×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Pandora's Box: PANGEA - megjelenés 2005. március (hírlevél) 

Megjelent: 2005. január 25. kedd 09:10:09
Szerző: pjuan
 mail   Aktuális 
PANGEA

Aki látogatja gyakrabban a website-ot észrevette hogy felkerült néhány fotó a studióból . Mostanra kész vagyunk az anyag oroszlán részével, melynek megjelenése március végére várható és egy bivaly erős album van születőben. Már most érződik rajta, hogy mostanra teljesen összeérett a csapat, és míg az előző stúdióalbumon még kicsit eklektikusabb volt az összkép az útkeresést híven tükrözve, addig az új anyag egy zeneileg és szövegben egyaránt sokkal egységesebb, összefogottabb képet mutat.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
Nem véletlen a címválasztás sem: a Pangea nevet fogja viselni az új album, utalva ezzel az őskontinensre. Meg merem kockáztatni, hogy az eddigi legegységesebb, legkiforrottabb P.Box albumot sikerül elkészítenünk. Óriási előnyt jelent, hogy itthon Debrecenben tudunk dolgozni Pityi stúdiójában, így nincs rajtunk a szokásos stúdiókényszer, hogy "kapkodjunk, mert ketyeg az óra" és mindenki a saját ágyában tud aludni, nem kell hetekre elköltözni vidékre. Egyedül a masteringet fogjuk valószinüleg a HSB stúdióban keverni Dunakeszin Regenye Zoltánnal, ugyanúgy, mint az előző lemeznél. Ennél az anyagnál már a hangzással is sokkal többet kísérleteztünk, a dobok is másképp lettek mikrofonozva, a basszussáv is újabb cselekkel lett rögzítve, és a gitár jelét is két különböző fejen küldte át Günter, ennek eredményeként egy nagyon masszív, vastag megszólalást értünk el. Pityi Hammondja is a szokottnál brutálisabban dorombol, és az éneknél is több mikrofon közül válogatunk mire megtaláltuk az optimális megoldást.

Összességében eddig nagyon elégedettek vagyunk az eddig hallottakkal, innen már csak a keveréssel lehet hazavágni az egészet, de erre is oda fogunk figyelni, ugyanis a pultnál is avatott kéz ül, mivel az a Kányási Pisti (Audiopisti) kezeli a potikat, aki a koncerteken is a keverő mögött foglal helyet. Ő valamint az előző lemezen bábáskodó Méhes Janó valamint Pityi, és Cézi lesznek felelősek a végső hangzásért.


Az album megjelenése után egy lemezbemutató turnét tervezünk, aminek egyetlen hátráltató tényezője Cserháti Pityi január elején diagnosztizált daganatos megbetegedése lehet, mivel most indultak az orvosi kezelések. Jelenleg kórházban van és csak hétvégeken "szökik" haza hogy a billenytű részeket feljátsza.

Szerencsére Pityi pozitívan áll a problémához, nagyon komolyan le akarja győzni a betegséget és ebben az orvosoktól kezdve a családja a zenekar és mindenki maximálisan a segítségére van. Bízunk mielőbbi felépülésében, és utánna birtokba vesszük a színpadokat, hogy töretlen lendülettel mutassuk be az új lemez anyagát.

Nyáron következnek a szokásos fesztiválok, majd az ősz folyamán tervbe van véve egy nagyszabású jubileumi turné, mivel 25 évvel ezelőtt alakult a P.Box. Ezeken a nagyobb bulikon a tervek szerint az összes régi tag (Vikidál, Varga Miki, Szabó Putyur, Sáfár Öcsi, Pálmai Zoli, Zsöci) ismét a színpadon lenne, és reméljük egy eszement örömzenélésbe torkollik majd minden közös koncert.

Ennek a jubileumi eseménysornak az ötlete tavaly augusztusban pattant ki Pityi fejéből az 50. szülinapján, amikor a fent említett régi tagok és az új csapat az "est fénypontjaként" előadott néhány örökzöldet a P.Box repertoárból a jelenlévők hatalmas ovációja kíséretében. A tavaszi tervek között szerepel még a Pangea dalai közül legalább egyhez egy nívós klip elkészítése, bár ennek jelentősége kissé vitatott, mert a zenei csatornák elvétve adnak le a legnézettebb időpontokban rockzenei klipeket, és a fióknak megcsinálni fölösleges pénzkidobás.

Ezért aki látni akarja a P.Box-ot, kénytelen lesz eljönni egy koncertre, és ígérjük, jól fogja érezni magát!

Addig is a rock legyen veletek!

P.Box

2005. január 24.

Honlap: pbox.hu
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Müpa - nyár 2018: jazzlegendák, ingyenes tartalmak
Világsztárok és innovatív, 21. századi megoldások: jazz-legendákkal zárja kiemelkedő sikerű szezonját és ingyenesen elérhető, exkluzív tartalmakkal készül a

Tovább...
Flow Sportegyesület - Kamaszodva kezet fogva (2018)
A tolerancia és az elfogadás a mai világban hiánycikk. Nagyon kevés ember fogadja el az értelmileg sérülteket, még kevesebben vállalják a kapcsolatteremtést

Tovább...
Koncertek 2018. július 19. és 2018. augusztus 04. között:

Klipmánia