×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 DeathCrew Fesztivál @ 2017. augusztus 10-12. - Nyírbátor 

Megjelent: 2017. augusztus 01. kedd 12:00
Szerző: szimpatic
    Koncertmenü 

A DeathCrew fesztivál 2012-ben indult a Drow zenekar és nyírbátori barátaik összefogásából. Céljuk, hogy a magyar fesztiválkínálatból kiszoruló, kevésbé ismert underground zenekaroknak nyújtsanak fellépési lehetőséget. Az elsősorban metal, rock és hardcore bandák mellett, mára ska-reggae, alter és elektro fellépőkkel bővül a kínálat.

A rendezvénynek része egy filmes szekció is, ami idén már Malter Filmfesztivál (Magyar-Alter) néven fut tovább. A Malter fiatal, független filmesek közt népszerű. A többségben rövidfilm blokkok más művészeti fesztiválokon is bemutatásra kerülnek - Kerekdomb, Ördögkatlan fesztivál -, majd októberben, a debreceni Apollo Moziban rendezett Desztv-n kerül sor a díjazásukra, szakmai zsűri közreműködésével.

A fesztivál helyszíne a nyírbátori fedeles lovarda környéke, amely a régi Azfeszt területe mellett, a Sárkány Wellness- és Gyógyfürdő kempingje után található. Ha igényes zenekarok koncertjein engednéd ki a gőzt, betekintenél a magyar filmművészet feltörekvő rendezőinek munkájába és csobbannál egyet a Sárkány Wellness- és Gyógyfürdő medencéiben, gyere el augusztus 11-12-én a IV. DeathCrew fesztiválra! Ha szabadságot vennél ki a rendezvény idejére, a nulladik nap miatt érdemes az augusztus 10-zel is számolni.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!A fesztivál hivatalosan augusztus 11-én indul, de szervezés alatt áll a nulladik nap augusztus 10-én, csütörtökön, a kisvárdai Moon Of Soul és a debreceni Low-Down zenekarok koncertjével. A két banda remek hangulatú aláfestést biztosít majd a gyülekező fesztiválozóknak, hogy belerázódjanak a DeathCrew családias hangulatába.

Augusztus 11-én, pénteken 17:30-tól egy elvont mátészalkai formáció, az Ürgebőrbe Varrt Gyíkemberek nyitják a fesztivált, a filmes sátorban. A stílusban bekategorizálhatatlan jelenség tagjai verseket szavalnak és Ufo-magazinokból olvasnak fel, űrzajok kreálása kíséretében. 18:00-tól a nagyszínpad első fellépője egy viszonylag friss death metal formáció Budapestről, a Nest of Plagues. Őket követi egy laza koncerttel az alter-rock, indie, emo stílusú The Vernal Esztergomból. 20:00-tól a súlyos riffeké lesz a főszerep: először a Red Swamp, majd a házigazda Drow zenekar lép színpadra kemény sludge-doom nótáikkal.

22:00-kor a Kies grunge-rock szerzeményeire bulizhatunk. 23:00-kor folytatódik a nagyszínpad műsora az esztergomi Have No Clue-val, akik a hazai pop-punk egyik kiemelkedő képviselői. 00:00-től a Satelles következik. Az első este utolsó fellépője a Pit of Saron, ők a debreceni metalcore színtér egyik fontos pillérei. A táncolni vágyók éjféltől a DJ-sátorban a nyírbátori DJ Balage szettjére pumpálhatnak.

Augusztus 12-én, szombaton a szervezők igyekeznek nappali programokkal a fesztiválterületen marasztalni a fesztiválozókat, azonban a Sárkány Wellness- és Gyógyfürdő szolgáltatásai és a nyírbátori turistalátványosságok is vonzó programok lehetnek a városba érkezőknek. A koncertprogramot a pócspetri Periscope nyitja 18:00-kor, egy könnyed nyári hangulatú koncerttel. Az alig egyéves banda a tavalyi tehetségkutatón második helyezést ért el. Őket követi a BetterThanEver, akik visszatérő pop-punk vendégei a fesztiválnak. 20:00-tól a roppant színvonalas, zseniális vokállal érkező stoner-doom-folk és modern metal hatásokkal aprító HAW zenekaré a színpad, élükön Makó Dáviddal, aki sokak számára szólóprojektje, a Devil's trade miatt is ismerős lehet. A Devil's Trade produkciót a szombati akusztikus blokkban 22:50-től tekinthetik meg az érdeklődők, a kisszínpadon.

21:00-tól egy igazi kuriózum vonul színpadra, az ország talán legjobb Metallica tribute zenekara, a Vertigo. A banda régóta nem aktív, és továbbra sincs szó újraalakulásról, ezért egy különleges, exkluzív koncert tanúi lehetünk. Őket követi a hardcore-punk élvonalából érkező debreceni Hanoi. 23:20-tól éjfélig a Skafunderz-re táncolhatunk, ska-reggae és punk dalaikkal, majd a Hatred Solution matchcore őrülete után, a veszprémi Krampüs zárja a fesztivált, egy kíméletlen death metal darálással. Éjféltől a DJ-sátor rezidense a Style Wars Crew lesz, akik különböző stílusokban - dubstep-től a hip-hop-ig - pakolják a zenéket, tovább színesítve a fesztivál zenei-kínálatát.

Mindkét este a filmes sátorban kerülnek vetítésre a Malter Filmfesztiválra küldött alkotások. Tavaly olyan filmeket tekinthettek meg az érdeklődők, mint Kovács István Betonzaj című munkája egy bokszoló lány megpróbáltatásairól; a Debrecen Halott című gördeszkás film; Nagy Zoltán Átváltozás című sokkoló drámája; Az Éjjeli Utazó, Vágó István főszereplésével; az Éjszakai Festés, amely több külföldi filmfesztiválon is díjnyertes alkotás; a Gólyatábor, amely a valós nemi erőszak-botrány filmfeldolgozása; a szintén díjnyertes Superbia című animációs film; a Szuper című magyar képregényhős-történet; a Radnóti Miklós verseket feldolgozó Radnóti Hétszer című rövidfilm-csokor; valamint Deák Kristóf Mindenki című kisfilmje, amely 2016-ban Oscar-díjat nyert. Bizakodhatunk, hogy idén is hasonló színvonalú filmes-szekcióra számíthatunk.

0. nap - augusztus 10., csütörtök:
21:00 - 21:40 - Moon of Soul
22:00 - 22:40 - Low-Down

1. nap - augusztus 11., péntek:
17:30 - 18:00 - Ürgebőrbe Varrt Gyíkemberek
18:00 - 18:40 - Nest of Plagues
19:00 - 19:40 - The Vernal
20:00 - 20:40 - Red Swamp
21:00 - 21:40 - Drow
22:00 - 22:40 - Kies
23:00 - 23:40 - Have No Clue
00:00 - 00:40 - Satelles
01:00 - 01:40 - Pit of Saron
DJ.sátor - DJ Balage

2. nap - augusztus 12., szombat:
18:00 - 18:40 - Periscope
19:00 - 19:40 - BetterThanEver
20:00 - 20:40 - HAW
21:00 - 21:50 - Vertigo (Metallica tribute)
22:10 - 22:50 - Hanoi
22:50 - 23:20 - The Devil's Trade
23:20 - 00:00 - Skafunderz
00:20 - 01:00 - Hatred Solution
01:20 - 02:00 - Krampüs
DJ-sátor - Style Wars Crew

Jegyinformációk:
Napijegy: 2000 Ft.
Napijegy a 0. napra: 500 Ft.
Bérlet: 3500 Ft.
Belépők kizárólag a helyszínen kaphatók!

facebook.com/deathcrewfestival

rovat lapozó


Még, még, még...

kép

DeathCrew Fesztivál 2016

2016-08-06 12:00:00

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Led Zeppelin - How The West Was Won (2018, remaster)
Ismét egy régi-új Zeppelin kiadvány került a boltokba, a zenekar 50 éves jubileumának előfutáraként, illetve a 2014-ben kezdődött remaster-sorozat

Tovább...
Five Finger Death Punch - And Justice for None (2018)
A 2005–ben, Los Angeles-ben alakult, groove metálos Five Finger Death Punch legutóbb 2015-ben adta ki a Got Your Six

Tovább...
Judas Priest - Firepower (2018, Dionysosrising)
Nos, az albumot kísérő ováció közepette felvállalom annak szerepét, akinek a szar is keserű, így következő soraim kissé formabontó módon nem elsősorban a

Tovább...
Yes - Drama (1980)
Ezen a héten a '68-ban, Londonban indult Yes tizedik lemezét, a '80-as Drama-t fogom részletesebben kielemezni! A csapat a '78-as Tormato után kettészakadt. Jon Anderson és Rick Wakeman a bemutató turnét

Tovább...
Godsmack - When Legends Rise (2018)
A '95-ben, a Massachusetts-i Lawrence-ben alakult, de jó ideje Bostonban dolgozó Godsmack utolsó lemeze 2014-ben jelent meg 1000hp címmel. Most When Legends Rise címmel itt van

Tovább...
Koncertek 2018. június 21. és 2018. július 07. között:

Klipmánia