×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 PROGNÓZIS: Elveszett Mikrofon 1984. VII. 29. Nyíregyházi Ifipark 

Megjelent: 2006. január 16. hétfő 00:05
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
Vörös István pályája a Nevada együttesben kezdődött, ahonnan valamikor 76-77 körül kirúgták Radics Bélát, és az ő helyére kellett beállnia, kénytelen volt foggal játszani, hogy befogadja a közönség. Valahol 80 körül megcsinálta saját zenekarát, a Hadirockot, a 81-es Dorogi Rockfesztiválon még ezen a néven lépett fel, majd átnevezték magukat Prognózissá. A 80-as évek közepének sikeres rockcsapata voltak, ontották a szerzeményeket. Tulajdonképpen a Prognózis mindig Vörös István és zenekara volt, bár meg kell említeni, hogy jankai Béla talán csak Papp Gyulával összemérhető hammondos. Erre a koncertre Pisti is emlékszik, mikor rákérdeztem egyből vágta a dátumot is, mivel a méregdrága mikrofonfej nem lett meg a koncert után se, hiába ajánlott érte két liter vörös bort. A koncert nem sokkal az első lemez megjelenése utáni.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1984. VII. 29.
Nyíregyházi Ifipark

Összjátékidő: kb 77'
forrás: anyaszalag

Eltékozolt századok
bootlegger: "Belehallani a másik oldalt is."
Légvonal
konf: "Szép jóestét mindenkinek, azoknak...aki és akik ezelőtt egy hónapja itt voltak. Azoknak is, akik ott voltak Szegeden is. Azoknak, akik ma jöttek el először. Előjelek, lelőjelek, fedőnevek? Ugyaaan. Hisz ezek még csak előjelek."
Előjelek
valaki: "Holnap nem jösztük el?"
konf: "Előjelek, előjelek, ez a valamikor megjelent...nagylemeznek a címe is. S most egy olyan darab, amit még nem nagyon ismer senki. Türelem, csak türelem. Mondani könnyű."
Türelem, csak türelem
konf: "Türelem, csak türelem. Élek, ahogy nekem jó. Hajtomhajtomahajtoma dolgotadolgotadolgot. Traptrap, triptidáj. (stb.)"
Hajtom a dolgot, húzom a szekeret
A bűnös
konf: "Hatalmas reflektorral pásztázzák az eget. Pont ide kellett neked jönni, te? Nincs itt senki. (2x) Mitől félsz? Ugyanmár, odanézz. Mindenki minket figyel. Mit képzelődsz? Hol az a bőrönd, add ide gyorsan. Gyere, gyere. Figyelj, figyelj, ott. Ott az a pasas. Ott a sarokba. Mintha minket figyelne. Itt hajtóvadászat készül. Hajtóvadászat."
Hajtóvadászat
konf: "Hajtó-vadászat. Egy, ami biztos, hogy semmise biztos. Hiába minden, mert semmise jó, jó. Csak semmise léptetik. Évek óta vágyom a legjobb nőre. stb. Mert minden jó jó jó, csak semmi se működik. Mert sei, de semmi, de semmi se működik."
Semmi se működik
konf: "Semmi se működik. Hol van az a hős, aki kimondja bátran a véleményét. Aki vállalja érte a kockázatot. Aki elismeri a tévedését. S aki elfogadja a bírálatot. Hol van az a hős."
Hol van az a hős?
konf: "Nyári éjszakák. Hol vannak azok a nyári éjszakk, amikor még meleg volt. S nem kellett nagykabátot hozni."
Nyári éjszakák
konf: "Kösz. Ideges, ideges. Dehogy vagyok ideges. Én? Ideges, ideges? Te. Dehogy vagyok ideges. Mér. Dehogy vagyok ideges."
Ideges, ideges
Hol van a határ?
Ajtók előtt (benne kazettafordítás)
konf: "Ah. Ajtók előtt. Most egy párbeszéd fog elhangzani. Izga Dóra fog válaszolni a kérdésemre. Csodálatos. Férfi azt mondja, hogy én igen, a nő azt mondja, hogy nem. Azt mondja a férfi: Miért nem akarod, miért nem akarod? Nő mit mondhat rá? Telje, teljesen természetesen azt hogy: csak. Nos tehát. Én igen! Én nem. (stb)"
Háromszögek
konf: "Húh. Na. Aki ott volt Szegeden, az biztos tudja, hogy...mindent ki kell adni...ami bennünk maradt. Na. Most elmondjuk...közösen azokkal, akik ott voltak, hogy ha...add ki magadból a feszültséget címmel meghallgatunk valamit, azt mondjuk, hogy Add ki magadból a feszültséget! Mer mindenki kiadja, ami benne maradt. Először a lányok. Nem, előbb a fiúk, előbb a fiúk, mer a lányok azok félősek. ddig a lányok meg köszörülhetik a finom kis torkukat. Na tehát nézzük a fiúkat. Figyelem. Tehát azt mondom, hogy add ki magadból a feszültséget és erre mindenki ÁÁááá! Ami bennemaradt. Zolikám, mer ő a Zolika. Zolika világíts egyet nekünk.
Őrület. Teljes light show. kapcsold le a lámpát, mer mindenki zavarba van. Na most akkor. Zolikám, erre világítanod kell egyet. Na. Óriási, leolthatod. Jöhetnek a lányok. Fiúk csukják be a szemüket. (addki) Fiúk azok mégis hangosabbak. Namost...énnekem mondjátok azt, hogy (addki) Namost akkor. Nekem felgyújthatsz mindent, nekem már úgyis minden mindegy. (addki) De nem ez kell. Az, hogy ti mondjátok nekem. Tehát, ad. Beszámolok, egy, két, há, négy. És erre mindenki azt mondja (addki) Úgyse tudja, de azér mondjátok. Tehát egy, két, há, négy. Tehát aszondom, hogy egy, két, há, négy és ti jöttök. Egy, két, há, négy."
Add ki magadból a feszültséget
konf: "Add ki magadból a feszültséget. Most. Hó. Hú, de belemelegedik mindenki aki adja. Most bemutatjuk nektek a legöregebb rockert. Akit úgy hívnak, hogy Cirmos Kormos. Tyutyukám világítsd meg a vén öreget. Nagypapának hívják. Napokban töltötte, pontosabban áprilisban 50. életévét. Készült külön a erre a nyárra egy óriási darabbal, mutasd be nekünk. Nekem nagyon tetszik, halljuk. Segítsetek neki. Nagyon zavaros."
Cirmos kormos
Mindenki bolond
Hajsza közben
benne: "Akkor most együtt ordítsuk azt, hogy Hagyjatok élni stb..."
(vágás)
konf: "Ú. Kösz. Most egy furcsa dolog következik. Egy üzleti megállapodásra készülök valakivel. Mint már mondtam elhagytam a mikrofonomnak a fejét. Aki megtalálja, azzal megállapodunk buli után. Barátilag. Jó, két liter bort nekem megér. tehát egy ilyen fejet fogtok találni valahol a nézőtéren aki megtalálja, az jelentkezzen. S most pedig. Nózis, nózis, Prog-nó-zis. (2x)"
Monty punk
konf: "Sziasztok. Örülünk, hogy találkoztunk. Aki eljön szombaton Pusztavacsra, azzal újra találkozunk, sziasztok."

Bálint Csaba

rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: PROGNÓZIS: Elveszett Mikrofon!

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Bergendy - kislemezek 48.
A Bergendy nagy felállásának első önálló kislemeze a Fázom és a Mindig ugyanúgy című kompozíciókat

Tovább...
Bergendy - kislemezek 63.
A következő kislemezen a Bergendy Katona Klárival adja elő a Savanyú a csokoládé című

Tovább...
Bergendy - kislemezek 58.
A Bergendy következő kislemeze két dalt tartalmaz az együttes Hétfő című dupla

Tovább...
Bergendy - kislemezek 71.
A következő korong tulajdonképpen tekinthető reklám kislemeznek is, a borítóra is rá van írva, hogy City Grill. Hogy mi volt az a City Grill? Egyszerűen a magyar

Tovább...
Bergendy - kislemezek 56.
A Bergendy együttes az 1972-es Táncdalfesztíválon az Úgy szeretném című dallal

Tovább...
Koncertek 2018. március 19. és 2018. április 04. között:

Klipmánia