rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Crazy Lixx - Ruff Justice (2017)

 Látogatottság
Összesen
84477450
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


Passzio.hu[ Minden rovat! | Rovat választás! ]

 Máthé József Fiery - A Jankai (2017, könyv) 

Kultúra

Kollégánk, Máthé József Fiery második rocktörténeti könyve jelent meg a napokban. Legutóbbi kötete Papp Gyuláról csak négy hónapja került a polcokra, de itt az újabb kötet termékeny szerzőnktől, méghozzá egy újabb szenzációs billentyűsről. A szenzációs jelző szerencsére mindkettőjüknél mind hangszeresen, mind emberileg értendő. Fiery szerencsés kézzel választ. Kiváló sztorikönyv készült el!


Szerkesztette: bcsaba
Tovább...

 Halmai László - korszakváltás előadás és gong meditáció a MOM-ban! 

Kultúra

Halmai László, gong mester egy újabb izgalmas témáról - a világot lázban tartó korszakváltásról - tart előadást a MOM Kupola Termében 2017. április 20-án...


Szerkesztette: szimpatic
Tovább...

 Majnik László - Barázdák között (2017, könyv) 

Kultúra

A napokban jelent meg Majnik László, elsőkötetes szerző rocktörténeti könyve Barázdák között - Az Illés zenekar története hanglemezeik tükrében címmel. Laci ismert lehet már a passzio.hu olvasóinak, százas nagyságrendű kislemezkritikája után olvasóink tudhatják, hogy minőségre számíthatnak.

A Metro és az Omega kislemezkritikák alapján tudható, hogy végre egy olyan zenekritikus ragadott billentyűzetet - és jelent meg nyomtatásban is -, aki egyszerre rajongó és ért a zeneelmélethez is. Több, mint 200 oldalon elemzi az Illés összes kislemezét, nagylemezét, illetve olyan dalokat is, melyek hivatalos hanghordozókon nem jelentek meg.


Szerkesztette: bcsaba
Tovább...

 Zsolnay Fényfesztivál @ 2017. június 30. - július 02. - Pécs 

Kultúra

Tavaly nyáron több tízezer látogató előtt, minden várakozást felülmúló sikert aratva mutatkozott be Pécsett a Zsolnay Fényfesztivál. Idén június 30. és július 02. között esténként ismét fényárba borul a belváros, az ország legjobb fényfestő csapatai keltenek életre több, mint 10.000 négyzetméternyi vetített felületet, mely európai viszonylatban is kimagasló, varázslatos látványosság. Spanyol légtornászok álomszerű produkciója érkezik a város főterére, a Székesegyház monumentális homlokzatán újra mapping alkotások nemzetközi, pénzdíjazásos versenye várható. S mindeközben egyéb különleges kulturális programok - koncertek, színházak, újcirkusz előadások - is várják az érdeklődőket. Pécs a hazai fesztiválszezon egyik legnagyobb, legkellemesebb meglepetésére készül.


Szerkesztette: szimpatic
Tovább...

 Médianysos - 3: A három testőr és A négy testőr (1973-74) 

Kultúra

A három testőr, avagy a királyné gyémántjai - A négy testőr, avagy a Milady bosszúja (1973-74)

Talán nincs a filmtörténelemben még egy olyan regényadaptáció, amit ennyiszer, ráadásul ennyi stílusban forgattak le. A klasszikus, többé-kevésbé Dumas-hű feldolgozások mellett készült belőle sorozat, a szolgák szemszögéből forgatott paródia, wuxiaba ágyazott, drótos párbaj-akrobatika, a főhős parafrázisaként felfogható női változat, és legutóbb egy steampunk beütésű akció-film, de tekinthetjük a történetet az adott kor feltörekvő, vagy állócsillagjainak 10-15 évenként filmre vitt bemutatkozási lehetőségeként is.


Szerkesztette: Dionysosrising
Tovább...

 Bálint Csaba - Beatinterjúk I. (2017, könyv) 

Kultúra

Megjelent Bálint Csaba Beatinterjúk I. című rocktörténeti interjúkötete. A kötetben szereplő 23 interjú a beatkorszak szereplőivel készült. Az elmúlt években az interjúk eredetileg koncepció nélkül, esetlegesen készültek, a kötet szerkesztői szervező elve szerint viszont az Illés, az Omega és a Hungária történetének kezdetei sejlenek fel azon tagok visszaemlékezéseiből, akik már a zenekarok megalakulásakor tagok voltak.

A fenti három zenekar, mint tematizáló elem mellett, a negyedik fejezet Orszáczky Jackie beatkorszakbeli zenésztársaival készült interjúkat szedi csokorba. A könyvben megszólaló zenészek azonban nem csak e négy témáról beszélnek, változatos történeteik mélyebb betekintést engednek a korszak világába, más zenekarok történetei is szóba kerülnek. Az interjúkötet címében arra utal, hogy ez egy remélhetőleg három kötetes sorozat első része, további beatkorszakbeli zenekarok történetéhez kapcsolódóan válogatott interjúk is meg fognak a későbbiekben kötetbe szerkesztve jelenni.


Szerkesztette: bcsaba
Tovább...

 Médianysos - 2: J. F. Cooper - Nagy Indiánkönyv (1823-1841,  

Kultúra

A hősök sosem halnak meg. Sajnos, ez, a metal dalokban is gyakran emlegetett aforizma a mai digitális ifjúság korában igencsak átértékelődött. Persze, nem mintha a mai hősök tényleg meghalnának: a különböző kiadói univerzumokban tobzódó természetfeletti lények nagy része valóban halhatatlan a sztori szerint, és ha az egyik univerzumban véget is ér az életük, egy másikban új erőre kapva küzdhetnek meg szintén halhatatlan főellenségeikkel.

Ugyanakkor kíváncsi lennék, hány gyermek, vagy tinédzser választaná magának kedvenc hősének Winnetou-t, vagy Csingacsgukot, korosztályom kedvenc "bajnokait", és vajon hányan rágták végig magukat az indiántörténetek vaskos kötegein, egy életre meghatározva az emberközeli(bb) hősök példamutató viselkedési formáit. Az indiánok mítosza tehát szertefoszlott, a mai Z és Alfa-generáció identitáskeresése a prériről egészen másfajta, a történelem kívüli színterekre tevődött, ahol bármi megtörténhet - és meg is történik, ráadásul jóval modernebb formában, mint amit az indián-romantika nyújtani tudott.


Szerkesztette: Dionysosrising
Tovább...

 Azok a régi csibészek (2017, könyvkritika) 

Kultúra

A Cseh Tamás Program szervezésében idestova két éve tart egy interjúsorozat, mely során a magyar rocktörténet legnagyobb alakjaival - csibészeivel - beszélgetett Csatári Bence és Poós Zoli. Nevezhetjük ezeket interjúknak is, de valahol a talkshow elemeit is magukban foglalják. Valami ilyesmik lehetettek a nyolcvanas években a közönségtalálkozók is. Ezen beszélgetésekből szerkesztett kötetet a szerzőpáros, összefoglalva ezzel az eddigi eredményeket.

Frenreisz, Zalatnay, Schuster, Szörényi, Bródy, Feró, Németh Alajos, Balázs Fecó, Horváth Attila, Trunkos, Boros Lajos, Kóbor, Pataky, Török Ádám - impozáns névsor. Mintha Miklós Tibor Keresem a szót kötete lenne ez, csak negyven év távlatából, kicsit más névsorral.


Szerkesztette: bcsaba
Tovább...

 Médianysos - 1: Kickboxer - Vengeance (2016) 

Kultúra

Saját szórakoztatásunkra Egy új rovatot indítunk a Dionysosrisingon, amiben a filmeken (TV műsorokon) kívül, esetlegesen könyvkritikákat is közlünk. Elsősorban gyermek- és kamaszkorunk kedvenceit fogjuk elővenni - legalábbis filmek esetében -, de minden bizonnyal "be fog csöppenni" néhány újdonság, vagy ajánlásra érdemes aktualitás. Kezdődjék a rovat egy harcművészeti klasszikus feldolgozásával, aztán majd meglátjuk a többit...

