×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Rockmúzeum - Glenn Hughes kiállítás és Cry Free koncert (2017) 

Megjelent: 2017. július 13. csütörtök 00:00
Szerző: bcsaba
    Kultúra 

A budapesti Rockmúzeumban nemrég zárult a nagysikerű Led Zeppelin kiállítás, a napokban pedig megnyílt a Zenészfestők kiállítása, de a nyári uborkaszezonra tekintet nélkül, hamarosan még újabb látnivaló várja a klasszikus rock zene legelhivatottabb rajongóit.

A következő, 2017. augusztus 03-tól megnyíló gyűjteményi kiállítás fókuszában a Rock Hangja titulussal is méltán felruházott Glenn Hughes áll majd. A kiállítás nyitóbeszédét, a Rockmúzeum meghívására maga Glenn Hughes tartja!Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Hughes nevét a legtöbben talán a Deep Purple lemezek borítójáról ismerhetik, ugyanis a basszusgitáron is remekül játszó rockénekes 1974 és 1976 között a brit hard-rock legenda sorait erősítette, olyan korszakalkotó albumokon és koncerteken, mint a Burn, vagy a California Jam. A kiváló torkú muzsikus azonban a Purple előtt és után is számtalanszor letette névjegyét, olyan formációkban, mint a Trapeze, a Black Sabbath és a ma is aktív Black Country Communion, de komoly szólókarrierrel is büszkélkedhet.

A kiállítás apropója az, hogy a nagy múltú művész augusztusban ismét hazánkba látogat, hogy a székesfehérvári Fezen Rockfesztivál közönségét elkápráztassa páratlan vokális képességeivel. Hughes fellépésére 4-én, pénteken kerül sor a Fezenen, a munkásságát bemutató kiállítás megnyitója pedig előző nap, augusztus 03-án, csütörtökön lesz. Nem kis büszkeségünkre szolgál, hogy a kiállítás nyitóbeszédét a Rockmúzeum meghívására maga Glenn Hughes tartja!

Persze egy ilyen esemény nem lenne elképzelhető élő zeneszó nélkül, ezért a megnyitóra a Deep Purple legautentikusabb hazai képviselője, a Cry Free érkezik, hogy a Rockmúzeum színpadán a Hughes nevével fémjelzett DP korszakok rock himnuszaiból adjon elő egy csokorra valót, kiegészítve a Mester további dalaival. A koncert 19 órától kezdődik, pontos kezdéssel. Jegyár 1900 forint. Érdemes elővételben megvenni, megrendelhető a rockcsarnok@gmail.com címen. Mindenkit várunk a XIII. kerület, Kárpát utca 23. szám alatt található Rockmúzeumban.

A megnyitó részletes programja a következő: a kiállítás 18 órakor nyílik, megnyitja: Glenn Hughes. A koncert 19 órakor kezdődik. Pontos kezdéssel! A kiállítás egyébként minden szerdán 17 és 20 óra között, szombaton és vasárnap 14 és 18 óra között tekinthető meg, a Rockmúzeum nyitvatartási idejében.

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. március 23. és 2018. április 08. között: