×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Kortárs művészet: Baráth Miklós: Mindjárt három óra, nem tudom, a gép hogy válto

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 20:02:23
Szerző: pjuan
 Kultúra 
Mindjárt három óra, nem tudom, a gép hogy váltott vissza nagybetűs módba. Nem is érdekel. - Nem ismételhetek, nem ismételhetek, nem Ismételhetek- Jót, sokat, kicsit, akárhogy. Nem, nem, nem! Egyre megyek a bedöglés felé.


 Kortárs művészet: Baráth Miklós: Szánhúzó kutya görcsöli ki magából a székletet.

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 20:01:17
Szerző: pjuan
 Kultúra 
Szánhúzó kutya görcsöli ki magából a székletet.

Vannak itt olyan férfiak, akik fasisztoid módszerekkel kezelik nőiket. - Hibásak azok is. *

Végrendelet Szereted az állatot? Te is az vagy. - Azt hiszem hiábavalóság gondolkodni bármi sémában, áttekinthetőségben. A világ ilyen, generálja önmagát. Labirintus szúrós tüskékkel, idegesítő csomópontokkal.


 Kortárs művészet: Baráth Miklós: Értelmes

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 20:22
Szerző: pjuan
 Kultúra 
Hogy ez az olvasnivaló rendszertelen és értelmetlen? Nem tudom. Én próbálom, de nem tudom... talán, talán, de nem tudom milyen mélységben. Bár engem őszintén érdekel, de az igaz, hogy nehéz. Tudok szenvedélyes lenni, de azért világos, hogy nem így. Miért? Persze... Nem, nem tudom. Pedig foglalkoztat. Meg is válaszolom. Világosan. Azaz nem zavarosan. Értékelhetően, de egyben szórakoztatóan. Hát, kábé ja. Az értelem... Tegnap a meglett korú férfi, a járdán történő hólapátolása közben azt mondja nekem teljes lelki békével (vihogott): - na, most aztán tényleg jól nézünk mi ki! (Engem történetesen "Miki"-nek hívnak.) A szójáték magyarázata: a "Miki"-t,

 Kortárs művészet: Baráth Miklós: Csak kimegyek ide, forgok egyet-kettőt, és mári

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 19:59:21
Szerző: pjuan
 Kultúra 
Csak kimegyek ide, forgok egyet-kettőt, és máris forr az epém. * Régipresszószag jön fel az alsószomszédomtól. *

Nem értem a nyelvet (embersaurus) Folyamatosan biztosítják - némi idő kivételével - a motiválódásomat. - Néha fáradtnak érzem magam. Mintha nem lenne idegi tartalékom.

Rengetegen vagyunk. Ezt senki sem cáfolhatja. Mindenki látott már nagyvárosi gyalogforgatagot. Az új dinoszaurusz. Idealizmus az egyördögűséget feltételezni. Ördög ördögnek embere. - Nem törődöm vele, nem törődöm vele, nem törődöm vele.

A Legnagyobbfenekű, a Legpocakosabb, meg a Harmadik belekevernek saját dolgaikba. Kellemetlen. Nem is zabálok annyit! - Közben bejött a nő illatos izzadtsága. Gyorsan átrohantam a molekulafelhőn harántirányban, mögötte, öt dimenzióban: iksz, ipszilon, zé, idő, szag. * Kortárs művészet: Baráth Miklós: Tíz óra négyes perces

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 19:58:19
Szerző: pjuan
 Kultúra 
Tíz óra négyes perces Élelemre hívás telefonon, két esetben is, a mai, elhidegült, személytelen világban. - Így, ahogy mondom magamban. Legfontosabb mégiscsak a hűség saját stílusomhoz, naplószerűségemhez. Mérhetek persze különféle mércékkel, de elvisz a hitelességtől. Önmagam milyenségét formálhatom legfeljebb. Nem lényegbeliként, hanem minőségként.


 Kortárs művészet: Baráth Miklós: A fél életem leéltem …

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 19:57:22
Szerző: pjuan
 Kultúra 
A fél életem leéltem
Ma nehezen ébredtem. Amúgy könnyen, csak a szemem fókuszálásával volt probléma. Folyton homályosan láttam a számokat, próbáltam vizsgálni, talán megállapítani, ill. tudni, milyen is lesz a telefonszám. Nem sikerült; e téren teljesen alulszocializálódtam, azt sem tudom mi milyen kód stb. Valahogy semmi sem stimmelt. Olybá tudtam, hogy hét szám vagy efféle.


