×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Prophets Of Rage - Prophets Of Rage (2017) 

Megjelent: 2017. szeptember 25. hétfő 00:05
Szerző: pjuan
    Lemezismertetők 

A Rage Against the Machine háromnegyede - Tom Morello gitáros, Tim Commerford basszusgitáros és a Black Sabbath-nak is besegítő Brad Wilk dobos, Zack de la Rocha nélkül - 2016-ban, Los Angeles-ben hozta össze a Prophets Of Rage nevű rap-rocker szupergroupot, a Public Enemy egy és a Cypress Hill két tagjával közösen...

2016-ban kiadtak egy 5 dalos bemutatkozó EP-t, most pedig Brendan O'Brien producerrel kihozták az első nagylemezüket is, simán Prophets Of Rage címmel... A dolog mondandója persze nagyon hasonló a Rage Against the Machine-éhoz, ezt erősíti az amerikai baloldal egyik legismertebb és legsikeresebb dokumentumfilmesének, Michael Moore-nak is a segítsége, aki a felvezető klipet készítette nekik...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
Ez egy teljes értékű Rage Against the Machine lemez is lehetne, ha Zack de la Rocha rappelne rajta a tipikus hangján... Zeneileg így is mindent megkapunk, amit odaát, nagyon kreatív és teljesen egyedi dolgokat ugrálnak elénk, - ahogy azt megszoktuk a srácoktól - rendkívül kreatív zeneileg az anyag... Zack hiányát is tökéletesen megoldották a srácok, nem hiszem, hogy a Cypress Hill-es B-Real-nál, vagy a Public Enemy-s Chuck D-nél - és DJ Lord-nál - hitelesebb arcokat lehetett volna bevonni egy ilyen jellegű projektbe... Az egész lemezen rendesen fröcsögnek is a dühtől a srácok, tele vannak energiával és ötlettel, dobálják a témákat, ahogy kell... és persze a két rapper is csúcs formában van, ráadásul a két hang is nagyszerűen egészíti ki egymást!

Vagyis ez egy csúcs minőségű terméke a gengsztereknek! Rég hallottam olyan izgalmas energiát, ami a Radical Eyes-t mozgatja, de az ugrálós Unfuck The World, vagy a slágeres Legalize Me és a lazulósból dinamikai bombává változó Living On The 110 is elmehetett volna a következő RATM lemezen is, ráadásul utóbbit úgy is rappelnek, mintha oda írták volna... A The Counteroffensive rövidke átvezetője-jammelése után, a Hail To The Chief erőteljesen és erőszakosan vonul be a Take Me Higher funkys játékossága elé, de a stíluskavalkádot hozó Strength In Numbers, vagy a belazult Fired A Shot is elképesztően ötletes darab, amire méltán lehetnek büszkék! A végső csapást a zavarosabb Who Owns Who, a játékosabb Hands Up és a Rage Against the Machine összes ismerős sémáját bemozgató Smashit adagolja elénk... Berántanak, megugráltatnak, utcára vezényelnek lázadozni, ennyit tudnak, de azt nagyon!

Ez bizony egy teljes értékű Rage Against the Machine lemez, nincs mese... Aki megkedvelte a srácokat, biztosan nem fog csalódni bennük itt sem! A Rage Against The Machine legutóbb 2011-ben állt színpadra... Timmy C. basszusgitáros 2015-ben úgy fogalmazott, hogy elképzelhető a további koncertezés, sosem lehet tudni, mit hoz a jövő... De addig is itt van a cserebanda Prophets Of Rage néven, ami legalább olyan izgalmas zenére képes, mint az eredeti volt!

Manapság odaát a baloldal dobálja a hasonlóan radikalizáló lemezeket, a Powerflo, a Body Count is ilyen volt, de lehetne hosszan sorolni a bandákat, akik nagyon izgalmas lemezeken próbálják a tömeget megmozgatni, mondhatni fegyverbe szólítani... Nos, aki ismer engem, az tudja, hogy mindez a szélsőségesség, vagy baloldali politika-rock mennyire messze van tőlem. Mivel a művészek kifejtik itt a dühös és agresszív véleményüket, ezért pár szóban én is leírom az enyémet a végére, akinek nem inge, az ne vegye fel... Szóval...

Én úgy látom, hogy soha nem volt még ilyen szintű agymosásnak kitéve az emberiség, mint most. Ma a politika csak a pénzről szól, a gazdaságról, ha másként nem, a hatalmon keresztül veszik meg a politikusok lelkiismeretét. A frontvonalban színészek állnak, akik eladják az aktuális - és folyamatosan változó - "terméket", amit mások készítettek, nekik az a feladatuk, hogy úgy mondják, mintha a sajátjuk lenne. Persze mindenkinek mást mondanak, amit épp' az hallani akar. Az amerikaik is, a németek és franciák is, és igen, mi is ennek a hazugságáradatnak vagyunk kitéve. Aki ebben a világban politizálni kezd, felvállalja bármelyik oldalt, az önként feladja a saját egyéniségét és - az alapvetően teremtésre szánt - saját gondolatait. A több ezer éves oszd meg és uralkodj elv erről szól, az önfeladás és saját racionális vélemény elfelejtéséről!

