×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 P. Mobil: 1977. VIII. 1. Kaposvári Ifipark 

Megjelent: 2004. november 12. péntek 12:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
A kazettát valaki a 90-es években nyújtotta fel Sárvári Vilinek egy koncerten. Furcsa a dolog, merthogy mikor a felvétel készült Vili még nem játszott a P. Mobillal, esetleg előzenekarként fordulhatott elő 77 nyarán a Napsugárral, ahonnan furcsa egybeesésként ekkor igazolták át Cserháti Pityit. Az ő belépésével kezdődött egyébként az első Nagy P. Mobil felállás. (a második - a hivatalosabb - az 1978-as Mareczkyvel a doboknál) Ez a korszak a nagy durranás, az 1978-as előtti év, nekem személyes kedvencem az 1980-as év mellett. Itt még Pálmai "Palmer" Zoli dobol, és ekkoriban íródik az Alagút program, melynek fő számait - a Pityi érkezésével íródott Vonatot és a Menj továbbot - már játszák itt. Még 1976-ban a Vikidált egy fél évre helyettesítő Szegváry Gábor énekes alatt készült egy Paranoid egyveleg, melyet itt is játszanak, és amiben tízegynéhány perc alatt elhangzik a rockzene kalsszikusainak és főképp Schuster Lóri kedvenceinek leghíresebb dalaiból egy kis válogatás, mindből kb másfél percnyi idézet.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
1977. VIII. 1.
Kaposvári Ifipark

Összjátékidő: 69:19

konf: "Hey! Simli show!"
Simli show
konf: "Szevasztok. Simlisek indulója. Kölcsönösen üdvözlök mindenkit...ezen a...aszályos estén. Egy gonosz madár története. A Főnix éjszakája. Szállj gonosz madár. (kis instrumentális szünet) Főnix éjszakája."
Főnix éjszakája
konf: "Szeret a tűz. Pirománia. A tűz!"
Tűzimádó
Maradsz, aki voltál
konf: "Köszönjük szépen. Három szám az elhangzás sorrendjében: Főnix éjszakája, Tűzimádó és Maradsz, aki voltál és az időjárásról annyit, hogy...gondoljátok el, milyen jól jön most az eső a kukoricának. Mi meg nagyon örülünk. Egy dal az új műsorból, amelynek a címe egyszerűen Alagút és a szám címe pedig amit eljátszunk belőle: Menj tovább fiú, mindig tovább."
Menj tovább
konf: "Köszönjük szépen. Hölgyek és Urak! A király!"
A király
konf: "Köszönjük szépen. Egy bátor ember emlékére, akit Jim Clarknak hívtak. Forma 1. Az út szélén. Forma 1."
Forma 1.
Varjúdal
konf: "Köszönjük szépen. Egy dalt szeretnénk eljátszani az Alagút című programból. Egy vonatról, mely mindenkit megvár az út végén. Az út végén mindenkit megvár."
A vonat
konf: "Egy western-nóta."
Lőj rám
konf: "Köszönjük szépen. Ha nem segít a szó. És egy dal a hajszáról. A sok ártalomról, amely körülveszi életünket. És még egyszer Hajsza. Hajsza."
Hajsza
konf: "Köszönjük szépen. Ha valami nem úgy szólna azért elnézést kérünk mindenkitől, de a cucc cseppfolyóssá vált. Egy dal Hölgyek és Urak, ami mindenkinek teljesen ingyen van. A dobnál Pálmai Zoltán. Basszusgitár, Kékesi Bajnok László. Szólógitár, Bencsik Sándor. Zonogora Cserháti István. Ének, Vikidál Gyula. Kétforintos dal mindenkinek"
Kétforintos dal
konf: "Köszönjük. Kérdésem lenne a közönséghez. Lehet szőke? Lehet barna? Lehet vörös? Lehet kopasz? Asszony kell, asszony kell! Asszony! Asszony kell...nekem"
Asszonyt akarok
konf: "Köszönjük szépen. Remélem tizenhat éven aluliak nem voltak itt a Parkban. Nagy bajom lenne belőle. És a következő dal a digózó csajok indulója. Sajnos már nincsen belőlük, úgyhogy ez a dal muzeális értékű szám. Az lenne a kérésem tapsgéppel próbáljuk meg együtt. Bemutatom, aztán együtt, valahogy így. Tehát figyelem. katonáknak bal-jobb, ?féléknek ein-zwei, vagy ágyin-dvá, egészen gyengéknek meg bal-bal. (?) bemutatja. Tánciskola hall engem? Kezeket fel...mer lövök. Hands up! Most kezdődik. Hölgyek és Urak. Balkéz, jobb kéz. Rajta. Ígéret és átverés."
Ígéret és átverés
konf: "Köszönjük szépen. Emlékezzünk azokra a muzsikusokra és emberekre, akik rockzenét szerettek és csináltak egész életükben. Az összeállítás címe: paranoid. A tudathasadásos."
Vikidál intró: "Black Thuesday...Black Friday...Black Sabbath, Stones, Led Zeppelin, Ten Years After. Mr. Winwood, Jagger, Jimi Hendrix, Joplin, and many many rockmen. Is that rocktime. Higher and higher. This is rockmusic."
Paranoid egyveleg: Love Like A Man - Hey Joe - I'm A Man - (I Can't Get No) Satisfaction - Whole Lotta Love

Simli show
Fõnix éjszakája
Tûzimádó
Maradsz, aki voltál
Menj tovább
A király
Forma 1
Varjúdal
A vonat
Lõj rám
Hajsza
Kétforintos dal
Asszonyt akarok
Ígéret és átverés
Paranoid egyveleg: Love Like A Man - Hey Joe- I'm A Man - (I Can't Get No) Satisfaction - Whole Lotta Love

megjegyzés: Teljes koncert némi zajjal, mert az esõben elázott a "cucc"

A banda honlapja: pmobil.hu

Bálint Csaba
rovat lapozó


Még, még, még...

kép

P. Mobil: Nincs új a nap alatt

2007-11-30 12:05:00

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Bergendy - kislemezek 48.
A Bergendy nagy felállásának első önálló kislemeze a Fázom és a Mindig ugyanúgy című kompozíciókat

Tovább...
Bergendy - kislemezek 63.
A következő kislemezen a Bergendy Katona Klárival adja elő a Savanyú a csokoládé című

Tovább...
Bergendy - kislemezek 71.
A következő korong tulajdonképpen tekinthető reklám kislemeznek is, a borítóra is rá van írva, hogy City Grill. Hogy mi volt az a City Grill? Egyszerűen a magyar

Tovább...
Bergendy - kislemezek 58.
A Bergendy következő kislemeze két dalt tartalmaz az együttes Hétfő című dupla

Tovább...
Bergendy - kislemezek 56.
A Bergendy együttes az 1972-es Táncdalfesztíválon az Úgy szeretném című dallal

Tovább...
Koncertek 2018. március 21. és 2018. április 06. között:

Klipmánia