×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Beatrice - FEKETE BÁRÁNYOK II. 1980. VIII. 26. Körmend 

Megjelent: 2006. szeptember 11. hétfő 00:05
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 

Az 1980. VIII. 23-i legendás Hajógyári monstrekoncert, amely lezárta a klasszikus magyar rockzene 78-80 közti - szerintem - legnagyobb korszakát nem volt egyedülálló. Erről Póka is beszél a P. Mobil Fekete Bárányok DVD-jének intrejúblokkjában, hogy két feketebárány koncert is volt. Ugyanis Körmenden, a vár előtt, 3 nappal 23-ra volt egy ugyanilyen P. Mobil - HBB - Beatrice koncert. Hogy hogy jött ez így ki, nem tudni, de itt a felvétel egy része. Reményt keltő, hogy talán a többi része is előkerül majd, és esetleg jobb minőségben is.
Eléggé összevissza válogatásízű, a felvétel, valaki okoskodott másoláskor, de helyenként a konfokból következően nyilván autentikusan körmendi koncert. Borzasztó minőségben.

A képek akkor és ott a helyszínen készültek. Érdemes megfigyelni, hogy a Kopaszkutyából ismert "Lacika", a technikus is feltűnik egy képen, és a sorozat több képén - így az egyiken itt is - 8mm-es kamerát használnak. 2 kamerás is látszik a képeken.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

1980. VIII. 26.
Körmend, Várudvar

Összjátékidő: kb 28'

Feró: "Üdvözöllek szereteim. Erőt egézséget. Magyarországon nagyon sok a kifakult sztár!"
Kifakult sztár
F: "A motorizált nemzedékről. Motorra magyar."
Motorizált nemzedék
F: "A gondolat előtt a szó csak térden állhat."
Térden állva
F: "Kedves fiatalok kedves egybegyültek. Tisztelt Ifjúság. Nagyon örülök hogy itt játszhatok Körmenden végre. Azt hiszem ez a legtávolabbi pont ahova eljutottam Budapestről. Üdvözlöm a megyének ezt a részét. Azt hiszem mindenki itt van. Jutalomképpen kedves fiatalok. Látom hogy rendesen viselkedtek. Nem rosszalkodtok. Úgy hallom rendesen tanultok. Ezért hogy a kedvetekben járjak tudjátok mit játszom nektek?"
Nem kell
(vágás)
F: "Juj de rég játszottuk a Viszlátot. Úgy kirúgtak bennünket a Budai Ifjúsági Parkbol hogycsak repültünk. Azóta sem játszottunk ott, mert nem engedik."
Viszlát
(vágás)
F: "Az íróasztallal."
Üzenetek (Íróasztalék rész - Fizessél már egy korsó sör rész) Laci: "Hölgyeim és uraim be kell mutatnom Nagy Ferót. A nemzet...csalogányát"
F: "Én vagyok a nemzet csalogánya. Csalogány vagyok, csótány. Dalolok mint a pacsirta (?)."
Lajos: "Ugye, hogy rekedtes hangja van?"
F: "Te ne csináld itt a visszhangot. Rád uszítok egy Falka Farkast Öcsém. (?) Rád uszítok egy falka farkast te!"
Nagyvárosi Farkas
(vágás) közönség:vissza !vissza! F: "Szerintem akkor befejeznénk(?) Most egy rövid szünet következik."
közönségből valaki bekiabálja: "Katicabogár!"
Lajos: "Különben is itt nincs ráadás ez operett kérem."
F: Mit izélsz itten. Még átszunk hármat ma. Hármat. Még hármat játszunk. Ki szavaz arra hogy hármat? Nokéremszépen ellenpróbát kérek. Az kevés megnyertük. Viszonlátásra le vagy szavazva. Három nóta lesz. Azt mondja hogy aztat játszuk hogy Jerikó, azok a falak még ma is állnak ők is tudják...a kislányoknak a bugiját."
L: "Már megint mit mondtál. Nem Küzdünk az abortusz ellen."
Laci: "Kéremszépen a korszerű szexuális felvilágosításét előre. Egy, két, há, négy előre."
Kislány bugi (eleje)
Bálint Csaba

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Klipmánia