×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Entombed - Sons of Satan Praise the Lord (2CD, 2002)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 03:49:29
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Mint a felsorolás is mutatja készített az Entombed egy feldolgozás albumot, nem is akármilyen dalokat ki-fel használva. Rock történelembe illő ős kövületeket ástak elő, hatások - ellenhatások - kölcsönhatások. Őszintének tűnik a felsorolásuk, minden stílust és korosztály érintenek. A Venom - King Crimson - MC5 - Kiss csak úgy fér el egy lemezen (na jó egy duplán), hogy az ember elkezd felnőni, és ahogy nő változik az izlése, nem biztos, hogy a jó irányba, de az biztos, hogy például velem is így volt. Aztán kikötöttem a King Crimson-nál, ők meg a valószínűleg onnan indultak és a Venomig jutottak... Zazie az ágyban - Az Emil.RuleZ! első albuma

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 03:43:40
Szerző: pjuan
 Kultúra 
A lány, aki csak derékig látszik - Zazie az ágyban - Kerti parti - Nagy fenekű nők napja - Hupikék - Veled utazik Zazie (a metrón) - Térerő - Az a nő

 Emerald - a tribute to The Wild One

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 03:40:27
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ez egy Thin Lizzy emléklemez. A Nuclear Blast kiadó sorban jelenteti meg az ehhez hasonló kiadványokat. Blast-os zenekarok szinte kötelezően részt vesznek ezeken. Illetve saját lemezeikre is felraknak ilyeneket, hogy aztán ez irányított, vagy ahogy-esik-úgy-puffan dolog, azt nem tudni, de az feltűnő, hogy mennyi azonos korban megjelenő lemezre kerül ugyan annak a zenekarnak a feldolgozása, és aztán véletlenül kiadódik egy válogatás is belőlük. Hát nem érdekes?


 ELP - King Biscuit Flower Hour Presents Emerson, Lake & Palmer (1997)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 03:25:08
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A zenekar - ki ne tudná a tagok nevét, de azért iderakom: Keith Emerson billentyűs hangszerek, Greg Lake ének-basszusgitár és Carl Palmer dob, - 1969-ben szupergroupként alakultak meg, erőiket a The Nice és a King Crimson-ból egyesítették, és egy a progresszív rockzenében egyedülálló felállással, trióban nyomulnak. Zenei képzettségük a műfajban egyedülálló. Náluk klasszikusabb prog-zenekar nem létezik, talán nem is fog. Gitár nélküliségük nem megy a zenekari tömény hangzás rovására. Észre se nagyon lehet venni, hogy itt nincs gitár. Illetve a klasszikus és totálisan romantikus lassú akusztikus dalaikban előtűnik az akusztikus gitár, de ennyi. Domináns a több szólamú, önmagát kísérő szintetizátor, zongora szóló, hihetetlen ütemezésű dob alapok, no és a nagyon pontos és alapos basszusgitár, néha feltűnő, - talán a legjobb szó - szimpatikus énekhang. És a progresszió minden mennyiségben. Komolyzenei feldolgozásaik pedig azóta is egyedülállóak, aki nem hallotta őket és prog-fanatikus az azonnal vegye meg pl. ezt a CD-t, megtudja mitől lehet valaki ebben a műfajban klasszikus! EKTOMORF - Felüvöltök az égbe

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 03:17:33
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ha lenne magyar zenekar, akit lehetne NU metálnak hívni, akkor az Ektomorfot, szerintem biztosan annak lehetne nevezni. Mondjuk az régi-iskola szerinti Szepu és a NU Slipknot közötti státuszba. Jól esett végighallgatni, többször is egymás után a lemezüket. Kitörések, és sok bazmeg között értékes gondolatokat rejtettek el, nagyon személyes és értelmes üzenetek a dalok. A zene pedig minőségi módon szól, és minőségben küzdöttek a barázdák közé, mégiscsak jó, ha valakiknek megadatik az esély külföldön. Szerencsére nekik megadatott, megérdemlik.


 EDGUY - Burning Down The Opera - Live (2CD)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 03:15:15
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Sok mindent lehet mondani az edguy-ról, de azt, hogy tehetségtelen benne valaki, azt nem. Mindenki tudja és teszi a dolgát. Benne van a korai Helloween tehetsége, és a Maiden hangulata. Minden amitől egy germán speed zenekar jó lehet. És még nagyon fiatalok is, így ki tudja, hogy hol ér véget a magasságuk.

Ez a dupla koncert cd is nagyon erős cucc. Olyan minőségben bírják ezeket a dalokat előadni, a emitől senkinek nem lesz kétsége a fentebb leírt mondataim hiteléről. Már akinek a fentebb említett 2 zenekar tetszik. Mert, ha valakinek ne, akkor ne is kísérelje meg megszeretni Tóbiásékat. Viszont én még ilyen rockerrel nem nagyon találkoztam.


 Edenbridge - Aphelion

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 03:11:11
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Labancos, osztrákos szomszédunktól megérkezett a zenekar harmadik lemeze. Főbb jellemzőik: Sabine Edelsbacher énekesnőnek a jellegzetes hangja, a középtempós, de inkább lassú, doom-szerű epikusan elbeszélő metál zene, keletiesebb hangzású bevezetők, limitált példányszámban 3D-S borító (ami azt jelenti, hogy adnak egy papír bugyit a CD-NEK, aminek az elején egy 3D-S űr-rajz van).


 Dumper - Dumper

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 03:07:54
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Mind külsőleg, mind hozzáállásban, mind zenében egy istenben hisznek a fiúk, ezt az istent MM-nek hívják, vagyis ez a zenekar egy Manson klón. Zenéjük gyakorlatilag egy az egyben lehetne egy MM lemez zenéje, talán azzal a különbséggel, hogy ameddig a NAGY Tesó minden lemezre újjászületik, addig a dömper egyszerűen a stílus megszállottja. 70´s évek ikonjai Ziggy, Pistols és Kiss hatásaikat felülmúlja az, hogy ők sztárok akarnak lenni, egy Manson fémjelezte világban. zenéjük, dalaik, ének stílusuk gyakorlatilag egy sima kivágom és beillesztem technológia. Viszont, ha te is bírod a nagy tesójukat, akkor itt számról számra kapsz valami extra bonusz koppintást. John Petrucci - Jordan Rudess: An Evening (2000)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 03:05:30
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Vannak lemezek, amiket nem lehet beszerezni magyarországon. Ez egy ilyen lemez. Nekem is 2 évembe került, mire végre meghallgathattam. 2000 december 11-én adták ki, ezt az akusztikus koncert lemezt, amit júniusban rögzítettek a Helen Hayes Performing Arts Centerben. Ez a lemez nem is metál lemez, hanem sokkal inkább jazz.

Két fantasztikus zenész muzsikája, akik akusztikus gitáron, és zongorán játszanak. Teljesen kiegészítve egymást, saját dalaik mellett jazz sztenderdeket is előadva. A közönség nagy ovációja mellett.


 JOHN PETRUCCI - Rock Discipline (DVD)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 03:02:50
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

Ez egy remek gitáros magánszáma. Oktató cucc, amikor saját stílusából oktat elemeket a világ talán legjobb három rock gitárosának egyike. Ezzel lehet vitatkozni, de az biztos, hogy a srác egy jó arc, ez itt is kiderül.

Egyéni stílusa van, és ebbe enged betekinteni. Hogyan, mit és mivel játszik. Minek mi a szerepe, hogyan kell bemelegíteni, és hogyan kell a hangokat összevarázsolni. Nem kezdő gitárosoknak szólnak a leckék, de még én is élveztem a látványt, ahogy a kezét a gitárján tologatja. Csak a kezét nézzétek, mert csal. És ez biztos.