 Kortárs művészet: Baráth Miklós: acid

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 19:56:13
Szerző: pjuan
 Kultúra 
acid

(c)2002.03.11.b.miki

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Digitális zene! A kormány, mint reklámcsoport. A bevonuló seregek bágyadtan integetnek. Szeretem a lakás tisztaságát dicsérni olyanoknál, akiknél ez fogadtatásra talál. Kólába fojtom magam.
Andy Warhol nevét emlegetik. Magában kultúra.
Tea, gomba, növény. Alapvetően szabad eszmék. Régi fényképeket. . - Míg az idő áthatolt rajtuk. Fáradt méreg. Disznóetetés-dialektika. Maori. Újból jó leszek, az időseknek előre köszönök… Egyelőre azt sem tudom, hányadika van. Hányadéka van.
Nem tudok érzelmileg töltődni; kifogytam az ideálokból. ?... - Hopp!
Ugorjatok rendbe!... Gy. nem érti; azt hiszi, én igen. Csupa szenny. Menny. Anyag ki vagy be. Kihátrálok. Tetszik a játék. Becsukom a szemem; próbálok védekezni. Megöl a tudatosság.
Vizuális, empirikus. Antitézis, dialektika. Egyik nyomorék, a másik kifosztott.
Dagadtak. Botero-kép-szerűek. Olyan a fejük, mint a gyereküknek, az anyjuknak. Unalmasan egyformák. Társadalmi szemérmesség. Mindenki cipeli a kezét. Sokféleség? Anyázás? Atomizálódás. Áltársadalom. Virtuális mocsok vagy akármi; jó zene. Áldott alternatíva, elektronikus révület. - Feszélyezettség, bármiépítés. Szép, sárga biliárdgolyó. Csúszkál az undor a hátamon. Posztindusztriális. Alkotóerő. Sárhempergők. Undorodom, és egyesekkel írom tele a telefonom.

 Kortárs művészet: Baráth Miklós: C U R R I C U L U M V I T A E

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 19:54:53
Szerző: pjuan
 Kultúra 
Fordítások / TRANSLATIONS

C U R R I C U L U M V I T A E


I.
(HUN) Megszülettem, aztán felcseperedtem. Ilyen-olyan hatások értek. Némi iskolát is elvégeztem; nem túl sokat, nem túl keveset. Értek ehhez-ahhoz. Sikeres vagyok picit, javarészt nem. Érdekel az önmegvalósítás. Szeretem a művészetet, az alkotás folyamatát; olyankor megszabadulok a környezeti problémáktól, gátlásoktól; erre mostanában jöttem rá. (Jó lesz fegyverként használni.) Hajlamos vagyok a büszkeségre, a 'negatívumokat másokban keresés'-re, de tudom, ezeket el kell hagynom. - Nem gondolok magamról semmit.
2001. augusztus 23. Kortárs művészet: Baráth Miklós: Végrendelkezés

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 19:53:55
Szerző: pjuan
 Kultúra 
Végrendelkezés*
* adott, előre nem számított esetre; eszem ágában sincs meghalni !

Ingóságom (tárgyi környezetem, tulajdonom) R. Anitáé. - Szeretném, ha a testvéreim, rokonaim nem jutnának semmilyen értékhez.


 Kortárs művészet: Baráth Miklós: AZ, AMI JELEN VAN: Képek egy városról

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 19:52:59
Szerző: pjuan
 Kultúra 
Szűken vett széncsomópont, Mecsek északi oldal, néhány akna, egy város. Múlt, jelen. Ilyen-olyan érdekek, politikai nézetek. Ipari szerkezet, hozzátartozó lakossággal, kiszolgáló intézményekkel. Árnyékban Pécstől, távolabb Budapesttől. Vasúti végállomás, saját erőmű. Dombok, szociális problémák. Halálesetek, általános gyász. Helyi ünnep, jólét. Progresszió és visszafogottság. Intenzív, baloldali beágyazódottság. Sokat viselt lakosság, menedékhely, ígéret földje. Lakáshoz juttatottság, minimalizált fizetés. Terv mentén egy élet, egy országos részarány.

Korábbi, kisebb bányalakások, telepek, barakkok. Lassú átépítkezés, arculatbontás, kulturális elemek, erősödő politikai szervezetek.. Van, és kész; mérték az ennyi és annyi csille, a kitermelt tonna szén. Kegyetlen férfimunka, átlagosnál magasabb fizetés, hűségjutalom, családalapítás. Mennek le ekkor és akkor; kisvonat húzza be őket a föld alá. Mindenki végzi a dolgát, megy az élet. Romlik az egészség, a kormány fizetőképessége. A térség átmenti magát. Folytonos prioritás, az élet nem lett könnyebb; nehezebb, kevésbé értékálló a bér. Erős, de lényegtelen szakszervezet. Gyönyörű bányásznapok, május elsejék. Év, év, év. Télen, nyáron, mindig. Város és bánya. Kettősség; egyik a másiknak lételeme. Helyi újság, tévé. Politikai bomladozottság; mindenben lassabban, mint az országos átlag. Temérdek italkimérő hely. A három középiskola nem viszi feljebb a szellemi életet; épp, hogy csak saját.


 Kortárs művészet: Baráth Miklós: Festészet

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 19:51:23
Szerző: pjuan
 Kultúra 

B A R Á T H M I K L Ó S: Festészet

Festészet
Sötét, pszichológiai városképhangulat. Zenefeltöltődés, tartalmi alátámasztás. Rengeteg hibafelvétel. Feldolgozhatatlanság. Ősizomizzadás, idegtúltelítődés. Társadalomkritikai szájüreg kávéízkészség. KITÖRÉSVÁGYÓDÁS! Deviálódás, helyi, illat-szag kényszerrel, intellektuális menekülési kísérlettel. Távdigitális segélyhívás. Késői szép-Lenin-nézés-gyakorlás. Kifelé-befelé hasadás, rémült szemlélődés. Ön-, külvilág konfliktusban. - ÉBRESSZÉTEK FEL ŐKET! *

Régi trükk

 Kortárs művészet: Baráth Miklós: Sikeres vagyok e világon. Egész életem folyamat

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 19:50:14
Szerző: pjuan
 Kultúra 

B A R Á T H M I K L Ó S: Sikeres vagyok e világon. Egész életem folyamatos kiútkeresés.

Sikeres vagyok e világon. Egész életem folyamatos kiútkeresés. *

Egyszerűen csak A puskakívánatos madár is abbahagyta a csiripelést. Süt Nap, jó klíma, így pulóveresen. A pékséges pékeknek RTG-s a szemük.

Hangosít. Stimulációs zene-nyugi. Néha meg-megérint a jókedv, valami ideges fíling, ingeréhség. *

Próba brutál
Tingli-tangli, kereskedelmi rádió, fülbemászó dallamok, hanghullámok. Ragyogó szar. - Már kezdek rájönni, káros is, ha emésztem magam a folyamatos negatív beállítottságom miatt. Ha a kifejezési közeg, az alap hangulati állapot rossz, az egész lehet semleges, ha nyilvánvaló, hogy nem is kellene másmilyennek lennie.


 Kortárs művészet: Baráth Miklós: El kell terelnem a figyelmem a saját gonoszságo

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 19:49:02
Szerző: pjuan
 Kultúra 
B A R Á T H M I K L Ó S: Ül velem szemben, büdös alkoholszag árad belőle

.. Végzet
Ül velem szemben, büdös alkoholszag árad belőle, nem hagyja abba a szövegelést, és azon gondolkodom, mindenki negatívnak tart, de hiába, ezt az embert legszívesebben fejbelőném egy hatalmas, kétcsövű puskával. Fogva tart, nem köt le amiről beszél, inkább butít, és egyáltalán egy rohadt és unalmas, erőszakos állat. Nem értem, a sorsom miért küldi rám ezt a vadbarmot. *


 Kortárs művészet: Baráth Miklós: Önmozgása van a honlapomnak!

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 19:46:26
Szerző: pjuan
 Kultúra 
Önmozgása van a honlapomnak!... Elégedetten elfogyasztom a cappuccinomat. — Minden napra egy gyökér; mint egy igazi remete.

Kiégett aggyal — már nem csak a szem. Nagyon nehéz… de közben szórakoztató is. Viszek ajándékot az Anitának. Valami… szomjúság. Meg kell veszni, az emberek gyönyörűen hozzák a sokféleségüket; máskor meg azt hiszem, hogy túlzottan egyformák. — Esz a fene, mert bármely szögből fényképezem a sapkámat, a végeredményen nem látszik az eredeti szín: vagy sötétebb, vagy világosabb; nem tudom megörökíteni. Mindent a teljesítményre építettem fel! Végigjárom a barátaim; virtuális majális. Tökéletességre játszom.Összesen 91.334.748 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Kortárs művészet: Baráth Miklós: Mások gonoszságát (vagy butaságát)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 19:45:14
Szerző: pjuan
 Kultúra 
Mások gonoszságát (vagy butaságát) a magam hasznára átfordítani — az a legnagyobb sikerélmény számomra! Verebeket fogtam. Amíg van lószar… Amit meg kell: felejtünk... Ma telefonbeszélgetést folytattam egy szellemi fogyatékossal, és az egyetem toleranciáját dicséri, hogy foglalkoztatja.

