×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Metal Storm @ 2017. október 21. - S8 Underground Club 

Megjelent: 2017. október 19. csütörtök 18:00
Szerző: szimpatic
    Koncertmenü 

Izgalmas szombat estének nézünk elébe október 21-én, a fővárosi S8 Underground Clubban. A német Vendetta és a kanadai Dark Ministry közös turnéjával Magyarországot is útba ejti. A heavy és thrash-metal estet öt hazai banda is kiegészíti, megfűszerezve egy kis stoner, groove, grindcore és punk stíluskeveréssel. Nem kell megijednie azoknak, akik ezek után még bírják energiával, a koncertek után nem maradhat el a hajnalig tartó rockbuli...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
A Red terem színpadán kezdésként az egri székhelyű Inhumen zenekart láthatjuk. Magyar metállal, magyar nyelvű dalokkal és magyar indulatokkal érkeznek. A 2014-ben kiadott demójukat később újravették egy beugrós énekessel, és EP-ként adták ki. 2017 második felében kialakult a teljes koncertképes felállás és újabb EP látott napvilágot Embertelen címmel. Következő projektként nagylemezt várhatunk tőlük, 2018-ban.

2013-ban a Csepel Zeneművek egyik próbatermében három zenész nekiállt a Green Hell zenekar stílus alakításának, majd megszülettek az első dalok alapjai. Két évvel később, tagcserék és bővülés után kiadták első demójukat, valamint első albumukat Túlzások nélkül címmel. Az új próbatermüknél létrehoztak egy saját klubot is, ahol nyilvános, családias próbákat tartanak. Második albumuk Zárkózz fel! címmel látott napvilágot idén tavasszal.

A budapesti Dope Valley triója 2016-ban állt össze. Műfajukat a stoner és grunge stílusjegyei írják le leginkább, tiszta énekkel és fülbemászó dallamokkal keverve. Első EP-jük három száma az alakulás évének decemberétől elérhető a zenekar bandcamp oldalán.

Kanadából érkezik hozzánk turnéja keretében a Dark Ministry zenekar. Stílusában a heavy metal keveredik thrash, death és groove metallal, így garantáltan nem bírjuk ki a koncertet fejrázás nélkül. 2017 márciusában kiadták első EP-jüket The Sermon Begins címmel, valamint a folyamatos dalírásnak köszönhetően hamarosan debütál első nagylemezük is.

A Nucleanus zenekar tagjai már igen régóta zenélnek együtt. Kezdetben más bandákban, thrash vonalon mozogtak, de ahogy megismerkedtek a grindcore stílussal, kialakult a műfaj iránti vonzalom. Útjaik többször különváltak és találkoztak, majd 2011 óta próbálnak igazán a Nucleanussal. Az évek során összeszedett ötletekből, egyedi stílusukból összeállított programmal érkeznek. Fő céljuk, hogy stúdiófelvételekkel és kristálytiszta hangzással legyenek megörökítve a "zenei agymenéseik".

A Vendetta az egyik legtermékenyebb "jó öreg német" thrash zenekarnak minősül. 1984 óta négy demón, számtalan profi videón és öt nagylemezen vannak túl. Öt állomásos turnéra indultak a kanadai Dark Ministry zenekarral, melynek keretein belül hazánkat is útba ejtik.

A Türböwitch névre hallgató halálbrigádot két ivócimbora hozta létre még 2016 nyarán. A szesznek, a '80-as éveknek és a punk kultúra igaz szellemének áldozó ötös számára - elmondásuk alapján - semmi sem szent, és akinek ez nem tetszik, az mehet melegebb éghajlatra. Első EP-jüket 2016 augusztusában mindössze 24 óra alatt írták és vették fel. Egy évvel később debütált első albumuk tizenegy számmal, ami az EP címét, a Napalm to Posers-t viseli.

rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Metal Storm!

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

W.E.T. - Earthrage (2018)
Earthrage címmel jelenik meg a Jeff Scott Soto és az Eclipse-s Erik Martensson közös amerikai-svéd dallamos rocker csapatának a harmadik stúdióalbuma, ami a 2009-es W.E.T.-et és a 2013-as Rise

Tovább...
Axel Rudi Pell - Knights Call (2018)
Az 57 éves Axel Rudi Pell '89-ben, Bochum-ban indított szóló csapata az egyik legstabilabb hard rockos szereplője a német heavy-power metál közösségnek, nem is

Tovább...
Amorphis - Queen Of Time (2018)
A finnországi Helsinki-ben, 1990-ben alakult Amorphis elkészítette a sorban a 13. dallamokban, folkban és extrém megoldásokban progresszívan úszó heavy-doom metál lemezét Queen Of

Tovább...
Nemere - Vérmező (2017)
Van az úgy, amikor az ember nem vár semmi különöset, bóklászik a neten, aztán egyszer csak szembejön vele egy döbbenetesen kifejező erejű grafika - ami picivel később még a Hang-Súly

Tovább...
Rainbow - Memories In Rock II. (2018, Dionysosrising)
Nem is tudom, hogy most miként kellene úgy írni, hogy az írás azért mindenképpen szem előtt tartsa, az egyik legnagyobb rockbanda - rövid időn belül

Tovább...
Koncertek 2018. június 19. és 2018. július 05. között: