passzio.hu

 Karthago - Együtt 40 éve!!! (2019)

Megjelent: március 22. péntek 12:05
Szerző: stargazer
 Lemezismertetők 

Kicsit vegyes érzéseim voltak az új Karthago lemez hírére. A '80-as évekbeli lemezeiket nagyon bírom, és a '97-es BS-koncert felvétele is a kedvenceim közé tartozik. Viszont a kétezres években megjelent két albumukat, bárhogy is próbáltam, egy-egy dal kivételével nem tudtam megszeretni. Ezek után félve kezdtem hallgatni a friss dalokat, de végül kellemes meglepetés ért. Ez a lemez ugyanis szerintem nagyon jó!
 Tyr - Hel (2019)

Megjelent: március 22. péntek 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A 2013-as Valkyrja turnéját követően, Hel címmel újra behajóznak a Feröer szigetek-ről a vikingek! A Tyr '98-ban indult Tórshavn városából... A progresszívabb felfogású folk-metál horda az északi mitológia megszállottja, pedig a Feröeriek szagája ellentmondásos információkat tartalmaz az első viking telepesekre vonatkozóan..

A viking honfoglalás időpontjának 825 tekinthető, de Grímur Kamban - akinek a neve nem viking, hanem kelta eredetre utal - a korábbi feltételezések szerint nem Norvégiából, hanem a Hebridákról, vagy Írországból érkezett Feröerre. Az inkább keltának tekinthető kapcsolatra sok más hely és családnév utal ezen túl is, de ez sem jelenti azt, hogy a Tyr harcias pogány metál zenéjét ne lenne érdemes meghallgatnunk április 21-én, amikor újra eljönnek bemutatni nekünk ezt a nyolcadik lemezüket... Bloodbound - Rise of the Dragon Empire (2019, Dionysosrising)

Megjelent: március 21. csütörtök 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Hogy kicsoda Bloodbound? Hogy nem ismeritek? Hát igazából senki sem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan zenét játszik. Ha kell, olyan, mint az Iron Maiden, vagy egy skandináv szigorú power csapat, vagy a Nightwish kevésbé szimfonikus kiadásban. Most leginkább egy Hammerfall nevű együttesre hasonlít, ahogy könnyedén dobálózik a jól ismert sablonokkal, ide-oda. A legutóbb ugye éppen Tuomasék bőrébe bújt, persze csak annyira, hogy egy-két Judas-féle parafrázissal ne lehessen azzal vádolni, hogy Pom-pom módjára idomul egy-egy kiválasztott példaképhez. Pedig de. Jelenleg visszavettek kissé a tömény, szimfonikus, ezer-kórusos hangvételből, és előtérbe helyezték azokat a győzelmi himnuszokhoz kellő dallamokat, amitől olyan sokszor sújtott le az a bizonyos kalapács a metal ellenségeire...


 L.A. Guns - The Devil You Know (2019)

Megjelent: március 21. csütörtök 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Los Angeles-ben, '83–ban induló L.A. Guns a sleaze-glam műfaj egyik úttörője és máig legfontosabb képviselője! Tracii Guns gitáros és Phil Lewis énekes csapatának a legutóbbi stúdiólemeze 2017-ben jelent meg The Missing Peace címmel, aminek a turnéját a 2018-ban kiadott Made in Milan koncertanyaggal örökítették meg. Most pedig itt van a The Devil You Know album, amin olyan kommersz, mégis nyers és ösztönvezért dührohamokat hallhatunk, mint amilyenekre az előéletük alapján számíthattunk... Bloodbound - Rise of the Dragon Empire (2019)

Megjelent: március 20. szerda 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A svédországi Bollnas-ban, 2004-ben alakult a Bloodbound nevű heavy-power metálos csapat, ami legutóbb 2017-ben adta ki a War of Dragons című lemezét, amiről kétszer is írtunk!

A Rise of the Dragon Empire cím alapján nagy meglepetést nem fogok okozni, ha azt írom: elvesztették a háborút a sárkányaik ellen, így most az archaikus metál-sztorijuk nyolcadik részében már A Sárkányok Birodalmának felemelkedésé-t zenésítették meg nekünk, kellően meseszerűen harcias végeredménnyel! A március 24-én nekünk is bemutatott új műsorukat Pelle Akerlind utódja, a Twilight Force és Mandrake egykori ütőse, Daniel Sjögren dobolta fel! És nincs más hátra, mint előre! A fém ruhákba öltöző srácok újra kivont szablyákkal menetelnek a sárkányok birodalma ellen!


 Children of Bodom - Hexed (2019)

Megjelent: március 20. szerda 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A finnországi Espoo-ban '93-tól létezett az Inearthed nevű csapat, ami '97-ben a nevét Children Of Bodom-ra változtatta, így menekült ki egy kiadói szerződésből... A melo-death és thrash-power metál keverék csapat az új nevét a hírhedt sorozatgyilkosság miatt választotta, aminek az elkövetőjét azóta sem találják... A 2015-ös I Worship Chaos-t követő Hexed a csapat tizedik sorlemeze, egyben a 2016-óta velük dolgozó Daniel Freyberg gitáros bemutatkozása... Kawn - Kawn (2019, Dionysosrising)

Megjelent: március 19. kedd 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Már milliószor leírtuk, hogy milyen árgus szemekkel figyeljük és mennyire komáljuk az észak-afrikai és közel-keleti, arab és zsidó gyökerekkel rendelkező metál csapatokat. Most épp egy marokkói formáció akadt föl a horgunkra, melyet Med Amine Benabdelmoumen billentyűs és Saad Elaakri bőgős trombitált össze még 2015 körül egy olyan országban, amelyik - enyhén fogalmazva - nem a világ metál-térképének legszínesebb foltja. Ki gondolta volna, hogy egy ilyen figyelemreméltó produkció egyszer csak kinő a marokkói sziklás-homokos pusztaságból, pontosabban az elsősorban a Kertész Mihály által rendezett film-klasszikus alapján ismert Casablancá-ból...


 The Treatment - Power Crazy (2019)

Megjelent: március 19. kedd 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Treatment 2008-ban, az angliai Cambridge-ben alakult hard rock zenekar, ami Ac/Dc-környéki rockslágereket próbál írni. Utoljára 2016-ban adtak ki albumot Generation Me címmel, amin bemutatták frissen "vásárolt" énekesüket, Mitch Emms-t, aki a 2013-as brit The Voice-ban tűnt fel, illetve Tao Grey is beszállt gitározni, aki a csapat állandó gitárosának, Tagore Grey-nek a testvéreként erősítette tovább az Ac/Dc áthallást... Ezt követően - sorban a negyedik lemezként - jelenik meg a Power Crazy, ami előtt Emms helyére Tom Rampton került, akinek az énekhangja sokkal inkább emlékeztet Bon Scott-éra... Drawing - Harcban élve EP (2018)

Megjelent: március 18. hétfő 12:05
Szerző: Csipke
 Lemezismertetők 

A 2008-ban alakult soproni régisulis HC formáció, 2016-os A mi utunk 2008-2016 válogatáslemez után, 2018 novemberében jelentkezett új EP-vel. A tavaly december 15-én tizedik születésnapját ünneplő zenekar sorban ötödik hangzója, a Harcban élve nem akar több lenni, mint ami: egyenes, nyers, zsigeri. Szövegek tekintetében is az egyszerű szókimondás híve, anyanyelven. Ugyan egy-két jól odamondott sor valakinél homlokráncolásra, szemöldökhúzásra ad okot, aki egy picit is tisztában van a banda 10 éves múltjával, nem gondolja túl a mondanivalót és tudja, hogy szélsőségektől mentes minden egyes elüvöltött sor...


 Ron Keel Band - Fight Like a Band (2019)

Megjelent: március 18. hétfő 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A David Ellefson-vezette EMP kiadó bemutatja az 57 éves Ron Keel új csapatának első lemezét Fight Like a Band címmel! Ron leginkább a róla elnevezett Keel-ből lehet ismerős, ami egy 1984-'89 között működő kaliforniai glam-metál csapat volt, amit többször próbált újraindítani, sikertelenül, a legutóbbi Keel néven kiadott album 2010-ben jelent meg Streets of Rock & Roll címmel.

Főhősünk 2006-óta ad kis szólóban lemezeket, elsőként Alone at Last címmel, a legutóbbi 2014-ben jelent meg Metal Cowboy felirat alatt. Akkoriban áttévedt a Lynyrd Skynyrd fémjelezte southern rock világba... A Savannah-ban született énekes-gitáros most Fight Like a Band címmel mutatja be Ron Keel Band névre keresztelt új csapatát, aminek a műsorában a múltjából építkezve akar megfelelni a southern-elvárásoknak!


 The End Machine - The End Machine (2019, Dionysosrising)

Megjelent: március 17. vasárnap 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Milyen zenét játszhat a Dokken valamikori három tagja, ha összeáll a Lynch Mob és a Warrant valamikori énekesével? Hát vagy Dokkeneset, vagy Warrantosat - vágná rá a naiv kérdezett, még szerencse, hogy a metalfanok körében legalább ennyi a ravasz (sőt, konteó-hívő) hallgató, így őket nem éri váratlanul, hogy se ilyet, se olyat. Persze a gitáros, Lynch stílusa meghatározza valamennyire a zenét, de azok a keretek, amelyekben a dalok mozognak, nem nagyon emlékeztetnek a Dokken szinte metal közeli hitvallására... Damon Johnson - Memoirs Of An Uprising (2019)

Megjelent: március 17. vasárnap 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az 54 éves Damon Johnson a Georgia-i Macon-ban született gitáros-énekes, aki 2012-2018 között a Black Star Riders másodhegedűse volt, de Ricky Warwick szólóban is dolgozott vele és a Thin Lizzy-ben is megfordult korábban. Emellett dolgozott Alice Cooper és John Waite csapatában, szerepelt a Queensryche-mellékprojekt Slave to the System-ben, de írt közösen dalt Ted Nugent-tel, a Skid Row-val, a Queensryche-kal és sok más mellett még Santaná-val is. A Memoirs Of An Uprising - egy EP és egy élő anyag mellett - a harmadik szólóban kiadott stúdiólemeze...


 The End Machine - The End Machine (2019)

Megjelent: március 16. szombat 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Dokken klasszikus felállásának hangszeresei, vagyis George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszusgitáros és Mick Brown dobos End Machine néven alapított új zenekart, aminek ez a bemutatkozó anyaga! A kérdés természetesen adott: akarnak-e a névadó énekes, Don Dokken nélkül Dokken-lemezt készíteni?

A zenészek T&N néven 2012-környékén már próbálkoztak hasonlóval, akkoriban Pilson mellett vendégek énekeltek a dalaikban, az egyikben Robert Mason is feltűnt, aki a gitáros saját csapatában, a Lynch Mob-ban is megfordult, manapság pedig a Warrant-ban dolgozik... A hangszeres trió most újra őt vette elő, hogy az eredetileg Superstroke nevet használó End Machine-ban ismét megpróbáljon főszereplő lenni!


 Burning Rain - Face The Music (2019, Dionysosrising)

Megjelent: március 15. péntek 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

A Burning Rain rajongói - tartok tőle, hogy mifelénk sem lehetnek sokan - nincsenek igazán elkényeztetve. A zenekar a 20 éves fönnállása alatt mindössze három lemezt adott ki, a legutóbbit - Epic Obsession - 2013-ban. A nálunk hivatalosan március 22-én megjelenő új album munkálatairól nem is tudtam, bár sejthettem volna valamit, hiszen Doug Aldrich még a Whitesnake-kal került a Frontiers istállóba, a kilépése óta belegyömöszölték már egy efemer formációba (Revolution Saints), és csak idő kérdése volt, hogy mikor rebootolják a Keith St. John énekessel alapított régi bandát...Összesen 103.095.116 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Buckcherry - Warpaint (2019)

Megjelent: március 15. péntek 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A kaliforniai Anaheim-ből kiindulva 1995–2002 között, majd 2005–től újra működő Buckcherry a nyolcadik hard-rock és glam-metál keverék lemezét adja most ki Warpaint címmel, ami a 2015-ös Rock 'n' Roll-t követi! Időközben Keith Nelson gitáros és Xavier Muriel dobos is távozott a csoportból, a helyükre Kevin Roentgen és Sean Winchester került, akikkel tizenegy saját dalt és egy Nine Inch Nails feldolgozást rögzítettek a lemezre... A dobost a felvétel után Francis Ruiz váltotta, ő korábban technikusa volt nagymenőknek...


 Pendulum Of Fortune - Return To Eden (2019, Dionysosrising)

Megjelent: március 14. csütörtök 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Nem igazán tudom, mi történik Victor Smolski zenekara, az Almanac háza táján, de úgy tűnik Andy B(rainstorm) Franck kilépése után David Readman is más elfoglaltság után nézett. Manapság egy számomra ismeretlen Patrick Sühl nevű csákó énekel az Almanacban, Readman pedig - egy kiváló Pink Cream 69 album után - tök váratlanul egy projekt-szerű német csoportosulásban tűnt föl, a Pendulum Of Fortune-ben. Ez gyakorlatilag Michael Schenker dobosának, Bodo Schopfnak szabadidős önmegvalósító tevékenysége, amihez sikerült befűznie néhány muzsikust, köztük az épp ráérő Readmant, illetve egy tehetséges moszkvai stúdiózenészt, Vladimir Shevyakov szólógitárost...


