×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 MUSICWORLD 2000 BT - hírlevél 

Megjelent: 2005. november 27. vasárnap 12:00
Szerző: pjuan
    Aktuális 
CIRCUS BRIMSTONE (FLOWER KINGS) - BrimStoned in Europe
PHILIP SAYCE GROUP - Peace Machine
McLEAN, JAMIE - This Time Around
DELTA MOON - Howlin'
DELTA MOON - Goin' Down South
DELTA MOON - Delta Moon
DELTA MOON – Live
SCREAMIN CHEETAH WHEELIES - Ten Miles High EP
ZAN CLAN - We Are Zan Clan...Who The Fuck Are You
FAT NANCY - Pure American Muscle, Baby
AQUARIA – Luxaeterna
BEFORE EDEN – The Legacy Of Gaia
DRAGONHEART – Vengeance In Black
AMAZON - Victoria Regia
LIQUID SCARLET – II
LIQUID SCARLET - Killer Couple Strikes Again
LANDS END - The Lower Depths (Ltd.edition) 2CD
TRIGON – Emergent
SONIC PULSAR - Out Of Place
STRONGHOLD - Portal Of Illusion


Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!CIRCUS BRIMSTONE (FLOWER KINGS) - BrimStoned in Europe

Stílus: Progressive Rock

The Flower Kings insztrumentális produkciója Circus Brimstone – egy live CD BrimStoned In Europe" címmel, mely 2005 Szeptember 20.-án jelent meg és a - "Live Official Bootlegs"- tradícióját követi. A megjelenés Official bootleg kategóriába tartozik. – A felállás: Roine Stolt Gitar // Tomas Bodin billentyűsök // Jonas Reingold basszusgitár // Marcus Liliequist dobok

Az alábbi felvételek hallhatók a lemezen:

1.Cosmic Lodge
2. Astral Dog/ Hellhound
3. Circus Brimstone
4. The Man Who Walked With Kings
5. Magic Circus Of Zeb
6. Speed Wizard/ MarcusDrumsolo
7. Retropolis

A CD anyagának felvételei az együttes Európa turnéján készültek 2005 áprilisában Petrus Konigsson vezetésével készültek kiváló minőségben többcsatornás – Boardfeed – rendszerrel és később a Cosmic Lodge Studióban öntötték, keverték a végleges formába. A hangzás és minőség ugyanolyan jó mint bármely más professzionális live kiadvány és esetükben például megeggyezik az "Alive On Planet Earth" színvonalával.

PHILIP SAYCE GROUP - Peace Machine

Stílus: Blues Rock

Melissa Etheridge gitáros, Jeff Healey and Uncle Kracker is szerepel ezen a kiadványon vendégzenészként, Kenny Aronoff dobos és Mark Browne basszusgitáros, valamint Fred Mandell billentyűs társaságában. A felvételeg gyakorlatilag live in the studio formában készültek mindössze másfél nap alatt.Az album egy nyers, mély érzelmeket kifejező, robbanékony dalok gyüjteménye.Összesen 14 ilyen dinamitot tartalmaz a CD.

PHILIP SAYCE az egyik legjobb bluesrock előadója napjainknak, igazi nagyágyú!Albumait a JIMI HENDRIX, STEVIE RAY VAUGHAN, ROBIN TROWER, FRANK MARINO, GARY MOORE, WALTER TROUT, WARREN HAYNES, DOYLE BRAMHALL, IAN MOORE, JOE BONAMASSA, INDIGENOUS, CHRIS DUARTE, KENNY WAYNE SHEPHERD... stb zenéjét kedvelő zenerajongóknak különösen a figyelmébe ajánljuk. Sürgősen szerezzenek be egy kópiát!

McLEAN, JAMIE - This Time Around

Stílus: Jam Band - Southern Rock

Jamie McLean a legszélesebb körben úgy ismert mint a New Orleansi Jazz Funk formáció a The Dirty Dozen Brass Band gitárosa, dalszerzője, énekese és frontembere.2004 elejétől a saját gyökereit keresve jutott el egy új együttes létrehozásáig.Az elmult másfél év jobbnál jobb kiállásokat, verseket és süvöltő gitárszólókat tartalmazó szerzemények alkotásával telt, s ugyan a JamieMcLean Band New York-i székhelyű csapat, zenéjükben mégis tagadhatatlanul a southern rock, blues, R&B és funk hatások dominálnak.

Jamie zenéje gazdagon tartalmazza a rock’n’roll és a dirty blues stílusjegyeit, gyönyörű mesterségbeli szakértelemmel alkotott dalok keretein belül.Ha Keith Richards és Van Morrison most lenne fiatal, minden bizonnyal ezt a fajta hangzást és megszólalást választaná.Jamie zenéjét igen könnyű összehasonlítani a Rolling Stones (Exile on Main St., Sticky Fingers korszak.), Black Crowes és az Allman Brothers produkcióival.

Egy session örömzenélésre összeállt formáció remek, izgalmas gyüjteménye a CD. 11 eredeti dal, s ez egyben Jamie első studio albuma. Remek arányérzékkel kevert blues, country, jazz, R&B természetesen southern rock és funk hangzással.Erős bemutatkozó album, mely minden bizonnyal elnyeri a műfaj kedvelőinek tetszését, hiszen tele van jó dalokkal.Ne feledjük, napjaink egyik legjobb dalszerzői között emlegetik Jamie nevét is. Hibátlan előadásmód, semi időkitöltő üresjárat, salangok nélküli, egyszerűen csak jó zene! Feszes, nagy erőket megmozgató előadásmód hatása alól a hallgató sem tud szabadulni és dalról dalra lábujjaival követi és felveszi a merész gitárfutamok ritmusát. Ügyes, szellemes, izléses de szigorú és kemény dalok, inspiráló lelkesítő szövegek és kórusmunkák tartják állandóan éberen a figyelmünket. A remek kiállások és a családias hangulat arra készteti a hallgatót, hogy együtt énekelje a dalokat a zenekarral.

Az állandó tagok:Carter McLean (dobok és ütősök), Derek Layes (bass), és Jon Solo (orgona, zongora, billentyűsök) mellett Jamie igénybe veszi a hosszú idő óta háttér énekesként tevékenykedő énekes Shelby Johnson (D'Angelo, Roy Hargove), a harmonica virtuóz Gregoire Maret (Charlie Hunter, Pat Metheny) és Ryan Zoidis szuper funky fúvós szekciójának (Soulive) szakszofonjait, valamint Ravi Best (Ani Difranco, David Murray) trombita játékát is.

Jamie együttese 2005-ös nagy turnéján a The North Mississippi Allstars és a Soulive formációkkal együtt szerepel és teltházas koncertek sora zajlik a Bowery Ballroom, Knitting Factory, CBGB's, Paradise Rock Club, The Bitter End, Higher Ground és további arénákban.

DELTA MOON - Howlin'

Stílus: Southern Rock

Delta Moon –2003 Februárjában elnyerte Memphisben a Blues Fundation alapítványi (International Blues Challenge) díját.Az együttes 1990-ban alakult Mark Johnson és Tom Gray vezetésével az atlantai Inman Park telepen.Először klasszikus blues szerzeményeket dolgoztak fel két szlide gitárra és énekre hangszerelve.Hamarosan kiegészültek ütősökkel, dobosokkal és basszus gitárosokkal, rotációs formában.Eleinte kísérő zenekarként különböző klubbokban és koncerteken és éjszakai klubbokban valamint fesztiválokon léptek fel Atlantában és a környező városokban.

2002-ben jelent meg bemutatkozó albumuk DELTA MOON címmel és ettől kezdve az impresszáriók érdeklődését felkeltve USA, Kanada és Európa szerte ismerhette meg a nagyközönség is az energikus és látványszámba menő koncertjeiket.A közönség mindenütt nagyon hálásan fogadta az együttes fellépését. Mindenütt magával ragadó party hangulatott teremtettek és a sajtó visszhangzott a dícsérő és köszönetet mondó cikkektől.

A HOWLIN című albumot 2005 Júliusában rögzítették és a felállás ezen az albumon a következő volt:

Tomy Gray (ének, lap steel gitár, billentyűsök), Mark Johnson (bottleneck gitár), Scott Callison (dobok), Kristin Markiton (ének és kézi ütösök) valamint Phil Skipper (basszusgitár).

Az album anyaga robbanékony elegye a delta blues, R&B, boogie-woogie, gospel és blues-rock stílusoknak, innovative merész produkció.A leg ütősebb, legmerészebb megoldás ahogyan a szlide gitárokat egymásba csúsztatják minden dalukban, s ennek eredménye a hömpölygő, áradó magával sodró hangzás tele szenvedéllyel.- értékeli lemezüket a Blues Revue Magazine.

