×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Szörényi, Tolcsvay, Vujicsics @ 2017. október 23. - Kongresszusi Központ 

Megjelent: 2017. október 02. hétfő 12:00
Szerző: mikblue
    Koncertmenü 

Nem először, s reméljük nem is utoljára halljuk együtt október 23-án Szörényi Leventét, Tolcsvay Lászlót és a Vujicsics együttest. A koncert színhelye a Budapest Kongresszusi Központ lesz... Mint Fogarai Lajos, a bulit egyik szervezője - érdeklődésemre - elmondta, ez a projekt már hónapok óta "fut"...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Hol lépett fel együtt a nyár folyamán ez a kitűnő társaság? Egyáltalán: milyen múltra tekinthet vissza a sorozat?

Ötödik éve fut már a Hej, barátom című műsor, amelynek címadó dala több, mint 20 éve jelent meg. Levente a magyar népzene, illetve az Illés együttes "ideillő" dalaival, a Vujicsics együttes a délszláv, a balkáni népzene gyökereiből merítve érkezett erre a randevúra.

A nagy siker ellenére meglehetősen ritkán kerül a közönség elé ez a produkció.

Valóban, a Vujicsics együttes Szörényi Leventével ritkán lép fel, inkább csak kiemelt helyszínekre mennek el. Eddig összesen 10 közös koncertjük volt. A Krokodil Rock Kft is szervezett nekik egy koncertet, augusztus 20-án Balatonfüreden léptek fel. Tavasszal pedig a RAM-ban koncerteztek. Minden bulijuk hatalmas siker.

"Új" fiú Tolcsvay László, akit szintén nem kell bemutatni. Ő, hogyan csatlakozott?

Tolcsvay Lászlóval eddig csak néhányszor lépett fel a Vujicsics együttes. Az, hogy így, "hármasban" játszanak több, mint három évvel ezelőtt fordult elő a Müpában.

Tolcsvay csatlakozásán kívül mennyiben lesz más az október 23-i koncert, mint a korábbiak?

Nagyszerű dolog, hogy a maga műfajában kiemelkedőt alkotó Vujicsics együttes mellett, a magyar könnyűzene két ikonikus alakja is fellép. Levente mesélte nekem egyszer, hogy az Illés együttes az elsők között emelte be a népzenét a könnyűzenébe. Ezt azért tartom izgalmasnak, mert az angolszász rockban teljesen megszokott a rock és folk fúziója. Nálunk ez sokkal ritkább.

Megtudhatunk részletet a koncertről? Például azt, hogy kiket látunk-hallunk majd a BKK-ban?

Szörényi Levente (ének, gitár), Tolcsvay László (ének, gitár, zongora). A Vujicsics együttes tagjai is megérdemlik, hogy név szerint soroljuk fel őket: Eredics Gábor (basszprímtambura, tambura samica, harmonika, ének), Eredics Kálmán (bőgő, tarabuka, tapan), Brczán Miroszláv (csellótambura, brácsatambura, ének), Szendrődi Ferenc (prímtambura, basszprímtambura, brácsatambura), Eredics Áron (prímtambura, basszprímtambura, csellótambura, ének), Borbély Mihály (szaxofon), valamint Vizeli Balázs (hegedű).

Már tudjuk tehát, hogy kik lépnek a színpadra, de a repertoárról is megtudhatunk valamit?

Ezen a rendkívüli, ünnepi koncerten az Illés és a Vujicsics együttes dalain kívül, elhangzik majd több Fonográf és Tolcsvay-dal is.

Konkrétan?

Szerepel a programban az Illés együttes repertoárjából például A Kugli, a Sárga rózsa, az Amikor én még kissrác voltam. Nem hiányozhat a koncert címadó dala, a Hej, barátom sem. Tolcsvay László előadásában - más számok mellett - szerepel majd a legendás Nemzeti dal is. A Vujicsics együttes - a hazai közönség által is jól ismert, és a számára kedves - délszláv dallamokat játssza.

Kovács "mikblue" Miklós

rovat lapozó


Még, még, még...mikblue írta: 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Godsmack - When Legends Rise (2018)
A '95-ben, a Massachusetts-i Lawrence-ben alakult, de jó ideje Bostonban dolgozó Godsmack utolsó lemeze 2014-ben jelent meg 1000hp címmel. Most When Legends Rise címmel itt van

Tovább...
Gus G. - Fearless (2018)
A 37 éves, a görögországi Thessaloniki-ben - Kostas Karamitroudis néven - született Gus G. elkészítette Fearless című harmadik szólólemezét! A sok más mellett a Firewind-ből és Ozzy mögül is

Tovább...
30 Seconds To Mars - America (2018)
Ötödik sorlemezét adja ki a - '98-óta működő, tehát idén 10 éves - Los Angeles-i, eddig alternatív pop-rockos 30 Seconds To Mars trió. A mostanában inkább

Tovább...
Ideas - Egység - Oneness (2017)
A tatabányai szimfonikus metalban utazó Ideas zenekar tavaly nyáron megjelent Egység című albumát pörgeti épp a Spotify, de a dupla CD-s fizikai formátumot is a gyűjteményemben tudhatom,

Tovább...
Don Airey - One Of A Kind (2018)
A 69 éves, Sunderland-i születésű Donald Smith Airey-t nem kell senkinek sem bemutatni, 1969-óta futó karrierje tele van csodával, a brit élvonalban szinte mindenkivel

Tovább...
Koncertek 2018. július 17. és 2018. augusztus 02. között:

Klipmánia