×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Robert Plant - 1993. V. 27. Pecsa (Hozzátok el anyut, aput) 

Megjelent: 2006. július 03. hétfő 00:05
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
1993-as európai turnéja második állomásaként Zágráb után látogatott hozzánk az épp szólókarrierje egyik csúcsán járó Robert Plant, a Led Zeppelin egykori énekese. Aktuális albumának, a Fate Of Nationnek (cikk) körútja volt ez, Plant alkotói munkásságának egyik csúcsán, és a időszak többi koncertjéhez képest is kirobbanó formában volt.

Ez még a kétgitáros felállás, a kanadai csávó valahol későnyár körül eltűnt a formációból.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Sajnos ez csak 62 percnyi felvétel, mivel ennyi kazetta és aksi állt rendelkezésre, de ez legalább pengén szól. A koncepció az volt, hogy felférjenek a régi Zepszámok, meg ami melléfér. Így lehetne rekonstruálni a teljes szetlistát:

Indiai Intró; Calling To You; Nirvana; Ramble On; 29 Palms; What Is And What Should Never Be; If I Were A Carpenter; Bluebird; Going To California; I Believe; Promised Land; Tie Dye On The Highway; Trampled Under Foot; Tall Cool One; Whole Lotta Love; You Shook Me; Hurting Kind; Living Loving Maid

Révész Sanyinak ekkor sikerült levajazni, hogy '94-ben tavasszal együtt lépjenek majd fel ugyanitt a nagy példaképpel, de szerencsétlenségünkre (amiért most majd augusztus 9-én a Szigeten kárpótlást kapunk), és másfelől szerencsénkre közbejött a Page-Plant reunion.

1993. V. 27.
Pecsa

Összjátékidõ: 61'40"
forrás: anya

Plant: "...the Misty Mountains." Ramble On
benne az elején a bootlegger: "Hopp!"
Plant: "OK. This amm...this is indeed. Hang on, ts, ts, hang on. This is indeed a great moment for us, because we have a new record is appearing in Europe. And receiveing gradual attention. Even on cop radio. And this is the song, and the incenses(?). What's happened the incenses guys? Gone? How can I sing without this? What's going on? It's called 29 Palms."
29 Palms
(vágás)
What Is And What Should Never Be
(vágás)
Plant: "...on before all that other stuff happened. This called If I Were A Carpenter."
If I Were A Carpenter
(vágás)
Plant: "Sometimes you deal with that far away one that nothing gonna achieved yet. This is a song, that deals with the far away love. You may know this song."
Going To California
(vágás)
Promised Land
(vágás)
Tie Dye On The Highway
(vágás)
Trampled Under Foot (benne kazettacsere)
benne a bootlegger megnézi az állást, a mikrofon mélyre kerül, változik a hangzás: "Vége?"
(vágás)
Whole Lotta Love
Plant: "Oh yeah! (3x) Hey, I know it guys look it for a singer. Áá. Hey, It's been a great night Budapest, my first time ever. In all these years to singing to come here, and I wanna come back soon..."
(vágás)
You Shook Me
Plant: "Thank you Budapest. Oh, oh. It's been a nice night. See you again. Thank you very much. Thanks a lot."
(vágás)
Hurting Kind
Plant: "Oh yeah! All right?! Hey, next time, bring your mom & dad. Okay, a. It's been a long night since I, oops. I'm not use to this stuff here. Shit! I'd like to introduce to you the band. The that reform specially to make this world much better place for livin. Would you wellcome on base guitar Mr. Charlie Jones. On drums a man, who escape from the Cult, never sleeping, or argueing, Mr. Michael Lee. On guitar a man, who's early(?) moved from one country to this one, and still comes without a passport, but comes with a lot of lunacy, Mr. Frances Dunnery. From the walls of Canada, a man, who's had more hits tonight, big meals, would you wellcome Kevin Scott McMichael. On keyboards, mandolins, guitars, handcops, whips, chains, manacoles, and general tourture equipment Mr. Phil Joneston. So hey, you've been okay? It's a bit liken being at school you know. Have we have a good time today, oh yeah, yeah, yeah. Hey, it's been a great time and sing a song about alimony."
Living Loving Maid
(nagy sikítozás)

Bálint Csaba (2006.06.24.)
www.led-zeppelin.ini.hu
rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Robert Plant - Carry Fire (2017)

2017-10-17 00:05:00

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. június 21. és 2018. július 07. között:

Klipmánia