×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Pink Cream 69 - Headstrong (2017) 

Megjelent: 2017. november 04. szombat 00:05
Szerző: pjuan
    Lemezismertetők 

A németországi Karlsruhe-ban, '87-ben alakult Pink Cream 69 a 2013-as Ceremonial - amiről kétszer is írtunk - óta váratja a rajongóit a folytatással... Most viszont eljött a pillanat, hiszen a sok stílust kipróbáló formáció idén lett kereken harminc esztendős, amit a Headstrong-gal velük ünnepelhetünk!

Hogy kicsit azért pontosítsunk a dolgon, Alfred Koffler gitáros és Dennis Ward basszusgitáros ünnepli most alapítóként a csapatát, hiszen a mindenhol - így a Voodoo Circle-ben, az Adagio-ban és legutóbb az Almanac-ban is - kiválóan teljesítő David Readman énekes '94-óta van velük, Uwe Reitenauer gitáros 2007-ben érkezett, Chris Schmidt dobos pedig 2012-ben, de ilyen apróságokra szerintem nem érdemes adni, főleg nem a veretes hard rock muzsikát ígérő Headstrong hallgatása közben nem...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
'87 környékén Andi Deris énekes, Alfred Koffler gitáros, Kosta Zafiriou dobos, mint alapító, meg a kicsit később hozzájuk csapódó Dennis Ward basszusgitáros megalkotta az egyik legjobb német glam metál csapatot. A dolog annyira együtt volt, hogy Deris-t végül '94-ben elvitte hazájának sztárcsapata, a Helloween, de addigra már a glam metál is teljesen kiment a divatból... A helyére rövid ideig Doogie White állt, majd gyorsan az angol David Readman-t szerződtették, akivel stílust akartak váltani, előbb grunge-ra, utóbb hard rockosabbra véve a figurát. A Pink Cream 69 ünneplése alkalmából sajnos sem Andi Deris, sem a 2012-ben kiszálló Kosta Zafiriou nem került elő, de ettől még a Headstrong nem lett rosszabb - csak esetleg hiányosabb -, mint amit várna az ember...

Mivel időközben Dennis Ward egészen kiváló producerré és stúdió guruvá is kiképezte magát, a Headstrong-ra tényleg izmos csapat és kreatív dalszerző mag állt össze. Átjött gitározni a basszer Place Vendomes kollégája, Uwe Reitenauer, de Chris Schmidt dobos is bizonyított már sok helyen, például a Sunstorm-ban is... Kapunk is a lemezen pár arénás-hard rockos sláger-bombát, amúgy németesen szögletesítve, amikre rendesen kiénekelheti magát az időközben a Voodoo Circle-ben is edződő - és hangilag férfiasodó - David Readman!

A We Bow To None magas feszültséggel és lendületből kezdi a programot, hogy aztán a tapadós-nyomulós Walls Come Down meghozza az igazi nosztalgiát is a komolyra vett játékos slágerével, ami mindig ütött! Az Unite And Divide előkapja a glam metálos fém kontra kígyózás alapképletet, de a játékosan lendületes No More Fear nekem sokkal jobban tetszik... Bizonyítják vele, hogy Dennis Ward nem véletlenül került bele a Unisonic-ba... A Man Of Sorrow szomorkás balladája épp' az ellenkező hatásra képes, mint a dübörgő Path Of Destiny, amit aztán az akusztikus Vagrant Of The Night-tal balladákkal zárnak körbe, kissé feleslegesen, főleg a dinamikusan bólogató Bloodsucker aranykort idéző dallamait hallgatva, de az epikusabb Whistleblower éls a déliesebb The Other Man sem sikerült rosszul!

Akinek meg ennyi sem lenne elég az ünneplésből, az bónuszként kaphat egy teljes koncertet is 2013-ból, amire azért némileg több múltidézés is felfért (a német nyelvű átkötőszövegek közé)... Jó őket újra hallani, de még jobb az ünnep kapcsán elgondolkodni a nagy időkön, elővenni a régi lemezeket, abból a korból, amikor Andi Deris-szel ők voltak az egyik legjobb német glam metál csapat!

10/8.5
Track lista:

01. We Bow To None
02. Walls Come Down
03. Unite And Divide
04. No More Fear
05. Man Of Sorrow
06. Path Of Destiny
07. Vagrant Of The Night
08. Bloodsucker
09. Whistleblower
10. The Other Man

Bonus live album (Ludwigsburg, Germany, 2013):
01. Special
02. Talk To The Moon
03. Break The Silence
04. Do You Like It Like That
05. The Spirit
06. Livin’ My Life For You
07. Wasted Years
08. Welcome The Night
09. Shame

Közreműködő zenészek:

David Readman (1994-, Voodoo Circle, Adagio, Almanac) - ének
Alfred Koffler (1987-, Place Vendome) - gitár
Uwe Reitenauer (2007-, Place Vendome, Sunstorm) - gitár
Dennis Ward (1987-, Place Vendome, Unisonic, Khymera) - basszusgitár
Chris Schmidt (2012-, Sunstorm, First Signal) - dob

Lemezeik:

1989 - Pink Cream 69
1991 - One Size Fits All
1993 - Games People Play
1995 - Change
1997 - Food for Thought
1998 - Electrified
2000 - Sonic Dynamite
2001 - Endangered
2004 - Thunderdome
2007 - In10sity
2013 - Ceremonial (-2-)
2017 - Headstrong

1991 - 49/8 - EP
1991 - 36/14 - EP
1997 - Live
2000 - Mixery - EP
2009 - Live in Karlsruhe
2009 - Pink Cream 69 – Past & Present - DVD

Kiadó:
Frontiers Music Srl
Honlap:
facebook.com/PinkCream69Official
pinkcream69.de
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Therion - Beloved Antichrist (2018)
A svédországi Stockholm-ban, '87-ben death metal bandaként alapított, de később az operázó-szimfonikus metál egyik alapítói közé lépő Therion a 2012-es Les Fleurs Du Mal című

Tovább...
Jess and the Ancient Ones - The Horse and Other Weird Tales (2017)
A 2010-ben, a finnországi Kuopio-ban alakult Jess and the Ancient Ones a harmadik lemezét adja ki The Horse And

Tovább...
Mangoo - The Heat (2017)
A Mangoo 2005-ben, a finnországi Turku-ban alakult stoner - pszichedelikus hard rock zenekar, akik a 2009-es Neolithic után, második lemezüket 2012-ben adták ki Neverland címmel, de azóta

Tovább...
Little G. Weevil - Something Poppin' (2017)
Nagybetűs dög kacsint reánk, "feka" hetvenes évek, blues, soul, funky, minden, mi szemszájnak ingere... - Szilágyi Norbert, riff.hu!

Tovább...
Judas Priest - Firepower (2018)
Az 1969-ben, Birmingham-ben alakult Judas Priest a brit heavy-metal egyik legfontosabb legendája, a műfaj legnagyobb hatású zenekarainak egyike! A csapat legutóbb 2014-ben

Tovább...
Koncertek 2018. március 20. és 2018. április 05. között:

Klipmánia