Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

The Tangent - The Slow Rust Of Forgotten Machinery (2017)

 Látogatottság
Összesen
87578782
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 HIPPIK

Kultúra HIPPIK - MILES, BARRY

Bolti ár: 7590 Ft
Kiadó: JÓSZÖVEG MÛHELY KIADÓ
Oldalak: 384
Borító: KARTONÁLT
Fordító: LAKY KRISZTINA - MÁTÉ J. GYÖRGY
Kiadás éve: 2005Ismertetõ: Hölgyeim és Uraim! Hadd ismertessem meg önökkel a legmeghökkentõbb és leghihetetlenebb történetet, amit valaha hallottak! Olvassák el, hogy a háború hamvaiból hogyan nõtt ki egy hatalmas, sokszínû, szabadon mûködõ, az emberi elmét tágító mozgalom, amely csupán SZERETETET és BÉKÉT prédikálva, s a régi világ ruháit magára öltve változtatta meg a világot.

A Hippik címû könyv az 1965-1911 közötti idõszakot fogja át, s egy bevezetõvel, illetve epilógussal formálja kerekké a történteket. A könyv lapjain megszólalnak a korszak kulcsfigurái. A kötetet eredeti poszterek és lemezborítók, valamint a korszak ritka kiadványai, a többi között az International Times, az Oz és a Rolling Stone magazin korai számai illusztrálják. A Hippik lapjairól harsány pszichedelikus képek, és betépett vagy elszállt írók, zenészek, a korszak híres és hírhedt meghatározó alakjainak portréi vágnak a szemünkbe. További fotókon azokat a politikai és zenei eseményeket kísérhetjük figyelemmel, amelyek a hippikorszakban glóbuszunkat formálták és alakították át.

A 60-as évek közepén nagy változásokat élt át és izgalmas felfedezéseket tett az a generáció, amely a második világháborút követõ években született. Londonban, San Franciscóban, Los Angelesben, New York-ban, Párizsban és még sok kisebb, de nem kevésbé jelentõs városban buzgón cseréltek nézeteket, kutatták a misztikus filozófiákat, s kísérleteztek a tudatállapot megváltoztatására képes kábítószerekkel. A világ minden részérõl összesereglett hasonló gondolkodású emberek egymásra találása spontán volt és feltartóztathatatlan. Ezek a személyek - muzsikusok, írók, gondolkodók, drogosok, szerencselovagok, ruhatervezõk és álmodozók - hippik néven váltak ismertté.

Ez a könyv a hippimozgalomnak állít emléket. Még egyetlen könyv sem elemezte ilyen részletességgel a jelenséget. A mozgalom egyik kulcsfigurája, Barry Miles beszámolói mellett idézeteket olvashatunk a korszak legfontosabb hippi személyiségeitõl. A Hippik címû, gazdagon illusztrált könyv pszichedelikus kirándulásra invitálja az olvasót az 1965 és 1971 közötti évekbe, sõt még tovább. A kötet bõ információkkal szolgál azokról a mozgalmakról és eseményekrõl is, amelyek idõben megelõzték, illetve követték a szeretet és béke szédült napjait.

Forrás - vásárlás: www.libri.hu 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Kultúra
· Szerkesztette: o-porat


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Kultúra:
Walk The Line - Johnny Cash életrajzi filmje


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.59 Seconds