×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 JOHN PETRUCCI - Rock Discipline (DVD)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 03:02:50
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

Ez egy remek gitáros magánszáma. Oktató cucc, amikor saját stílusából oktat elemeket a világ talán legjobb három rock gitárosának egyike. Ezzel lehet vitatkozni, de az biztos, hogy a srác egy jó arc, ez itt is kiderül.

Egyéni stílusa van, és ebbe enged betekinteni. Hogyan, mit és mivel játszik. Minek mi a szerepe, hogyan kell bemelegíteni, és hogyan kell a hangokat összevarázsolni. Nem kezdő gitárosoknak szólnak a leckék, de még én is élveztem a látványt, ahogy a kezét a gitárján tologatja. Csak a kezét nézzétek, mert csal. És ez biztos. Dream Theater - Six Degrees Of Inner Turbulence (2002)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 03:01:01
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

2002 progresszív lemezei között, és egyáltalán a progresszív rock vagy metál zenei teret meghatározó DT januári dupla lemezét szeretném nektek bemutatni.

A DT történelme 1986 szeptemberében kezdődött. Amikor a gitáros Petrucci és a basszusgitáros Myung találkozott Berklee School of Music zeneiskolában, Boston-ban. Nemsokkal később csatlakozott hozzájuk Mike Portnoy dobos. Felvették a kapcsolatot a főiskolai baráttal Kevin Moore-ral, és az énekes Chris Collins-sal. Megalakult a "Majesty" zenekar.


 DREAM THEATER @ 021024 - Párizs

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:58:02
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

Időpont: 2002. OKTÓBER 24.
Helyszín: PÁRIZS, Théâtre de la Mutualité


A Dream Theaterkét, egymást követő alkalommal játszott Párizsban a World Tourbulence 2002 turné befejező részének keretében. Ahogy az ismert, Portnoy együttese hagyományosan mindent megtesz azért, hogy saját műveiken kívül más, a rock történetén nyomot hagyó, albumokat interpretáljon. A híresztelések gyorsan terjedtek, az Álom Színház Barcelona-i színpadára a Metallica "Master Of Puppet"-je került fel.

A "Six Degrees Of Inner Turbulence" Lyoni előadása után mindenképpen jelen akartunk lenni ezen a "Evening with Dream Theater"-en. A szakadó esőben a Théâtre de la Mutualité közönsége zajosan várta az ajtók kinyitását.


 Dream Evil - Evilized (2003)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:53:22
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az első lemeze a bandának, a Dragonslayer (Century Media - 2002) nem vert fel túl nagy port. Pedig megérdemelte volna. Valahogy nem kapta meg azt a támogatást, amit megérdemelt volna. De a fiúk nem adták magukat a semmittevésnek. Nemhiába, hiszen a svédek egyik legismertebb metál producerének a zenekara ez, ráadásul gitározik is a bandában. Egyszóval nem ismer tréfát. Összekapta magát és a stúdióját, és felvettek egy remek lemezt. Hallatszik, hogy stúdióidő annyi volt, mint a pelyva. A lemez megszólalása nem pénz kérdése volt, hanem a megszállottságé, és a metál fanatizmusé. A zenekar többi tagja közül kiemelkedő svéd-metál zenész a dobokat kezelő Shaw, aki a King Diamond-ban és a Memento Mori-ban (nekem a kedvenc metál lemezeim között van a Memento Mori: "life, death and other morbid tales" és "rhymes of lunacy", ahol szintén ő dobolt, és örökre a szívembe zártam, ezért), csak azóta növesztett egy igazi klasszikus Sabbath-os bajuszt. Ami nem annyira megy a lobogó festett szőke hajához, mert eléggé mókásan barna. DOKKEN - The Very Best Of Dokken

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:50:39
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

