×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 HBB 2000 GASZTROBLUES 

Megjelent: 2005. november 14. hétfő 00:05
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
Hobó olyan szempontból is érdekes rockmatuzsálem, 1978 óta nem állt le, mint mindenki más az "öregmotorosok" közül. (P. Mobil 8 év szünet, Beatrice 5-6 év, Omega LGT Piramis esetleges koncertjei, P. Box 13 év szünet, Edda másfél év 1983-1985 között)

Hobónak voltak nehezebb periódusai, mint a 86-88 közti, mikor a hardrock visszaszorulásával tényleg klubbzenekarrá zsugorodtak, vagy egy duózós korszak a 90-es évek elejének ínséges időszakában, ahol Tóth János Rudolffal mintegy "vendéglátózott" a saját repertoárral, vagy a 90-es évek közepe is nehezen telt, de a Hobo Blues Band ezek ellenére sosem oszlott fel.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Ezen a koncerten is mellette van még Tóth János Rudolf, akit olyan 86 körül szedett össze valami Skandináviai vendéglátós zenekarozásból, és ekkoriban lépett ki Tátrai és kezdödött a gitárosok kavalkádja megint. Beszáll majd hamarosan az ex-Eastes Tóth János, majd Pribill Gyuri, aki szeret Stonesokat játszani.

2000. ? ?
Paks

Összjátékidő: 38'47"

Halálapa blues
konf: "Köszönjük szépen, a személyi kultuszt egyelőre hagyjuk. Egy személy. Személyességi zavarokkal küzdő vén marha balladája következik. 60 felé hazafelé még azt kérdezik ki vagyok én?"
Ki vagyok én?
konf: "Köszönjük szépen. Hölgyeim és Uraim meg vagyunk hatódva, hogy ennek a dög unalmas 15 éves számnak még ekkora sikere van. Úgyhogy most egy újat játszunk. A lecsúszott blueszenész balladája következik, Taxis blues."
Taxis blues
(vágás)
konf: "Engedjék meg, hogy még egy verset eljátszunk, a legnagyobb magyar csavargó balladája következik. 9 országban 11 állampolgárságot mondhatott magáénak, köztük háromszor a magyart. S abban bízik, hogy harmadszor nem űzik el hazájából és itt fejezheti be csodálatos életét amelynek egyik termékét A ballada a senki fiáról című Faludy verset most elővezetjük önöknek."
Ballada a senki fiáról
konf: "Hölgyeim és Uraim fogadják szeretettel Jimi Hendrix Vörös ház című balladáját."
Vörös ház
Tóth János Rudolf: "Köszönjük szépen."
Hobo: "Nyugdíjas balladát játszunk most. Jöjjön a dal, miről senki se tud. Mindenki álomgyára Hollywood. Túl messze ment a rock and roll srác. Hiába mondták neki: Nana, vigyázz!"
Johnny B. Goode
konf: "Köszönjük szépen. Ja. Hölgyeim és Uraim a következő...szerencsétlen szám története egy őrületes szerelmi rohamban szenvedő férfi szerelmi vallomása egy süket nőnek. Üvölt, könyörög neki. dehát hiába. nem hallod, üvöltök lenn a mocskos utcán."
Nem hallod, üvöltök
konf: "Micsinálsz kicsi?"Bálint Csaba
rovat lapozó


Még, még, még...

kép

HBB - Első lemez (1980, PM 80)

2011-06-20 12:00:00

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Locomotiv GT. - Kislemezek 28.
A Locomotiv GT. sorozatból véletlenül kimaradt egy Zalatnay Saroltával közösen készített kislemez, ami 1972-ben került a boltokba, valamikor az énekesnő

Tovább...
Pulzus 55 - 1985 október - Bilincs kattan!
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma. A TV

Tovább...
Bergendy - kislemezek 01.
A Bergendy együttes első, jegyzett stúdióbeli szereplésére 1964 tavaszán került sor, Toldy Mária énekesnő két dalát kísérték. A zenekar felállása ekkor a

Tovább...
Bergendy - kislemezek 03.
A Bergendy együttes első, önálló EP-je - négy számos kislemez - 1964 augusztusában került a boltokba. A zenekarhoz időközben Oroszlán György csatlakozott

Tovább...
Pulzus 52 - 1985 május - Pöcegödör és hullaszag
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma.

Tovább...
Koncertek 2018. február 18. és 2018. március 06. között:

Klipmánia