×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Megszűnik a P.BOX 

Megjelent: 2006. szeptember 21. csütörtök 12:05
Szerző: bcsaba
    Interjúk 

2006.09.16-án a záhonyi M.É.Z. fesztiválon lépett fel a Pandora's Box. A koncert nyolcadik száma előtt Koroknai Árpi a zenekar énekese meglepő, és minden Box rajongó számára megdöbbentő bejelentést tett. A zenekar Cserháti „Pityi" halála óta nem találja önmagát, és ezért úgy döntött, hogy a már lekötött bulik végeztével megszűnik. A miértről a koncert után beszélgettem Koroknai Árpival. - Csiki Roland beszélgetése

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Személy szerint engem nagyon mellbe vágott, amit a záhonyi buli nyolcadik száma előtt bejelentettél. Miért döntöttetek így?

Pityi halála valóban megrázta a zenekar tagjait, de a megszűnés nem csak ennek köszönhető.

Akkor mégis mi az a dolog, ami miatt úgy döntöttetek, hogy a legendás zenekar megszűnik?

A zenei élet körüli szervezetlenség, fejetlenség az oka. Jó néhány olyan dolog történt a zenekarral kapcsolatosan, melyeket Pityi hatalmas zenészmúltjának hála meg tudott oldani. Pityinek megvolt a kellő tapasztalata, és a kapcsolatai az olyan dolgok elrendezéséhez, amely biztosította a P.Box zenekar működésének korrekt feltételeit. Halála után ezek a szálak elvesztek, és mi a zenekar tagjai úgy döntöttünk, hogy nem „alacsonyítjuk" le azt a zenekart, mely a nyolcvanas évek elejétől meghatározó alakja a hazai Rockéletnek. A rajtunk kívül álló problémák miatt is egymásban kezdtük keresni hibát, és annál sokkal jobb barátok vagyunk, hogy hagyjuk, hogy ezek a tényezők megrontsák a barátságunkat. Úgy döntöttünk, hogy mielőtt elmérgesedne a helyzet, fájó szívvel de lezárjuk magunkban a P.Box történetet. A zenekar tagjai a zenélésnek nem fordítanak hátat, de nem kívánjuk a Pandora's Box nevet adni azokhoz a dolgokhoz, melyek mostanában folynak a zenei életben.

Nagyon szomorú vagyok, tervezitek e valamilyen módon lezárni a Pandora's Box zenekar életét?

Elhatározásunkat kb. egy héttel ezelőtt hoztuk meg, és most Záhonyban jelentettem be először a közönségnek. A dolog még friss, ezzel kapcsolatosan nem tudok még mit mondani

Hol láthatjuk, hallhatjuk még a zenekart élőben? Terveztek e búcsúkoncertet?

Konkrét időpontokat még nem tudok mondani, de ha lefixálódik a dolog, fent lesznek a honlapon. www.pbox.hu

Kori, köszönöm a beszélgetést, és remélem a közeljövőben vidámabb témáról tudunk beszélgetni.

Mi is köszönjük!

Képek a M.É.Z. fesztiválról:

Képek és interjú: Csiki Roland
rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Megszűnik a Nyers együttes.

2005-01-31 19:00:29

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. június 23. és 2018. július 09. között:

Klipmánia