 Kortárs művészet: Baráth Miklós: h u s z o n k i l e n c e d i k s z á z a d

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 19:43:19
Szerző: pjuan
 Kultúra 
Baráth Miklós: h u s z o n k i l e n c e d i k s z á z a d

novellák (1998-1999)

Első novellám

Ház, fa, álom, akármi, szia.
Megoldás

A Szörny valahonnan megtudta, hol a lejárat. Egy hétig tartott, míg ment lefelé az irdatlan hosszú csigalépcsőn.

Ott ült a bolygó középpontjában lévő szűk vezérlőteremben. Egy darabig még merengett, aztán rácsapott a nagy piros gombra. - A felrobbant planéta négy napig túlragyogta a csillagokat.


 Yes koncert a Budapest Sportarénában

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 04:49:41
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 

A FULL CIRCLE TOUR keretében, 2003-06-18-án hazánkba érkezett a zenekar. Előzenekar nélkül érkeztek, és talán a legérdekesebb felállásban. (nekem csak Trevor Rabin hiányzott, aki az egyik nagy kedvenc gitárosom)
 WHITESNAKE - The Silver Anniversary Collect. (2CD)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 04:45:09
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ez a hiper hosszú, dupla fehérkígyó dolog tulajdonképpen nem is whitesnake, és nem is a zenekar akarta kiadni, hanem a kiadóval való szakítás feltétele volt. Ennek ellenére, és ennek tudatában leírhatom, hogy a zenekar pályafutásának 25 évét megfelelően prezentálja. Csakhát a zenekar énekes „tulajdonosa”, David Coverdale-nek elege lett abból, hogy neki, mint művésznek azzal kell foglalkoznia, hogy az előző lemezei mennyire fogynak, vagy nemfogynak. Valahol igaza is van, és valahol totálisan mutatja ez a dolog a világ jelenlegi állását. Mindenhol profit orientáltság és profit centrum képzés van. Meg ilyen, és ehhez hasonló pénzügyi és elszámolási fogalmak vették át a zenészek mindennapjait, ha nagykiadó gondozza. Természetesen ennek megvannak az előnyei is, mert ha jól megy a szekér, és veszik az emberek a zenekar lemezeit, akkor még pénzt is kaphatnak. De a fehérkígyó főnöke ezen már túl van, inkább egy kiskiadós zenekart akar a jövőben csinálni, kevesebb pénzüggyel és több önállósággal. Úgyhogy jelenleg turnézik egy szuper csapattal, aminek ehhez a cucchoz és az elmúlt 25 évhez semmi közé, mégis whitesnake-nek hívják. Ezt a cd-t kiadta búcsúzóul a nagykiadó, aminek a létrehozásában, és promóciós munkáiban Coverdale még közreműködik, és nem engedte a dalait (aminek a tulajdonosa természetesen a kiadó) megcsorbítani. És amiért nem teljesen whitesnake annak az oka az, hogy néhány dal felkerült rá a coverdale/page lemezről, tehát igazándiból ez a lemez David 25 évét hivatott bemutatni. Ami szintúgy nem baj, hiszen egy remek énekesről van szó, és remek dalokat írtak a Zeppelin legendás gitárosával.


 Whitesnake - Starkers In Tokyo – DVD

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 04:42:58
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 
a dalok:
01. Sailing Ships
02. Too Many Tears
03. The Deeper The Love
04. Can't Go On
05. Is This Love
06. Give Me All Your Love
07. Here I Go Again
08. Soldier Of Fortune
09. Love Ain't No Stranger
10. Don't Fade Away


 E-Mail interjú Vörös Gáborral!

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 04:41:33
Szerző: pjuan
 Interjúk 

OSSIAN után Fahrenheit. Egy ideje lelassult az élet, vagy szünetel a zenekar?
* A zenekar gyakorlatilag nem dolgozik semmin, de létezik.

Lesz még Fahrenheit lemez?


Sorstársunk
Dionysosrising Blog


 Voivod - Voivod (2003)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 04:39:42
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Alternatív underground metál körökben a VOIVOD a nyolcvanas években magasra juttatta magát a hozzáállásával, és a lemezeinek minőségi muzsikájával. Legalább 3 nagyobb korszaka volt a zenekarnak, és amikor nemrég az újjáalakulást kezdték szervezni sikerült a legsikeresebb, és egyben leginkább önmagukhoz visszanyargalni. Sikerült a 80-as évek egy másik nagy underground bandájából, az azóta giga-mega sztárrá váló metallicának az ex-basszerét, aki éppen eléggé nem tudta mit is akar valójában csinálni, becserkészni...


 Uriah Heep - gypsy - DVD

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 04:35
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

a dalok:
Sell Your Soul
Stealin'
The Other Side Of Midnight
Too Scared To Run
Rockarama
Angel
The Wizard
Bad Blood
Gypsy
Easy Livin'
That's The Way That Is
Look At Yourself

extrák:
Track-by-Track Audio
Review from rock journalist Dave Ling


hossza: 60 perc,
képernyőfelbontás: 4:3
Hang: Dolby Digital 5.1 Surround
NTSC, no regional restrictions


 Unruly Child - UC III (2003)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 04:33:18
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Melodikus Hard Rock műfajban mozognak megalakulásuk óta. A nagyobb- szélesebb publikum számára a totális ismeretlenségben. Pedig a zenéjükben semmi kivetni való nincs, és amikor ez a műfaj még MTV barátnak számított is elkerülte őket a szerencse. A gitáros (basszusgitár, dob) Bruce Gowdy (Stone Fury, World Trade, Glenn Hughes), billentyűs (basszusgitár, dob) Guy Allison (Lodgic, World Trade, Moody Blues, Air Supply) és az énekes Mark Free (Signal, King Kobra) zenekara csak a szakmának tetszik, pedig most is és eddig is kellemes dallamok születtek a tollukból, és ez most is így van. Az egyetlen, és talán legnagyobb bajuk, hogy totálisan jellegtelenek a dalok, ha a dallamot elfelejtjük. Mert azt azért nem szabad elfelejteni, hogy dallamban NAGYON jók! Mégis, romantikus, szentimentális sokszólamú vokáljaik, és ragaszkodásuk a műfaj kereteihez csak dicséretre érdemes.


 Unpainted - A Tribute to KISS

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 04:31:30
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Zenekarok és a KISS dalok:
Dear Victims "Master & Slave"
America to Mars "Tears are Falling"
Pale Blue Dot "Dance All Over Your Face"
Kiss Cover Show "Forever"
Oregon Dream Child "Crazy, Crazy Nights"
Star 2K "Who Wants to be Lonely?"
Unmasked "Thrills in the Night"
Kisskonfusion "Lick it Up"
Cyrcle IX "Heaven's on Fire"
Kiss Forever Band "Thief in the Night"
Killaroo "Unholy"
The Pornographs "Let's Put the X in Sex"


 Uli Jon Roth - Transcendental Sky Guitar 2CD (2000)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 04:20:46
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Mostanában kevés olyan zene van ami igazán tetszik. Ez valami olyat tartalmaz. Olyan megszállottsággal előadott darabokat, amire az ember csak azt gondolja, hogy ez az ember feltette az életét valami nemes célra. Ez a nemes cél a komolyzene és a gitárzene összekapcsolása. Ha nem lenne az ember mögött annyi év munka, most azt mondanám, hogy a NEO klasszikus metál zene követője. De ő annál öregebb, hogy ilyesmivel megvádoljam. Nem is teszem. Inkább megpróbálok egy kis biográfiát összeállítani róla, amiben leírom, hogy ki is ez a nagyszerű gitáros.


 TOTO - Greatest Hits Live... and more (DVD)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 04:17:24
Szerző: pjuan
 DVD ajánló 

rétes hicc!

ez egy nagyon kellemes kiadványa a holland sony-nak, egy régi koncert felvétele van középpontban, amely koncerten eldanolják az akkori repertoár összes nagyágyú dalát. folyamatosan jönnek a jobbnál is jobb dalok, dallamok, szólóvá avanzsált, elképesztő jó hangú háttérénekesnők (vagy fiúk, van egy, akiről nem tudom eldönteni). A 90es évek TOTO-ja, musicalszerű dallamok és harmóniákból állt össze, enyhe, régi progresszív zenekari behatásokkal.


