Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)

 Látogatottság
Összesen
88326379
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 PROGNÓZIS: Elveszett Mikrofon 1984. VII. 29. Nyíregyházi Ifipark

Rockmúzeum Vörös István pályája a Nevada együttesben kezdődött, ahonnan valamikor 76-77 körül kirúgták Radics Bélát, és az ő helyére kellett beállnia, kénytelen volt foggal játszani, hogy befogadja a közönség. Valahol 80 körül megcsinálta saját zenekarát, a Hadirockot, a 81-es Dorogi Rockfesztiválon még ezen a néven lépett fel, majd átnevezték magukat Prognózissá. A 80-as évek közepének sikeres rockcsapata voltak, ontották a szerzeményeket. Tulajdonképpen a Prognózis mindig Vörös István és zenekara volt, bár meg kell említeni, hogy jankai Béla talán csak Papp Gyulával összemérhető hammondos. Erre a koncertre Pisti is emlékszik, mikor rákérdeztem egyből vágta a dátumot is, mivel a méregdrága mikrofonfej nem lett meg a koncert után se, hiába ajánlott érte két liter vörös bort. A koncert nem sokkal az első lemez megjelenése utáni.

1984. VII. 29.
Nyíregyházi Ifipark

Összjátékidő: kb 77'
forrás: anyaszalag

Eltékozolt századok
bootlegger: "Belehallani a másik oldalt is."
Légvonal
konf: "Szép jóestét mindenkinek, azoknak...aki és akik ezelőtt egy hónapja itt voltak. Azoknak is, akik ott voltak Szegeden is. Azoknak, akik ma jöttek el először. Előjelek, lelőjelek, fedőnevek? Ugyaaan. Hisz ezek még csak előjelek."
Előjelek
valaki: "Holnap nem jösztük el?"
konf: "Előjelek, előjelek, ez a valamikor megjelent...nagylemeznek a címe is. S most egy olyan darab, amit még nem nagyon ismer senki. Türelem, csak türelem. Mondani könnyű."
Türelem, csak türelem
konf: "Türelem, csak türelem. Élek, ahogy nekem jó. Hajtomhajtomahajtoma dolgotadolgotadolgot. Traptrap, triptidáj. (stb.)"
Hajtom a dolgot, húzom a szekeret
A bűnös
konf: "Hatalmas reflektorral pásztázzák az eget. Pont ide kellett neked jönni, te? Nincs itt senki. (2x) Mitől félsz? Ugyanmár, odanézz. Mindenki minket figyel. Mit képzelődsz? Hol az a bőrönd, add ide gyorsan. Gyere, gyere. Figyelj, figyelj, ott. Ott az a pasas. Ott a sarokba. Mintha minket figyelne. Itt hajtóvadászat készül. Hajtóvadászat."
Hajtóvadászat
konf: "Hajtó-vadászat. Egy, ami biztos, hogy semmise biztos. Hiába minden, mert semmise jó, jó. Csak semmise léptetik. Évek óta vágyom a legjobb nőre. stb. Mert minden jó jó jó, csak semmi se működik. Mert sei, de semmi, de semmi se működik."
Semmi se működik
konf: "Semmi se működik. Hol van az a hős, aki kimondja bátran a véleményét. Aki vállalja érte a kockázatot. Aki elismeri a tévedését. S aki elfogadja a bírálatot. Hol van az a hős."
Hol van az a hős?
konf: "Nyári éjszakák. Hol vannak azok a nyári éjszakk, amikor még meleg volt. S nem kellett nagykabátot hozni."
Nyári éjszakák
konf: "Kösz. Ideges, ideges. Dehogy vagyok ideges. Én? Ideges, ideges? Te. Dehogy vagyok ideges. Mér. Dehogy vagyok ideges."
Ideges, ideges
Hol van a határ?
Ajtók előtt (benne kazettafordítás)
konf: "Ah. Ajtók előtt. Most egy párbeszéd fog elhangzani. Izga Dóra fog válaszolni a kérdésemre. Csodálatos. Férfi azt mondja, hogy én igen, a nő azt mondja, hogy nem. Azt mondja a férfi: Miért nem akarod, miért nem akarod? Nő mit mondhat rá? Telje, teljesen természetesen azt hogy: csak. Nos tehát. Én igen! Én nem. (stb)"
Háromszögek
konf: "Húh. Na. Aki ott volt Szegeden, az biztos tudja, hogy...mindent ki kell adni...ami bennünk maradt. Na. Most elmondjuk...közösen azokkal, akik ott voltak, hogy ha...add ki magadból a feszültséget címmel meghallgatunk valamit, azt mondjuk, hogy Add ki magadból a feszültséget! Mer mindenki kiadja, ami benne maradt. Először a lányok. Nem, előbb a fiúk, előbb a fiúk, mer a lányok azok félősek. ddig a lányok meg köszörülhetik a finom kis torkukat. Na tehát nézzük a fiúkat. Figyelem. Tehát azt mondom, hogy add ki magadból a feszültséget és erre mindenki ÁÁááá! Ami bennemaradt. Zolikám, mer ő a Zolika. Zolika világíts egyet nekünk.
Őrület. Teljes light show. kapcsold le a lámpát, mer mindenki zavarba van. Na most akkor. Zolikám, erre világítanod kell egyet. Na. Óriási, leolthatod. Jöhetnek a lányok. Fiúk csukják be a szemüket. (addki) Fiúk azok mégis hangosabbak. Namost...énnekem mondjátok azt, hogy (addki) Namost akkor. Nekem felgyújthatsz mindent, nekem már úgyis minden mindegy. (addki) De nem ez kell. Az, hogy ti mondjátok nekem. Tehát, ad. Beszámolok, egy, két, há, négy. És erre mindenki azt mondja (addki) Úgyse tudja, de azér mondjátok. Tehát egy, két, há, négy. Tehát aszondom, hogy egy, két, há, négy és ti jöttök. Egy, két, há, négy."
Add ki magadból a feszültséget
konf: "Add ki magadból a feszültséget. Most. Hó. Hú, de belemelegedik mindenki aki adja. Most bemutatjuk nektek a legöregebb rockert. Akit úgy hívnak, hogy Cirmos Kormos. Tyutyukám világítsd meg a vén öreget. Nagypapának hívják. Napokban töltötte, pontosabban áprilisban 50. életévét. Készült külön a erre a nyárra egy óriási darabbal, mutasd be nekünk. Nekem nagyon tetszik, halljuk. Segítsetek neki. Nagyon zavaros."
Cirmos kormos
Mindenki bolond
Hajsza közben
benne: "Akkor most együtt ordítsuk azt, hogy Hagyjatok élni stb..."
(vágás)
konf: "Ú. Kösz. Most egy furcsa dolog következik. Egy üzleti megállapodásra készülök valakivel. Mint már mondtam elhagytam a mikrofonomnak a fejét. Aki megtalálja, azzal megállapodunk buli után. Barátilag. Jó, két liter bort nekem megér. tehát egy ilyen fejet fogtok találni valahol a nézőtéren aki megtalálja, az jelentkezzen. S most pedig. Nózis, nózis, Prog-nó-zis. (2x)"
Monty punk
konf: "Sziasztok. Örülünk, hogy találkoztunk. Aki eljön szombaton Pusztavacsra, azzal újra találkozunk, sziasztok."

Bálint Csaba
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Rockmúzeum
· Szerkesztette: bcsaba


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Rockmúzeum:
Edda művek: Ez nem herkentyű, ez Hammond!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.47 Seconds