×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 P. Mobil - 1997. VIII. 9. Póstelek 

Megjelent: 2005. február 07. hétfő 00:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 

Lóri 1996 végén, '97 elején valamikor kirúgta szinte a teljes tagságot a Mobilból. Emlékszem egy TV riportban akkoriban milyen meglepett képet vágott Tunyogi, mintha nem érteni miért is történt mindez. Zeffer, Kékesi és Tunyogi a TRB-ben (akkor még Tunyogi Rock Band) folytatta. A kényszerű szétválás oka egyszerűen az volt, hogy a már korábban is létező TRB elkezdett olcsóbban turnézni a Mobil repertoárral, mint az igazi P. Mobil. Lóri ezt nem nézte tétlenül és - mint már annyiszor - most is új csapatot szervezett teljesen új alapokon. Basszusra szerződtette Póka Egont, aki a műfaj legnagyobb magyar hangszerese ezen a poszton, vele óriási vérfrissítésre került sor a szerzői gárdában is. Nemkülönben volt frissítő hatással Rudán Joe belépése, aki ezzel elérte pályafutása csúcsát, a nagy előd Vikidál Gyula posztján mutathatta meg, hogy mekkora klasszikus rockerhang. A dobok mögé az Őrnagy úr, Németh Gábor került, bár őt már a Tunyogis korszakban "beszervezte" a rockzene legnagyobb hazai antiügynöke, Schuster Lóri. És mentek tovább az úton, ahogy megszokhattuk. Ebben az évben még úgy volt, hogy folytatódik a Kopaszkutya film, Billel, Hoboval, de Hobo kijelentette, hogy a P. Mobillal és annak politikai beállítottságával ő nem vállal közösséget, végül Bill sem fuzionált ebben a projektben a zenekarral. De elkészült az új album, a Kutyából szalonna, rajta sok nagyon erős dallal. Sajnos a '98-as megjelenés óta 7 éve nincs új P. Mobil anyag, csak 1-2 új szám koncerten.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1997. VIII. 9.
Póstelek

Összjátékidő:
forrás: második generációs másolat

Örökmozgó
(Az Örökmozgó záró részének zenei kísérete alatt: Jó estét mindenkinek ! A színpadon a P. Mobil együttes! A basszusgitárnál Póka Egon, Póka Egon basszusgitár ! (?) Hej ! Hej ! A doboknál Németh Gábor a Kapitány ! Németh Gábor a doboknál ! A zenekar szólógitárosa Sárvári Schiller Egyinges Vilmos ! Sárvári Vilmos ! Hej ! Hej ! Hej-Hej-Hej ! (2x) Hej Joe ! (2x) A zenekar énekese Rudán József ! A vidéki fiú Rudán Joe ! Ez a P. Mobil! És a főnök, az Örökmozgó: Schuster Lóránt ! Örökmozgó lettem az Atyának, a Fiúnak és az Öreg Isten nevében, mindörökké……ámen.")
konf: " Szevasztok Magyarok! Jó estét mindenkinek! Üdvözlöm a barátokat, akik Kisvárdáról jöttek, Tótkomlósról vagy innen a környékről, mindenhonnan az országból ! Gyuláról is ! A gyulaiakat is ! Ma este a TV Híradó helyett, a Szomszédok helyett, a Dallas helyett, a Kisváros helyett, a Friderikusz show helyett rock-n-rollt fogtok hallgatni ! Mit mondott ez a kis Kern András erről a kis Friderikuszról ? Mit mondott róla? Nem hallom! Mi, micsoda? Buzi! Hát persze, hogy az! Sokáig éljen a Rock-n-roll! Éljen és virágozzék a jó öreg Rock-n-roll !"
Rock and roll
konf: "Köszönjük szépen! Ma felhívott engem az egyik békéscsabai rádió, hogy a helyi újság Békéscsabán, a helyi Pravda megírta, hogy a P. Mobilnak ez az utolsó bulija. Valami nagyon okos ember lehetett, aki ezt írta. Mindenesetre stúdióban vagyunk és csináljuk a Kopaszkutya film folytatását Kutyából szalonna címmel és hallgassatok meg egy új számot erről a lemezről: Visszajövök!"
Visszajövök
konf: "Rudán Joe! Köszönjük szépen! A következő számot azoknak játszuk el, akik ismerték és hallották, amikor a Főnix megkezdte első repülését, a Főnix éjszakája!"
Főnix éjszakája
konf: " Jó volt ! Köszönjük szépen! Indul a Forma I. Jim Clark és Roni Peterson emlékére, minden álmod két kerék, három kerék, esetleg négy kerék. Forma I !"
Forma I
konf: "Forma I. Köszönjük szépen! Köszönjük szépen! És egy dal a Babolcsai néni lemezről, maradjunk az autóknál! Kis buzi, köcsög elkéri a fater kocsiját, a piát nem bírja, elmegy a discoba, nekimegy a fának, meghal. Kell ez nekünk? Dugjatok a 220-ba! Dugjatok! Szopjatok! Basszatok! Szaporodjatok!"
Dugjatok a 220-ba!
konf: " Dugjatok! Nem szeretném, hogy ha kihalna a magyar! Szaporodjatok! A P. Mobil is megnyitotta a spermabankot. Jól gitározó énekes, doboló zenekarvezető, bármit akartok minden van."
Ez az élet Babolcsai néni
konf: " Köszönjük szépen!"
(vágás)
Miskolc
konf: "Van itt miskolci? Van itt valaki? Köszönjük szépen! Az eskü szövege nagyon egyszerű, mondjátok csak utánam! Én Schuster Lóránt , annyiszor kértem mindenki a saját nevét mondja. Én vagyok a Schuster Lóránt, a saját nevedet mondjad! Tudod? Hogy hívnak? -Schuster Lóránt! (a közönségből)- Hogy nézett ki a muter? Hogy nézett ki? Nem emlékszem, na mindegy! Hogy hívnak? -Kutasi Tibor ! - Na látod! Ez se az én gyerekem! Na még egyszer! Én ………………fogadom, hogy egész életemben az is maradok ! Maradsz aki voltál és leszel, aki vagy!"
Maradsz aki voltál
az intro alatt konf: "1956. Október 23-án a katonák letépték a sapkájukról a vörös csillagot! És a fater azt mondta: Gyerekek! Kitört a forradalom! Rocktóber!"
Rocktóber
konf: "Köszönjük szépen!"
(vágás)
konf: "És ahogy a műsor elején elmondtam, készítjük a Kopaszkutya film folytatását, de a Kopaszkutya film betétdalát eljátszuk ma este a szerző előadásában. Kopaszkutya csókolj meg! Aztán ! Miután a Vilmos behangolt, (?)"
Kopaszkutya
konf: "Nagyon hálás téma ez a kutya. Javasolni fogom a Vilinek, hogy vegyen egy másik gitárt. A Szívpörkölt legyen! Kész vagyok!"
Szívpörkölt
konf:" Kész vagyok ! (5x) Hol van az még? (2x) Viszont szeretnék a színpadra kérni 2-3 csajt, hogy jobb legyen a hangulat valakit. Csajok! (?) Hát gyere már, aranyom gyere! Az első csaj megvan! Van még csaj itten? Na! Nem mer, nem mer feljönni. Mi? Engedd ! Nem mer, mi ? Nem mer szegény. Nem baj. Buzik kiméljenek! Nem! Senki nem. Férfi nem jöhet fel, csak csajok jöhetnek föl! Jó! Akkor megmondom mi a feladat. Póka Egon a kőbányai szatír friss vérre vágyik! Ott vannak még! Gyere-gyere-gyere-gyere! Gyere már! Ez az! Friss vér kell a szatírnak! Friss vér! Friss vér kell a szatírnak! Ki van még? Gyere! Most bemutatom Nektek, hogy hogyan történik ez a dolog. Megérkezik a szűz, bemutatom a szatírnak és utána minden megy a maga útján. Tapsoljátok meg a csajokat! Póka a szatír azt mondom! Pedofil! Pedofil! Hát hogyne, hogy az lenne, hát persze! Tudjátok mi a különbség a pedagógus és a pedofil között? A pedofil szereti a gyerekeket! Asszonyt akarok! Asszony kell! Asszony!"
Asszonyt akarok
konf: "Tapsoljátok meg a csajokat! Végre van valaki, aki felmer jönni ide a kanbuliba! Látjátok? Kicsike vedd le, kicsike! Köszönjük szépen! Megyünk tovább! Ha tetszik, ha nem, ha kell, ha nem!"
Menj tovább
konf: "Köszönjük szépen! Köszönjük! És akik már nincsenek közöttünk, fönt az égi zenekarban játszanak Radics Béla, akivel a buli előtt beszélgettünk, Bencsik Samu, akinek a számait játszuk. És azok, akik még itt vannak a földön, de már nem nagyon élnek. A Zöld, a Bíbor és a Fekete."
A Zöld, a Bíbor és a Fekete
(vágás)
Oh yeah
konf: "Oh yeah. Köszönjük szépen! Ez volt a P. Mobil! Köszönjük szépen!"
(vágás)
konf: "Nem gondoltuk komolyan, hogy elmegyünk! Csak az elemet cseréltük. Pia kell! Az-az! Te vagy a fény az éjszakában, gyere dolgozz a Lámpagyárban! Lámpagyár!!!"
Lámpagyár
konf: " Köszönjük szépen"
(vágás)
Kétforintos dal
konf: "Köszönjük szépen! (2x) Köszönjük! Fölugrok a Joe mögé a motorra. Brrr Brrr (sokszor) Utolsó Cigaretta!
Utolsó cigaretta
lekonf: "Köszönjük szépen! Ez volt a P. Mobil! Köszönjük szépen mindenkinek! Köszönjük szépen! Póka Egon basszusgitáron, mikrofonnál Rudán Joe, Sárvári Vilmos szólógitár, Németh Gábor dob. Ez volt a P. Mobil. Hölgyeim és Uraim! Schuster Lóránt! "Örökmozgó
Rock and roll
Visszajövök
Fõnix éjszakája
Forma 1
Dugjatok a 220-ba
Az az élet Babolcsai néni
Miskolc
Maradsz, aki voltál
Rocktóber
Kopaszkutya
Szívpörkölt
Asszonyt akarok
Menj tovább
A zöld, a bíbor, a fekete
Oh Yeah
Lámpagyár
Kétforintos dal
Utolsó cigaretta


Honlap: www.pmobil.hu

Bálint Csaba
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Bergendy - kislemezek 66.
A kislemezen a Bergendy Turi Lajos énekessel dolgozik együtt, két Non-Stop dal átiratát

Tovább...
Bergendy - kislemezek 65.
A következő Bergendy kislemez két önálló dalt

Tovább...
Bergendy - kislemezek 62.
A következő kislemezen szereplő dal 1975. július 14-én, hétfőn hangzott el először nyilvánosság előtt, a Magyar Rádió Tessék Választani című, a budapesti József

Tovább...
Bergendy - kislemezek 64.
A Bergendy 1976-ban két albumot is felvett. A Fagypont fölött miénk a világ című lemez egy jórészt a funk világába tett csodás kirándulás, olyan dalokkal, mint az

Tovább...
Bergendy - kislemezek 48.
A Bergendy nagy felállásának első önálló kislemeze a Fázom és a Mindig ugyanúgy című kompozíciókat

Tovább...
Koncertek 2018. március 19. és 2018. április 04. között: