×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 HBB: DIPLOMATA HARI 1982. V. ? FMH 

Megjelent: 2005. október 24. hétfő 00:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
1982 februárjában Bill kórházba került szívproblémákkal, és egészen május közepéig nélküle mentek a koncertek. Már játszák a Betegség bluest, de még csak duóban Bodonyival, és a szöveg sem teljesen stimmel a végleges verzióval. Elég kedvetlen koncertnek tűnik, Hobó nem nagyon konferál. Itt már Földes próbált kibújni a Kopaszkutya film teremtette közönségelvárások alól, olyan bluesokat játszanak, amit a közönség egy része értetlenül vett (Nélküled, Miért hiszek, A nap süt rám), más része meg pont ezekkel és a klubbokkal csapódott a zenekar táborába. És a Még élünk album számai is ekkoriban 1982 elején íródnak, és már játszák is a Mindennek végét. Mindenesetre még repertoáron van a Kopaszkutya, a közönség követeli a Farockot. Valószínüleg a közönség kikövetelte az ekkoriban már nem játszott, az 1979-81-es korszakban feldolgozott Led Zeppelin féle Rock And Rollt. Nincs próbán felelevenítve a dal, ez egy elég kutyaütő verzió.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1982. V. ?
FMH

Matat Hari
H: "Köszönjük szépen a Diplomata Hari produkciót láttuk. (közönségből: "Hó-bó!")"
Póka: "Kezd el Buksikám, kezd el."
H: "Jumping Jack Flash."
Jumping Jack Flash
H: "Je. Köszönjük szépen. Sztárfaló."
Sztárfaló
H: "Je. Az anyám tudja, az apukám nem. Mért letem gazember."
Gazember
H: "Miért hiszek a szívemnek? (valaki: "Egy, két, há.")"
Miért hiszek
H: "Köszönjük szépen. Most saját, saját magunknak eljátszuk. A nap süt rám, és a szívem mégis fáj. és a, és a Nélküled című lassú bluesunkat."
A nap süt rám
H: "Köszönjük szépen."
Nélküled
H: "Köszönjük szépen. (2x)"
Betegség blues (csak szájharmonikával, alternatív szövegkezdeménnyel)
H: "Köszönjük szépen. (2x) (vágás) E világon ha ütsz tanyát, kétszer szüljön meg az anyád."
A hetedik
H: "Köszönjük szépen. (közönségből: "Farock!") Mikor a félelem erős és a remény gyenge, mikor a folyó belefullad a tengerbe. Óh, Mindennek vége."
Mindennek vége
H: "Köszönjük szépen. Belladonna."
Belladonna
H: "Inkább költ az ember nőre, nincs igény a kutyabőre. Minden ebnek van jövője, hogyha nincsen túl szép szőre."
Kopaszkutya
H: "Köszönjük szépen. Meg kell hogy mondjam gyerekek baromira szégyellem magam. 14 és 15 éves kislányok kiabálják, hogy Bordély blues. Szégyen gyalázat érted hogy már a Mókus Őrsben is (?) járunk. Ahelyett, hogy környezetismereten és őrsi órán közösen furulyáznánk valamit. A Bordély blues című alapvető munkát játszuk el a...Mókus Őrs, valamint a Bagoly Őrs kérésére. A gitáros alszik, a basszusgitáros a csajokat nézi."
Bordély blues
H: "Led Zeppelin. Rock And Roll."
Rock and roll
H: "Köszönjük szépen. Szevasztok, viszlát."
közönség: "Vissza."
H: "Szerettel várunk mindenkit...május 16-án a Budai Ifjúsági Parkban. Szevasztok, köszönjük szépen. (közönség: "Vissza.") Hó. Johnny B. Goode."
Johnny B. Goode
H: "Szevasztok. (2x) Rock and roll! Szevasztok, köszönjük szépen. Szevasztok. (közönségből: "Éjféli csavargó.")"

Bálint Csaba

rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: HBB: DIPLOMATHARI!

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Bergendy - kislemezek 01.
A Bergendy együttes első, jegyzett stúdióbeli szereplésére 1964 tavaszán került sor, Toldy Mária énekesnő két dalát kísérték. A zenekar felállása ekkor a

Tovább...
Bergendy - kislemezek 03.
A Bergendy együttes első, önálló EP-je - négy számos kislemez - 1964 augusztusában került a boltokba. A zenekarhoz időközben Oroszlán György csatlakozott

Tovább...
Pulzus 52 - 1985 május - Pöcegödör és hullaszag
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma.

Tovább...
Piramis, Mud @ 1975 - Lengyelország (Magyar Ifjúság, 1976)
Közvetlenül Révész csatlakozása után, Som kapcsolatainak köszönhetően, az akkoriban népszerű Mud lengyelországi turnéján játszhatott

Tovább...
Pulzus 56 - 1985 november - Migráns nevelde
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma. A TV

Tovább...
Koncertek 2018. február 18. és 2018. március 06. között:

Klipmánia