Az ilyen lázítások, mint ez az album is, semmi másra nem alkalmas, mint a radikalizálásra, a düh és agresszió fokozására. De szükség van arra, hogy emberek felfegyverkezve egymásnak rontsanak az utcákon, csak azért, mert bebeszélték nekik: a másik rosszabb, mert az egyik jobb? A valóságban, kérem szépen egyik sem jobb, mint a másik! A félhülye Bushnál csak a békedíjas Obama háborúzott többet, most meg Trump megy vissza egy olyan háborúba, amit nem lehet megnyerni, mindez csak azért történik, mert odaát egyetlen ipar működik még helyileg: a fegyvergyártás, ami egyet jelent a folyamatos háború kontra gazdasági csőd kérdésével... és ez tényleg ilyen egyszerű!

De mondhatnám a görög-német gazdasági háborút, amiből kinőtt a migránsválság, mintegy ellencsapás. Vagy egy olyan francia elnököt, aki ha teljesíti az ígéreteit, akkor polgárháború tör ki az őt megválasztó országban. A németeknél meg konkrétan két olyan párt között fog eldőlni a választás, amik koalícióban rombolták le az országukat az elmúlt években... és az olaszoknál se sokkal jobb a helyzet. De mit lehet tenni egy ilyen végletes és végzetes helyzetben? Én azt mondom, hogy minden "kisembernek" a saját életét - ha úgy tetszik: saját sorsát - kell élnie, és saját véleményt kell kialakítania, minden kérdésben. Mindenki fontos és értékes egyéniség, megismételhetetlen csoda! Kár lenne az életünket elpazarolni arra, hogy ne a saját életünket éljük, hanem valami olyat, amit mások hazudnak nekünk össze-vissza, ahogy az érdekük kívánja! Még ha prófétáknak is hívják magukat, mint például ezek a srácok!Track lista:

01. Radical Eyes
02. Unfuck The World
03. Legalize Me
04. Living On The 110
05. The Counteroffensive
06. Hail To The Chief
07. Take Me Higher
08. Strength In Numbers
09. Fired A Shot
10. Who Owns Who
11. Hands Up
12. Smashit

Közreműködő zenészek:

B-Real (Cypress Hill) - ének
Chuck D (Public Enemy) - ének
DJ Lord (Public Enemy) - vokál, elektronika

Tom Morello (Rage Against the Machine, Audioslave, Bruce Springsteen, The Nightwatchman) - gitár
Tim Commerford (Rage Against the Machine, Audioslave) - basszusgitár
Brad Wilk (Rage Against the Machine, Audioslave, Black Sabbath) - dob

Lemezeik:

2016 - The Party's Over - EP
2017 - Prophets of Rage

Kiadó:
Caroline
Honlap:
prophetsofrage.com
facebook.com/prophetsofrageofficial


rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Prophets Of Rage!

kép

Hollywood Undead - Five (2017)

2017-11-11 00:05:00

kép

Powerflo - Powerflo (2017)

2017-07-02 00:05:00
 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Operation: Mindcrime - The New Reality (2017)
És Geoff Tate és az Operation: Mindcrime története újra itt, az énekes folytatja a harcát a Queensryche még megmaradt rajongóiért! A

Tovább...
Vuur - In This Moment We Are Free - Cities (2017)
A holland Anneke van Giersbergen idén pont tíz éve, 2007-ben szállt ki a Gathering-ből, de hiába a kommerszebb szóló karrierje, ma is mindenki az atmoszferikus doom

Tovább...
Appice - Sinister (2017)
A rockzenén belül egyedülálló, hogy két testvér ugyanazon a hangszeren fusson be nemzetközi karriert és kerüljön a szakma elitjébe. A két Appice tesóval ez történt, mind a ketten a csúcsra

Tovább...
Annihilator - For the Demented (2017)
A kanadai Ottawá-ban, '84-ben indult Annihilator a hazájának a vezető groove-thrash-heavy metál zenekara... A csapat diktátora, Jeff Waters legutóbb 2015-ben adta a

Tovább...
Motörhead - Another Perfect Day (1983)
A londoni Motörhead a '79-es Overkill és Bomber lemezeivel sztárrá, majd a '80-as Ace of Spades és a '81-es No Sleep 'til Hammersmith élő anyagával listavezető

Tovább...
Klipmánia