×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Pulzus 45 - 1984 június - Kotta nélkül 

Megjelent: 2017. október 26. csütörtök 12:05
Szerző: Fiery
    Rockmúzeum 

Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma. A TV egyetlen csatornáján keresztül végre mi, fiatalok is kaptunk valamit a hatalomtól. A műsorban nem csak rock muzsika szólt - és ezt utólag belátva nagyon okos húzásnak mondanám -, hiszen így egy tágabb zenei világban nőhettünk fel. A következő hónapokban arra teszek kísérletet, hogy részeként kiemeléssel mutassam meg, mik voltak a legfontosabb témák abban az időben. Aki pedig rendszeresen követi a sorozatot, képet kaphat arról is, hogy kik voltak az állandó vendégek, és kik maradtak ki a médiából... Kellemes olvasást mindenkinek! - FieryHa támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Módos Péter: Köszöntöm Önöket kedves nézőink a Pulzus 49. számát látják. Műsorunkat muzsikával, illetőleg azt megelőzően egy illetlenséggel kezdjük. Nem mondom be ugyan is a következő szám címét, nem mutatom be a szerzőket, sőt mélyen hallgatok a koncertfelvétel helyszínéről is. S ha mindezekre a következő 4 perc 50 másodpercben sem derül fény, akkor az a mi hibánk. A felvételt Bodó János operatőr, Farkas Lobó László hangmérnök és Erdélyi Zsóka vágó készítette. Íme.

Törökbálinti stúdióban a Korál Kölykök a hátsó udvarból (Pulzusklip)

Módos Péter: Kedves nézőink, Törökbálinton vagyunk és ez a ház itt a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat új, úgynevezett pop stúdiója. Azért jöttünk ide, hogy belepillantsunk a Korál együttes új nagylemezének felvételeibe, nézzük meg hol tartanak.

Módos Péter: Az imént látott felvételt kedves nézőink Törökbálinton készítette Mérei Anna rendező és Szalai Z László operatőr. Üdvözlöm stúdiónkban Balázs Fecót, az együttes vezetőjét, aki most már jó vasoltan, jó fésülten és konszolidáltan, mondhatnám úgy is, hogy kipihentem vendége a Pulzusnak. Hol tartotok a lemezfelvétellel?

Balázs Fecó: Nagy örömünkre nemrégiben fejeztük be ezt a harmadik anyagot, amelynek a címe Óceán lesz.

Módos Péter: Mikor jelenik meg?

Balázs Fecó: Ha jól tudom július vége, illetve augusztus első hetében.

Módos Péter: És addig a közönség?

Balázs Fecó: Addig a közönség, július 13-tól egy országos turnéra indulunk, amelynek budapesti állomása, amely egyben az első és utolsó pesti fellépés lesz, augusztus 01-je a Feneketlen tónál, a Budai Park Színpad, valamint Balaton, illetve az ország többi nagyobb városai.

Módos Péter: Itt ragadom meg az alkalmat, hogy megkérdezzem tőled azt, amiről beszélnek, amit tőlünk is kérdeznek, hogy a zenekarban állítólag változás lesz?

Balázs Fecó: Beszélnek?

Módos Péter: Igen.

Balázs Fecó: Az jó ha beszélnek, el szeretnék oszlatni mindenféle félreértést, beszédet, Korál együttesben semmilyen probléma nincs. 4 tagú az együttes, mint ahogy volt. Két állandó közreműködővel egészültünk ki e harmadik lemezre, Herrer Pál személyében, aki billentyűzik, illetve Elek István, billentyű és szaxofon.

Módos Péter: Remélem megnyugodtak a kedélyek, a zenekarral semmi probléma nincs, már csak azért sem, mert folytatjuk, ahol abbahagytuk az imént, következik tehát Balázs Ferenc és Horváth Attila szerzeménye, a Kölykök a hátsó udvarból című dal, előadja a Korál együttes.


Kotta nélkül - Lgt Moszkvában - koncertrészlet
Na és - Sipeki Zoli is itt játszik - Pulzusklip - Egy éve
Törökbálinti stúdióban a Korál - Kölykök a hátsó udvarból - Pulzusklip
jazz – Erdész Robi - Solaris - Legyőzhetetlen (klip)
Berki Tamás - Legyen egy dal - Pulzusklip
Prognózis - Kőhegyek - klip
V'moto-Rock - Kínai lány - klip
Thomas Dolby - Hiperactiv - klip
Safari - Give Me Your Love Tonight - klip
(nyári szünetben szeptemberig nincs adás)


Készítette: Fiery

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Klipmánia