×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 BIKINI - TOLD LE A GATYÁD 1983. I. 15. PIK 

Megjelent: 2005. augusztus 29. hétfő 00:05
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
Feró 1982 nyarán egy grundfocizás után összehozta a Bikinit a B betűn a koronával, jelezve ezzel, hogy ez a Beatrice folytatása. Tagfolytonosságként vitte magával Vedres Joe-t, és néhány Ricse dalt is, ami nélkül szétkapta volna a közönség a zenekart. A zenekar "klubja" a téli idényben a Papíripari Ifjúsági Klub volt, mely más periferikusabb zenekarokat is engedett fellépni Csepelen. Ferónak ebben az időszakban, a Ricse megszűnése utáni világvége hangulata (Backing Groupos időszak) megszűnésével volt egy olyan érzése, hogy ő már csak "kifakult sztár" lehet, a Ricse után nem következik semmi. Maga se gondolta, hogy téved. A Bikinivel megint sikerült újat csinálni, mégha a közönség ezt feleannyira se kajálta, mint a nagy elődzenekart. Itt is eljátsza Feró, hogy ő már csak showelemekkel tud érdekes lenni, kérdi: Tolja-e le a gatyáját. (már csak ez segít) A koncert érdekessége még, hogy Bernáth(y) Sándort zenekari tagként mutatja be. Ő tervezte az első album borítóját, és avantgarde zenei és képzőművészeti körökben akkor ismert arc volt egyébként is. Utólag tuduk, hogy az ő személye zavaró volt a többi zenésztárs, főleg a Németh testvérek számára.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1983. I. 15.
P.I.K.

Összjátékidő: 87:14
forrás: első generációs másolat

Intró (Jó szelet kívánok)
konf: "Egy. Két. Há. Négy."
Hegyek között
konf: "Először is. Mindenkinek nagyon nagyon jó szórakozást kívánunk a mai estére, és elmélyülést a zenében. (közönségből: "Isten mentse meg a helységet.") Azonkívül Még el szeretném mondani...hogy mit is akartam mondani? Ramones, azt is el akartam mondani, de az később akartam elmondani. Azt szeretném elmondani, hogy azt hiszem, hogy ennek a zenekarnak a tagjait nem muszáj bemutatni, mindenki ismeri őket. Ezek az emberek először is a barátaim, tehát. Aki az én barátom, az annak is a barátja, aki kíváncsi rám. Tehát. Mit játszunk? Jó. Kedves fiatalok, ma kívánságműsort tartunk. Tudom, hogy a Ramonest szeretitek...és még van egy mondanivalóm...mert ti el vagytok tévedve. Nem tudjátok, hogy...ki a király. Ez a nagy tévedés. Látod, a Józsi a király. Ma én vagyok a király. Mától kezdve kinevezem magamat exkirálynak. Köszönöm szépen. Ma én vagyok a király. És megpróbálok a trónra törni. A Józsit le fogjuk taszítani. Tévedés. Tegye föl a kezét, aki a Józsira szavaz. (?) Megnyerte a Józsi. Kész. Köszönöm szépen. Ferire meg egyik sem. Ezér' nem merte. Tegye föl a kezét, aki rám szavaz. Szavazz rá, mert én rá szavazok. S ki szavaz a Ferire? Ez nem lehet. Ez nem ér. Ez nem ér. Ez a többség, ez engem akar. (?) volt. Ramones!"
Ramones twist again
konf: "Most pedig egy rendes Ramones jöjjön."
Üss a kölökre
konf: "Úgy is van. Ma. A mai nap ne törjétek össze az asztalokat, slágereket fogunk játszani nektek. El szeretném mondani, hogy a mai este milyen dalok hangzanak el. Elhangzik ma egy nagysikerű dal, amelyet mindenki ismer. Ugye a Dádádá. Nagyon örülünk, köszönöm szépen. És egy meglepetésdallal készülődünk későbbiek folyamán. A Kacsatánc következik majd. De majd még soká. Ne. Mindenki tud kacsát táncolni? Nem? Megmutatom, hogy...megmutatom, hogy mire odaérünk, tudja mindenki. Következik. Na Lujza mutasd meg."
Kacsatánc
konf: "Jó. Ez csak ízelítő volt, ízelítő volt. Ízelítő volt. Mér nem vagyok én kőből? Mér nem vagyok én kőből énekelte Quasimodo."
A zenekar üzenete
közönség: "Angyalföld!"
konf: "Egy kettő. (közönség folytatja)"
Angyalföld
Nagyvárosi farkas
Katicabogárka
konf: "(Feró énekeli a Rolls-féle Katicabogarat.) Jól van én vagyok a program. Én vagyok a program. (sokszor)"
Program
konf: "Be szeretném jelenteni, hogy...májusra mi vagyunk a legjobb zenekar egész Magyarországon. Ennek fejében most eljátszunk nektek egy kellemes kis dalocskát. Egy slágert. Szép csendesen játszátok fiatalok. Ti is. Modern világban élek, nemrégen vettem egy kvarcórát. Kvarcórám minden órában annyit mond, hogy: Pitty-pitty. Modern kvarcórám van. Színes televízióm. Modern világban élek, hifitoronyra gyűjtök."
Lángosképű
(vágás)
konf-időhúzás: "Szeretlek. Asszongya. Pillanat, asszongya a Németh Gabi, hogy húzzam el az időt, mert beszakadt a nagydob. Akkor most elkezdjük húzni az időt, amíg a nagydobot megjavítják. Na. (Kacsatánc lalalázva) Ezt kell énekelni. Húzzuk az időt. Hápháphápháp. Mi az hogy nem kell? Az egész világ ezt énekli. Mér kell neked mindig ellenkezni? Mér ellenkezel? Hát akkor melyiket akarod? A Dádádát? Oké."
Aha-aha-aha
konf-műsor: "Én nem szeretlek téged. Te sem szeretsz engem. Nem szeretlek téged. Nem szeretlek téged. Én nem szeretlek téged! Te sem szeretsz engem. Én nem szeretlek téged. Amit akarsz. Amit nem. Letoljam a gatyámat? Mit akarsz? Mi mit csináljunk? Sztriptízt akarsz? Mit csináljak neked, mondd meg. Mondd meg mit akarsz. Toljam le a gatyám, mi? Na letolom. Nem hiszed el, hogy letolom? Nem, most mit csináljak neked?! Hát befizetted a pénzt, jól akarod érezni magad. Jó. Én meg toljam le a gatyám. Igen? Jó. Én le fogom tolni. Letoljam, Lujza? Toljam le nekik?! Toljam le? Letojom. Tojok. Tolok. Állati halk zenét kérek hozzá, és félhomályt. Hölgyeim és Uraim, Magyarországon először...miss...Feró. (?). Sztriptízt mutat be. Máris izgalmas a dolog. A lányoknak felcsillant a szemük. Most lehet látni kéremszépen mindent. Mindent...aki érti, hogy mi van a mindenben. Az a minden. Tehát. Figyelem, kezdem. Kis fényt kérek a művésznőre. Jól látszik? Megkísérlem. Azt kiabálják, gyorsan már, ezt nem lehet gyorsan, ez szívből jön, vagy nem. Fiataloknak szóló kultúra, nem marhaság. Tapsoljuk meg Nagy Ferót. Jövő héten már a Molen Rouge, a Molen Rouge-ba játszunk. Gyertek oda. Ne. Kiabáljatok, hogy tüdőbajreklám, meg ilyen micsoda nézz ide. Vízisikló. Olyan vállas vagyok, mint a vízisikló. Legalább. Szeretlek! Szeretlek! Rettentően szeretlek!"
Maradj már
konf: "Melyiket? Csodálatos látvány volt az óceán. Ünneplőbe öltözött Havanna várt. A karnevál. Kárnevál. Ott ismertelek meg te gyönyörű lány."
Viva! Carramba
konf: "Seszt. Szem. Vószem. Pillanat ezt föl kell raknom a mikrofont."
Dolina
konf: "Pillanat. Kívánságműsor van. Melyiket akarjátok elénekelni? Még mit csináljak? Toljam le a gatyámat? Ne. Pénzt ne adjak? Még szerencse. (közönségből: "Kifakult sztár.") Eltévedtetek, egy másik koncertre jöttél. Elég volt. Úgy van. Na ezt most megkapjátok. Gyerünk. Villákat a magasba. Villák. Gyerünk. Ez az, mindenki villázzon. Hátul is. Gazember hol vagy?"
Daddy Cool
konf: "Ezt jól eljátszottuk. Aztán mész a tengerparton, mész a tengerparton, rohansz, mert állatira kergetnek. Beesel a vízbe. Otyi-tyotyi, pitty. Honnan tudtad? Hát az eszed, mint a fakard. Otyi-tyotyi, ping pong. Művészetünk legmagasabb foka következik."
Otyi-Tyotyi Ping Pong
konf: "Jó. Jó. Mehet. Persze. Elhalmoztad a szívemet minden jóval."
Nem leszek sohasem
konf: "Még játszunk tovább a következő dalt."
A győzelem napja
konf: "(hangolás) ? le kell rakni a nulla kilométerkövet. A rockzene, ami idáig volt...'83-tól nincs. Van helyette más, s más lesz helyette. Feladatunknak érezzük, hogy lerakjuk a nulla kilométerkövet...és felszólítsuk az egész világot..."
(vágás)
konf: "Felszólítsuk az egész világot, hogy húzza meg a botot. Akárhogy is fáj. Úgy is van. Lehúlt minden sztár."
Kicsinál szódát?
konf: "Húúú. Aoh. Azt tudod, hogy? Na térdeljetek le. Letérdel. Ha mindenki letérdel eljátszuk, tessék. Látod sokan nem térdelnek. Még a zenekar is letérdel. Fotósok is térdelnek. Kisztitkárok is, mindenki. Megmutatjuk nektek, mi az illúzió. Illuzionista is vagyok. (?) csendet, mert koncentrálnom kell."
Az a huszár, aki szoknya alá nyúl
konf: "Hát ez jó volt. Jó volt. Várjatok, ezt meg kell beszélnünk. A zenekarnak van még egy tagja, az nem tartózkodik itt. Bernáth(y) Ypszilon Sanyi. Nem ismeritek, de (?) srác. Meg kell beszéljük. Kár, hogy nincs itt a Sanyi, mert vele mindig megbeszélünk mindent. Meg kell beszélni. Várjál nem úgy van, hogy megyünk gyorsan tovább. Meg kell beszélni. Gyerekek, ezt meg kell beszélni. Nem úgy hogy Térden állva, aztán már lökjük is. Huszár sokkal jobb volt, mi?"
Térden állva
konf: "Nem félek. Miért félnék? Várjatok egy kicsit."
Jáijáó, eládió
Gyerekmese
konf: "Túl meleg volt. (?) vagyunk együtt a Zártosztályon."
Zártosztály
konf: "(?) Jó szelet kívánok. (?)"
Outró (Jó szelet kívánunk)Intró (Jó szelet kívánok)
Hegyek között
Ramones twist again
Üss a kölökre
Kacsatánc
A zenekar üzenete
Angyalföld
Nagyvárosi farkas
Katicabogárka
Program
Lángosképű
Idõhúzás
Aha-aha-aha
Maradj már
Viva! Carramba
Dolina
Daddy Cool
Otyi-Tyotyi Ping Pong
Nem leszek sohasem
A gyõzelem napja
Kicsinál szódát?
Az a huszár, aki szoknya alá nyúl
Térden állva
Jáiáó, eládió
Gyerekmese
Zártosztály
Outró (Jó szelet kívánunk)

Bálint Csaba
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. május 27. és 2018. június 12. között:

Klipmánia