×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Thrash & Core Prayer @ 2017. október 20. - S8 Underground Club  

Megjelent: 2017. október 19. csütörtök 00:00
Szerző: szimpatic
    Koncertmenü 

Október 20-án igazi thrash metal kánaánná változik a fővárosi S8 Underground Club. Számos európai zenekar teszi tiszteletét az este folyamán, kiegészítve hazai bandákkal, hogy egy hatalmas bulival köszöntsék a rendezvényre látogatókat. Ha valaki kevésnek tartaná az öt órás kiképzést, akkor sem kell aggódnia: a koncertek után egészen kifulladásig felvételről szól a nóta, a hideg italok mellé...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
Kezdésként a hazai Forbidden Noise lép színpadra ütős metalprogrammal. A 2014-ben alakult öttagú banda két EP kiadásánál és egy profi videoklip bemutatásánál jár. A dalok írásánál fontosnak tartották, hogy a számokat élőben úgy adják vissza, ahogy az albumon szerepelt, így kivágták a fölösleges sávokat és effekteket, a minél nyersebb hangzásért.

Hét éve négy luxemburgi iskolatárs garázszenekart alapított, majd pár tagcsere után komolyabban kezdtek együtt zenélni. A Fusion Bomb végül egy crossover thrash metal hangot vett fel, ötvözve a death, stoner és sludge metal stílusjegyeivel, valamint történelmi témájú dalszövegekkel. 2016-ban kiadták első albumukat Pravda címen, és itt nem is állnak meg, már írják is a következő anyagot.

A For The Wicked egyenesen Romániából érkezik hozzánk, modern metalcore műsorával. A zenekar alakulásának első évében három neves díjat is bezsebelt, a legérdekesebb feltörekvőnek számított a román metál világban. Trust Your Heart címmel kiadták első EP-jüket, és számos fesztiválra kaptak meghívást.

A debreceni székhelyű Katlan zenekar hivatalosan 2012 nyara óta működik, majd kisebb-nagyobb szünetekkel kialakult a végleges, öt fős felállás. Thrash-heavy metal bulival készülnek az október 20-ai estére, ahol saját számaik mellett pár feldolgozás is el fog hangzani.

Az Exist Immortal metal, metalcore és experimental keverékével érkezik, kiegészítve bravúros technikai riffekkel. A londoniak a For The Wicked zenekarral közösen indultak európai turnéra, mely Szeged mellett Budapestet is érinti. Két EP-t és két nagylemezt adtak ki, szóval bőven lesz dalválaszték a pénteki bulira.

A dán Impalers munkásságára erősen hatott a '80-as évek német thrash-kultúrája. Az erőteljes, agresszív zenei mintákat dallamos szünetek váltják, ezzel kialakítva teutonic thrash metal stílusukat. Két demójukat két EP és három nagylemez követte. Az idén megjelent albumukban a háborúellenes szövegeikkel arra törekednek, hogy megvilágítsák az utat egy jobb világ felé.

A Subject 9 zenekar 2012-ben alakult, sokáig csak trióként működött. Mire kialakult a komplett felállás, már három saját számmal rendelkeztek. Zenéjükre hatással volt a Meshuggah, a Lamb Of God, valamint számos progresszív és death metal csapat. Dalaik a mai társadalom torzulásáról és pusztulásáról szólnak. 2013-ban megjelent első EP-jük Coma címmel.

A prágai Spreading Dread zenéje ötvözi a progresszív thrash-t a death metallal. A zenekar tagjai különböző mentális hibákkal küzdő emberek, akik ezeket felhasználva alakították ki zenei stílusukat, hangulatukat, szövegeiket. Első albumuk, a Sanatorium egyfajta autobiográfiai mese, mely a bandatagok személyes történeteire épül. 2016-ban napvilágot látott második lemezük, ami a teremtés és pusztítás elkerülhetetlen ciklusát dolgozza fel.

A Hiraeth három éve alakult, egy egyetemi baráti társaságból. A különböző zenei ízlésű srácok először feldolgozásokkal kezdték, hogy megtalálják a saját stílusukat. Később kiadták négy dalból álló demójukat, aminek érdekessége, hogy a HC ének mellett spoken word-öt, vagyis beleéléssel felmondást is alkalmaznak. Egyik számukban Sir Anthony Hopkins hangján felolvasott részletet hallhatunk, ezzel kiegészítve a post-HC, post-metal hangulatot.

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Rudán Joe - Még egy tárral (2017, Dionysosrising)
Milyen igazságtalanok vagyunk, mikor az "őszinte, kemény rock" klasszikus képviselői közül rendre kihagyjuk recenzióm képviselőjét, holott talán ő az egyedüli,

Tovább...
Machine Head - Catharsis (2018)
Az 1991-ben, a kaliforniai Oakland-ben alakult Machine Head a groove-thrash metal egyik legsikeresebb képviselője, 3 milliónyi lemezt adtak el világszerte. A Robb Flynn

Tovább...
Yardbirds - Yardbirds '68 (2017)
Újabb különlegesség jelent meg Jimmy Page saját kiadójánál, közel ötven év után napvilágot látott a Yardbirds utolsó koncertfelvétele, amit nem sokkal a feloszlásuk

Tovább...
Cannibal Corpse - Red Before Black (2017)
Majd' három évtized halálfém, mi kell még, külön regény? Nem hiszem, hogy tiszteletköröket kellene futni az egyik legpatinásabb death metal banda új lemeze

Tovább...
Whitesnake - The Purple Tour Live (2018)
A 66 éves David Coverdale tavaly abba akarta hagyni a zenélést, de szerencsére nem tette... A 2015-ben kiadott The Purple Album-mal akarta keretbe foglalni a

Tovább...
Klipmánia