A messzire nyúló hatások, az egyéni gyakorlottság és rutin, a megingathatatlan elszántság és meg nem feledkezve a hátborzongató tehetségükről, képességeikről együttesen teszik ezt az anygot nyomatékkal izgalmas, őszinte blues produkcióvá.- írja róluk a Hittin’ the Note Magazin.

Fantasztikus kombó, mely a közönség minden igényét kielégíti!-The Atlanta Journal-Constitution. A Delta Moon nyers intenzitással aranyat érő dolgot talált. – a Southeast Performer szerint. Tökéletes példája napjaink leg megindítóbb southern rock gyökerű zenéjének.- írja róluk az All Music Guide

DELTA MOON - Goin' Down South

Stílus: Southern Rock
2003-as album újrakiadása.

Their explosive mix of Delta blues, R&B, boogie-woogie, gospel, and blues-rock is innovative and daring. But most striking is the way their slide guitars interlock in each song, resulting in a swampy, loose-limbed sound that buzzes with passion.” - Blues Revue

DELTA MOON - Delta Moon

Stílus: Southern Rock
2002-es album újrakiadása.

Autentikus delta blues hangzás, óriási ének és instrumentális teljesítmények, minőségi szinvonalon előadva.DELTA MOON – Live

Stílus: Southern Rock

Ez az album bemutatja mágikus koncertjeik hangulatát. A koncertanyag felvételei: 1. Look Way Down That Lonesome Road 2. Raeline 3. Put Your Arms Around Me 4. Baby, Please Don't Go 5. Any-Kind-A-Man 6. Tilt-A-Whirl 7. Like My Baby Can 8. Somebody's Been Using That Thing 9. Do The Do 10. Edna Mae 11. Mean Town Blues Live 2003

SCREAMIN CHEETAH WHEELIES - Ten Miles High - EP

Stílus: Southern Rock

A zenekar karrierjének utolsó installációja ez az EP, legalább is pillanatnyilag úgy tűnik.A dolgok szomorú és sanyarú állását tükrözi, hogy egy ilyen rendkívül tehetséges társaság a jelen zenei iparban nem tudott betörni igényes muzsikájával, köszönhetően a rosszindulatú gyűlölködésnek, irigységnek, mely átitatja a corporációs zenei ipart, de legfőképpen a radio állomásokat és rádiózást.Nem globalizációs szemetet gyártanak, értékeket keresnek és kínálnak, olyan ídeákat, melyekre ennek az elfajzott világnak nincs szüksége.(?). A Ten Miles High EP az együttes rajongóinak mintegy keser-édes eposzt nyújt át.Demonstrálják, miért is nem kaphatnak őket megillető lemezszerződéshez – ebben az átkozott világban! A "Listen To The World Cry" című dal mintegy paradigma megerősíti az előbbi állításokat, bepillanthatunk a zenekar lelkébe, és Mike Farris éneke hátborzongató és ezoterikus. A "Love Is The Color," című dal standard koncertnóta és minden fellépésükön eljátszák, hihetetlen atmoszférát teremtve, s most borzongató hallani milyen ügyesen rögzítették stúdióban is anélkül hogy a dal leülne. Farris megemlékezik megemlékezik a barátokról is a "For My Friends" című dalban és a zenekar tesz egy speciális eljárást, hogy Farris énekét felküldje tíz mérföldnyi magasságokba (Ten Miles High), és ez egyenértékű hatás a dal címével. Sokáig éljen a Screamin' Cheetah Wheelies a rajongók szívében!

ZAN CLAN - We Are Zan Clan...Who The Fuck Are You

Stílus: Hardrock

Bemutatkozik az együttesben a Shotgun Messiah korábbi énekese Zinny Zan, aki az áttörő sikerű bemutatkozó albumon énekelt, melyből cask az USA-ban több mint 500 000 darabot adtak el.A Svéd invázió folytatódik ezzel az új albummal, mely 2005 Júniusában készült el. Zinny Zan az egyik leg karizmatikusabb frontember aki valaha is megfordult a zenei bizniszben. Hangja mindent magába foglal, a Phil Lynottos hanyag, hűvösségétől a Steven Tyler szerű sikolyokig.

Zan cask kinyitja a száját és máris megszólal a rock’n’roll igazi hangja.Zinny új partnere a platinum lemezeket kiadó zeneszerző, producer és remek gitáros Chris Laney, ki korábban Bruce Kulick-al (Kiss), Randy Piperrel (WASP) és másokkal alkotott szenzációs, milliós példányszámban fogyó albumokat.

FAT NANCY - Pure American Muscle, Baby

Stílus: Hardrock

Igen! Valóban egy nagy visszatérő, a korábbi CIRCUS OF POWER énekes Alex Mitchell becenevén Shobiz Al, új hard és heavy rock’n’roll csapatával a FAT NANCY-vel elhajított egy hatalmas dinamit töltetet, nyers, élő és a szükséges rock és soul energiákkal teli 12 dalt tartalmazó koncert kollekcióval.Alex Mitchell énekes mellett Tony Portillo dobol, Jon Sharkey basszusgitározik, Billy Tsounis szólógitáron és Steg von Heintz gitáron adja a zenei aláfestést.

AQUARIA – Luxaeterna

Stílus: Power Metal

Aquaria, az meg micsoda? Jogosan kérdezheted.Nos a zenekar 1999-ben indult UIRAPURU néven.Két demo anyag megjelentetése után –Here comes the life- valamint –Flames of trinity- komolyan felkeltették a lemeztársaságok érdeklődését, különösen Japánból.Felkérték őket az első teljes album elkészítésére, azonban a zenekar az összes felkérést elutasította és más úton haladt tovább.Először AQUARIA névre váltottak és igen komoly munkába kezdtek.Összejöttek néhány a zenei iparban fontos emberrel és ezt követően rögzítették a bemutatkozó albumukat. Philip Collodetti rögzítette az anyagot, ki híressé vált az ANGRA, KAMELOT, HEAVENLY és más együttesek részére végzett precíz munkáiról.A keverést és a maszterizálást Sasha Paeth készítette, egy jól csengő név a szinfónikus power metal területéről.

Az album egy hatalmas intróval indul, kórussal és szinfónikus hangzással.Az intró után minőséget képviselő jobbnál jobb dalok következnek.Igazi dallamos szinfónikus metal, melyből tisztán érezhető a nagy Brazil csapat az ANGRA hatása.

A “Spirits of light” című dal például ugyanolyan atmoszférájú, mint a “Carolina IV” , de nem hagyatkozik csupán a hatásokra, egyéni és eredeti megoldásokat keresnek. A“Judgement Day”, egy dal mely több mint 10 perces, változatos hangulatokkal teli szerzemény. A“Let the show begins” címü dal úgy hangzik mint a Heavenly, de mielőtt azt gondolnád, hogy ez egy klón zenekar, el kell oszlatnunk ezt a feltételezést, mert nem ez a helyzet.

Igaz ugyan, hogy kiérződnek a hatások, azonban olyan remekül kevert és előadott a produkció, hogy mindez elnézhető nekik. Hallgasd meg a több mint 7 perces “Choice time” című dalt és igen meglepődsz, ugyanis minden ami szenzációs az Epica, Angra, Kamelot és a Symphony X zenéjében, mindazt tartalma ez a szerzemény. A dalokon át végül az album egy nagy történetté áll össze.

Egy igazi szinfónikus dallamos metal rajoingó nem tévesztheti szem elöl ezt az albumot.Minden bizonnyal hamarosan európai kiadást is megél az album, mert jelenleg még cask Japán illetve Brazil importból szerezhető be ez a remek CD.

BEFORE EDEN – The Legacy Of Gaia

Stílus: Progressive Metal

A Brazil progresszív metal zenekar második CD-je.Jegyezzük meg jól ezt a nevet, mert sokat fogunk hallani még róluk.Semminemü kifogás nem merülhet fel a minőségi produkciójukkal szemben és ezzel az albummal méltán pályázhatnak a 2005-ös év legjobb Brazil progresszív heavy metal albuma címre.Bonyolult, összetett akkordok, epikus váltások és átmenetek, magával ragadó atmoszféra jellemzi a művet.Kitűnő izléssel terjesztik ki tucatnyi technikai és érzelmi töltésű elemmel gazdagított zenéjüket 10 kompozícióban, színgazdag előadásmódban, válogatással és produkcióval.A végső eredmény kiváló és teljesítményük egyenértékű az ebben a stílusban már befutott és legjobbaknak kikiáltott együttesek színvonalával, mint például a Simphony X.

DRAGONHEART – Vengeance In Black

Stílus: Power Metal

Az egyik legjobb Brazil heavy metal csapat visszatért egy figyelemre méltó új albummal!Ez az album a THRONE OF THE ALLIANCE trilógia folytatása, ugyanolyan nagyszerű eredménnyel mint az előző album.Már az első dal is (Eyes of hell) egy óriási heavy metal nóta.Mauricio Taborda énekhangja hasonlít Chris Boltendahléhoz.A következő dal (Silent sentinel) tradícionális 80-as évek beli heavy metal szerzemény, tökéletes gitárok és Marco Caporassa éneke nagyon jó és agresszív (miközmen hasonlóságokat is mutat részletekben Mauricioéhoz), s a zenében fellelhető korus részletek a Dragonheart dalt hasonlatossá teszik a Grave Digger produkciókhoz.Power metal karakterisztikával szerkesztett és egyben a műfaj talán egyik leggyorsabb nótája a Secret cathedral című, melyben szenzációsan szólnak Mauricio Taborda éneke mellett Andres Mendes refrénjei.A régi idők heavy metal bandái mindig elhelyeztek egy két gyönyörű balladát az albumaikon, ezt a hagyományt nem szakítja meg a Dragonheart sem, ugyanis a Heart of a hero című dal egy ballada remek.A címadó dal (Vengeance In Black) a csúcspont és a bizonyosság, az egyik legjobb és egyben leghosszabb az albumon.Az utolsó dal (Spreading fire) gyors riffjeivel, nehezebb, fajsúlyosabb, lokomotívként dübörgő dobszólóival.Az album keverése és a maszterizálás Tommy Hansen munkáját dícséri (hallhatóan a lemez a legjobb minőségi kategóriába tartozik), a borítót pedig Andreas Marshall készítette.A Metal Hammer kritikusa szerint az egyik legjobb albuma a 2005-ös évnek.

AMAZON - Victoria Regia

Stílus: Epic Metal

Tökéletes epic metal a Nightwish, Within Temptation & Epica stílusában és színvonalán! A Brazil Amazon, Sabrina Todt vezetésével egy olyan bemutatkozó albummal lepett meg bennünket, amilyen színvonlú produkciót a zeneszerető közönség a Nightwish egyttestől várhat el.Erőteljes epikus darabok, nagy műgondal szerkesztve, metal a legfinomabbak közül való.A már fentebb említett csapatok rajongói nem hagyhatják ki ezt az albumot sem!

LIQUID SCARLET – II

Stílus: Progressive Rock

Egy sikeres bemutatkozó progresszív rock album az Anekoten és akorai King Crimson vérvonalán, keveredve olyan indie hatásokkal, melyek az Elbow, a Mars Volta és a Radiohead zenéjét jellemzik.

LIQUID SCARLET - Killer Couple Strikes Again EP

Stílus: Progressive Rock

5 számos EP , mely 1 album nótát és 4 gyönyörű, korábban még kiadatlan dalt is tartalmaz, közöttük egy nagyon kedves és álvezetes tisztelgő szerzeményt Flasket Brinner előtt.

LANDS END - The Lower Depths (Ltd.edition)

Stílus: Progressive Rock

A kifinomult, elegáns, szelid szinfónikus progresszv rock kedvelőinek minden bizonnyal nagy örömöt okoz ez a dupla CD-ből álló album.A fiatal csapat utolsó albuma 5 évvel ezelőtt jelent meg, s az eltelt idő alatt a zenekar személyi állománya többször változott.Az alapítók közül cask Fred Hunter és Mark Lavallee maradt és Jeff MacFarland csatlakozott harmadikként hozzájuk.A dalokat hármasban alkották és az album színskálájának bővítése érdekében néhány dal erejéig vendég énekest is hívtak maguk közé és ezzel extra dimenziókat adtak zenéjükhöz.McFarlandal közös szerzeményében pedig (Why should I) gitáron és énekesként szerepel Bruce Soord is (Pineapple Thief).

TRIGON – Emergent

Stílus: Progressive Rock

Jam örömzenét játszó zenekar.Minden elemet felhasználnak ami naggyá tette és jellemezte Jimi Hendrix, Allman Brothers, Zappa és a Greatful Dead és más legendák zenéjét. De ez egy teljesen új generáció, újra élesztik progrock örömzenei hagyományait, természetesen a modern idők szellemiségét is követve.Ennek a stílusnak az egyik legjobb képviselője az USA és Európa listáit vezető Umphrey’s McGee, a németországi színen ugyanezt jelenti a Trigon. Trigon – egy trio mely igazábol négyesfogat, ugyanis rendszeresen beszáll hozzájuk a billentyűs virtuóz Thomas Oehler (Fahrebheit 99, Moon Orchestra) is.Zenéjük több mint energikus örömzene, álomszerű improvizációk , swinges dobszólók (Tihomir Lozanovski), pulzáló basszus futamok (Stefan Lange), kaleodiszkópikus billentyűs játék és Rainer Lange pszichedelikus gitárszólóinak orgia szerű kombinációja adja az esszenciáját. Nyers, vad, hangos és elektronikus, olykor komor zene.A Trigon koncentráltan olyan zenét játszik melyet maguk között “Heavy Zen Jazz”-nek neveznek, de nem ragaszkodnak szigoruan műfaji korlátokhoz, humor, spontainitás és játékos sarm az ismertető jegyei a négyes fogatnak.

SONIC PULSAR - Out Of Place

Stílus: Progressive Rock

Zenéjük nagyobb részben dinamikus és energikus progmetal (szerencsére nem abból a végtelen skála-akrobatikus féléből), tele rengeteg meglepő ötlettel és változatossággal és nagyszerű metálos gitár produkcióval (ütős és süvítő szólók, valamint zúzós heavy riffek) amely egyszerűen szenzációs! Sonic Pulsar azonbal relakszációs hangulatot, pillanatokat is teremt akusztikus ritmus gitár és billentyűs varázslat (gyönyörű zongora, klasszikus nagyzenekari megoldások és szárnyaló vonós hangzás), valamint panflöte alkalmazásával.

A produkció a nemzetközi progmetál élvonalba tartozik és a műfaj szerelmeseinek erősen javasoljuk az anyag beszerzését!

STRONGHOLD - Portal Of Illusion

Stílus: Classic Metal

Metal a tömegeknek, dallamos, erőteljes és diadalittas.A Klasszikus Metál Istenek által megáldott anyag.Bámulatos inspiráló melódiák és süvöltő gitárok, tiszta magas hangterjedelmű ének, villámló vibráló basszus és dobok jellemzik a produkciót.Mindenkinek ajánlott, aki szereti az igazi metált! A produceri feladatokat D.C. Cooper látta el.

Üdvözlettel:
Musicworld 2000 Bt
8000. Székesfehérvár, Kégl György utca 12.
Tel/fax: 22 – 304 480

rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Musicworld 2000 hírei - 090410

2009-04-10 11:55:00

kép

Musicworld 2000 hírei - 090302

2009-03-02 23:55:00

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Piramis - rosszul lett a koncerten Nemcsók János (2018)
A Piramis közleménye a 2018. március 03-i koncerten történtek miatt: "Kedves Rajongók! A tegnapi budapesti koncertünkön Csoki - Nemcsók János -

Tovább...
Tolcsvay László - '68 (2018, info)
Fél évszázados jubileum – megjelent az új lemez! Tolcsvay László, a Tolcsvay Trió és a Fonográf együttes alapító tagja, sok nagysikerű musical és rockopera

Tovább...
Elhunyt Dolores O'Riordan (1971-2018)
2018. január 15-én - negyvenhat éves korában - váratlanul elhunyt Dolores O'Riordan, a Cranberries nevű kelta-pop-rock zenekar énekesnője. Az ír művésznőt egy

Tovább...
Elhunyt Pat Torpey (1953-2018)
2018. február 07-én elhunyt Pat Torpey, a Mr. Big dobosa 64 éves volt. 2014-óta küzdött a Parkinson-kórral, halálát a betegségével kapcsolatos komplikációk okozták. A '88-ban alakult

Tovább...
Elhunyt Fast Eddie Clarke (1950-2018)
Lemmy és Philthy után elhunyt a Motörhead klasszikus felállásának gitárosa, "Fast" Eddie Clarke is! 67 éves volt, január 10-én, Londonban ment el, tüdőgyulladással

Tovább...
Koncertek 2018. március 19. és 2018. április 04. között:

Klipmánia