×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Syrius REUNION 2001. IX. 6. Paks, Café Bongo 

Megjelent: 2005. április 25. hétfő 00:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
2001-ben újra összeállt 27 év után a Syrius. A főkoncert, amit bereklámoztak a Margitszigeten volt 7-én, de előtte tartottak egy szűk körben propagált belövőbulit Pakson. 3 hét próba volt a produkcióban, a legenda szerint mikor összejöttek Veszelinov a dobos emlékezett a legjobban a zenére, még a dallamokat is ő mondogatta a többi zenésznek. Sajnos Baronits Zsolt nem lehetett itt ezen a koncerten, nem érhette meg. Viszont a régi tagság: Orszáczky, Pataki, veszelinov, Ráduly, Tátrai a "NAGY" Syrius felállást produkálta. Volt néhány érdekes pillanat, amikor nem értettük mi van. Mikor Veszelinov abbahagyta a dobolást, de a dob tovább szólt Pataky szintijéböl. Pedig ott volt a Hammond a színpadon, de nem használta. Ez a koncert egyébként véleményem szerint jobb volt mint a másnapi a Margitszigeten. Talán a klubjelleg miatt.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!2001. IX. 6.
Paks, Café Bongo

Összjátékidő: 63:37
forrás: anyaszalag

konf: "Ja. Kösz. Hööj. Mehet? I've Been Down This Before. Tessék. Egy, két, há."
I've Been Down This Before
konf: "(?) Köszönjük szépen Hölgyeim és Uraim, azt hiszem, hogy meg kell hogy jegyezzem itt, hogy ez nem az első számnak készült, ez mán a második szám volt, mer az elsőt ma kihagytuk, de. Így van egy kis darab, ööö, amit annak az emlékére fogunk eljátszani, hogy ö...hogy essze ez eltűnt ez a darab, úgyhogy valószínűleg senki sem emlékszik erre. Biztos? Ez egy olyan darab, amit annak idején úgy el kellett, hogy felejtsünk, mer annak egy része. Igen."
I've Grown Tired
konf: "És most Hölgyeim és Uraim...Veszelinov András. A dobok. Jaj. Feelin Good. Jó."
Feelin' Good
konf: "Khm. Hamlet. (?) Hamlet. (?) Egy, két, há."
Hamlet a sólyom
konf: "Nyomjuk. Köszönjük szépen Miklós...Miklós Tibor szövege. Miklós Tibor. Na. Miklós Tibor emlékére. Most viszont...ámde...a fal adja a másikat. (?) Mehet? Egy, két, há."
Strawberry Fields
Devil's Mascarade
konf: "Köszönjük szépen a Syrius együttest hallották. Nem hajolunk meg, nem hajolunk meg. Köszönjük szépen. Bill. Köszönjük szépen. Viszlát. Pataki László az orgonánál. Veszelinov András dobol. Ráduly Mihály gitározik. Á, Ráduly Mihály hegedül bocsánat. Tátrai Tibor gitározik. És kiváló fúvóskórusunkat had hozzuk föl. Zseme úr és Ákos bácsi. És Teddy bácsi. Na. Könnyed beszámolás következik. Alapos beszámolás. Amíg összefogják az erőket. Ááááááá! Egy. Két. Há. Négy."
Manic Depression
konf: "Mániákus depresszió. Mániákus depresszió. Mániákus. Mániákus. Olyan depresszióm van, hogy (?). Nagyon szépen köszönjük Hölgyeim és Uraim. Nagyon szépen köszönjük. Khm. Köszönjük szépen. Most olyan terveink volt, hogy...valami olyasmit vegyünk elő, amivel megemlékezünk egy két régi barátra, egy két kollégára. Egy két ööö családtagra és így tovább. Mivel az idő múlik ugye mostmár...mi mostmár harmincnyolc év, huszonnyolc évig legalább megin nem játszunk. Úgyhogy...ez egy alkalom, egy olyanfajta alkalom megemlékezés...azokra akik már nem lehetnek itt ma per pillanat velünk, de valahol még itt vannak. Valahol így ööö spirituális...anyagban meg a...a cseresznyepálinkában mindig ott vannak spirituálisan. Mert tudjuk, mert szeretjük őket. Most erre a számra föl szeretnék kérni Tina Harrodot. Tina, kedves barátnőm. Jöjjön és énekeljen el egy kis dalt, amit Pataki László szerzett különösképpen erre az alkalomra. Pataki László az orgonánál."
God Is The Only One
lekonf: "Jó éjszakát kívánunk. Köszönjük szépen. Köszike. (?) Hölgyeim és Uraim. Épp most kaptam jelentést a rendőrfőnöktől, a helyi rendőrfőnöktől, mostmár csöndbe kell maradni, de holnap este van egy előadásunk Budapesten, úgyhogy ha valakinek kedve szottya fölugrani Budapestre, ott leszünk. Mindenkinek a legjobbakat kívánjuk, köszönjük, hogy eljöttetek."

Bálint Csaba

rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Syrius REUNION!

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Bergendy - kislemezek 01.
A Bergendy együttes első, jegyzett stúdióbeli szereplésére 1964 tavaszán került sor, Toldy Mária énekesnő két dalát kísérték. A zenekar felállása ekkor a

Tovább...
Bergendy - kislemezek 03.
A Bergendy együttes első, önálló EP-je - négy számos kislemez - 1964 augusztusában került a boltokba. A zenekarhoz időközben Oroszlán György csatlakozott

Tovább...
Pulzus 52 - 1985 május - Pöcegödör és hullaszag
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma.

Tovább...
Piramis, Mud @ 1975 - Lengyelország (Magyar Ifjúság, 1976)
Közvetlenül Révész csatlakozása után, Som kapcsolatainak köszönhetően, az akkoriban népszerű Mud lengyelországi turnéján játszhatott

Tovább...
Pulzus 56 - 1985 november - Migráns nevelde
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma. A TV

Tovább...
Klipmánia