Bizonyos szempontból sajnálom a mai fiatalokat, akiket a technika és a bőség megfosztott a rácsodálkozás élményétől, amit az én generációmnak a VHS korszak hozott el. Olyan világ tárult fel a szemünk előtt, ami addig csak a mesében létezett. Hogy a mostani ifjúság realista hősökért kiált? Én aztán biztos nem, aki mintegy 15 évig a filmeken a kalandhősök "non plus ultra"-jaként az Angyalt kaptam (esetleg a méltatlanul elfeledett Jean Marais-t, vagy az NDK szupersztár Gojko Miticet), és a szürke hétköznapokon csak a szocialista világ realista megközelítésű - vagyis unalmas - hőseinek tettét bámulhattam, ahol a bátorság vontatott szovjet propagandájaként Iván közlegény hiába semmisített meg egymaga egy fasiszta harckocsit, a kapott élmény meg sem közelítette Schwarzenegger magányos halálosztó túráját a Kommandóban. (Hozzáteszem, minden tiszteletem a II. világháborúban a honukat védő elesett szovjet katonáknak.)


Szerkesztette: Dionysosrising
Tovább...

 Átlátszó Hang - Újzenei Fesztivál 2017  

Kultúra

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál @ 2017. január 06-15. - Hermina Galéria, Zeneakadémia, Trafó, CEU, Szimpla Kert, Müpa, Auróra, BMC, Fuga

Egy bombatámadás elronthatja az ember étvágyát? Ki az az Alex, akinek a kezéről egy zenekart neveztek el? Miért kezd hat európai zeneszerző a thivai női börtön lakói által rögzített hangokkal komponálni? Hogyan szól egy nagydob, ha egy köteg ceruzával rajzolnak rá? Mit csinál majd egy sereg ember, ha oszcillátorokat forrasztott és kötött össze egy nagy meta-hangszerré?

Milyen "szórakoztató komolyzenét" ír egy magyar zeneszerző egy osztrák együttes számára, egy 1923-as szovjet némafilmhez? Hogy jön a képbe-hangba Karlheinz Stockhausen? Miért veszi fel egy amerikai együttes egy citrusféle francia nevét? Igaza van Arnold Schönbergnek, amikor azt mondja, hogy a művészet új művészetet, azaz addig meg nem ismert élményt jelent?


Szerkesztette: jazz
Tovább...

 Music On Stage @ 2016. december 06. - Müpa 

Kultúra

A zenés színpad világa I. – A törzsi rítusoktól a reneszánszig! Neves zeneszerzővel indít műfajtörténeti sorozatot a Müpa!

Music On Stage címmel mutatkozik be a Müpa új ismeretterjesztő sorozata, amely autentikus környezetben, a Fesztivál Színházban avat be a zenés színpadi műfajok történetébe. A témát kiválóan ismerő, Erkel-díjas zeneszerző és operarendező, Selmeczi György december 06-tól kezdve négy előadáson vezet be a törzsi rítusoktól, egészen az amerikai zenés színházig terjedő, jelentős szellemtörténeti anyagba.


Szerkesztette: jazz
Tovább...

 Utazás a Magyar Rockzene Történelemkönyvében Papp Gyulával (2016) 

Kultúra

Megjelent Papp Gyula életrajzi könyve. Papp Gyula szenzációs fazon! Van szerencsém ismerni. Az egy dolog, hogy atompontosan emlékszik mindenre, akár 40 év távlatából is, de emellett egy végtelenül szórakoztató és szerethető ember. Ha Gyula nekiáll sztorizni, akkor ott kő kövön nem marad. Azzal, amit mond, és azzal is, ahogy mondja. Nagyon megérdemelte már, hogy róla is szülessen egy könyv, hiszen Papp Gyula túlzás nélkül egy köztünk járó rocklegenda, a Magyar Rockzene történetének egyik fontos alakítója.

A Mini, a Skorpió, majd a Dinamit legendás alakja - aki egyébként világszínvonalú billentyűs - a saját szemüvegén át mutatja be életét, és tulajdonképpen a hazai rockipar elmúlt ötven évét is. A könyv a kezdetektől napjainkig követi Gyulánk történetét, tele érdekes, eddig nem közismert, humoros sztorikkal, kalandokkal. Máthé József "Fiery" elsőkötetes kolléga végtelen mennyiségű munkaórát és szeretet beletéve végezte el a feladatot.


Szerkesztette: bcsaba
Tovább...

 Sipos Péter - A sakktábla két szélén (2016, könyv) 

Kultúra

Undergound rocktörténet-búvárok közt évek óta legendás már ez a könyv, pedig csak most jelent meg, bár "szamizdatként" eddig is megvolt egy-két bennfentesnek pdf formátumban. Én is nagyon kíváncsi voltam már rá, és éppen ott tartottam, hogy felrúgom csökönyös maradiságomat, hogy t.i. én aztán nem olvasok monitoron könyvet, hanem legyen csak az szépen, szagosan papíron, borítóval kinyomtatva, kivárom, aztán boldogan lapozgathatom. Már éppen rászántam magam, hogy elkérem valakitől a pdf-et, de szerencsére végre megjelent.

Pár éve Sipivel sikerült egy interjút készítenem, ezt azóta is személyes sikerként élem meg, ám az interjú terjedelmében nem versenyezhet a könyvvel, hiszen ezt a kötetet évekig érlelte hősünk...


Szerkesztette: bcsaba
Tovább...

 Héttorony Fesztivál @ 2016. november 04-20. 

Kultúra

Ha november, akkor Héttorony Fesztivál! A Makovecz Imre születésnapjához kötődő fesztivál idén is a Mester épületei és szellemi hagyatéka köré szerveződve vonultat fel olyan hazai népzenei és világzenei csúcsteljesítményeket, amelyek a Kárpát-medence népi műveltségét, kollektív emlékezetét és kreativitását hivatottak szolgálni. A már megszokott módon, több helyszínre utazó fesztivál idén is nyit a szomszédos országok magyarsága felé. Így több határon túli állomás is szerepel a fesztivál programjában.


Szerkesztette: jazz
Tovább...

 Pesti Srácok Emlékpark - meghosszabítva 2016. november 04-ig! 

Kultúra

Időutazó programsorozat az '50-es évekbe és 1956-ba! A nagy érdeklődésre való tekintettel november 04-ig, a forradalom leverésének napjáig meghosszabbította nyitva tartását a Pesti Srácok Emlékpark. Józsefváros szívében, a Horváth Mihály téren interaktív kiállítással mutatják be a ma emberének az ötvenes-hatvanas évek Magyarországát, amely segít a mai fiataloknak jobban megérteni, hogyan is éltek a forradalmat megvívó korabeli, névtelen hősök...


Szerkesztette: szimpatic
Tovább...

 Mária Evangéliuma - rockopera @ 2016. október 31. - MüPa 

Kultúra

Az egyik legjelentősebb magyar rockoperát, a Mária Evangéliumát tűzi műsorára a Müpa október 31-én. A bemutató 25. évfordulója alkalmából, Tolcsvay László műve először csendül fel szimfonikus zenekari kísérettel, oratorikus verzióban. A Budafoki Dohnányi Zenekart, a Budapesti Akadémiai Kórustársaságot és a Rotunda Énekegyüttest mindenszentek előestéjén Hollerung Gábor vezényli.

2016. november 01-jén az európai oratórium dirigensek doyenje, Helmuth Rilling és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Mozart csodálatos dallamaival gyönyörködteti a közönséget.


Szerkesztette: jazz
Tovább...

 P. Mobil - Mobilógia - A dal ugyanaz marad (2016, könyv) 

Kultúra

Két szerző, két könyv, egy kötet, amelyet a P. Mobil és Schuster Lóránt személye köt össze. No meg a szerzők P. Mobil munkássága iránti elkötelezettsége. Formáját tekintve forgatókönyv, ami azt jelenti, hogy az olvasás - elforgatva - bármelyiknél kezdhető; ugyanakkor azt is, hogy egyik sincs a másiknak alá-, illetve fölé rendelve. Új olvasnivaló a P. Mobilról, 460 oldalon, részletes diszkográfiával, illetve eddig nem publikált, különleges fotókkal...


Szerkesztette: Hege
Tovább...

 Rocknaptár 2017 

Kultúra

2016. október 20-án jelenik meg Köves Szilvia fotográfus legfrissebb Rocknaptárja. A 30x30 centiméteres, 2017-es falinaptárban, többek között olyan élvonalbeli neves rock- és metal-zenekarok fotói szerepelnek havi váltásban, mint a Beatrice, az Edda Művek, a Karthago, a Lord, a Moby Dick és az Omen...


Szerkesztette: Joze
Tovább...

 Hegedűs-Andrássy - Mobilógia - A dal ugyanaz marad (2016, könyv) 

Kultúra

Két szerző, két könyv, egy kötet, amelyet a P. Mobil és Schuster Lóránt személye köt össze. No meg a szerzők P. Mobil munkássága iránti elkötelezettsége. Formáját tekintve forgatókönyv, ami azt jelenti, hogy az olvasás - elforgatva - bármelyiknél kezdhető; ugyanakkor azt is, hogy egyik sincs a másiknak alá-, illetve fölé rendelve. Új olvasnivaló a P. Mobilról 460 oldalon, részletes diszkográfiával, illetve eddig nem publikált, különleges fotókkal. Most rocktóberben jelent meg a P. Mobil zenekar teljes munkásságát átölelő könyv, amit a Rock Diszkontban, vagy magától a zenekartól lehet beszerezni a rajongóknak. Elolvastuk, elemeztük, kötelező darabnak ítéltetett. - Juhász Peti írása


Szerkesztette: Joze
Tovább...

 Álmos legendája - táncmű @ 2016. október 20. - Millenáris 

Kultúra

Az Álmos legendája című táncmű látható október 20-án, csütörtökön este hét órakor a budapesti Millenáris Teátrumban. Szarka Gyulának, a Ghymes együttes Kossuth-díjas alapítójának, Szálinger Balázs József Attila-díjas költőnek és Demcsák Ottó Harangozó-díjas táncművésznek az alkotása az őstörténetről a Sopron Balett előadásában tekinthető meg...


Szerkesztette: szimpatic
Tovább...

 56 csepp vér - musical @ 2016. október 23-31. - Erkel Színház 

Kultúra

A székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Magyar Állami Operaház 2016. október 06-án sajtótájékoztatót tartott közös produkciójuk, Mihály Tamás - Horváth Péter - Pintér Tamás: 56 csepp vér című forradalmi musical bemutatójáról, amely 2016. október 23-án lesz, az Erkel Színházban.

Az 1956-os forradalom 60. évfordulóján a - tíz évvel ezelőtt, a Sportarénában nagy sikerrel debütált - musical annak az igazságnak kíván emléket állítani, hogy a forradalmat szabadságra vágyó fiatal emberek csinálták.


Szerkesztette: szimpatic
Tovább...

 Jazz és Irodalom @ 2016. október 17. - MOM 

Kultúra

Egy este, négy író és hat kiváló jazz zenész! Október 17-én a MOMkultban a hazai kortárs irodalom közép generációjának négy "nagyágyúja", Háy János, Lackfi János, Petőcz András és Zalán Tibor Jazz és Irodalom címmel írásaikból válogatnak, melyeket jazzmuzsikus vendégművészek közreműködésével adnak elő.

Mindannyian dolgoztak már együtt korábban is zenészekkel, akár zenés irodalmi estek, akár dalszövegek írása kapcsán. Ezen az estén érdekes, egyszeri programmal jelentkeznek, ahol a zene és szöveg "egymásra hangolva" és rímelve fog egy új produkciót létrehozni. Négyük különleges, magával ragadó egyénisége mindig megérinti a hallgatóságot.

Közreműködnek: Háy János - Mogyoró Kornél (ütőshangszerek) és Kardos Dániel (gitár); Zalán Tibor - Binder Károly (zongora); Lackfi János - Juhász Gábor (gitár); Petőcz András - Nagy János (zongora) és Nemes Janó (fúvóshangszerek). Bővebb infok és jegyek itt!


Szerkesztette: szimpatic
Tovább...

 Török Ádám - 50 Mini dal (2016, könyv) 

Kultúra

Megjelent Török Ádám dalszövegírói munkásságának válogatott gyűjteménye.

Ádi bácsi imádni való. A Mini zenéje és nem mellesleg szövegei ugyancsak. Én nagyon el tudtam volna képzelni egy "Török Ádám összes"-et is verses kötetként, de ez ilyen kis vágott. Így viszont olcsó, és emléktárgyként minden Mini-rajongó polcán kötelező elem, Reőthy Cecília Török Ádámmal készített interjúkötete és Göbölyös N. Laci Fuvolalovagja mellett.


Szerkesztette: bcsaba
Tovább...

 Hangok és ütemek (2016, könyv) 

Kultúra

Megjelent a Cseh Tamás Program által elindított oral history sorozat részeként, a Hangok és ütemek című tematikus interjúkötet, melyben a magyar rádiózás és televíziózás meghatározó személyiségei emlékeznek vissza arra, hogyan is működött a média a rockal kapcsolatban a '60-as, '70-es, '80-as években, Magyarországon...


Szerkesztette: bcsaba
Tovább...

 The Rolling Stones - Havana Moon - a mozikban (2016) 

Kultúra

Szeptember végén, a világpremierrel egy időben a hazai mozikban is bemutatják a Rolling Stones történelmi jelentőségű, 2016. márciusi, kubai fellépéséről készült filmet. A Havana Moon című koncertfilmet Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban és országszerte számos további helyszínen vetítik.

A Rolling Stones idén tavasszal Dél-Amerikában turnézott, az América Latina Olé elnevezésű koncertkörút csúcspontja több szempontból is a turnét záró havannai koncert volt. A világ számtalan országában megfordult, 54 éve működő együttes első alkalommal kapott meghívást Kubába, ahol a korábbi évtizedekben zenéjüket ideológiailag problémásnak tartotta a vezetés...


Szerkesztette: szimpatic
Tovább...

668 Cikk (27 oldal, 25 per oldal)
[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 ]

 Keresés Ki olvas minket?
Jelenleg, 107 vendég és 0 regisztrált felhasználó olvas bennünket.


 Korábbi cikkek
Szeptember 06, kedd
· Czutor Zoltán - Válogatás - színdarabhoz írt zenét és szöveget (2016)
Augusztus 24, szerda
· XI. Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztivál
Augusztus 16, kedd
· Honfoglalás - rockopera @ 2016. augusztus 31. - Somorja
Augusztus 14, vasárnap
· Csatári Bence - Jampecek a Pagodában (2016, könyv)
Augusztus 11, csütörtök
· Dénes József Dönci - Szökésben (2016, könyv)
Július 26, kedd
· Budapestre érkezik az eredeti Macskák musical (2016)
Május 29, vasárnap
· Harlem Globetrotters @ 2016. június 02. - Budapest Sportaréna
Május 28, szombat
· Cirque du Soleil - Varekai @ 2017. május 12-14. - Budapest Sportaréna
Május 26, csütörtök
· Metallica kiállítás - ReLoad(ed)!
Május 21, szombat
· Zeneszöveg.hu beszélgetések - dalszerzőkkel, szövegírókkal - 11. rész
Május 14, szombat
· Tatai Patara 1597 - Török kori Történelmi Fesztivál (2016)
Május 07, szombat
· A Kölyök - musical @ 2016. május 12. - RockHáz, Budakalász
Május 01, vasárnap
· Kovacsics András - Omega - Universal, zenekartól az együttesig (2016)
április 18, hétfő
· Kiscsillag - Semmi Konferencia (2016, színdarab)
április 12, kedd
· Solaris - Marsbéli krónikák balett @ 2016. április 21-23-28. - Erkel Színház
április 07, csütörtök
· Takács László - Déjá VU Méter (2015, könyv)
Március 28, hétfő
· Metallica kiállítás a RaM Colosseumban (2016)
Március 13, vasárnap
· Zeneszöveg.hu beszélgetések - dalszerzőkkel, szövegírókkal - 9. rész
Március 12, szombat
· Budapesti Tavaszi Fesztivál 2016 - Visszatérés a gyökerekhez
Március 05, szombat
· Egy húron - A Mighty Wind (2003, filmkritika)
Március 02, szerda
· Börze, börze, lemezbörze! @ 2016. március 06. - Körlet Terasz
Február 26, péntek
· Zeneszöveg.hu beszélgetések - Jung Norbert (2016)
Január 30, szombat
· Székely Árpád - Durkó Károly - Kiskutya sétál az utcán (könyv, 2015)
Január 29, péntek
· Radics Béla Emlékkiállítás a Rockmúzeumban (2016)
Január 26, kedd
· Táncháztalálkozó 2016
Január 05, kedd
· Ferenczi György és a Rackajam - Betyárjáték (2016, info)
December 11, péntek
· Schuster Lóránt - Aki megmaradt a kaptafánál (2015)
December 04, péntek
· Zeneszöveg.hu beszélgetések - dalszerzőkkel, szövegírókkal - 6. rész
December 02, szerda
· Schuster Lóránt - Kaptafa (2015, könyvkritika)
Október 31, szombat
· Héttorony Fesztivál @ 2015. november 05-20.
Október 23, péntek
· Azok a régi csibészek: Schuster Lóránt @ 151029 - Várkert Bazár
Október 22, csütörtök
· Jazzköltészet @ 2015. október 26. - Gödör klub
Október 06, kedd
· Eric Clapton - Slowhand at 70 @ 2015. október 10. - Corvin
Október 03, szombat
· Womex' 15 - házigazda Budapest!
Szeptember 29, kedd
· Roger Waters - A fal (film, 2015)
· Literárium 2015 - Péterfy Gergely, Zalán Tibor, Kertész Imre
Szeptember 28, hétfő
· B-Movie: Nyugat-Berlin Hangjai, 1979-1989 (film, 2015)
· Roger Waters - A Fal (mozi, 2015)
Szeptember 19, szombat
· Fight Night Hungary @ 2015. szeptember 27. - Barba Negra
Szeptember 17, csütörtök
· Lord of the Dance @ 2015. október 22-23. - Budapest Sportaréna
Augusztus 25, kedd
· Takács László - Déjá VU Méter - avagy miért nem hasznos a techni kuss!
Augusztus 22, szombat
· István, a király @ 2015. augusztus 19. - Királydomb (tv közvetítés)
· Művészet és Mámor @ 2015. augusztus 28-30. - Szentendre
Augusztus 02, vasárnap
· Retro Sörfesztivál @ 2015. augusztus 14-16. - Pestszentlőrinc
· Világ csendje - Felavatták a Csend kövét!
Július 26, vasárnap
· Zeneszöveg.hu beszélgetések - dalszerzőkkel, szövegírókkal - 4. rész
Július 20, hétfő
· Erdélyi turnéra viszi a Virtuózokat Molnár Levente (2015)
Július 12, vasárnap
· Zeneszöveg.hu beszélgetések - dalszerzőkkel, szövegírókkal - 3. rész
Július 11, szombat
· Najmányi László - Theremin (2006, könyvkritika)
Július 10, péntek
· Pozsonyi Ádám - Rebellió (2009, könyvkritika)
Július 04, szombat
· Djembe tábor @ 2015. augusztus 20-23. - Jákotpuszta
Június 24, szerda
· Csatári Bence - Az ész a fontos, nem a haj (könyv, 2015)
Június 15, hétfő
· Peter Konwitschny előadása @ 2015. június 21. - Müpa
· Michael Castro @ 2015. június 19. - Kossuth klub
Május 12, kedd
· XII. Református Zenei Fesztivál
Május 09, szombat
· Gyukics Gábor - A Kisfa galeri (könyvbemutató Szegeden)
Május 05, kedd
· Genesis - A siker útján (zenés dokumentumfilm, 2015)
április 24, péntek
· Üldözöttek - irodalmi est @ 2015. április 27. - Új színház
április 19, vasárnap
· Heart Of Storm - reklámáron debütál Budapesten az orosz rockbalett!
április 05, vasárnap
· Lámpagyújtogatók - Nem az emberiség a magyar kultúr sci-fi célcsoportja
április 01, szerda
· Gary Moore emlékkiállítás a Rockmúzeumban (2015)
Március 28, szombat
· 2015 tavaszi koncertfilmek az Urániában!
Január 31, szombat
· Táncháztalálkozó 2015
December 15, hétfő
· Sándor András - Még mindig úton (könyv info, 2014)
December 04, csütörtök
· Bábel-est @ 2014. december 06. - Müpa
December 03, szerda
· Magyar Rock Bölcsője - Beatalmanach (második, bővített kiadás, 2014)
December 01, hétfő
· Isztambuli vendégség - könyvbemutató 2014. december 10-én!
November 19, szerda
· Jimi Hendrix - Nulláról indulva - élete saját szavaival (könyv, 2014)
November 01, szombat
· Héttorony Fesztivál @ 2014. november 4-22.
Október 31, péntek
· Mihály Tamás - Basszus! Omega! (könyv kritika, 2014)
Október 22, szerda
· Mihály Tamás - Basszus! Omega! (könyv info, 2014)
Október 20, hétfő
· Radnóti Másképp @ 2014. november 9. - Akvárium Klub
Október 10, péntek
· Radics Béla Emléktársaság - Új Rákfogó interjú
Október 01, szerda
· Frank Aponyi - Disszidálásom naplója - egy hippi kalandjai (könyv, 2014)
Szeptember 30, kedd
· Galla Miklós @ 2014. október 11. - Dürer Kert
Szeptember 04, csütörtök
· SzeptEmber Feszt @ 2014. szeptember 05-07. - Népliget
Szeptember 01, hétfő
· Cirque du Soleil - Quidam @ 2015. február 13-15. - Sportaréna
Augusztus 24, vasárnap
· István, a király @ 2014. augusztus 30. - Petőfi Csarnok
Július 26, szombat
· Könyvajánló: Bőrfejűek - 30 éves a skinhead mozgalom
Június 17, kedd
· Barakoo Djembe @ 2014. augusztus 07-10. - Jákotpuszta
Június 15, vasárnap
· Hagyományok Útján @ 2014. július 19. - Szente
Június 13, péntek
· Adománygyűjtő futás és fesztivál a beteg gyerekekért
Június 06, péntek
· Magyar Népdal Napja @ 2014. szeptember 14. - Martonvásár
Június 03, kedd
· Historica - Hívnak a csillagok @ 2014. június 04. - Új Színház
· Színes Város Strongbow Budapest 2014
Május 25, vasárnap
· Kalászi Vigasságok @ 2014. június 07. - Kós Károly Művelődési Ház
Május 21, szerda
· Budapesti Pálinkafesztivál @ 2014. május 22-25. - Városháza Park
Május 20, kedd
· Szellemkép - XX. jubileumi fotográfus és filmes alkotótábor
Május 11, vasárnap
· Az arcok beszélnek, mi emlékezünk
április 23, szerda
· Mediawave @ 2014. április 29. - május 3. - Monostori Erőd, Komárom
Március 23, vasárnap
· Titanic 2014 - Zene mindenkinek
Február 05, szerda
· Mediawave 2014 - Több, mint ezerötszáz nevezés
Február 02, vasárnap
· Stand Up Klub @ 2014. február 04. - Cinema Rock Cafe
Január 25, szombat
· Uránia - koncertfilmek 2014. február-március
December 21, szombat
· Grandpierre Attila - Apám szíve dobog bennem (könyv, 2013)
December 11, szerda
· Magyar Beatzenekarok Almanachja (könyv, 2013)
December 08, vasárnap
· Mobilmánia - 3D koncert-mozifilm (2013)
November 24, vasárnap
· Lord of the Dance @ Magyarországi Turné 2014
November 21, csütörtök
· A Cirque Éloize iD előadása Budapest felé tart!
Október 18, péntek
· Hérics Nándor kiállítása a VAM Design Centerben

Régebbi cikkek

 Koncertek


 Hirdetés

Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.63 Seconds