×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Piramis: REUNION 1992. XII. 27. BS 

Megjelent: 2005. július 18. hétfő 00:05
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
1981. május 14-én Nyugat Berlin mellett gyakorlatilag vége lett a Piramisnak. Ez volt Révész Sándor utolsó koncertje, kilépett. A zenekar folytatta nélküle, de a meglékelt hajó megállíthatatlanul süllyedt. Gallai énekelt tovább, kijött a Piramis Plusz, elkezdtek koncertezni is, de nem ment. A klasszikus rockzenének időlegesen bealkonyult 1980 végétől, az állami monopólum tótumfaktumai is levették a kezüket a zenekarról, és végül az aranyügy megadta a kegyelemdöfést a Piramisnak. Hosszú agónia után kimúlt a zenekar. Révész 1985-ben jelentkezett szólóprojecttel, Som a Senatorral ugyanekkor, de igazából egyik próbálkozás sem lett tartós.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1992-ben végre Révész hosszas győzködés után kötélnek állt, összeállhatott újra a magyar rock egyik emblematikus zenekara, a PIRAMIS. 1992 december 27, 28, 29, 30 és január 2 napokon 5 alkalommal újra megszólalt a banda. Gyakorlatilag beköltöztek egy hétre a BS-be. A koncertek szetlistája megegyező volt, tehát akinek megvan a 30-i TV felvétel, annak a többi 4 nap nem mondhat újat. A koncerteket onnan lehet megkülönböztetni, hogy A Másnap után révész bemond egy számot, itt a 4214-est. Ennyi nap telt el, hogy utoljára a többiekkel egy színpadon állt. Ez értelemszerűen minden este változott. Azóta is többször felröppent a hír, hogy újra összeállnak, de mindig kacsának bizonyult.

1992. XII. 27.
BS

Összjátékidő: 156:12
forrás: anyaszalag

Gyere közelebb
Másnap olyan hatalmas lett a világ
konf: "Köszönjük szépen. 4214 nap után...együtt a Piramis. Sok idő eltelt azóta, mióta nem láttuk egymást. Jó itt újra együtt. Köszönjük, hogy itt vagytok. Köszönjük ezt a mérhetetlen bizalmat, amit kaptunk tőletek. Szeptemberbe tudtuk...hogy itt együtt leszünk. Ennyien. Köszönjük. Hozd el istenem."
Hozd el a tegnapot
konf: "Köszönjük szépen. Csak rövid idő."
Csak rövid idő
konf: "Tízegynéhány évvel ezelőtt...amikor az elkövetkezendő dalt...lemezre énekeltem...valamint koncertek százain, talán ezrein nap mint nap előadtuk, előadtam, talán kevésbé értettem a szövegét, mint ma, amit ma ugyanezzel az átgondolt...kéréssel...tolmácsolnék felétek. Valahol belül. Belül. Belülre szól ez. Ha volna két életem."
Ha volna két éltem
konf: "Nagyon köszönjük."
Ha volna két éltem (reprise)
konf: "Szabadnak születtem."
Szabadnak születtem
Őszintén akarok élni
konf: "Köszönjük szépen, őszintén akarok élni. (közönség: "Piramis!")"
Ki tudja hol van
konf: "Gallai Péter. (2x)"
Játék az ördöggel
Fénylő piramisok árnyékában
konf: "Köszönjük. Benkő László."
Benkő László konferansza: "Hölgyeim és Uraim. Csak egy pillanat türelmet kérek. Nem véletlen, hogy itt vagyok. Annyit szeretnék elmondani ebben az ünnepi pillanatban, hogy a 70-es évek végén egy jelenségről, ö, ordítozott, harsogott a sajtó, a rádió, a televízió, a Piramis-jelenségről. Nem volt véletlen. Ennek a bandának küldetése volt és van ma is, és nagyon boldogok voltunk, amikor újra ez a jelenség életre kelt és a 90-es években bebizonyította azt, hogy érdemes volt, fontos volt, és nagyon nagyon fontos, mert ezzel nem csak a hazai, hanem az európai rockzene történetébe is...beírta a nevét, és bevonult abba a Panteonba, amibe nagyon kevesen vehetnek részt, de nagyon büszkék lehetnek. Ezért úgy gondoltuk, hogy itt az ideje, hogy egy életmű lemezzel mindannyian ünnepeljük és köszönjük meg az eddig tett utat és a munkásságot. Most szimbólikusan Révész Sándor. Átadom a banda nevében...a lemezt. (közönség: "Piramis.")"
konf: "Köszönjük szépen. Jól vagytok, minden rendben? Mint látjátok mostanába sok öröm ért minket, az egyikről még egy pár szót szólnunk kell. A közelmúltban Egyiptomban jártunk. Gyönyörű ősi díszletek között...vettünk fel egy duettet, ami már nem mai keletű dolog. Ahogy emlékszem az első dal volt, amit valaha a Piramis megcsinált. Szeretnénk most eljátszani nektek. Szállj fel magasra. (2x)"
Szállj fel magasra
(vágás)
Emelj fel a szívedig
konf: "Köszönjük szépen."
Mikor megszülettem
konf: "Gallai Péter. Köszönöm."
Csak néhány jó szó
konf: "1979-ben...itt Budapesten az Ifjúsági Parkban felvettünk egy nagy bulit. A Nagy Bulin volt ez a következő dal is. Hív a sötét."
Hív a sötét
Ellenfény
konf: "4214 nap még egyszer. Ez volt a...ez úgy érzem igazán alkalmatos idő arra, hogy valamit nagyon gondosan becsomagoljunk. Valamit, valamit itt a szívünkből fakadóan nagyon mélyen elkezdtünk csomagolni. Csomagoltuk, csomagoltuk. Janó elkezdi ezt most kibontani nektek. Nagyon figyeljetek. Valami ismerős. Valami nagyon nagy szeretettel nektek. Janó kibontja."
Ajándék
Ajándék (reprise)
A dal
konf: "A szerelem ördöge vagyok."
A szerelem ördöge vagyok
közben: "Óo. (közönségénekeltetés) Olyan jó. Szeretném bemutatni a zenekar tagjait. ha még valaki nem ismerné őket. Ez a kis dobos ott fent...mi kedves barátunk...akinek a dobja manapság már nem vadonat új. Köves Miklós, a Pinyó. Óo. Nem hallom. Billentyűs hangszereken a legjobb tudomásom szerint manapság egy...munkanélküli zenész. Kedves szeretett jóbarátunk...Gallai Péter. Óo. stb. Mint már elmondtam többször Budapestnek van egy nagyon szép ajándéka. Egy szép fekete srác, sok sok új gitárral és sok sok új pedállal. Roland. (4x) Gitárokon Závodi János. Óo. stb. Basszusgitáron nem tudom, hogy manapság ő e a főnök, de mondjuk ő a főnök. Basszusgitáron Som Lajos. Óo. stb. Egy feladatom maradt. Aki azt a sok piszok zajt kicsalta a torkaitokból, az együttes énekese: Révész Sándor. Óo."
konf: "Köszönjük szépen. Óo. Óo."
Kóbor angyal
konf: "Még? Jó."
A becsület
közben: "Mindenki jól érezte magát? Mi is, köszönjük ezt a szép estét nektek. Azt hiszem, hogy...szóvá kell tennem ezt a mérhetetlen nagy technikai apparátust, ami lehetővé tette ezt a ma esti találkozót, hogy ez így szóljon, ahogy szólt. Nagyon kérlek benneteket nagy tapssal üdvözüljük meg Frenreisz Karesz és Molnár Csaba nagy csapatát, a sok roadot. Köszönjük a munkájukat, köszönjük. Köszönjük."
konf: "Nagyon köszönjük. És szeretnénk valami olyat adni, ami igazán felejthetetlenné teszi ezt a mai estét. Zenében egy olyan darabot, amit még a Piramis aktív éveiben 75-től 81-ig sem nagyon játszottunk. Ez is nagyon be van csomagolva. Az ajándék, csak másképpen."
Kívánj igazi ünnepet
közönség: "Vissza."Gyere közelebb
Másnap olyan hatalmas lett a világ
Hozd el a tegnapot
Csak rövid idõ
Ha volna két éltem
Ha volna két éltem (reprise)
Szabadnak születtem
Õszintén akarok élni
Ki tudja hol van
Játék az ördöggel
Fénylõ piramisok árnyékában
Benkõ László konferanciéja
Szállj fel magasra
Emelj fel a szívedig
Mikor megszülettem
Csak néhány jó szó
Hív a sötét
Ellenfény
Ajándék
Ajándék (reprise)
A dal
A szerelem ördöge vagyok
Kóbor angyal
A becsület
Kívánj igazi ünnepet


Bálint Csaba

rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Piramis: REUNION!
 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Radics Béla - interjú (Ifjúsági Magazin, 1982)
Ahogy a fennmaradt hang- és filmfelvételek, úgy a Radics Bélával készült interjúk nagy része sem RB fénykorából való. Az első

Tovább...
Pulzus 49 - 1984 december - Nem múlik a csatazaj
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma.

Tovább...
Pulzus 54 - 1985. szeptember - Megy még a metál?
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma.

Tovább...
Nonstop - petárdák zene helyett (Magyar Ifjúság, 1974)
A Nonstop egyike azon - sajnos nem csekély számú - hazai, jobb sorsra érdemes zenekarnak, amelyek sosem kapták meg a nagylemez

Tovább...
Bergendy - kislemezek 01.
A Bergendy együttes első, jegyzett stúdióbeli szereplésére 1964 tavaszán került sor, Toldy Mária énekesnő két dalát kísérték. A zenekar felállása ekkor a

Tovább...
Koncertek 2018. január 20. és 2018. február 05. között:

Klipmánia