rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Stargazer - Tui La (2017)

 Látogatottság
Összesen
88261337
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Stanley Jordan @ 2017. szeptember 30. - Fertőrákosi Barlangszínház

Koncertmenü

Stanley Jordan a nemzetközi jazzélet sztárgitárosa, zeneszerzője koncertezik szeptember 30-án a Fertőrákosi Barlangszínházban. Világpremierként játszik együtt a műfaj egyik legnagyobb basszusgitáros csillagával, a virtuóz Christian Galvezzel és két magyar zenészlegendával, Horváth Kornél ütőssel, valamint Dörnyei Gábor dobossal.
Stanley Jordan amerikai jazzgitáros és zeneszerző, különleges tapping technikájáról is világhírű. Hatévesen kezdett zongorázni, majd tizenegy évesen váltott gitárra. Még csak középiskolás, amikor a Reno International Jazz Festival-on Quincy Jones-szal megosztott első helyen végez, holtversenyben. Tanult a Princeton egyetemen, ahol zeneelméletből és zeneszerzésből diplomázott.

Az 1985-ben megjelent Magic Touch forradalmian újnak számító lemezének kritikai visszhangja és népszerűsége pillanatok alatt a csúcsra repíti a 26 éves Stanley Jordant. Ez az az album, mely a rekord döntögető 51 hétig vezette a Billboard magazin jazzlistáját, és ami az Amerikai Egyesült Államokban több, mint 500 ezer példányban kelt el.

A mások által is használt speciális érintő technikát Stanley Jordan zsenialitása és virtuozitása magasabb szintre tökéletesítette. Első hangszere, a zongora billentéses módszerét ültette át gitárra, a független futamokból és dallamokból álló kompozícióit a zongorajátékot idéző módon adja elő: egyszerre két kézzel játszik a gitár nyaki részén - szerepe elvitathatatlan a szólógitározás történetében, amelyet új szintre emelt az általa kifejlesztett tapping technikával.

Nála ez a lenyűgöző technikai tudás ugyanolyan szintű művészi kvalitással és kreativitással párosul, párhuzamosan tud dallamot és akkordokat játszani - ami a függetlenítésnek egy hihetetlen szintű birtoklását mutatja nála. Sokszor játszik egyszerre két különböző gitáron, vagy akár gitáron és zongorán. Hat kontinens több, mint hatvan országában lépett már fel, olyan nagyszerű zenészekkel játszott, mint Art Blakey, Richie Cole, Stanley Clarke, Kenny Rogers, Kevin Eubanks és Dizzy Gillespie.

Leonard Feather, a Los Angeles Times kritikusa írta egyszer: "A géniusz szóval gyakran dobálózunk zenei körökben, de ez eddig valójában csak Stanley Jordan-re igaz." Kifejezésmódjának összetettsége és zenéjének mély gondolati háttere mára felülemelkedett a puszta technikai brillírozáson, zenéjéből melegség és érzékenység árad, mely a világ bármely pontján magával ragadja a közönséget.

A Fertőrákosi Barlangszínház 2017-es évadának különleges záróestjén Stanley Jordan mellett a világ egyik legjobb dobosának tartott, lövői születésű Horváth Kornél, valamint a szintén világ klasszis basszusgitáros Christian Galvez, és Dörnyei Gábor dobos lép színpadra. Jegyár: 6.000 Ft.
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Koncertmenü
· Szerkesztette: jazz


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Koncertmenü:
RAMMSTEIN koncert 2005. február 27-én!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.46 Seconds