99-ben megjelent válogatás lemezen a zenekar legismertebb dalai találhatóak meg. A legismertebb felállás által készített dalok és Don szólólemezén szereplő dal az amerikai dallamos rock történet része. Bár a zenekar underground metál körökben sikeresnek volt mondható, igazán nagy áttörést egyik dalukkal sem sikerült megtenniük. A még most is aktív bandának ma már a felállását is csak kevesen követik, (Don Dokken (ének) - Alex DeRosso (gitár) -Barry Sparks (basszusgitár) - "Wild" Mick Brown (dob)) de hajdanában még a meg nem értett zenekarok savanyú életét élte. Sokan, akik az amerikai dallamos metál zenét kedvelik most is rajongóként hallgatják a 83-95 között felvett dalokat, de igazándiból a zenekar mostani lemezeit már szinte csak a megszállottak bírják végighallgatni. Ez a lemez viszont a régi szép időket idézi, amikor még minden jó volt ami amerikából érkezett, és nem a keleti blokkból.


 Dionysus - Sign of Truth

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:48:54
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Luca Turilli zenekar énekesének szövetsége Ronny Milianowczi (ex-Singery) dobossal, és népi zenekaruk többi tagjával, co-producerként Tobias Sammett (Edguy, Avantasia) nem hangzik túl rosszul. A lemez azért annyira nem jó, de nem is rossz. Aki az említett bandák közül bármelyiket szereti annak felüdülés lesz ezt is végig böngésznie. A lemez rám gyakorlatilag semmilyen hatással nem volt. Nem zavaró, nem rossz, hanem olyan elszól. Aztán amikor vége, akkor vége. Hatás: hát ilyet már bírtam hallani néhányszor. Jók a vokálok (ezt el is vártam), jók a dallamok (ezt is elvártam), a dolog romantikus, régies egy csöppet (ezt is elvártam) de ennyi. Nem rosszabb, mint egy átlagos lemez, de nekem újdonság kellene. Talán kiemelkedik a dalok közül a nyolcadik, de az is csak azért mert beugrott, hogy ki kéne venni...


 DIO - Killing The Dragon (Limited Tour Edition)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:47:14
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Szerintem amikor elindult az ELF-ben, akkor még ő sem gondolta, hogy ekkora karriert jár végig (Elf, Rainbow, Black Sabbath, DIO), mégis olyan, mintha néha a saját EGO-jával is bajok lennének. DIO bácsi nem szereti, ha belepofáznak a dolgokba. Vagy az van amit ő akar, vagy mehet mindenki a bánatos tatymagba (csak, hogy ne írjak túl ronda szót). Most képzeljük el, hogy egy Iommy vagy Blakmoore-nak nem tetszik valami. Hát akkor DIO bácsi mehet el arra a bizonyos helyre. A szóló karrierje így aztán elkerülhetetlen volt annak idején. Gyártotta is rendesen a lemezeket, cserélgetve a jobbnál jobb gitárosokat, és zenekart. Amikor valaki azt hitte beleszólhat bármibe is, akkor mehetett arra a bizonyos süllyesztett pincehelyiségbe. Nemrég erre a hihetetlenül veszélyes posztra egy remek gitáros került, aki ezen az óta is egyensúlyozik, mint egy kötéltáncos. Aldrich név a szakmában régóta egy remek dobos neve, mostantól végre egy remek gitáros is megtalálta a helyét, akit így hívnak (reméljük ez tart is egy darabig). Vivian Campbell (most Def Leppard) és Craig Goldy után megvevődött, vagy bevevődött a bandába, az ex-House of Lords, Hurricane, és Lion-ban játszott művész.


 The Devin Townsend Band - Accelerated Evolution

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:44:21
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A kanadai Devin Townsend 30 éves. 19 évesen Steve Vai fedezte fel, és vezette be a közös tudatunkba a Sex & Religion lemezzel. Kísérletezett az indusztriális zene királyaival, a Front Line Assembly-vel, és az angol the Wildhearts egyszerűbb muzsikájával.

1995-ben megjelent az első saját vállalkozása a Strapping Young Lad első lemeze. (Nemrég írtam a nemrég megjelent utolsó lemezükről.) amiben meghatározó egyéniség Gene Hoglan (Dark Angel, Death) mellett. Az egy nagyon durva produkció, de közben megalakult a Devin Townsend Band, ami egy agyasabb kísérlet. Derek Sherinian - Black Utopia (2003)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:39:18
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Mint tudjuk Derekből igazi Sheriniant a Dream Theater csinált. Ezért nagyon sok köszönettel tartozik a DT-s fiúknak. Amit interjúiban ki is hangsúlyoz. Pedig a DT előtt is komoly rock karriert futott be. Volt a Kiss, Alice Cooper, meg mindenféle zenekar háttérembere. De igazán a háttérből a DT tagság emelte ki. Azóta persze sok minden történt.

