×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Keleti Front - Beatrice koncert 

Megjelent: 2005. február 24. csütörtök 21:46:53
Szerző: pjuan
    Koncertbeszámolók 
2005.02.18-án Kisvárdán a Várszínház és Művészetek Házában teltházas Keleti Front és Beatrice koncert volt..

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Kisvárda, 2005.02.18. Kisvárda, 2005.02.18.
Várszínház és Művészetek Háza.
Keleti Front - Beatrice koncertbeszámoló :

Jópár évvel ezelőtt olvastam egy újságcikket, amelyben Kisvárdát, Szabolcs Szatmár Bereg megye rock-fővárosának nevezte a szerző. Úgy érzem, joggal. Nemcsak azért, mert három helyszínen - nyáron a szabadtéri Várszínpadon, ősztől tavaszig a Városi Tornacsarnokban és a Művelődési Házban - egymást érik a rock-koncertek, hanem mert egyre több fiatal zenekar alakul és választja ezt a stílust. Három hónappal ezelőtt a Keleti Front előzenekaraként mutatkozott be, egy tehetséges, kisvárdai középiskolásokból álló fiatal csapat, az Athenaeum és máris itt az újabb, szintén kisvárdai középiskolás formáció a Downers. Nekik jutott a feladat, hogy bemelegítsék a közönséget ezen a koncerten, aminek becsülettel eleget is tettek. A közönség ütemes tapssal és 'szép volt fiúk' kórussal jutalmazta a produkciót.

Húsz óra körül léptünk színpadra. A hagyományos intro után egymás után nyomtuk a számokat. A műsor gerincét ezen az estén a második, most készülő albumunk anyaga adta. Hogy mikor tudjuk kiadni, az egyelőre rejtély. Minden azon múlik, mikor lesz potenciális támogatónk. A magam részéről jobban szeretem az ülő, mint a csápoló közönséget. Ezen az estén ez nagyon bejött. Az egy hullámhossz, az együtt rezdülés, az egy ütemre lélegzés és az a kontaktus néző és előadó között, amiért érdemes csinálni.

Szívbemarkoló volt érezni a közönség szeretetét, szimpátiáját, ami dübörgő tapsban nyílvánult meg, amikor jobbulást kívántunk a színpadról Cserháti Istvánnak az élő rock-legendának, ki súlyos betegen kórházban fekszik.

Pityike gyógyulj meg, tarts ki, veled vagyunk, szükség van Rád !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az este harmadik szereplője a régi/új tagokkal ( Vedres Joe és Magasvári Viktor ) megújult Beatrice volt. Nagy Feró régi motoros a szakmában. A hangulatra eddig sem lehetett panasz, de ezt Ő még a plafonig fokozta. A nézőtér együtt énekelt és táncolt a zenészekkel. Mindenki remekül érezte magát. Bíráló megjegyzést csak egyet hallottam : Hogy lehet az, hogy este tízkor, már semmilyen ital sincs a büfében ?

Gál 'Cila' László zkrvez. Keleti Front.
rovat lapozó


Még, még, még...KF írta: 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Beszámoló: Angra, Operation: Mindcrime @ 2018. április 10. - Barba Negra
Manapság sok koncertbeszámoló kezdődik egy apologetikus fölütéssel: "beragadtam a pesti forgalomba, így

Tovább...
Myrath, Manigance, Renaissense @ 2018. március 20. - Randal Club, Pozsony
Ilyen szerencsés konstelláció talán egyszer, ha adódik az ember életében, ezért nem nagyon volt kérdés, hogy

Tovább...
Beszámoló: Orphaned Land @ 2018. március 11. - Dürer kert
Nagyon régen mentem ilyen felkészületlenül koncertre, mint ezen a Concerto által szervezett estén, a főzenekar munkásságán

Tovább...
Koncertek 2018. május 24. és 2018. június 09. között: