×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Mini - 1978. VI. 6. BIP 

Megjelent: 2005. október 17. hétfő 00:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
A Mini nagyon sok korszakon esett át. A kezdő gitáralapú rhythm 'n' blues feldolgozászenekarból 1971-től lett progresszív közkedvelt banda. Azoban ez a közkedveltségi tőke a magyar hippikorszak elmúltával 1974-re elfogyott. A Minire 4 szűk esztendő jött. 1978-ban a hardrockhullámmal azonban megint a csúcsra értek, egyszerre tömegek hullámoztak az Ifiparkokban a Mini előtt.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Főképp régi himnuszaik voltak sikeresek megint. Vissza a városba, Gőzhajó, Kereszteslovag, a rockosabb számok. És ne feledjük, 1978-ban megjelent az első album, nagylemezes zenekar lett Török Ádám kis csapata. A koncert dátuma okoskodás eredménye, az eredeti kazettán nem volt semmi utalás, hogy mikori, csak azt lehetett tudni, hogy Budai Ifiparkos. Szerencsére Ádibácsi az első konfjában kesereg a foci felett (maga nagy rajongója a focinak), ebből lehet következtetni a pontos időpontra. Szerencsére az akkori parkos programfüzetecskékből tudhatóak a fellépések, e napon hajnalban kaptunk ki az olaszoktól az argentinai VB-n, így kiestünk. A magyar csapat 3. mérkőzése eztán már csak szépségtapasz lehetett volna, de ott is kikaptunk a franciáktól. A másik két meccsnapon nem volt Mini koncert a BIP-en, innen mondható biztosra a dátum.

1978. VI. 6.
BIP

Összjátékidő: 58:40

Fekete gép
konf: "Köszönjük. Köszönjük a tapsot. Nagyon köszönjük. Mindenkit...üdvözlünk itt ma este és senki ne bánkódjon ezér a meccsért, majd itthon a Vasas és a Fradi majd megjavít mindent. De...addig is egy számot a lemezről, melynek címe: Majdnem körbe körbe."
Körbe körbe
konf: "Rakétaember a lemezről. nagyon (?)."
Rakétaember
konf: "És most egy balladát. Az asztalhoz leültem. Megittam sok sok üveg bort."
Asztalhoz leültem
Hangos jelek egy nem azonosítható repülő tárgyról
(vágás)
konf: "...segítsen. A zene is jöhet felénk. Dallal és tapssal a ritmusban. Valamint énekhanggal gyerünk, gyerünk."
Játék-rock
konf: "És egy szám. Melynek a címe...Vissza a városba."
Vissza a városba
konf: "Köszönjük szépen. Nagyon köszönjük a mai megjelenést mindenkinek."

Fekete gép
Körbe körbe
Rakétaember
Asztalhoz leültem
Hangos jelek egy nem azonosítható repülõ tárgyról
Játék-rock
Vissza a városba

Bálint Csaba
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. május 27. és 2018. június 12. között:

Klipmánia