Enchant - Tug Of War (2003)

Megjelent: 2003. december 18. csütörtök 12:00
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Évek óta hallgatom a zenekar lemezeit. 1994-es első lemezük óta próbálom kitalálni, hogy mitől teszik őket a progresszív kategóriába. Így a hetedik lemezhez érve sem teljesen értem. Aki ismeri a munkásságukat az talán egyetért velem abba, hogy zenéjük dallamvilága közel áll az amerikai rádiórock zenekarokéhoz. Zenéjükben fontos helyet kapnak a hangszeresek is, de jól felépített dalszerkezeteik közelebb állnak a TNT és Hardline vonalhoz, mint bármely prog-stílus zenéjéhez. Ennek a megállapításnak van pozitív értelme is. Éspedig, hogy bármely rock műfaj kerül a zenei élet középpontjába (alternatív, grunge, vagy indusztriális) ők megmaradnak a saját jól kitaposott ösvényükön. Ha ebbe a gondolatsorba még beleteszem azt is, hogy az említett dallamos zenekarok többsége éppen vegetál, akkor kiderül, hogy az Enchant bizony időtálló zenét csinál (vagy jobb a menedzsmentje)... ATROCITY: áprilisban új album                        Megjelent: 2003. december 18. csütörtök 00:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 Iron Maiden - Eddie's Archive (boxset, 6CD - 2002, EMI))

Megjelent: 2003. december 18. csütörtök 00:00
Szerző: ary
 Lemezismertetők 
Forrás: Headbanger MetalNews

Nem hagyott nyugodni ez a tavaly ősszel megjelent Iron Maiden boxset, és mivel személyesen nem tudtam felfedezni a doboz kincseit (hét lakat alatt őrzik a Headbangerben :) ), így az Interneten vadásztam egy rajongói ismertetőt.


 Bob Dylan - biográfia

Megjelent: 2003. december 17. szerda 18:00
Szerző: o-porat
 Cikkek 
"The Times They Are A-Changing"

Amerikai énekes, gitáros, szerzõ. New York egyik zenei szempontból is híres negyede a Greenwich Village. Fõleg a blues és a folkzene nagyjai kerültek ki innen. Amerika legnagyobb folk-protest zenésze, Bob Dylan is innen indult a világhír felé. 12 éves korától gitározott, és mire 18 éves lett, már több együttesben is megfordult. 1959-tõl egyetemre járt, majd két évvel késõbb, mint profi zenész Greenwich Village-ben dolgozott. Mély benyomést tett rá ekkoriban Woody Guthrie "Bound For Glory"-ja. A híres folkelõadó hatására mûvésznevet vett fel, - így lett Bob Dylan. A névválasztás érdekessége, hogy az amerikai énekes, gitáros szerzõ egy angol költõtõl, Thomas Dylantõl kölcsönzött nevet. U.D.O. új album                        Megjelent: 2003. december 17. szerda 18:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 Thunderbolt - Demons And Diamonds

Megjelent: 2003. december 17. szerda 08:55:08
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ennek a nagyon fiatal, és nagyon tehetséges osloi tradícionális Heavy Metal bandának a bemutatását a tagok bemutatásával kezdeném. Mert fontosnak tartom, hogy milyen korból érkeztek, és milyen zenei hatások érték őket. Nagyon sok mindent elárul a zenéről, hogy mit vallanak a kedvencüknek. Ha nagyon szigorú akarnék lenni (persze nem akarok), akkor azt írnám, hogy a hatásaik meghatározzák ezt a lemezt.


 Iron Maiden - Rainmaker (maxi single - 2003, EMI)

Megjelent: 2003. december 17. szerda 00:00
Szerző: ary
 Lemezismertetők 
Forrás: Headbanger MetalNews

Nem panaszkodhatnak mostanában a Maiden fanatikusok, hiszen idén minden szempontból kiszolgálja őket a banda: koncertek Budapesten és Debrecenben és egy fantasztikus új nagylemez. A Rainmaker már a második maxi single az albumról és 3 számot tartalmaz.

Természetesen a kislemez címadója az első a korongon, egy hagyományosnak mondható, fogós Maiden téma. Másodikként a Dance Of Death nóta nagyzenekari verziója szólal meg. Nem érzem, hogy egy hangyányival is orchestrálisabb lenne, mint az albumon hallható változat. Talán egy-két hanggal több, de nehéz észrevenni. Ettől függetlenül remek a nóta, csak becsapós az "orchestral version" megjelölés. A harmadik dal egy kiadatlan tétel More Tea Vicar címmel. Ez egy majd’ ötperces jammelés. Egész jó lenne, ha Dickinson ökörködéseit leszedték volna a többiek játékáról, mert így egy vicc az egész. Bár lehet, az is a célja.

7/10


 Killswitch Engage a stúdióban                        Megjelent: 2003. december 16. kedd 18:00
Szerző: o-porat
 Hírek 


 Rhino Bucket hírek                        Megjelent: 2003. december 16. kedd 18:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 UFO gitárosa JORDAN RUDESS szóló lemezén                        Megjelent: 2003. december 16. kedd 12:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 TÖRTÉNELMÜNK,ÉS A METAL?DALRIADA!!

Megjelent: 2003. december 16. kedd 08:39:26
Szerző: pjuan
 Aktuális 
Érdemes elgondolkodni azon,hogy miért olyan kevés azon magyar csapatok száma,akik felvállalják gyökereiket,és mindezt nem melldöngető módon teszik...

 Dark Moor - Dark Moor (2003)

Megjelent: 2003. december 16. kedd 01:01:01
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Mit kell tudni a spanyol zenekarról? Elsősorban szeretném őket bemutatni azoknak, akik még nem ismerik... A zenéjükben kellő keverékét teremtik meg a neoklasszikus rocknak, alias Yngwie Malmsteen, meg a progresszív rocknak, teszik mindezt kellően giccsesen "szélesre tárt" dallamokkal, nagy ívű zenével... Zeneiségükben a barokkos, klasszikus zenei hatások és a prog-rock bandákra jellemző keménykedés váltakozik. Sok dalukban kap szerepet a középkori, spanyolos elegancia és temperamentum. A végtermék egy, a közepesnél sokkal jobb és stílusos lemez...


 RUSH - Rush In Rio (3CD live - 2003, Atlantic/Warner)

Megjelent: 2003. december 16. kedd 00:00
Szerző: ary
 Lemezismertetők 
Forrás: Headbanger MetalNews

Nagy divat lett manapság Dél-Amerikában, legfőképpen Brazíliában koncertalbumokat készíteni. Ez természetesen leginkább az ottani rajongók érdeme, akik hasonló lelkesedéssel vetik bele magukat egy-egy rock koncertbe, mint ahogy országuk futballválogatottjának szurkolnak egy világbajnoki mérkőzésen. A Rush sem tudott ellenállni ennek a varázslatnak. A tavaly novemberben Rio de Janeiro-ban felvett buli pedig annyira jól sikerült, hogy az eredetileg csak DVD-re tervezett anyagot egy tripla koncertalbum formájában is megjelentették azok kedvére, akik nem csak a tévé előtt ülve szeretnék élvezni a kanadai mesterek progresszív rockzenéjét.


 Vörös Yuk program         Megjelent: 2003. december 16. kedd 00:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 


Összesen 89.829.087 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Janis Joplin - biográfia

Megjelent: 2003. december 15. hétfő 18:00
Szerző: o-porat
 Cikkek 

"Live fast, love hard, die young"

Janis Joplin (született 1943. január 19., Port Arthur, Texas.) volt a legnagyobb bluesénekesnő, aki fehér létére olyan tökélyre fejlesztette a stílust, mint még fekete elődei sohasem. Későbbi jelmondatához híven - "élj gyorsan, szeress szenvedélyesen, halj meg fiatalon" - elszökött otthonról, ahol jól, de unalmasan élt, átlagos családja körében. 1961-tõl '66-ig végigjárta az országot, alkalmi munkákból élt, egy ideig még egyetemre is járt...


 DAMAGEPLAN: MP3 klip on-line                        Megjelent: 2003. december 15. hétfő 18:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 Finntroll koncert áprilisban                        Megjelent: 2003. december 15. hétfő 15:27:10
Szerző: o-porat
 Hírek 

 UNHOLY GHOST elkészült a debut album                        Megjelent: 2003. december 15. hétfő 12:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 Magellan - Impossible Figures (2003)

Megjelent: 2003. december 15. hétfő 00:00
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Gardner testvérek már otthonról muzikalitást hoztak. Apjuk klarinéton, anyukájuk zongorán játszott. Ők mégsem a komolyzenét választották, hanem a könnyűzene talán legkomolyabb ágát, a progresszív rockot. A szakma nagy elismerése mellett készítik lemezeiket. Így jutottunk el az ötödikig, vagyis a "lehetetlen formák"-ig. Örömmel jelenthetem nektek, hogy ez a lemez talán a zenekar legjobb alkotása. Sikerült egy kimagaslóan magas színvonalú albummal kirukkolniuk.


