Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Stargazer - Tui La (2017)

 Látogatottság
Összesen
88261399
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Glenn Hughes a Rockmúzeumban @ 2017. augusztus 03.

Kultúra

Sajátos esemény tanúi lehettek azok a rockerek, akik az augusztus 03-i langymeleg 40 fokos estét a Rockmúzeumban töltötték. Glenn Hughes negyedikén a Fezenen lép fel, ennek örömére néhány rajongó és a Rockmúzeum önkéntesei egy életműkiállítást állítottak össze a múzeumban, melynek megnyitóját elvállalta Glenn. Hogy még teljesebb legyen az élmény, Európa - ha nem a világ - legjobb Deep Purple tribute-zenekara, a Cry Free is fellépett, és egy egészen speciális műsort adott, kifejezetten Glenn életművére koncentrálva...
Nagyon pozitív dolog ez! Ahogy rajongók megvalósítanak egy ilyen találkozást, összedobják tudásukat, idejüket, kapcsolatrendszerüket, gyűjteményüket, energiáikat, hogy aztán együtt ünnepelhessünk az érdeklődőkkel. Ezért érdemes ezt csinálni. És ami a fontosabb és még furcsább: a világsztár is ugyanígy áll hozzá. Semmi faxni, semmi gázsiigény, extra igény, csak eljön, és a hosszú repülőút után fáradtan is ránk szán pár órát az életéből. Mert egy jó ember, akit tölt az őt körülvevő szeretet. Ad és kap.

Dühítő, hogy bizonyos fórumokon negatívan tudnak nyilatkozni erről az emberről, aki a valóságban egy csupaszív, végtelenül kedves, nyíltszívű EMBER. És aki egyébként - és nem mellesleg - ma is ugyanabban a hangnemben képes elénekelni sikerdalait, mint 40 éve! Nem mondom, hogy sima ügy volt ennek az estének az organizálása, meleg van, ilyenkor egyébként is ingerültebb mindenki, nincs pénz egy nyavalyás pluszplakát kinyomtatására sem, váratlan körülmények nehezítik az előrehaladást, és aztán mégiscsak összeáll valami, ami sokaknak fontos. Örömet okoz. Megéri dolgozni érte. Köszönet Klacsmann Borinak, Tarr Lindának, Rausch Tamásnak, Scholtz Attilának és a Cry Free tagjainak, és persze a Rockmúzeum önkénteseinek és azoknak, akik eljöttek.Glenn repülője a tervezetthez képest késett egy combosat, megérkeztekor már elindult a Cry Free koncert, de azért közben zárt ajtók mögött megmutattuk neki a múzeum nagytermét. Az a benyomásom, hogy pont úgy meglepődött, mint amit a magyar zenészeknél szoktam tapasztalni, senki sem számít rá, hogy igazából mekkora a múzeum és milyen embertelen felhozatal van rockrelikviákból. Glenn is lehidalt a saját kiállítási anyagától is, de perceket vacakoltunk azzal, hogy megtaláljuk a negyven vitrinhez tartozó, egy dobozban ömlesztve tárolt kulcsokat a zárakba, mert mindenáron ezt, meg még ezt, meg azt a hangszert is meg akarták tapogatni.

A magyar - vagy ha tetszik: Közép-Európa-i hangszerfelhozatal - mindig megteszi a hatását. A múzeum egyik koronagyémántjára, a Jolana Gartiozora meg is érkezett egy egészen határozott ajánlat, de nem adunk el semmit, ez a gyűjtemény csak épülni tud, fogyni nem. Ezen a hangszeren kezdett Angliában is sok zenész, mivel '65-ig dollárstop volt ott is. Több képen szerepel a hangszer George Harrison, Jimmy Page, vagy éppen Eric Clapton kezében. Aztán a koncert végén Glenn szólt az egybegyűltekhez, majd mindenkinek dedikált egy-egy lemezt, koncertjegyet, vagy plakátot. (Sőt sörös dobozt, női mellet és egy mobiltelefont is.)

A Glenn életművét bemutató kiállítás - plakátokkal, lemezekkel, pólókkal, könyvekkel, relikviákkal - minden szerdán 17 és 20 óra között, illetve minden szombaton és vasárnap 14 és 18 óra között tekinthető meg a Rockmúzeumban, a XIII. kerület, Kárpát utca 23. szám alatt. Hazabeszélek, de ettől még igaz: a Rockmúzeum eljutott egy olyan szintre, hogy nyugodtan el lehet ide hívni a világ akármelyik zenészét, méltó környezet egy rockünnephez.

Bálint Csaba (2017.08.04.)
rockmuzeum.ini.hu 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Kultúra
· Szerkesztette: bcsaba


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Kultúra:
Walk The Line - Johnny Cash életrajzi filmje


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.44 Seconds