rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)

 Látogatottság
Összesen
88326486
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 KORÁL - 1978. VI. 30. Láng Művelődési Ház

Rockmúzeum

Fecó 78-ban a Piramis és egy kicsit a P. Mobil által újra felkorbácsolt rockhullám újjáéledésével maga is újra a habok közé vetette magát. A Taurusz feloszlása utáni 5 évben rövid vendéglátózás után Koncz Zsuzsa kísérőzenekarának billentyűsévé süllyedt, itt vette fel a Korál nevet a zenekar. 1977 végén azonban gondolt egyet, és rosszindulatú szóviccel élve beszervezte Vikidál Gyulát énekesnek, csináltak is egy 6 számos demót régi Taurusz dalokból és 2 új dalból.Vikidál azonban szokásos gerincoszlop tempójában az utolsó pillanatban visszamondta a debütáló koncertet és visszament a Mobilba, Fecó egyedül vállalta az éneklést. A korai Korál igazából a Taurusz alapokra épült, a repertoár is ennek megfelelően alakult. Kevesen tudják, hogy a korszak két fő dala a Kiűzetés a Paradicsomból és a Válaszra várva már 1973-ban megvoltak és már Radiccsal játszották is, akkor egy kicsit másképp, és sokat csiszolódott, de akkor is azokban az időkben íródtak ezek a darabok.

Ezek a Korálszámok igazából Taurusz nóták: A kőfalak leomlanak; Szólíts meg vándor; Anyám, vígasztalj engem, Kiűzetés a Paradicsomból; Válaszra várva.

1978. VI. 30.
Láng Művház

Összjátékidő: 54:24

Dévényi Tibor konferansza: "Egy fiatal rockcsoport programjával folytatjuk közvetítésünket a Láng Művelődési központból. A színpadon a Korál együttes. 1978-ban alakultak ujjá. Ebben a felállásban május elsején volt a bemutatkozó koncertjük. Azóta szép sikerekkel szerepelnek az ifjúsági parkokban, az egyetemi klubokban és reméljük, hogy a mai koncertjükön is nagyon kellemesen érzik magukat. Tehát kezdődjék a program...a Korál együttes."
Intró+Kiűzetés a Paradicsomból
A kőfalak leomlanak
konf: "Köszönjük szépen. Köszi. Kösz."
Dévényi: "Kedves hallgatóink, kedves közönségünk a Korál együttes a következő szerzeményeit adta elő: Kiűzetés a Paradicsomból, A kőfalak leomlanak címmel. Most bemutatom az együttes tagjait név szerint is. Köszöntsük tapssal a basszusgitáros Scholler Zsoltot. Dob Pados István. Szólógitár Fischer László. Orgonán az együttes vezetője Balázs Ferenc. Most az együttes a hamarosan megjelenő kislemezéről fog bemutatni két dalt, van egy őszinte dal, Válaszra várva. Utána egy vadonatúj szerzeményük, Anyám vígasztalj, majd végezetül Kiűzetés a Paradicsomból. kedves hallgatóink, kedves közönségünk a Korál együttes műsorához további jó szórakozást kívánok."
Őszinte dal
konf: "Köszönjük szépen"
Válaszra várva
konf: "Köszönjük szépen. És most egy, hallgassák meg Anyám vigasztalj című számot. Három, és."
Anyám, vigasztalj engem
közönség: "Vissza! Vissza! Vissza!"
Outro+Kiűzetés (reprise)
közönség: "Vissza! Vissza! Vissza!"Bálint Csaba 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Rockmúzeum
· Szerkesztette: bcsaba


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Rockmúzeum:
Edda művek: Ez nem herkentyű, ez Hammond!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.40 Seconds