×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 V'73 VARIÁCIÓK 

Megjelent: 2005. november 07. hétfő 00:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
Talán az utolsó magyar zenekar a 70-es évek letiltott élvonalából (kicsit NB I. és II. mesgyéjéről), akitől még mindig semmilyen hivatalos CD nem jelent meg. Hogy miért kellett ezt a zenekart is jegelni annak idején, számomra máig érthetetlen. Nem poltizáltak, próbáltak slágerkedni pl. a Dal mindenkinek vagy az Általában mindig című számmal. Feldolgoztak klasszikusokat, mint Weiner Leó (Rókatánc), orosz klasszikust, mint Muszorgszkij (Egy kiállítás képei). Még erős kapcsolatuk is volt, hisz ebben az időben Lerch Pisti felesége Kovács Kati volt, akinek sorban jelentek meg lemezei, sőt koncerten 74-76 körül a V'73 kísérte, sőt Zalatnayt is kísérgették itt, ott. Engedték turnézni is a bandát a legpreferáltabb zenekarokkal, mint az LGT, vagy az Omega. És lemez mégse lett, pedig az anyag megvolt hozzá. Egy kislemez jelent meg a zenekar fennállásának végefelé a tömegeknek emészthetetlen Vízállásjelentés című számmal.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Ez a koncert nem tudni mikori, hol vették fel, de valaki gitározik is a beállás alatt. Elképzelhető, hogy ez már a V'moto-rock létrejötte előtti korszak és már Menyhárt János ekkor már képben volt, de az is lehet, hogy mint előzenekar jammeltek egyet valakivel, akivel közösen léptek fel.

197?
?

Összjátékidő: 61:31
forrás: anyaszalag

Variációk egy operációra
konf: "Köszönjük szépen. Nagyon sok szeretettel köszöntünk mindenkit a ma esti koncerten. Elsőnek saját kompozíciónak hallottátok. A címe Variációk egy operációra. És most...műsorunkat...egy klasszikus zeneszerző művével folytatjuk, melyet Emerson, Lake and Palmer dolgozott fel nagy sikerrel. Következik Muszorgszkij Egy kiállítás képei."
Egy kiállítás képei (Muszorgszkij)
konf: "Köszönjük szépen. Nagyon köszönjük. Muszorgszkij (?). Nagyon köszönjük. Most egy olyan saját szerzemény következik, mely...a progresszív muzsika jegyében született. Kérünk hallgassátok...szeretettel. Négy, öt, hat."
Gondolatok
konf: "Nagyon köszönjük. Köszönjük szépen. Nagyon köszönjük. Nagyon köszönjük."
Dal mindenkinek
konf: "Köszönjük szépen. Dal mindenkinek. Nagyon köszönjük. S most következik egy 1960-ban elhunyt kitűnő magyar zeneszerző szerzeménye...melyet saját elképzeléseink szerint alakítottunk, formáltunk. A zeneszerző neve Weiner Leó, és a művének címe Rókatánc. Három, négy."
Rókatánc
konf: "Nagyon szépen köszönjük. nagyon köszönjük. Köszönjük szépen. A dobnál Herpai Sándor. basszusgitár Sáfár József. Orgonánál lerch István. Köszönjük szépen. Köszi. (vágás) Köszi. És következik az a...nóta, mely a Televízió slágerlistájának második helyén áll. A címe: Általában mindig."
Általában mindig
konf: "Köszönjük. Nagyon köszönjük. Határtalanul köszönjük. És búcsúzóul egy Emerson, Lake, and Palmer szerzemény. A címe: Bluesvariáció."
Blues variáció (Emerson, Lake and Palmer)
konf: "Nagyon szépen köszönjük. Köszönjük szépen. nagyon köszönjük. (2x)"
-----------
Beállás:
Blues
Dob+Hammond

Bálint Csaba

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Bergendy - kislemezek 65.
A következő Bergendy kislemez két önálló dalt

Tovább...
Bergendy - kislemezek 62.
A következő kislemezen szereplő dal 1975. július 14-én, hétfőn hangzott el először nyilvánosság előtt, a Magyar Rádió Tessék Választani című, a budapesti József

Tovább...
Bergendy - kislemezek 64.
A Bergendy 1976-ban két albumot is felvett. A Fagypont fölött miénk a világ című lemez egy jórészt a funk világába tett csodás kirándulás, olyan dalokkal, mint az

Tovább...
Bergendy - kislemezek 48.
A Bergendy nagy felállásának első önálló kislemeze a Fázom és a Mindig ugyanúgy című kompozíciókat

Tovább...
Bergendy - kislemezek 71.
A következő korong tulajdonképpen tekinthető reklám kislemeznek is, a borítóra is rá van írva, hogy City Grill. Hogy mi volt az a City Grill? Egyszerűen a magyar

Tovább...
Koncertek 2018. március 24. és 2018. április 09. között: