rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

The Tangent - The Slow Rust Of Forgotten Machinery (2017)

 Látogatottság
Összesen
87578705
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Mr. Big - Defying Gravity (2017)

Lemezismertetők

Az 1988–2002 között működő, majd 2009–ben feltámadó Mr. Big utoljára 2014-ben adott ki stúdió albumot ...The Stories We Could Tell címmel, amiről kétszer is írtunk annak idején.

A Defying Gravity a csapat kilencedik sorlemeze. Azzal a Kevin Elson producerrel rögzítették, akivel az első három lemezükön is dolgoztak. A felvételek Los Angelesben, összesen hat nap alatt készültek, így lényegében élőben hallhatjuk az új műsorukat!


Eric Martin énekes, Paul Gilbert gitáros és Billy Sheehan basszusgitáros mellett, továbbra is Pat Torpey a dobos a csapatnak, de a Parkinson-kórja miatt, a legtöbb dalban Matt Starr helyettesítette. Néhány éve már élőben is Starr dobol, de Pat Torpey sokszor beül a dobfelszerelése mögé, pár nóta erejéig.

Nekem nagyon bejön ez a spontánság, főleg, ha ilyen nagybetűs Zenészek vannak egy bandában, mint itt... A The Stories We Could Tell a közös karrierjük egyik legjobb munkája lett szerintem, remek dalokkal, és ez a kiváló formát azóta is őrizgetik, Sheehan a Winery Dogs-ban próbálkozott hasonlóval, Paul Gilbert meg szólóban hozta a jó formáját... Eric Martin pedig úgy énekel itt is, mintha húsz éves lenne...

Ráadás a srácok örültek is egymásnak annyira, hogy a végeredmény nélkülözzön mindenféle izzadságszagot, vagy hasonlót! Persze ebben a felgyorsított formában benne van, hogy a dalok egy része félkész marad - ami pár esetben meg is történt -, de engem ez sem zavar, ha közben intelligens dallamot, régimódi értelemben vett rockslágert, meg egy rakás bravúros hangszeres témát is hallhatok, a többit meg elviszi a hátán - a manapság teljesen egyedinek mondható - Mr. Big bulizás és hangulat!

A keménynek induló Open Your Eyes fényűző blues-rockos jammelése és kórusok hátán úszkáló énekdallama megmutatja a mai Mr. Big legnagyobb erejét: engedik egymást zenélni a tagok, amitől minden a helyén működhet! A viccelődő-csipkelődő Defying Gravity játékossága nem véletlenül adja a lemez címét is, ez a legjobb slágere a lemeznek, ami amúgy legalább annyira bravúros, mint egyszerű. A pop-rock minimalizmust és blues-rockos riffeket elegyítő Everybody Needs A Little Trouble sem lett rossz, ahogy az akusztikus Damn I'm In Love Again humoros unpluggedje sem, miközben lehetett volna még rajtuk agyalni kicsit, ahogy a riffjeivel túlpörgő Mean To Me kapkodását is túlzásba viszik, ellentétben a nyugodt énekdallammal...

Az akusztikus sláger mindig az erősségük volt, a Nothing Bad (About Feeling Good) is beállhat ebbe a sorba, bár biztosan nem az élére... Hasonló a helyzet a romantikusabb Forever And Back hősies eposzával, ami Eric Martinnak nagyon megy... A funkysabb She's All Coming Back To Me Now kissé - Spin Doctors - "nyúlás" szagot áraszt, aminek a kórusokkal előadott, nagy ívű refrénjük némileg ellentmond... Szóval ezen is lehetett volna még gondolkodni... Viszont a bravúrokat szétszóró 1992 tényleg remekül sikerült, és a jammelős részei is kiválóan illeszkednek a slágeres énekdallamokhoz... A lazulós Nothing At All és a délies Be Kind nálam nem működnek a sztenderdjei miatt, de nyilván a remek zenészek és a kiváló énekes profin megoldanak mindent...

Összességében a Defying Gravity-nek az lett az erőssége, ami a legnagyobb gyengesége is egyben... és így a The Stories We Could Tell nekem jobban tetszik, de ettől még ez is egy nagyon érdekes és sokszínű munka, méltó helye van a csapat munkái között... amit biztosan fogok még majd párszor hallgatni, mert a jammeléseik és bravúrjaik mindenképpen megérdemlik!

10/8.5


Track lista:

01. Open Your Eyes
02. Defying Gravity
03. Everybody Needs A Little Trouble
04. Damn I'm In Love Again
05. Mean To Me
06. Nothing Bad (About Feeling Good)
07. Forever And Back
08. She's All Coming Back To Me Now
09. 1992
10. Nothing At All
11. Be Kind

Közreműködő zenészek:

Eric Martin – ének
Paul Gilbert – gitár, vokál
Billy Sheehan (Winery Dogs, PSMS, Niacin, David Lee Roth) – basszusgitár, vokál
Pat Torpey – dob, vokál

turné és lemez:
Matt Starr (Ace Frehley, Burning Rain) - dob
producer: Kevin Elson (Journey, Lynyrd Skynyrd, stb.)


Lemezeik:

1989 - Mr. Big
1991 - Lean into It
1993 - Bump Ahead
1996 - Hey Man
2000 - Get Over It
2001 - Actual Size
2011 - What If...
2014 - ...The Stories We Could Tell (-2-)
2017 - Defying Gravity

élő:
1990 - Raw Like Sushi
1992 - Mr. Big Live (Live in San Francisco)
1992 - Raw Like Sushi II
1994 - Japandemonium: Raw Like Sushi 3
1996 - Channel V at the Hard Rock Live
1997 - Live at Budokan
2002 - In Japan
2009 - Back To Budokan (-2-)
2011 - Live from the Living Room
2012 - Raw Like Sushi 100

Kiadó:
Frontiers Records
Honlap:
mrbigsite.com
facebook.com/MrBigBand
ericmartin.com
paulgilbert.com
billysheehan.com
pattorpey.com 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.42 Seconds