 RAGE AGAINST THE MACHINE - Live At The Grand Olympic Auditorium (2003, Sony/Epic

Megjelent: 2003. december 15. hétfő 00:00
Szerző: ary
 Lemezismertetők 
Forrás:
Headbanger MetalNews

Nem olyan régen írtam a Rage Against The Machine első két albumának újrakiadásáról, most pedig itt van a banda utolsó koncertjeinek felvétele, ami Los Angeles-ben az Olimpiai Csarnokban készült 2000 szeptemberében.


Sorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 MARDUK DVD borító                        Megjelent: 2003. december 14. vasárnap 18:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 SEPULTURA - Revolusongs EP (2002)

Megjelent: 2003. december 14. vasárnap 12:00
Szerző: ary
 Lemezismertetők 

Forrás: Headbanger MetalNews

A Revolusongs EP eredetileg 2002 decemberében jelent meg, és kizárólag a brazil rajongóknak szánta ezeket a "forradalmi" dalokat a Sepultura.


 CRISIS: letölthető új dal...                        Megjelent: 2003. december 14. vasárnap 12:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 Az első DREAM THEATER billentyűs hangszerelte egy török film zenéjét                        Megjelent: 2003. december 14. vasárnap 00:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 Mastodon Video on-line                        Megjelent: 2003. december 13. szombat 18:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 GRAND FUNK RAILROAD - biográfia, avagy ''A nagy indiánzabáló''

Megjelent: 2003. december 13. szombat 18:00
Szerző: o-porat
 Cikkek 
A hatvanas évek végén Angliában bontakozott ki a hard rock mozgalom, de az anyaország érthetetlen módon nem pártolta a keményebb mûfaj mûvelõit, így lemezeik is inkább Amerikában fogytak. A kezdeti nehézségeket a brit rockerek úgy küszöbölték ki, hogy amerikai turnékat rendeztek, néha évente többet is. Ezeknek a turnéknak a hatására egyrészt az amerikai zenészek is felfedezték az angol hard rockot, továbbá a zenei piacon is beindult egy új gépezet.

Forrás: hmg.hu/rock

 UFO: új album februárban                        Megjelent: 2003. december 13. szombat 12:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 7. WANTED TEHETSÉGKUTATÓ FESZTIVÁL

Megjelent: 2003. december 13. szombat 12:00
Szerző: pjuan
 Aktuális 
Szarvas, Zebra Club - 2004. január 9-16-23-30 február 6.

Várunk minden érdeklődő zenekart a 2004. január 9. - február 6.-ig tartó WANTED (korábban Rolling Rock) Tehetségkutató Fesztiválra!

 THE BLACK LEAGUE: belehallgatás új kislemezükbe...                        Megjelent: 2003. december 13. szombat 00:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 MALEVOLENT CREATION információk és az új album címe...                        Megjelent: 2003. december 12. péntek 18:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

          

Ajánló

Ez is érdekelhet

Taurus - biztató indulás? (Magyar Ifjúság, 1972)
Ha van ellentmondásosan megítélt együttes R. B. Kapitány pályáján, akkor az a Taurus. Van, aki szerint ez volt az a zenekar, amelyben

Tovább...
Pulzus 38 - 1983 október - Kicsinyes bosszú?
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma. A TV egyetlen

Tovább...
Rock Fesztivál - jó az öreg a háznál (2017)
Az újságíró másképp látja a dolgokat, mint a rajongó, hiszen mindkettőnek más a feladata. Kritikus szemmel kell megírni észrevételeinket

Tovább...
Móricz Mihály interjú - 2. rész (2017)
A Fonográf zenekar berobbant, aminek az lett a következménye, hogy az egyetemet nem fejezted be...

Három és fél év után

Tovább...
Rusted Peace - interjú Ragályi Pál énekes-gitárossal (2017)
Az egri Rusted Peace zenekar a 2007-ben alakult Panzer Division hamvaiból éledt újjá. Az énekes Ragályi Pállal beszélgettünk, hogy

Tovább...
Koncertek 2017. október 17. és 2017. november 02. között:

Klipmánia