Például érdemei elismerése mellett nyugdíjazta a DT, de ettől neki nem ment el a kedve a progresszív zenéléstől. Projektezett, amik közül a Planet X egy nagyon komoly zenekarrá nőtte ki magát. Szólólemezeket készít, ez előtti, Intertia című lemezén már sok nagyágyú működött közre (Z. Wylde, S. Lukather, S. Phillips), de igazán ez az a lemez, ahol a nevektől felkaphatja az ember a fejét. Elképzeléseiben társra talált a remek progresszív kiadványokkal foglalkozó InsideOut kiadóban, ami szinte kizárólag karolja fel az államokban ezt a műfajt. Remélhetőleg nagy gazdasági sikerrel, amiből tudják finanszírozni a hasonlóan jó lemezeket.


 Deftones - Live in Hawaii (DVD)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:35:15
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

ez a DVD a rajongóknak készült, akik nem ismerik a csapat tagjait személyesen. Mert meg szeretnék nekik mutatni, hogy hogyan is éli át a banda a Hawaii minden napok fárasztó magányát. Fiatalok, és biztos tuti a management kényszeríti őket ilyenekre, mert normális ember ilyen DVD-t nem adna ki sűrűn, mert minek. Vagy koncert vagy interjú DVD-t érdemes kiadni, szerény véleményem szerint, ez ezen pedig váltogatják a koncert dalokat, beszélgetéseket, és mit tudom én miket. Csak túl hosszú dolgok nem alakulnak ki, ez biztos. A háttérben megjelenő táj pedig olyan ellentéteket ébreszt, a depressziós zene és a hihetetlen természeti csodák ellentétét, amit már nem lehet feldolgozni szerintem. Ha turista látványosság miatt mutatják, vagy mondjuk a National Geografik mutatja akkora O és K, de így?


 Def Leppard - X (2002)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 01:37:48
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

őszintén, elsőre "mindjárt hányok" érzésem volt az "X" -től, pedig a zeneileg teljesen összeszedte őket Marti Frederiksen (aki sikert csinált, az Aerosmith-ből), és ez talán a legjobb lemezük, az 1987's HYSTERIA óta, (komolyan), de őszintén mit keres itt Andreas Carlsson és Per Aldeheim? (Britney és Backstreet Boys), ellensúlyként azért itt van egy öreg róka is: Pete Woodroffe.


 DEATH is just the beginning VOL7

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 01:35:25
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Nuclear Blast kiadó zenekarainak dalaiból lehet jó válogatás lemezt készíteni. Sok csapat van az istállójukban, közte sok jó is, sőt sok jó dal is készül náluk. Meg a sok jó dal között sok érdekesség is...

ezek közül is sokat válogattak bele ebbe a dupla lemezbe. Ezt talán arra lehet használni, hogy megnézze valaki, hogy az ismeretlen zenekarok közül ki az akit bír és ki az akit nem, illetve, hogy az ismert nevek mit is bírnak csinálni. Tele van jó dallal, aki válogatott az keveset hibázott, az meg érdekesség. Az első lemez majdnem 78 perces, és a második sem sokkal hosszabb:). A kiadvány erősen promóciós íze sem zavaró, mert a dalok, és az információk nem ártanak sosem. Aki kedveli a gyűjteményeket az ettől dob egy hátast, bevallom én nem vagyok oda értük. Ismeretlen zenekart sem találtam, és végig hallgatni sem nagyon szeretném még egyszer, mert baromi hosszú.


 Dead Kennedys koncert - 2003. március 4., Petőfi Csarnok

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 01:30:46
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

Nekem a DK-ről mindig egy jelmondat jut az eszembe: "Rock Against Reagan". Hol van már Reagan és hol van már a DK? Nemrég a pecsában voltak, kiherélt és lefejezett állapotban. Kiherélte é lefejezte őket egy bírósági végzés, amiben a szerzői jogoktól megfosztotta a zenekar énekes/politikusát Jello Biafra-t (eredeti neve: Eric Boucher), és a maradéknak odaadta a dalokat. A tagok pedig sokat filozofálhattak mit is tesznek, majd bevettek egy 132 cm magas (sacc/kb/körülbelül) tökéletesen jellegtelen, de bele nem pofázó énekest és elindultak a világban. Rúgja ki a Stones Jagger-t és induljon turnéra!


 Dave Gahan - Paper Monsters

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 01:08:32
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Tegyük fel, hogy van egy énekes, aki 20 éve sikeres egy zenekarral. Hangja és egyénisége a banda esőszámú védjegye, tinilányok és fiúk milliói rajonganak érte (még sok vele öregedő muki), de dala a lemezeken nem nagyon vannak. Enyhén el van nyomva, mégis ő az arca a zenekarnak. Jól is viseli a dolgokat, de amikor a zenekar szünetet tart elkezd saját dolgokkal foglalkozni. 20 év zenei pályafutás, és sláger hegyek után megteheti, hogy készít egy lemezt saját magának. Ez, eddig bocsátható bűn. De az, hogy kísértetiesen emlékeztetnek a dalai a bandájának a dalaira, az már kevésbé bocsátható. Other sok pénzt akar keresni.Összesen 93.019.275 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! DOUG ALDRICH - Dicsőség a ROCK'N'ROLL királyának! (2002)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 01:01:57
Szerző: pjuan
 Interjúk 

A Ronnie James Dio csapatához való csatlakozása óta - a hard-rock legszebb hangokat varázsló gitárosainak egyike - Doug Aldrich végre elérte a jól megérdemelt elismertséget. Európai turnéjuk végéhez közeledve, 2002. szeptember 30-án Párizsban játszott a formáció. Doug Aldrich, szívesen beszélt a turnéval kapcsolatos érzéseiről. Színpadra lépése előtt néhány órával készült vele az alábbi gyorsinterjú, amelyet a Gitariste webmagazin részére adott.


 Dali's Dilemma - Manifesto For Futurism (1999)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:50:35
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

1999-ben sok nagyon jó lemez jelent meg. Köztük volt egy debütáló bandának a Dali's Dilemmának az első, és eddig egyetlen CD-je. A szürrealizmus, mint festészeti stílus, és mint művészi életstílus Salvador Dali nevéhez fűződik. Keze alatt keletkező művek korának meghatározó művészévé tették, akinek a képeit milliók csodálják, és képeinek értéke felbecsülhetetlen. A zenekar ennek a művésznek a nevét és műveihez fűződő megértési dilemmákat vette kölcsön.


 Da Capo interjú: Csörnyi Róbert, 2003

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:48:21
Szerző: pjuan
 Interjúk 

Szia Robi! 2001-ben készült el az első, és eddig, egy angol nyelvű változatot leszámítva egyetlen PHAISTOS című lemezetek. Érdekelne, hogy a lemezt a NAIL adta ki, vagy szerzői kiadás, mert kicsit összezavart a CD-n a felirat.


 Crown of Thorns - Karma

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:44:49
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

a lemez belső borítójától való röhögő görcs miatt az első számot nem is nagyon bírtam követni, talán azt kivéve, hogy igazi orr hangú néger hang énekelt, némi NA NA NA-val kísérve:) sajnos fetrengtem a fotók okozta sokktól. a második daltól már nem is vártam sokat, és nem is kaptam csak egy kis második vonal béli AOR muzsikát, blues zenészek rémálma - a jókedv, felelgetős kórussal, azt hiszem, kezdek feltámadni, na lapozzunk annyira belekezdenek a harmadik "opusz"-ba, hogy az énekes haja is el kezd hullni (fotók alapján), na ugorjunk - ez nekem túl egyszerű, rádiós giccs


 CREED - Weathered

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:43:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Creed egy igazi amerikai siker sztori. Ez a lemezük pedig ennek a történetnek a koronája, és egyben a legfontosabb állomása is. Átmenet a Metallica fémjelezte zene és a Pearl Jam / Alice In Chain fémjelezte világok között. 2 ember van a középpontban. Ének és szövegek: Scott Stapp és gitárok - zene, mark tremonti, illetve a harmadik: scott phillips a kovácsok. Akik megmutatták a világnak, hogy saját dalokkal, de nem annyira saját stílusban valaki akkora sikert tud csinálni, hogy minden gaz amerikai rocker rajongjon értük. Mire a történet végére érek rájöttök, hogy igazándiból én is szeretem őket, mert kisüt belőlük, hogy a kulcs az őszinteség.


 Cradle Of Filth - Damnation And A Day

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:41:01
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Azt hiszem, egyetérthetünk abban, hogy az angol sony jól végzi a marketing / promóciós dolgokat. Ahogy ezt a zenei terméket bevezeti a piacra, azt tanítani kellene. Még nálunk is a Hammer borítóján is Dani látható, ügyesen csinálják. Pedig a zene eléggé réteg közönségnek szól, bár mostanság sok filmnek a zenéje közelít ehhez az epikus black metál stílushoz. A filmes kapcsolatot fokozza a majdnem folyamatos nagyzenekari, kórus jelenlét. (Amit kis hazánk muzsikusai játszottak fel (40 fős nagyzenekar, 32 fős kórus)! Biztosan nem fognak vele kérkedni a szimfonikus zenészeink, hogy éves bevételük jelentős részét egy black metál lemezzel keresték meg :). Annak okáért, hogy Budapestet választották Dani Báthory Erzsébet emlékét hozta fel, és hogy olcsóságilag, de művészi színvonal magas fokon így volt a legjobb megoldás. Nem tudom ez dicséret vagy sértés ránk nézve. Mindenesetre Martin Powell billentyűs (ex My Dying Bride) jó munkát végzett, mint az átvezetőkért felelős.Sorstársunk
Dionysosrising Blog


 CPG - Embör Vigyázz

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:38:18
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Kis honunkban még nem volt, az állam számára ennyire macerás banda mint a CPG. Régen a szociban iszonyatosan kevés banda volt, aki mert lázadni minden, és mindenki ellen, de legfőképpen a hatalom akkori sérthetetlen emberei ellen. Volt a BEATRICE, meg a ROLLS FRAKCIÓ akik nem annyira, de azért beszóltak. Meg volt ez a szerencsétlen PUNK banda, aki ellen mindent latba vetettek.


 Corporation 187 - Perfection In Pain

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:35:39
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

hihetetlenül lassan telik az idő! pedig, a lemez összesen, csak 35.31 perces, még sincs még vége. nagy energiákat mozgósítottak a borítók létrehozásához, dicséretesen sikerült, kevés borító ennyire sokatmondó, mint ez. sokáig kellene elemezni a mondanivalókat, inkább csak a témáját írom le: keresztény vallás, és annak szimbolikája.

mivel kevés idejük van a lemezen eljátszani a dalaikat, nem vezetnek be, inkább gyorsan belecsapnak a dalokba: TRASH régi iskola! az énekhang emlékeztet Mille (kreator) hangjára és dallamaira, hasonló módon, monoton, gyomorból jövően énekel a svéd ifjonc, csak a hangja enyhén mélyebb fekvésű, a zene pedig brutális, gyors és komor.


 Control Denied - The Fragile Art of Existence (1999, régi)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:30:54
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Egy régi kedvenc lemezről szeretnék most írni. Ami sajnos ezentúl mindig aktuális lesz, és a stílus meghatározó művészeinek mutatja az irányt. Ennek a zene mellett, sajnos oka Chuck Schuldiner, egy hihetetlen gitáros-zenekaralapító, vezéregyéniség súlyos betegsége, és halála is. sajnálatos, hogy ez így történt, és az is, sajnálatos, hogy ennek e lemeznek nem lesz folytatása, vagy ha lesz, akkor is Chuck nélkül készítik el. Nem akarom a zenekar többi tagját alábecsülni, de a Control Denied már soha nem lesz az amit ezzel a lemezzel létrehoztak.

1983-ban egy stílusalapító banda indult, a Death. Aminek az idők során sok lemeze jelent meg, sok sikert elértek. Az általuk indított hullámokon sok középszerű zenekar felmászott a dobogók tetejére, de ők maradtak a saját stílusuk királyainak. Nem adták el magukat és tehetségüket egy nagyobb siker érdekében. Sok magyar rajongójuk hordja a zenekar relikviát még most is, korábban szinte nem lehetett úgy menni sehova, hogy legalább egy póló ne tűnt volna fel valahol. És ez így volt rendjén.


 CLAWFINGER - Zeros and Heros

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:29:12
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A klófinger már volt egyszer a szigeten, és most idén is jön (ha jól selejtem). Ez, a nemrég megjelent legújabb lemeze már nem a kezdeti stílust takarja. Kevesebb a rap, és sokkal több a metál a zenéjükben, ami sokaknak fog tetszeni, és sok "nigger" rajongó fog csalódni benne. Persze nem bújtak ki a bőrükből, de a változások jól hallhatóak.

A Black Sabbath-tól más ismerős lemezcím egy elég minimál zenét tartalmazó albumot takar. A Metallica szerűen felépített dalok élőben biztosan nagyon nagy élményt adnak majd, mert ez a banda nagyon jó élőben. De nagyon brutálisan "taliga riffeket kezdtek el használni, és az énekhang is erősen emlékeztet James mélyebb hangjára. Ráadásul az ének dallamok is kicsit repetitívek, ahogy a nagy tesónál.


 Coldplay - A Rush Of Blood To The Head

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:25:20
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Van egy nagyon fiatal angol zenekar, akinek a munkásságát az utóbbi időkben minden díjkiosztó gálán magasra állított mércével mérve is elismerik. Ez a zenekar, aki a magyar médiákban nincs jelen (ennek okát csak a magyar médikusok tud6ják), sajnos. Pedig, munkájukat, lemezeik, klipjeiket magas művészi fokra emelték. Legutóbb a Grammy-t kapták, kettőt is, és ez csak a mostani leosztás. Én most úgy döntöttem, hogy elismerem őket azzal, hogy írok róluk.


 CIRCLE II CIRCLE - Watching In Silence (2003)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:17:21
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Zak a Savatage zenekar frontembereként debütált a publikum előtt. Jon Oliva fedezte fel őt, nem tudom milyen mélységekből elővadászva. Mindenesetre nagyon kellemes csalódás volt a bekerülése a zenekarba, a vele készített lemezekkel előbbre lépett a Sava zeneileg vele, progresszívebb és kiegyensúlyozottan jó lemezekre volt képes tőle (is) a zenekar. Hangja rövid idő alatt a zenekar védjegye lett. Azóta sem bírta megtalálni a Sava azt a hangot, ami a nagyságához illenék. De ez csak az én merész véleményem.


 California Guitar Trio With Tony Levin and Pat Mastelotto

Megjelent: 2003. július 09. szerda 23:27:20
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az InsideOut Kiadó gondozásában megjelenő kiadványok mindig különleges minőségi progresszív zenéket tartalmaznak. Vannak, amik kis hazánkban semmilyen támogatást nem kapnak, és el is sikkadnak. Pedig kiemelkedő zenészek, kiemelkedő alkotásairól van szó. Tulajdonképpen nem is értem, hogy ennek a remek kiadónak a termékeit miért annyira nehéz beszerezni. És miért nem lehet bizonyos kiadványaikat promótálni, kiemelten. Én régóta ácsingóztam erre a lemezre, aztán megtaláltam egy használt CD boltban, és nagyon olcsón jutottam hozzá. A zene minőségéhez mérten pedig ingyen. Megvettem volna én sokkal drágábban is, ha bárhol belebotlok, de ez kikerülte az összes beszerzőhelyemet. Pedig jó néhány van. Lehet, hogy az országba be sem hozták? A felelőst egy fekete pontnyi algoritmussal sújtanám.


 CATHEDRAL - The VIIth Coming (2002)

Megjelent: 2003. július 09. szerda 23:22:09
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

az őrült Lee Dorrian és népi zenekara 1990-től végzi "sabbath" koppintását, nagyon kellemes eredményekkel. Lassú, doom-metáljuk az évek során túl sokat nem alakult a divathoz, inkább a divat lett alkalmazkodó hozzájuk, és még mákjuk is van, azzal, hogy az eredeti felállású "sabbath" csak nem áll újra össze.


 Cannibal Corpse - Worm Infested (EP, 2003)

Megjelent: 2003. július 09. szerda 23:20:48
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Történelem: 12 éve elindulva, kis bandaként Buffalo-ból (New York) fedezte fel őket a Metal Blade, azóta nagyon-nagy utat jártak be, néhány állomás a pályájukból, kiragadva és érdekességként megemlítve: (aki fanatikus már elindult úgyis vásárolni). Szerepeltek az első Ace Ventura filmben, elsőként kerültek a Billboard Top 200 közé death metal zenekarként... a zenekar első számú célpontja lett, szövegei és főleg lemez borítói miatt az Amerikában működő "morál" szervezeteknek: Gore, PMRC, Lieberman, Dole... 2002. február 25-én megjelent Gore Obsessed című nagylemezük producere, a zseniális Neil Kernon alakította ki részben ennek az EP-nek is az igazán kannibálos hangzását...

Az EP kiadatlan 2001-es dalokat (1-2.), 2002-ben felvett Accept feldolgozást (3.), 1996.ban rögzített, Japánban megjelent bónuszt (4.), 1999.ben felvett, európai változat bónuszát és a 2001-ben rögzített 'taliga-féle No Remorse-t tartalmazza (limitált változat bónuszaként). Ez a kiadvány a megszállottaknak szól, akinek segít egyszerre minden érdekeset beszerezni...


 CALLENISH CIRCLE - My Passion / Your Pain (digi)

Megjelent: 2003. július 09. szerda 23:13:34
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Metal Blade Records kemény zenei laborjából nemrég kikevert zenekara, amolyan elektronizált trash- némi death muzsikát készít. 2002-es lemezük (az első Metal Balde-es), a "Flesh_Power_Dominion" producere a legendás német Holy Mosesből való gitáros Andy Classen volt. És Niklas Sundin (Dark Tranquility) készítette hozzá a borítót. A lemezt jól megturnézták, ott voltak például a Hollandiai Ozzfest-en is. Előtte az Amon Amarth-al is járták a világot. Az új lemezük (azaz ez) még inkább atmoszférikus és melodikus, tartalmazza a saját védjegyeiket. A korábban leírt stábbal dolgoztak újra. A jól bevált csapaton ne változtass.


          

Ajánló

Ez is érdekelhet

Rusted Peace - interjú Ragályi Pál énekes-gitárossal (2017)
Az egri Rusted Peace zenekar a 2007-ben alakult Panzer Division hamvaiból éledt újjá. Az énekes Ragályi Pállal beszélgettünk, hogy

Tovább...
Pócs Tamás Tompox - interjú 1. rész (2017)
Pócs Tamás Tompox a Szintézis, VHK, a Pókderby, a Csiga-Biga, a Solaris, Napoleon Boulevard, a Progress és a Tompox basszusgitárosa,

Tovább...
Mobilmánia - Vándorvér - ez még nem a pokol (2017)
Nehéz helyzetbe kerültem, amikor írni akartam a Mobilmánia Vándorvér című albumáról. Nem a tartalma, vagy a minősége miatt, inkább azért, mert a passzio-n

Tovább...
Lénárd László - interjú 2. rész (2017)
Ha a hazai rockújságírásról beszélünk, nem hagyhatjuk ki a Metal Hammert. Az 1986-ban indult hard rock - heavy metal magazin immár három

Tovább...
Omega 55 @ 2017. december 16. - Steel Aréna, Kassa
Amikor az Omega 2012-ben 50 éves fennállását ünnepelte, nem voltam biztos benne, lesz-e még részem koncertjeikben, arra meg főleg nem számítottam, hogy

Tovább...
Klipmánia