 Dream Theater - Six Degrees Of Inner Turbulence (2002)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 03:01:01
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

2002 progresszív lemezei között, és egyáltalán a progresszív rock vagy metál zenei teret meghatározó DT januári dupla lemezét szeretném nektek bemutatni.

A DT történelme 1986 szeptemberében kezdődött. Amikor a gitáros Petrucci és a basszusgitáros Myung találkozott Berklee School of Music zeneiskolában, Boston-ban. Nemsokkal később csatlakozott hozzájuk Mike Portnoy dobos. Felvették a kapcsolatot a főiskolai baráttal Kevin Moore-ral, és az énekes Chris Collins-sal. Megalakult a "Majesty" zenekar.


 DREAM THEATER @ 021024 - Párizs

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:58:02
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

Időpont: 2002. OKTÓBER 24.
Helyszín: PÁRIZS, Théâtre de la Mutualité


A Dream Theaterkét, egymást követő alkalommal játszott Párizsban a World Tourbulence 2002 turné befejező részének keretében. Ahogy az ismert, Portnoy együttese hagyományosan mindent megtesz azért, hogy saját műveiken kívül más, a rock történetén nyomot hagyó, albumokat interpretáljon. A híresztelések gyorsan terjedtek, az Álom Színház Barcelona-i színpadára a Metallica "Master Of Puppet"-je került fel.

A "Six Degrees Of Inner Turbulence" Lyoni előadása után mindenképpen jelen akartunk lenni ezen a "Evening with Dream Theater"-en. A szakadó esőben a Théâtre de la Mutualité közönsége zajosan várta az ajtók kinyitását.


 Dream Evil - Evilized (2003)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:53:22
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az első lemeze a bandának, a Dragonslayer (Century Media - 2002) nem vert fel túl nagy port. Pedig megérdemelte volna. Valahogy nem kapta meg azt a támogatást, amit megérdemelt volna. De a fiúk nem adták magukat a semmittevésnek. Nemhiába, hiszen a svédek egyik legismertebb metál producerének a zenekara ez, ráadásul gitározik is a bandában. Egyszóval nem ismer tréfát. Összekapta magát és a stúdióját, és felvettek egy remek lemezt. Hallatszik, hogy stúdióidő annyi volt, mint a pelyva. A lemez megszólalása nem pénz kérdése volt, hanem a megszállottságé, és a metál fanatizmusé. A zenekar többi tagja közül kiemelkedő svéd-metál zenész a dobokat kezelő Shaw, aki a King Diamond-ban és a Memento Mori-ban (nekem a kedvenc metál lemezeim között van a Memento Mori: "life, death and other morbid tales" és "rhymes of lunacy", ahol szintén ő dobolt, és örökre a szívembe zártam, ezért), csak azóta növesztett egy igazi klasszikus Sabbath-os bajuszt. Ami nem annyira megy a lobogó festett szőke hajához, mert eléggé mókásan barna.


 DOKKEN - The Very Best Of Dokken

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:50:39
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

99-ben megjelent válogatás lemezen a zenekar legismertebb dalai találhatóak meg. A legismertebb felállás által készített dalok és Don szólólemezén szereplő dal az amerikai dallamos rock történet része. Bár a zenekar underground metál körökben sikeresnek volt mondható, igazán nagy áttörést egyik dalukkal sem sikerült megtenniük. A még most is aktív bandának ma már a felállását is csak kevesen követik, (Don Dokken (ének) - Alex DeRosso (gitár) -Barry Sparks (basszusgitár) - "Wild" Mick Brown (dob)) de hajdanában még a meg nem értett zenekarok savanyú életét élte. Sokan, akik az amerikai dallamos metál zenét kedvelik most is rajongóként hallgatják a 83-95 között felvett dalokat, de igazándiból a zenekar mostani lemezeit már szinte csak a megszállottak bírják végighallgatni. Ez a lemez viszont a régi szép időket idézi, amikor még minden jó volt ami amerikából érkezett, és nem a keleti blokkból.Összesen 91.294.778 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Dionysus - Sign of Truth