 Burning Rain - Face The Music (2019)

Megjelent: március 14. csütörtök 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Burning Rain-t '98–ban, Los Angeles-ben alapította Doug Aldrich gitáros. A heavy-hard rock csapatban Keith St. John énekelt, Ian Mayo (Bangalore Choir) basszusgitározott és Alex Makarovich (Steelheart) dobolt. A csapat két sikertelen, de nagyon stílusos albumot adott ki, '99-ben Burning Rain és 2000-ben Pleasure to Burn címeken, majd mindenki tovább állt...

Keith St. John beszállt a Montrose-ba, később a Kingdom Come-ba, a gitáros rövid időre Dio csapatába került, 2002-2014 között a Whitesnake, majd a Dead Daisies tagja lett. Közben, 2013-környékén a gitáros és az énekes úgy döntött, hogy feltámasztja együttműködését, aminek - Sean McNabb basszusgitáros és Matt Starr dobos közreműködésével - az Epic Obsession album lett a végeredménye, amiről kétszer is írtunk... Mindez folytatódik most Face The Music címmel, amin a Y&T-ből Brad Lang basszusgitározik és a Slaughter-ből Blas Elias dobol...


 Iron Fire - Beyond the Void (2019, Dionysosrising)

Megjelent: március 13. szerda 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Running Wild, Dream Evil, némi viking fém: igen, ezek elegye is lehet európai power metal, nem csak az a popba ágyazott, egyen ütemezésű, szinti-vezérelt dallamkovácsolás, ami napjainkra kissé átdefiniálta a stílus lényegi elemeit, a világra szabadítva a New Wave Of European Power Metal jelenségét.

Hogy ez progresszió (bár ebben az aspektusban kissé szégyenkezve írom le a szót), vagy inkább regressziót jelent, döntse el mindenki saját maga, majd meglátjuk, hogy a Sabaton, Nightwish, Powerwolf, Battle Beast tengely igazán maradandót alkot, vagy csak múló divathullámot kavar, bár a stílus képviseletében felbukkanó csapatok újabb és újabb sokasága, és a vezető bandák évek óta tartó sikere azt hiszem, meg is válaszolta a kérdést. (Érdekes, mert európai power metalon immár a harmadik csoportját érthetjük kontinensünk zenei képviselőinek, hiszen a Helloween indította stílus még mindig él és virul.)


 Tesla - Shock (2019)

Megjelent: március 13. szerda 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A kaliforniai Sacramento-ban alakuló, 1981–'96 között működő, ami közben négy kiváló stúdiólemezt kiadó, majd 2000–ben újrainduló Tesla eleddig az utolsó - sorban a hetedik - lemezét 2014-ben adta ki Simplicity címmel, amiről kétszer is írtunk annak idején.

Azóta öt év telt el, ami közben alaposan megünnepelték a '86-os Mechanical Resonance című első lemezüket, de most végre eljutottak a Shock című folytatásig, a nyolcadik lemezükig, amit a Def Leppard gitárosával, Phil Collen-nel készítettek...


 VolumeFeeder - The Element Of Fire (2019, Dionysosrising)

Megjelent: március 10. vasárnap 18:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Sine ira et studio (harag és elfogultság nélkül) - ez az újságírás Tacitustól kölcsönzött aranyszabája. Barokkos túlzás lenne azt mondani, hogy mi "újságírók" vagyunk, de azért a oldalunk profiljából mégis az következik, hogy bizonyos idevágó alapelveket illik betartanunk. Most, hogy ezt tisztáztuk, dobhatjuk is az egészet a kukába, mert ami a Hangerő-etetőket illeti, képtelen vagyok akár harag, akár elfogultság nélkül nyilatkozni.

Harag nélkül azért, mert ezt a groove-orientált, fejszaggató riffektől vezérelt kőkemény, de azért dallamos metált nem lehet virágkötés közben 60-as pulzussal hallgatni: kéz összeszorul, ököl ráz, mellkas fölszív, pont mikor mérges az ember. Pedig dehogy mérges! Csak éppen ereszti a fölgyülemlett mérgező gőzt kifelé egy ártalmatlan, ám életmentő dionyszoszi révületben. Illetve dehogyisnem! Igenis mérges, mert egy hónapos késéssel és csak némi unszolás után került hozzá az anyag, pedig korábban ígéretet kapott arra, hogy az elsők között hallgathatja meg a debütációt. (Robikám, azért egy baráti seggberúgás jár még ezért! Aztán iszunk egy sört.)Sorstársunk
Dionysosrising Blog


 Laster - Het Wassen Oog (2019)

Megjelent: március 10. vasárnap 12:05
Szerző: palszabolcs
 Lemezismertetők 

Már meg sem lepődök, hogy a többnyire izgalmas zenekarokat istállójában tudó kiadó újabb üdvöskéje egy egyenálarcban mutatkozó trió, akik a post-black metal gyökeréből szárba szökkenő szövevényes zenei világ jócskán túltelített színterén negyedszer indulnak csatába. A nevük ugyan semmit sem mondott, de érdekesnek tűntek azzal a ténnyel, hogy anyanyelvükön, azaz hollandul kiáltják világba minden bizonnyal magvas gondolataikat...


 Iron Fire - Beyond the Void (2019)

Megjelent: március 10. vasárnap 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A '95-ben, a dániai Koppenhágá-ban alakult Iron Fire egy heavy-power metálos zenekar. A 2016-os Among the Dead volt az utolsó lemeze a triónak, amit az egykor a Force Of Evil-ben szereplő Martin Steene énekes-basszusgitáros vezet. A most megjelenő Beyond the Void a kilencedik lemezük. Ahogy megszoktuk tőlük, ez is egy fantáziaországban háborúzó metál-horda durva slágereinek a frissen aszalt halmaza...


 Marco Sfogli - Homeland (2019, Dionysosrising)

Megjelent: március 09. szombat 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

10 év alatt ez a casertai olasz gitáhős harmadik szólólemeze (az elsőről itt, a másodikról itt), noha ilyen-olyan formációkban (James LaBrie, Creation's End, IceFish, stb.) hallhattuk őt játszani, sőt epizódszerepeket máshol is szívesen vállalt (Soul Secret, Virgil Donati, Lalu stb.). Most egy kicsit hosszabbra nyúlt a várakozási idő, mint legutóbb, de - szokás szerint - megérte. Ugyan ezúttal is éppen csak 40 perc fölé ér a játékidő, de a sokféle hangulat, stílus, műfaj és persze a lehengerlő technika és dallamérzék bőven kárpótol minket...


 In Flames - I, the Mask (2019)

Megjelent: március 09. szombat 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A svédországi Göteborg-ban, '90-ben alakult In Flames kezdetben a Dark Tranquillity és az At the Gates mellett, meghatározója volt a skandináv melo-death metal hullámnak, aztán fokozatosan elvesztették az agresszivitásukat, egyre kommerszebbek lettek.

Legutóbb 2016-ban adták ki a Battles című lemezüket, ami közelebb volt az amerikai modern rock-metál-hoz. Időközben - az egykori Red - dobos Joe Rickard helyére Tanner Wayne érkezett, a basszusgitáros Peter Iwers-t pedig Bryce Paul Newman váltotta, akikkel elkészítették a tizenharmadik sorlemezüket I, the Mask címmel... Mike Tramp - Stray From The Flock (2019)

Megjelent: március 08. péntek 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az 58 éves Michael Trempenau, avagy ahogy a glam-metálos világ a White Lion-ban, '83-ban megismerte: Mike Tramp legutóbb 2017-ben adott ki kommerszebb és régimódibb folk-rock-pop szólólemezt Maybe Tomorrow címmel...

Főhősünk az utóbbi időben Soren Andersen-nel írta közösen a műsorait, aki Glenn Hughes és Marco Mendoza lemezeit is felügyelte... Most viszont Soren visszább vett, csak két dalban gitározik, helyette producer-dalszerzőként Claus Langeskov segítette Mike-ot, akivel korábban már dolgozott együtt...


 Queensryche - The Verdict (2019, Dionysosrising)

Megjelent: március 07. csütörtök 18:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Abszolút fölöslegesnek tartom, hogy újra részleteiben végigjárjuk a Queensryche nyilvános botrányoktól és pereskedésektől sem mentes, hosszú évekig elnyúló döglődésének egyes állomásait. A véletlen, a csillapodni nem akaró versenyszellem, vagy éppen a kölcsönös ellenszenv úgy hozta, hogy a kettészakadt legendás együttes sokkal kevésbé legendás "utódpártjai" (az újkori Queensryche és a Tate-féle Operation: Mindcrime) 2013-ban és 2015-ben is szinte egyszerre jelentette meg a lemezeit. Akkoriban ezt mi egy lehangoló 0:0-val, majd 1:1-gyel értékeltük, és ehhez máig ragaszkodunk...


 Mark Morton - Anesthetic (2019)

Megjelent: március 07. csütörtök 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A groove-thrash metál egyik underground hősében, a Lamb of God-ban a '99-es megalapítása óta szerepel Mark Duane Morton gitáros, aki most - 46 évesen - kiadja első szólólemezét Anesthetic címmel.

Komoly vendéglistás albumról van szó, amin Chester Bennington kezdi a névsort, de itt van Jacoby Shaddix a Papa Roach-ból, Mark Lanegan, Chuck Billy a Testament-ből, Myles Kennedy Slash mellől, és Alissa White-Gluz is az Arch Enemy-ből, hogy pár nevet kiemeljek a nagy jövés-menésből...


 Demon Hunter - War and Peace (2019)

Megjelent: március 06. szerda 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Seattle-ben, 2000-ben induló keresztény modern-groove metálos - egykor metalcore-os - Demon Hunter-ről utoljára a 2017-es Outlive kapcsán olvashattatok nálunk... Az azóta eltelt két év alatt két lemeznyi anyagot írtak, így a nyolcadik és kilencedik teljes lemezük egyszerre jelenik most meg, War és Peace címeken... Mondhatni Háború és béke, ahogy Lev Tolsztoj 1865-'69 között elnevezte egyik látnoki főművét... Csak persze az amerikai srácok kissé másként dolgozták fel a témát, telepakolva a két lemezt vészjósló erőszakkal és felemelő dallamokkal...


 Darkwater - Human (2019, Dionysosrising)

Megjelent: március 05. kedd 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Markus Sigfridsson svéd gitáros-zeneszerző kivételes muzikalitásának alapvetően három outlet-je (kivezető csatornája?) van: a Harmony, a 7Days és a Darkwater. Ezek közül nekem talán épp a Darkwater a legszimpatikusabb, pedig a Harmony Chapter II: Aftermath című lemeze sem volt gyönge, és a Darkwater debütációja annak idején nem taglózott le igazán. A 2010-es Where Stories End azonban mindent vitt, azóta is rendszeresen előkerül (pedig ez másfél ezer CD-nél már elég nagy szó)...


 Darkwater - Human (2019)

Megjelent: március 05. kedd 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A svédországi Boras-ban, 2003-ban alakuló Darkwater a 2007-es Calling the Earth to Witness és a 2010-es Where Stories End után elkészítette harmadik lemezét Human címmel. A prog-power metálos csapatot Markus Sigfridsson gitáros-zeneszerző vezeti, aki a Harmony-ban és a 7Days-ben is érintett, de mindezek közül egyértelműen a Darkwater-re koncentrál leginkább, ami most készített egy elképesztő minőségű albumot, a Kamelot fénykorát elénk idézve...


 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Cikipédia 9. - 03. rész - Most kell érts!
A Cikipédiában mindig terítékre kerül valami, mindig van frissen ropogós téma, legyen az bárkire nézve is jó, vagy rossz. A mai napon a passzio.hu kerül a vágóhídra

Tovább...
Dream Theater - Distance Over Time (2019)
A Boston-ban, '85-ben - Majesty néven - alakult, egyébként Long Island-i Dream Theater legutóbb 2016-ban adta ki a The Astonishing című lemezét, amiről kétszer

Tovább...
Soilwork - Verkligheten (2019)
A svédországi Helsingborg-ban, '96-ban alakult Soilwork a korai időszak finomkodástól mentes melo-death metáljából mára sokkal melodikusabb és groove-sabb irányba fordult. Legutóbbi

Tovább...
Majnik László - Barázdák között - Az Omega (2019, könyvkritika)
Megjelent Majnik László második kötete. Hasonlóan a Barázdák között sorozat első részéhez, melyben az Illés munkásságát veszi kíméletlen

Tovább...
Beszámoló: Guido & Maurizio de Angelis @ 2019. február 16. - Budapest Sportaréna
"Százszor láttam, de megnézem százegyedszer is..." - hányan is vannak (vagyunk) így Bud Spencer és

Tovább...
Koncertek 2019. március 22. és 2019. április 07. között: