rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Anubis Gate - Covered In Black (2017)

 Látogatottság
Összesen
88384402
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 MIND'S EYE - WALKING ON H2O

Lemezismertetők
Kiadó: www.lionmusic.com
Honlapjuk: www.roundrec.com
Megjelenés: 2006. január 20.
Stílus: progresszív metal

Négy éve adott ki utoljára a MIND'S EYE lemezt, de nagyon sokat fejlődött a trió erre a visszatérő produkcióra. Zenéjük olyan, mintha a Dream Theater Images időszakát YES kórusokba mártanánk! Sok aláfestő szintivel, dallamos énekkel...Koncept albumról van szó, ami kb az evoluciót dolgozza fel (ahogy a borító is mutatja). A nyitó Earth - The movie intro, kellemes női narrációval. Elmondva a kiindulópontot, elmesélve az elméleteket... Aztán a történetet beindító, komolyzenei betéttel komplikált rádió bejátszással. Kb ebből lép ki a A rabbit in the hat kemény gitárjaival, sok szintivel, dallamos énekkel. Igen jó nótáról van szó, ami akkor pörög fel amikor kell neki, és akkor jönnek a vokálos részek is, amikor azt az emberi fül éppen elvárná. Ráadásul kellemesen pulzál is a dal, amitől kedvet kaphat az ember a további hallgatásokhoz!

AZ Equally immortal visszafogott nóta, inkább AOR, mint progmetal, bár a kemény és csattogós, YES-t idéző basszus futamok azért kitűnnek.

Pattogós és sampleres a Mrs. Clair voyance, kellően dallamos és vokálos refrénnel! Mégis, az egyik nagy kedvencem a lemezről csak most jön, sok keleties hegedűvel, a Sahara in an hourglass nagyszerűen összetett nóta! Az akusztikus-énekes-keleties ütős dallamoktól szépen kialakul a nyugati világ kapkodóbb progresszív metalja!

Az Out of my system gépies, prog metalos világa, aláfestő szintikkel és folyamatos sampleres szellős dallamai is a helyükön vannak, némi YES szerű énektémával egyetemben!

Pattogós és keményebb nóta az Umbrellas under the sun. Az énekes részek sokáig samplerben úsznak, de remekül alakul ki a keményebb, szaggatott riffek segítségével a dallamosabb refrén is!

Egyszerűbb képletre épül a Sacred rules nyitánya, de a sok billentyűs azért kellően feldobja. Kb ugyanúgy, mint a The Nazca lines-t a lassabb, motorikusabb dobtémák.

Az instrumentális csúcspont, a mintegy összefoglalóként érkező, filmzenés indulású Flight of the An.unna.ki. Neoprog billentyűk jönnek, pattogós változékony alapok fölött. Nagyszerű, kortalan nóta!

YES vokáljaitól ismét nagyszerű a Heal my karma, egy pillanatra sem válik unalmassá, pedig a dallamos refrénje teljesen régimódira van véve, ahogy a hangszerelése is.

Zongorás lassú, komolyzenei nóta a When I whisper, de nagyon érdekes a Poseidon says, és a japán változatra feltett Bonus: Sign o' the times is.

Összességében: Az év talán legjobb progresszív lemeze ez, bár persze a fiúk átgondolták, hogy milyen populáris elemekkel lehet népszerűnek lenni. (Mondjuk úgy elég "kimódolt" a produkció.) De jók, sőt nagyon jók annyira a dalok, hogy simán levegyék az embert a lábáról. Andreas Novak zseniálisan sokrétűen énekel, ahogy Johan Niemann húrfelelős, és Daniel Flores dobos-billentyűs is jószerével tökéletes, professzionális amit művel.

10 / 9

Track lista:

Earth - The movie
A rabbit in the hat
Equally immortal
Mrs. Clair voyance
Sahara in an hourglass
Out of my system
Umbrellas under the sun
Sacred rules
The Nazca lines
Flight of the An.unna.ki (Instrumental)
Heal my karma
When I whisper
Poseidon says
Bonus: Sign o' the times

Közreműködő zenészek:

Andreas Novak - ének
Johan Niemann - gitár, basszusgitár
Daniel Flores - dob, billentyűs hangszerek

Lemezeik:

Afterglow 1994
Into the unknown 1998
...waiting for the tide 2000
Record Heaven Sampler 2000
POWERMAD 2000 sampler 2000
Transcending the mundane sampler 2000
Warning: Mind's Of Raging Empires - A tribute to Queensryche 2000
Calling (father to son) 2000
A work of art 2002
Walking on H20 2006
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.43 Seconds