 TOTO - Through the Looking Glass (2002)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 04:15:55
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

25 millió eladott lemez után, többszörös Grammy díjas rock bandaként a TOTO még mindíg tud adni valami friss alkotást a rajongóinak. Ez a 15. nagylemezük, és most a kedvenceikre emlékeznek. 25 éves zenei karrierjük kemény munkája után úgy döntöttek készítenek maguknak egy örömzenéket tartalmazó korongot, megőrizve az eredeti korongokból áradó "életet". Sikerült! ez a lemez nemcsak a rock rajongóknak mond sokat, hanem a régebb óta zenét hallgatóknak is:) de ha most hallasz róla előszőr, akkor is érdemes megtudni mi tetszhet a szüleidnek! Szóval a lemezt a Barátoknak és Kedvenceknek az "emlékére" készítették, nekünk! megérdemeltük, KÖSZÖNJÜK!


 Tomahawk - Mit Gas (2003)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 04:09:59
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Mike Patton egy zseni. 2000-ben megjelent az első Tomahawk lemez, ami totális káosz és elmebaj volt. A Faith No More után nehezen áll össze újra Mike agya, hogy valami emészthetőhöz hasonlszőrűt próbáljon produkálni. 2000 óta 3 év telt el. Sikerült egy nagyon jó csapatot összetrombitálnia, akik képesek a zajon kívül valami emészthető féleséget is produkálni. A csapat közepesen nagy nevek, és zenekarok tagjaiból áll: Duane Denison a The Jesus Lizard-ból, John Stanier a Helmet-ből, Kevin Rutmanis a The Melvins-ből. Nem rossz kis elmebeteg brigád.


 To-Die-For - Jaded (2003)

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 04:08:37
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Finn zenekar legújabb lemezére a Hammer hívta fel a figyelmemet. Cselő cikke miatt néztem bele az albumukba. Kedvelem a gothic zenéket, de a zenekar eddigi munkássága nem keltett bennem gyanút. Most, hogy neki futottam a lemeznek tulajdonképpen a cikkében leírtak többségével egyetértek, kivéve talán azzal, hogy nem tudok szabadulni a meghallgatástól. Ez egy nagyon jó lemez, egyetlen (de jó nagy) hibájaként azt tudom felhozni, hogy az énekhang nem elég karakteres, és a dalok is lehetnének egyénibbek a stíluson belül sok hasonlatos készült már. A lemezt a nagykiadónak számító Nuclear Blast-nál adták ki.


 today is the day - sadness will prevail 2CD

Megjelent: 2003. július 13. vasárnap 04:06:49
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
tartalom:

X
1. maggots and riots 3:58
2. criminal 6.31
3. distortion of nature 1.27
4. crooked 3.05
5. butterflies 3:10
6. unearthed 3:25
7. the descent 4:29
8. death requiem 4:21
9. christianized magick 5:43
10. voice of reason : vicious barker 2:23
11. face after the shot 4.17
12. the ivory of self-hate 3:43
13. the nailing 5:51
14. mistake 3:52
15. invincible 7:27
16. aurora 3:18
17. sadness will prevail 4:32


          

Ajánló

Ez is érdekelhet

Pócs Tamás Tompox - interjú 4. rész (2017)
Pócs Tamás Tompox a Szintézis, VHK, a Pókderby, a Csiga-Biga, a Solaris, Napoleon Boulevard, a Progress és a Tompox basszusgitárosa,

Tovább...
Mobilmánia - Vándorvér - ez még nem a pokol (2017)
Nehéz helyzetbe kerültem, amikor írni akartam a Mobilmánia Vándorvér című albumáról. Nem a tartalma, vagy a minősége miatt, inkább azért, mert a passzio-n

Tovább...
Pócs Tamás Tompox - interjú 1. rész (2017)
Pócs Tamás Tompox a Szintézis, VHK, a Pókderby, a Csiga-Biga, a Solaris, Napoleon Boulevard, a Progress és a Tompox basszusgitárosa,

Tovább...
Taurus - biztató indulás? (Magyar Ifjúság, 1972)
Ha van ellentmondásosan megítélt együttes R. B. Kapitány pályáján, akkor az a Taurus. Van, aki szerint ez volt az a zenekar, amelyben

Tovább...
Edda művek @ 2017. október 28. - Agora MSH, Szombathely
Nehéz az Eddá ról bármit írni, legyen szó koncertről, vagy lemezről. Mert mit nem írtak még le róluk, akár én, akár bárki más? Már régen nem

Tovább...
Klipmánia