélű fegyver. Szerintem tulajdonképpen 2 embert jelent az Overkill név jelenleg, a többieket megvásárolták. A két ember Bobby "Blitz" Ellsworth énekes, és D. D. Verni basszusgitáros.


 OTEP - Sevas Tra (2002)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 00:17:39
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Mától, ha valaki elírja az OPETH zenekar nevét OTEP-RE, akkor marha nagyot téved. Az amerikai Capitol Records Inc. úgy döntött, megirigyelve, hogy a Slipknot / COAL CHAMBER sikere csak nem hagy alább elkészít egy hasonlatosan nagy sikerre számot tartó bandát. A banda debütáló lemezéhez csúcs külalakot kreáltatott és olyan hangzást, hogy amitől leesik a fiatalok álla. Külalakban engem a SEJT című filmre emlékeztető "hiper modern extra-elmeháborodás"-t juttatja az eszembe, keverve egy extra réginek ható belső papírral. Az OTEP zenéjének meghatározása: METAL/RAP- CORE, ráadásul női énekhanggal, ami eléggé jellegzetessé teszi a zenéjüket. Hasonló kísérlet nem volt még a NU metálban, feltéve, ha ez az. Mi a fene lehetne?


          

Ajánló

Ez is érdekelhet

Beth Hart & Joe Bonamassa - Black Coffee (2018)
Beth Hart énekesnő és - a nemrég a Black Country Communion-ba is visszatérő - Joe Bonamassa gitáros harmadik közös stúdió lemezét adja most ki

Tovább...
Therion - Beloved Antichrist (2018)
A svédországi Stockholm-ban, '87-ben death metal bandaként alapított, de később az operázó-szimfonikus metál egyik alapítói közé lépő Therion a 2012-es Les Fleurs Du Mal című

Tovább...
Whitesnake - The Purple Tour Live (2018)
A 66 éves David Coverdale tavaly abba akarta hagyni a zenélést, de szerencsére nem tette... A 2015-ben kiadott The Purple Album-mal akarta keretbe foglalni a

Tovább...
Corrosion of Conformity - No Cross No Crown (2018)
A Corrosion Of Conformity '82–ben, Raleigh-ben alakult sludge-southern legenda. Utolsó lemezüket 2014-ben adták ki IX címmel,

Tovább...
Saxon - Thunderbolt (2018)
Az angliai Barnsley-ben, 1970-'76 között Blue Condition, majd '76-'77-ben SOB és '77-'78 között Son of a Bitch néven, végül 1978-óta Saxonként dolgozó NWOBHM zenekar a heavy metál egyik

Tovább...
Koncertek 2018. április 23. és 2018. május 09. között: