rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)

 Látogatottság
Összesen
88326388
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 THE CONCERT FOR BANGLADESH – George Harrison & Friends

Rövid hírek Az Apple Corps örömmel jelenti be a „The Concert For Bangladesh – George Harrison & Friends” koncert felvétel megjelenését DVD-n és CD-n 2005. október 28-án.

Az 1971-ben Banglades javára adott jótékonysági koncert egyedülálló volt a maga nemében, hiszen korábban még soha nem sikerült ennyi kiemelkedő zenészt megnyerni, hogy egy közös humanitárius cél érdekében összefogjon. Az eseményre kétszer is megtelt a Madison Square Garden. Kofi Annan, az ENSZ főtitkára szerint: „George és barátai úttörők voltak.” Ez a koncert tekinthető ugyanis az utóbbi években világszerte megrendezett jótékonysági koncertek előfutárának és inspirálójának.Harrison mellett a felvételeken hallhatjuk többek közt Ravi Shankar-t, Eric Clapton-t, Bob Dylan-t, Ringo Starr-t, Leon Russell-t és Billy Preston-t. A koncerten olyan dalok hangzottak el, mint a „Here Comes The Sun”, a „Something”, a „While My Guitar Gently Weeps”, a „My Sweet Lord”, a „Just Lie a Woman”, a „Blowin’ In The Wind” és az „A Hard Rain’s A-Gonna Fall”.

A Pakisztántól való függetlenségért folytatott harcok során emberek milliói érkeztek a szomszédos Indiába, hogy elmeneküljenek az éhezés, a betegségek és a vérontás elől. A krízis még súlyosabbá vált, amikor áradások is sújtották a területet. Miután barátja, Ravi Shankar felhívta George Harrison figyelmét az ott élő emberek szenvedéseire, az megszervezte a jótékonysági koncertet Banglades javára 1971. augusztus 1-én. A koncert bevételeiből és jogdíjaiból több mint 15 millió dollár gyűlt össze, amelyet az UNICEF javára ajánlottak fel.

A legendás koncertfelvételt a Warner Music Hungary adja ki dupla DVD-n, 2005 október 28-án. A csomagban megtalálható lesz az eredeti 99 perces film helyreállított és 5.1-es hanggal remixelt változata, valamint 72 percnyi extra tartalom. Az extrák között látható egy 45 perces dokumentumfilm „The Concert For Bangladesh Revisited with George Harrison & friends”, mely a műsor hátteréről szól, valamint exkluzív interjúk, többek között Kofi Annannal és Sir Bob Geldoffal. Ezen kívül olyan felvételek is láthatóak, amik eddig nem kerültek fel az albumra: például az „If Not For You” próbája George-al és Bob Dylannel; a „Come on in My Kitchen” George, Eric Clapton és Leon Russel előadásában a hangbeálláson; és a délutáni műsorból a „Love Minus Zero/No Limit” Bob Dylan előadásában, ami nem került bele az eredeti filmbe.

Az Apple Corps/WMG ezzel egy időben limitált példányszámban megjelentet egy speciális exkluzív DVD-kiadást is, egy 64 oldalas könyvvel és egyéb összegyűjtött anyagokkal.

Az új DVD és CD eladásokból származó bevétel ugyancsak az UNICEF gyermekprogramjait támogatja majd a George Harrison alapítványon keresztül, melyet Olivia, Harrison özvegye hozott létre 1 millió dollár adományozásával. A pénzt elsősorban katasztrófák áldozatainak megsegítésére kívánják fordítani.

www.theconcertforbangladesh.com
Forrás: www.warnermusic.hu

További információ:

UNICEF Magyar Bizottság
Kecskeméti Edit
tel: 201-4923
mobil: 70/564-0664
e-mail: unicef@unicef.hu
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Rövid hírek
· Szerkesztette: o-porat


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Rövid hírek:
A PIRAMIS zenekarnak már kicsi a Sportaréna (2006)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.39 Seconds