×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Seventh Avenue - Between The Worlds (2002) 

Megjelent: 2004. december 11. szombat 00:00
Szerző: Gergely
    Lemezismertetők 

Érdekességképpen: A basszusgitáros Geronimo időközben kilépett a bandából, mivel inkább gitárosként akart szerencsét próbálni.

Az 1998-as 'Southgate'-tel magasra tette a mércét önmaga számára a német Seventh Avenue. Az 1999-es 'Goodbye' EP után a következő nagylemez 2002-ben jelent meg a brazil Megahard kiadónál 'Between The Worlds' címmel. Nem sokkal később, 2003 legelején a német Massacre is kiadta a korongot az európai rajongók nagy örömére.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!A zenekart vezető énekes/gitáros Herbie Langhans elmondása szerint elégedettebb az anyaggal, mint a 'Southgate'-tel volt. Ez mindenképpen optimizmusra ad okot, ám a végső 'ítéletet' végül a lemez hallgatóinak kell kimondaniuk. Mint a lemez hallgatója, némileg ellent kell mondjak Herbie-nek. Nem mintha nem szeretném a 'Between The Worlds'-öt, ezt azért rögtön leszögezném. De a 'Southgate' fényében valahogy halványabban csillog. A 'Southgate' hangzása például jobban tetszett, bár a pergődobot ott sem találták el igazán. Ezúttal azonban valahogy vékonyabban, picit kásásabban, erőtlenebbül szólal meg az anyag. Persze kit érdekel a hangzás, ha maguk a dalok, illetve az előadás feledtetni tudják? Éppen itt jön a bökkenő: a 'Southgate' valahogy zeneileg is egységesebbnek tűnt, ráadásul ott szerepelt második szólógitárosként Herbie mellett a Lightmare gitárosa, Andy Gutjahr is.

Ennyi negatívum után jöjjenek a mérleget pozitív irányban billentő tényezők. A 'Between The Worlds' is bővelkedik fogós, jól eltalált témákban, gyakori váltásokban, darálós dobokban, ráadásul Herbie szólóival sincs gond. És ott az új basszusgitáros, az azóta már ki is vált Geronimo, aki szintén nem kontárja mesterségének. A hangzás is messze van az élvezhetetlentől, egyszerűen csak hallottunk már jobbat is. A banda lelkesedése és bátor kiállása Jézus és a hit mellett pedig semmit sem veszített régi fényéből a mainstream(ebb) kiadóknál.

Pár dalról szólnék külön is. A szokásos, cseppet sem metalos intro ezúttal is megtalálható, akárcsak a kötelező instrumentális darab. Utóbbi a 'Southgate'-re visszautalva a 'Storm II' címet viseli, zeneileg azonban jóval összetettebb, mint a 'Storm I' volt. A 'Burning Heart' címe a Rocky IV-ből lehet ismerős, a Survivor dalát dolgozták ugyanis fel Herbie-ék. Magunk között szólva: bár ne tették volna. Az eredeti dal jó volt úgy, ahogy volt, a feldolgozás sajnos semmit nem tudott hozzátenni véleményem szerint. A saját dalok jobban bejönnek. Legnagyobb kedvencem közülük talán a 'Levy Your Soul From Hate', Geronimo és Herbie közös kompozíciója.

A szépen megrajzolt borító Alberto Torquato munkája. Érdekes, hogy a borítót mennyire szeretik támadni 'keresztény' körökben. Némelyeket talán zavar, hogy mások a bibliai igazságokat nem tündérmesének veszik, hanem kőkemény valóságként ábrázolják? Mintha nem maga a Biblia tanítana arra, hogy a teljes Szentírás a hasznunkra íratott meg. Igaz, csak akkor, ha ismerjük, és elfogadjuk... Na de mindez igazán nem a zenekar hibája, jómagam inkább gratulálok nekik a kompromisszumoktól mentes üzenethez és az őszinteséghez.

Mint szavaimból kivehető volt, a 'Between The Worlds' nem a kedvenc albumom a Seventh Avenue-tól, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnám örömmel meghallgatni. És már csak azért is becsülöm a fiúkat, mert rajtuk kívül nem sok jó dallamos hevay metal alakulatot ismerek, amelyik zászlaján Jézus nevével vonulna harcba.Track lista:

Beyond The Ocean
A Step Between The Worlds
Levy Your Soul From Hate
Tale Of The Forgotten Dreams
Angel's Eyes
Open Your Mind
Storm II
Until You Come Again
Wings Of Dawn
Touch Of Your Love
Burning Heart
One Life Ends

Közreműködő zenészek:

Herbie Langhans - ének, gitár
Mike Pflüger - dob
Florian Gottsleben - ritmusgitár
Geronimo Stade - basszusgitárKiadó:2002 Megahard Records / 2003 Massacre Records
Honlapjuk: seventh-avenue.de
Kristóf

rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Seventh Avenue - Southgate (1998)

2004-12-10 00:00:00Gergely írta: 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Michael Schenker Fest - Resurrection (2018)
A 63 éves Michael Schenker '69-óta tartó karrierje tele van csodával! Sokat köszönhet neki az Ufo és a Scorpions is, miközben magánemberként

Tovább...
Voodoo Circle - Raised on Rock (2018)
A németországi Brüggen-ben, 2008-ban alakult Voodoo Circle a Whitesnake egyik legjobb klónja. A legutóbb Jorn lemezén szereplő - de a Level 10, a Silent Force, a

Tovább...
Dalriada - Nyárutó (2018, Dionysosrising)
Úgy gondolom, hogy a Dalriada-féle folk-metal - ami nem más, mint a népzenei darabok a metal eszközrendszerével eljátszott változata - nem emeli, de nem is erodálja a

Tovább...
Fu Manchu - Clone of the Universe (2018)
A Fu Manchu eredetileg a kaliforniai Orange County-ban indult 1985-ben Virulence néven... Akkoriban őszinte hardcore-punkot toltak, mígnem '87–ben nevet és stílust

Tovább...
Counter Clockwise - Látszatfoltok (2017)
Tényleg nem értem azokat, akik már december elején összeírják az adott évre vonatkozó listájukat, pedig az év utolsó hónapja mindig tartogat meglepetést.

Tovább...
Koncertek 2018. május 24. és 2018. június 09. között: