×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 We Sell The Dead - Heaven Doesn't Want You... (2018, Dionysosrising) 

Megjelent: március 15. csütörtök 18:05
Szerző: Dionysosrising
    Lemezismertetők 

"A fejünkben létező vizuális elemeket kombinálva a néha kissé morbid szövegekkel arra jutottunk, hogy így szólt volna a heavy metal a 19. században, vagy ha Hasfelmetsző Jack előreutazik az időben, és belép egy metalzenekarba. Ebben az esetben a We Sell The Dead lett volna a magától értetődő választása háttérzenekarnak. Valószínűleg otthon érezné magát közöttünk."

Promóciós szövegnek hangzatos, egyébként meg olyan ostobasággal hirdeti magát a banda, amilyet régen hallottam. Mert egyrészt hasfelmetsző nem éppen zeneszeretetéről volt híres - akkor egyrészt jelenünkben pár tucat pop-nyálbandát látogatna meg szokásos eszköztárával, másrészt hangszert tudomásom szerint nem kezelt, hacsak a hentesbárdot és az orvosi szikét nem vesszük annak. (Bár lehet, hogy a soha fel nem derített bűncselekmények mögött egy elvetélt muzsikus állt, aki ha szereti a heavy metalt, akkor Wagnert hallgatott volna...)Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
De mindegy, jussunk túl az agyament promóción, és nézzük a zenét, amit tapasztalt és sokat bizonyított zenészek szolgáltatnak, úgy, mint Niclas Engelin (ex-In Flames, Engel), Jonas Slättung (Drömriket), Gas Lipstick (ex-HIM) és Apollo Papathanasio (Spiritual Beggars, ex-Firewind) - az eredmény pedig magáért beszél - mit beszél, sikolt, ha már adekvátak akarunk lenni, jóllehet, ez a hasfelmetsző nem a Judas rikoltozós réme: a belassuló riffekkel (még mindig jobb, mint a szikével) operáló csapat doomos dark rockja inkább rokonítható az Evergrey-jel, vagy a Cult-tal, mint a papokkal, no és persze azzal a tucatnyi epikus doom együttessel, akik előszeretettel használják fel a filmzenék gyászos hangulattal teli sablonjait.

Apollo persze nem tud kibújni bőréből - hacsak Jack nem segít neki -, így a dallamok mindazoknak ismerősek lehetnek, akik szeretik a Firewindet, vagy a Spiritual Beggars legutóbbi két lemezét, jóllehet, az alaphangulat kitűnően váltja depresszívvé a jól megformált verzéket és refréneket. Sőt, mint írtam, a fénykorában lévő Ian Astbury is nagy hatással lehet hősünkre, aki a Turn It Over-ben - ami egy doom lepellel álcázott Cult szám is lehetne - olyan mélyre hangolja hangszálait, mint azt a példakép tette a bájos és buja baby-k elbűvölésére: persze nem holmi deviáns sorozatgyilkolászásos szándékból, de most szex helyett maradjunk a másik alaptémánál.

A szövegvilág egyébként hűségesen követi az imázst, így egy zenei gótikus horror pereg fülünk előtt, amiben a doom riffek laza füzére elegendő időt hagy a filmzenei megoldásoknak és Apollo dallamformálásának: talán ez az a két aspektus, aminél fogva a csapat nyitni tud a pőre doom-ból a stoner, vagy hard rock felé (ez a tagok múltjából egyébként is következik), de az is élvezheti, aki szereti az epikus heavy metal komorabb árnyait. Az alapvető hangulati elem mindez által nem a hideg verítéket okozó borzongás, hanem egyfajta fájdalommal kevert romantika. (A Too Cold The Touch-ban mintha Matt Barlow borzongatná a régi Iced Earth híveket - nem hiába énekelt annak idején fel egy egész lemezt horror-hősökkel).

Érdekes és élvezetes kísérlet, amivel az együttes megpróbálta közelebb hozni Rippert - na, már én is jövök a hülyeséggel, tehát: az ötletes (?) marketing az animációs klippel megtámogatva mit sem érne valódi teljesítmény nélkül, amivel azoknak is ajánlhatom az albumot, akik számára a doom fakezű lassú gitárosok és tehetségtelen templomi énekesek elvetélt kísérlete arra, hogy a jóérzésű hallgatóságot a sírba kergessék.
Track lista:

1. The Body Market - 02:14
2. Echoes of an Ugly Past - 06:25
3. Leave Me Alone - 04:32
4. Imagine - 04:20
5. Turn It Over - 03:56
6. Too Cold to Touch - 05:08
7. Trust - 05:31
8. Pale and Perfect - 05:22
9. Silent Scream - 04:50

Közreműködő zenészek:

Apollo Papathanasio (Spiritual Beggars, Firewind) - ének
Niclas Engelin (In Flames, Drömriket) - gitár
Jonas Slattung (Drömriket) - basszusgitár, ének, narráció: track 1
Gas Lipstick (HIM) - dob

Kiadó:
earMusic
Honlap:
wesellthedead.com
facebook.com/WeSellTheDead
Garael, dionysosrising.blog.hu
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Michael Schenker Fest - Resurrection (2018)
A 63 éves Michael Schenker '69-óta tartó karrierje tele van csodával! Sokat köszönhet neki az Ufo és a Scorpions is, miközben magánemberként

Tovább...
Dalriada - Nyárutó (2018, Dionysosrising)
Úgy gondolom, hogy a Dalriada-féle folk-metal - ami nem más, mint a népzenei darabok a metal eszközrendszerével eljátszott változata - nem emeli, de nem is erodálja a

Tovább...
A Perfect Circle - Eat The Elephant (2018)
Már jó ideje feltámadt, de lemezt csak most ad ki az A Perfect Circle! Utoljára 2004-ben volt példa rá, hogy a Tool-frontember Maynard James Keenan

Tovább...
Counter Clockwise - Látszatfoltok (2017)
Tényleg nem értem azokat, akik már december elején összeírják az adott évre vonatkozó listájukat, pedig az év utolsó hónapja mindig tartogat meglepetést.

Tovább...
Fu Manchu - Clone of the Universe (2018)
A Fu Manchu eredetileg a kaliforniai Orange County-ban indult 1985-ben Virulence néven... Akkoriban őszinte hardcore-punkot toltak, mígnem '87–ben nevet és stílust

Tovább...
Koncertek 2018. május 26. és 2018. június 11. között:

Klipmánia