×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Pannónikum @ 2017. október 20. - BackStage Pub 

Megjelent: 2017. október 18. szerda 12:00
Szerző: Fiery
    Koncertmenü 

Elkészült a Pannónikum együttes bemutatkozó CD-je, mely 4 dalt tartalmaz. Többek között ezt az alkalmat is szeretné megünnepelni a zenekar. A koncert 2017. október 20-án lesz a BackStage Pubban.

További ünnepre ad okot, hogy fellép a zenekarral az örökös tag, Gönci "Apuka" György, valamint hosszas külföldi távollét után újra beáll a basszusgitár mögé Berkes Charlie. További meglepetés is várható, például minden páros belépő kap ajándékba egy CD-t, de mi lesz még?Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Egy év BackStage

A Pannónikum együttes havonta megrendezett fellépéseivel egy esztendeje már, hogy a BackStage Pub egyik házigazdája. A város szívében lévő klub könnyen elérhető bármelyik irányból, ráadásul az árak is a rockerek pénztárcájához lettek mérve. Talán ezért is teszi ide székhelyét több komolyabb zenekar, itt megtapadni már szakmai elismerésnek számít.

Vendég a háznál

A pénteki buli több okból kifolyólag is különleges eseménynek ígérkezik, hiszen hosszú távollét után visszatér Magyarország színpadára a mindenkori közönség kedvenc és mókamester Berkes Charlie, akinek már a jelenléte is garantált sikert ígér. Gönci "Apuka" Gyuri pedig örökös tagként lép fel és reméljük, hogy az általa a múltkor nagyon magasra feltett lécet - fergeteges gitárszóló - ezúttal még feljebb pattintja. Természetesen az este és a két név örömzenét ígér, így jó pár dal erejéig a nosztalgia csillogó szemű homályába is beléphetünk néhány hajdanán együtt írt és játszott dal által. A jelszó: Szeretet és tisztelet!

Méltó megemlékezés

A Hegyi Karcsi által vezetett zenekar persze nem feledkezik meg a közelgő október 23-ról sem. Erről az időszakról készült két dal is, az egyik a mosonmagyaróvári fiatalok lemészárlásának emlékére, a másik pedig arról szól, hogy az '56 után külföldre menekültek mit érezhettek át új, de idegen otthonukban.

Atilla is visszatér

Természetesen a Pannónikum zenekar rendületlenül halad tovább a maga útján, igyekszik tovább ápolni a magyar nemzeti értékeket. A csapat célja a magyar történelem olyan korszakainak dalokban való megjelenítése, melyekre méltán lehetünk büszkék. A koncerten a már ismert Hegyi Karcsi és Gönci Apuka szerzemények mellett, hallhatjuk a mostanában nagy kedvencnek számító Atilla visszatérése című számot.

Ajándék ez a nap

Mint arról bevezetőnkben beszámoltunk, akik párjukkal érkeznek, azok a belépőjegy mellé egy darab ajándék CD-t kapnak. A CD négy ropogós, új dalt tartalmaz, melyek természetesen az esti műsorban is elhangzanak. Az új tulajdonosok viszont most végre hazavihetik a dalokat és még jobban megismerhetik. Maradjon titok, hogy ők előbb kapják a mintapéldányokat, mint a média munkatársai.

Miből lesz a cserebogár?

A zenekar legújabb tagja, a gitáros Kosztin Laci. Róla annyit kell tudni, hogy az első gitárját 10 éves korában kapta, Elvis Presley dalokon nőtt fel. Igyekezett felfedezni a zenei műfajok, stílusok közti különbözőséget. Első igazi kedvenc Kirk Hamett lett, majd Joe Satriani. A Vienna Konservatorium Budapestre kihelyezett tagozatán gitártanár - karvezetés szakon szerzett másoddiplomát. Azóta számos produkcióban bizonyította tehetségét, jelenleg a Pannónikum együttest erősíti.

Az este főszereplői

Akik folyamatosan követik a zenekar munkásságát, azoknak nem jelent újdonságot a névsor, de biztosan akadnak érdeklődők, az ő kedvükért leírom: billentyűs hangszerek, ének Hegyi Károly, ének Ráduly Levente, basszusgitár Szabó Ferenc, dobok Nagy "Örökség" László, gitár Kosztin László.

Készítette: Fiery

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

W.E.T. - Earthrage (2018)
Earthrage címmel jelenik meg a Jeff Scott Soto és az Eclipse-s Erik Martensson közös amerikai-svéd dallamos rocker csapatának a harmadik stúdióalbuma, ami a 2009-es W.E.T.-et és a 2013-as Rise

Tovább...
Axel Rudi Pell - Knights Call (2018)
Az 57 éves Axel Rudi Pell '89-ben, Bochum-ban indított szóló csapata az egyik legstabilabb hard rockos szereplője a német heavy-power metál közösségnek, nem is

Tovább...
Amorphis - Queen Of Time (2018)
A finnországi Helsinki-ben, 1990-ben alakult Amorphis elkészítette a sorban a 13. dallamokban, folkban és extrém megoldásokban progresszívan úszó heavy-doom metál lemezét Queen Of

Tovább...
Nemere - Vérmező (2017)
Van az úgy, amikor az ember nem vár semmi különöset, bóklászik a neten, aztán egyszer csak szembejön vele egy döbbenetesen kifejező erejű grafika - ami picivel később még a Hang-Súly

Tovább...
Rainbow - Memories In Rock II. (2018, Dionysosrising)
Nem is tudom, hogy most miként kellene úgy írni, hogy az írás azért mindenképpen szem előtt tartsa, az egyik legnagyobb rockbanda - rövid időn belül

Tovább...
Koncertek 2018. június 19. és 2018. július 05. között: