rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)

 Látogatottság
Összesen
88326420
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Séta a Való Világban - egy elvakult Peter Gabriel-rajongó jegyzete

CikkekNincs nap, hogy ne jutna eszembe a pillanat, amikor először elém tárult a Real World birodalom.Big RoomNovember közepén, egy hétfő délutánon érkeztem meg Boxba, abba az angol kis faluba, ahol Peter Gabriel él és alkot, már ki tudja mióta. Azért mentem oda, hogy érezzem, értsem Őt. Az embert, a zenészt, a költőt. Hogy ugyanazt a levegőt szívhassam, hogy magamba fogadjam az Ő Való Világát. Persze szívesen találkoztam volna Vele, de ez nem sikerült. Jó lett volna, ha éppen arra sétál, mert akkor odamegyek hozzá és beszélgetek vele. De nem akartam durván betörni a szentélyébe. Peter birodalmát nem veszik körül magas betonfalak és nincsenek marcona biztonsági őrök sem, sőt a kapu tárva-nyitva áll. Amikor ott jártam az egész telken egy lélek sem volt, kívülről kicsit úgy tűnt, mintha lakatlan és mozdulatlan lenne.

A Big Room mögötti épületekA mozdulatlanságot csak én törtem meg, amikor besétáltam a kapun és bekopogtam egy irodaszerűségbe. Egy fiatal nő jött elő az egyik asztal mögül és kérdőn nézett rám. Elmondtam neki, hogy magyar vagyok, és azért jöttem, hogy lássam a Real World Studiot, és ajándékot is hoztam. „Peter is not here at the moment” - ez volt a válasz... Otthagytam tehát az ajándékot, és elköszöntem. Egy pólót vittem neki és „hívogató” képeslapokat Budapestről. A Real World Studio körül van egy keskeny sétány, amelyről kiválóan belátni a telekre.Sétány a Real World körülKörbesétálgattam. Közben magamban a régi és új dalait dúdolgattam. Nem voltam kamaszkori önkívületben. Csendes megilletődöttség járt át.Híd a sétányonAz egész birtok elsőre olyan, mintha összefércelték volna. Itt egy atombunker-szerű stúdió félig a földbe építve (Big Room), ott egy melegház, amott egy bungaló irodákkal, egy kis nádas, egy patak vagy tavacska, egy híd, de végül mindez összeforr egy kaotikus, de mégis egységes egészbe...A Big Room mögötti területEz Peter Gabriel birodalma, az Ő Secret World-je vagy inkább Real World-je.Big RoomEgyébként Box, a falu távol van London zajától. Az ott élők a mindennapok rutinjával, rezzenéstelenül veszik tudomásul, hogy Peter köztük él.Box, a faluAkiket kérdeztem, mind szeretettel és lelkesen beszéltek róla és irányítgattak, hogy merre keressem a stúdiót, amely akár a Gabriel-rajongók zarándokhelye is lehetne. Nem messze a Real World-telektől van egy kis újságos. Az ottani eladónő azt mondta, rendszeresen látja, amint Peter teniszezni megy és azt is, amikor vendégművész érkezik a Real World Studioba. Boxban, a boxiaknak ez mindennapos.

A magyar rajongó meg csukja be a tátott száját és az elkerekedett szemeit és próbálja meg elhinni, hogy tényleg Peter Gabriel falujában járkál, noha erre az utcákon, a pubokban, de még a buszmegállókban sem utal semmi az égvilágon.

Pemberley 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Cikkek
· Szerkesztette: special


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Cikkek:
Slipknot történet - harmadik rész


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.55 Seconds