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:48:54
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Luca Turilli zenekar énekesének szövetsége Ronny Milianowczi (ex-Singery) dobossal, és népi zenekaruk többi tagjával, co-producerként Tobias Sammett (Edguy, Avantasia) nem hangzik túl rosszul. A lemez azért annyira nem jó, de nem is rossz. Aki az említett bandák közül bármelyiket szereti annak felüdülés lesz ezt is végig böngésznie. A lemez rám gyakorlatilag semmilyen hatással nem volt. Nem zavaró, nem rossz, hanem olyan elszól. Aztán amikor vége, akkor vége. Hatás: hát ilyet már bírtam hallani néhányszor. Jók a vokálok (ezt el is vártam), jók a dallamok (ezt is elvártam), a dolog romantikus, régies egy csöppet (ezt is elvártam) de ennyi. Nem rosszabb, mint egy átlagos lemez, de nekem újdonság kellene. Talán kiemelkedik a dalok közül a nyolcadik, de az is csak azért mert beugrott, hogy ki kéne venni...


 DIO - Killing The Dragon (Limited Tour Edition)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:47:14
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Szerintem amikor elindult az ELF-ben, akkor még ő sem gondolta, hogy ekkora karriert jár végig (Elf, Rainbow, Black Sabbath, DIO), mégis olyan, mintha néha a saját EGO-jával is bajok lennének. DIO bácsi nem szereti, ha belepofáznak a dolgokba. Vagy az van amit ő akar, vagy mehet mindenki a bánatos tatymagba (csak, hogy ne írjak túl ronda szót). Most képzeljük el, hogy egy Iommy vagy Blakmoore-nak nem tetszik valami. Hát akkor DIO bácsi mehet el arra a bizonyos helyre. A szóló karrierje így aztán elkerülhetetlen volt annak idején. Gyártotta is rendesen a lemezeket, cserélgetve a jobbnál jobb gitárosokat, és zenekart. Amikor valaki azt hitte beleszólhat bármibe is, akkor mehetett arra a bizonyos süllyesztett pincehelyiségbe. Nemrég erre a hihetetlenül veszélyes posztra egy remek gitáros került, aki ezen az óta is egyensúlyozik, mint egy kötéltáncos. Aldrich név a szakmában régóta egy remek dobos neve, mostantól végre egy remek gitáros is megtalálta a helyét, akit így hívnak (reméljük ez tart is egy darabig). Vivian Campbell (most Def Leppard) és Craig Goldy után megvevődött, vagy bevevődött a bandába, az ex-House of Lords, Hurricane, és Lion-ban játszott művész.


 The Devin Townsend Band - Accelerated Evolution

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:44:21
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A kanadai Devin Townsend 30 éves. 19 évesen Steve Vai fedezte fel, és vezette be a közös tudatunkba a Sex & Religion lemezzel. Kísérletezett az indusztriális zene királyaival, a Front Line Assembly-vel, és az angol the Wildhearts egyszerűbb muzsikájával.

1995-ben megjelent az első saját vállalkozása a Strapping Young Lad első lemeze. (Nemrég írtam a nemrég megjelent utolsó lemezükről.) amiben meghatározó egyéniség Gene Hoglan (Dark Angel, Death) mellett. Az egy nagyon durva produkció, de közben megalakult a Devin Townsend Band, ami egy agyasabb kísérlet.


 Derek Sherinian - Black Utopia (2003)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:39:18
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Mint tudjuk Derekből igazi Sheriniant a Dream Theater csinált. Ezért nagyon sok köszönettel tartozik a DT-s fiúknak. Amit interjúiban ki is hangsúlyoz. Pedig a DT előtt is komoly rock karriert futott be. Volt a Kiss, Alice Cooper, meg mindenféle zenekar háttérembere. De igazán a háttérből a DT tagság emelte ki. Azóta persze sok minden történt.

Például érdemei elismerése mellett nyugdíjazta a DT, de ettől neki nem ment el a kedve a progresszív zenéléstől. Projektezett, amik közül a Planet X egy nagyon komoly zenekarrá nőtte ki magát. Szólólemezeket készít, ez előtti, Intertia című lemezén már sok nagyágyú működött közre (Z. Wylde, S. Lukather, S. Phillips), de igazán ez az a lemez, ahol a nevektől felkaphatja az ember a fejét. Elképzeléseiben társra talált a remek progresszív kiadványokkal foglalkozó InsideOut kiadóban, ami szinte kizárólag karolja fel az államokban ezt a műfajt. Remélhetőleg nagy gazdasági sikerrel, amiből tudják finanszírozni a hasonlóan jó lemezeket.


 Deftones - Live in Hawaii (DVD)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 02:35:15
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

ez a DVD a rajongóknak készült, akik nem ismerik a csapat tagjait személyesen. Mert meg szeretnék nekik mutatni, hogy hogyan is éli át a banda a Hawaii minden napok fárasztó magányát. Fiatalok, és biztos tuti a management kényszeríti őket ilyenekre, mert normális ember ilyen DVD-t nem adna ki sűrűn, mert minek. Vagy koncert vagy interjú DVD-t érdemes kiadni, szerény véleményem szerint, ez ezen pedig váltogatják a koncert dalokat, beszélgetéseket, és mit tudom én miket. Csak túl hosszú dolgok nem alakulnak ki, ez biztos. A háttérben megjelenő táj pedig olyan ellentéteket ébreszt, a depressziós zene és a hihetetlen természeti csodák ellentétét, amit már nem lehet feldolgozni szerintem. Ha turista látványosság miatt mutatják, vagy mondjuk a National Geografik mutatja akkora O és K, de így?


 Def Leppard - X (2002)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 01:37:48
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

őszintén, elsőre "mindjárt hányok" érzésem volt az "X" -től, pedig a zeneileg teljesen összeszedte őket Marti Frederiksen (aki sikert csinált, az Aerosmith-ből), és ez talán a legjobb lemezük, az 1987's HYSTERIA óta, (komolyan), de őszintén mit keres itt Andreas Carlsson és Per Aldeheim? (Britney és Backstreet Boys), ellensúlyként azért itt van egy öreg róka is: Pete Woodroffe.Sorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 DEATH is just the beginning VOL7

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 01:35:25
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Nuclear Blast kiadó zenekarainak dalaiból lehet jó válogatás lemezt készíteni. Sok csapat van az istállójukban, közte sok jó is, sőt sok jó dal is készül náluk. Meg a sok jó dal között sok érdekesség is...

ezek közül is sokat válogattak bele ebbe a dupla lemezbe. Ezt talán arra lehet használni, hogy megnézze valaki, hogy az ismeretlen zenekarok közül ki az akit bír és ki az akit nem, illetve, hogy az ismert nevek mit is bírnak csinálni. Tele van jó dallal, aki válogatott az keveset hibázott, az meg érdekesség. Az első lemez majdnem 78 perces, és a második sem sokkal hosszabb:). A kiadvány erősen promóciós íze sem zavaró, mert a dalok, és az információk nem ártanak sosem. Aki kedveli a gyűjteményeket az ettől dob egy hátast, bevallom én nem vagyok oda értük. Ismeretlen zenekart sem találtam, és végig hallgatni sem nagyon szeretném még egyszer, mert baromi hosszú.


 Dead Kennedys koncert - 2003. március 4., Petőfi Csarnok

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 01:30:46
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

Nekem a DK-ről mindig egy jelmondat jut az eszembe: "Rock Against Reagan". Hol van már Reagan és hol van már a DK? Nemrég a pecsában voltak, kiherélt és lefejezett állapotban. Kiherélte é lefejezte őket egy bírósági végzés, amiben a szerzői jogoktól megfosztotta a zenekar énekes/politikusát Jello Biafra-t (eredeti neve: Eric Boucher), és a maradéknak odaadta a dalokat. A tagok pedig sokat filozofálhattak mit is tesznek, majd bevettek egy 132 cm magas (sacc/kb/körülbelül) tökéletesen jellegtelen, de bele nem pofázó énekest és elindultak a világban. Rúgja ki a Stones Jagger-t és induljon turnéra!


 Dave Gahan - Paper Monsters

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 01:08:32
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Tegyük fel, hogy van egy énekes, aki 20 éve sikeres egy zenekarral. Hangja és egyénisége a banda esőszámú védjegye, tinilányok és fiúk milliói rajonganak érte (még sok vele öregedő muki), de dala a lemezeken nem nagyon vannak. Enyhén el van nyomva, mégis ő az arca a zenekarnak. Jól is viseli a dolgokat, de amikor a zenekar szünetet tart elkezd saját dolgokkal foglalkozni. 20 év zenei pályafutás, és sláger hegyek után megteheti, hogy készít egy lemezt saját magának. Ez, eddig bocsátható bűn. De az, hogy kísértetiesen emlékeztetnek a dalai a bandájának a dalaira, az már kevésbé bocsátható. Other sok pénzt akar keresni.


 DOUG ALDRICH - Dicsőség a ROCK'N'ROLL királyának! (2002)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 01:01:57
Szerző: pjuan
 Interjúk 

A Ronnie James Dio csapatához való csatlakozása óta - a hard-rock legszebb hangokat varázsló gitárosainak egyike - Doug Aldrich végre elérte a jól megérdemelt elismertséget. Európai turnéjuk végéhez közeledve, 2002. szeptember 30-án Párizsban játszott a formáció. Doug Aldrich, szívesen beszélt a turnéval kapcsolatos érzéseiről. Színpadra lépése előtt néhány órával készült vele az alábbi gyorsinterjú, amelyet a Gitariste webmagazin részére adott.


 Dali's Dilemma - Manifesto For Futurism (1999)

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:50:35
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

1999-ben sok nagyon jó lemez jelent meg. Köztük volt egy debütáló bandának a Dali's Dilemmának az első, és eddig egyetlen CD-je. A szürrealizmus, mint festészeti stílus, és mint művészi életstílus Salvador Dali nevéhez fűződik. Keze alatt keletkező művek korának meghatározó művészévé tették, akinek a képeit milliók csodálják, és képeinek értéke felbecsülhetetlen. A zenekar ennek a művésznek a nevét és műveihez fűződő megértési dilemmákat vette kölcsön.


 Da Capo interjú: Csörnyi Róbert, 2003

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:48:21
Szerző: pjuan
 Interjúk 

Szia Robi! 2001-ben készült el az első, és eddig, egy angol nyelvű változatot leszámítva egyetlen PHAISTOS című lemezetek. Érdekelne, hogy a lemezt a NAIL adta ki, vagy szerzői kiadás, mert kicsit összezavart a CD-n a felirat.


 Crown of Thorns - Karma

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:44:49
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

a lemez belső borítójától való röhögő görcs miatt az első számot nem is nagyon bírtam követni, talán azt kivéve, hogy igazi orr hangú néger hang énekelt, némi NA NA NA-val kísérve:) sajnos fetrengtem a fotók okozta sokktól. a második daltól már nem is vártam sokat, és nem is kaptam csak egy kis második vonal béli AOR muzsikát, blues zenészek rémálma - a jókedv, felelgetős kórussal, azt hiszem, kezdek feltámadni, na lapozzunk annyira belekezdenek a harmadik "opusz"-ba, hogy az énekes haja is el kezd hullni (fotók alapján), na ugorjunk - ez nekem túl egyszerű, rádiós giccs


 CREED - Weathered

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:43:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Creed egy igazi amerikai siker sztori. Ez a lemezük pedig ennek a történetnek a koronája, és egyben a legfontosabb állomása is. Átmenet a Metallica fémjelezte zene és a Pearl Jam / Alice In Chain fémjelezte világok között. 2 ember van a középpontban. Ének és szövegek: Scott Stapp és gitárok - zene, mark tremonti, illetve a harmadik: scott phillips a kovácsok. Akik megmutatták a világnak, hogy saját dalokkal, de nem annyira saját stílusban valaki akkora sikert tud csinálni, hogy minden gaz amerikai rocker rajongjon értük. Mire a történet végére érek rájöttök, hogy igazándiból én is szeretem őket, mert kisüt belőlük, hogy a kulcs az őszinteség.


 Cradle Of Filth - Damnation And A Day

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:41:01
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Azt hiszem, egyetérthetünk abban, hogy az angol sony jól végzi a marketing / promóciós dolgokat. Ahogy ezt a zenei terméket bevezeti a piacra, azt tanítani kellene. Még nálunk is a Hammer borítóján is Dani látható, ügyesen csinálják. Pedig a zene eléggé réteg közönségnek szól, bár mostanság sok filmnek a zenéje közelít ehhez az epikus black metál stílushoz. A filmes kapcsolatot fokozza a majdnem folyamatos nagyzenekari, kórus jelenlét. (Amit kis hazánk muzsikusai játszottak fel (40 fős nagyzenekar, 32 fős kórus)! Biztosan nem fognak vele kérkedni a szimfonikus zenészeink, hogy éves bevételük jelentős részét egy black metál lemezzel keresték meg :). Annak okáért, hogy Budapestet választották Dani Báthory Erzsébet emlékét hozta fel, és hogy olcsóságilag, de művészi színvonal magas fokon így volt a legjobb megoldás. Nem tudom ez dicséret vagy sértés ránk nézve. Mindenesetre Martin Powell billentyűs (ex My Dying Bride) jó munkát végzett, mint az átvezetőkért felelős.


 CPG - Embör Vigyázz

Megjelent: 2003. július 10. csütörtök 00:38:18
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Kis honunkban még nem volt, az állam számára ennyire macerás banda mint a CPG. Régen a szociban iszonyatosan kevés banda volt, aki mert lázadni minden, és mindenki ellen, de legfőképpen a hatalom akkori sérthetetlen emberei ellen. Volt a BEATRICE, meg a ROLLS FRAKCIÓ akik nem annyira, de azért beszóltak. Meg volt ez a szerencsétlen PUNK banda, aki ellen mindent latba vetettek.


          

Ajánló

Ez is érdekelhet

Som Lajos emlékére - Újabb csónak ért partot (2017)
Tényleg igaz az, hogy amilyen az ország, olyanok a rockzenészei - beleértve azt is, ahogy elmennek? Mert az a tény, hogy hazánk immár eltávozott rockzenészei között

Tovább...
Móricz Mihály interjú - 1. rész (2017)
Móricz Mihály - ahogy az a most következő interjúból is kiderül - nem magamutogató típus, számára a zene a fontos. Ezért is

Tovább...
Steelheart - Through Worlds Of Stardust (2017, Dionysosrising)
Jóllehet, magam is beleestem korábban abba a hibába, hogy a jellemzett lemezt a készítés stílusa miatt húztam le, ám az eltelt éveknek

Tovább...
Elhunyt Som Lajos (1947-2017)
Hosszan tartó betegség után, a mai napon - 2017. október 30-án - elhunyt Som

Tovább...
Rusted Peace - interjú Ragályi Pál énekes-gitárossal (2017)
Az egri Rusted Peace zenekar a 2007-ben alakult Panzer Division hamvaiból éledt újjá. Az énekes Ragályi Pállal beszélgettünk, hogy

Tovább...
Klipmánia