rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Devil Electric - Devil Electric (2017)

 Látogatottság
Összesen
88297387
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Alcohol - hivatalosan is bejelentették a gitárost (2017)

Rövid hírek

Fél évvel ezelőtt, tavaly decemberben tette közzé gitáros keresésére szolgáló felhívását az Alcohol zenekar, az eltelt időszakban viszont már az Akelával közös tavaszi turné is lezajlott. A koncerteken nem egy korábbi tag, vagy beugró segítette a bandát, hanem már egy új arcot láthatott velük a közönség. Ellenben egy szó nem esett róla, csak most került sor a hivatalos bejelentésre. Ennek miértjéről és a zenekar aktualitásairól nyilatkozott az Alcohol frontembere, Csövi, egyúttal pár kérdésre felelt az új gitáros, Nagy Márton "Marcipán" is...

Hivatalosan is bejelentettétek a gitárost, Nagy Márton "Marcipán" személyében. A tavaszi turnét már veletek nyomta, miért vártatok eddig a bejelentéssel?

Csövi: Az előző dolgainkból tanulva, soha senkit nem szoktunk hivatalosan bejelenteni addig, amíg legalább egy közös turnét le nem nyomunk együtt. Fontos, hogy meglegyen az összhang és ezt egy beszélgetés alatt, két sör mellett nem lehet rögtön eldönteni. Fontos az első benyomás, de a turnézás nem való mindenkinek, így az a minimum, hogy ezt az időszakot megvárjuk. Marcipán bírta, sőt tetszett is neki, tehát nem láttuk akadályát, hogy maradjon.

Ősszel jön az új lemez, ezt már akkor együtt csináljátok, együtt írjátok a lemezre szánt dalokat?

Csövi: Így van. Nem csak a turnén felelt meg, hanem azt tudom mondani, hogy dalírás szempontjából is kreatív, ami nagyon régóta hiányzott a zenekarból, gitáros szempontból. Egy fajta Jin és Jang vagyunk, de sosem volt az elvárás, hogy bárki úgy éljen, vagy gondolkodjon, mint én, csak olyan zenéket hallgasson stb., addig a pontig ez a "kettősség", amíg előrébb viszi és nem hátráltatja a zenekart, nem hiszem hogy problémát fog jelenteni. Sokan kérdezik, azt hiszik, hogy velem olyan nehéz együtt dolgozni, de nyugodtan kijelenthetem, hogy senki nem távozott még ebből a zenekarból azért, mert ő fehér bort ivott, én meg mondjuk vöröset!

Hogy Marcipán, hogyan értékeli az eddig történteket? Íme: hivatalosan is az Alcohol gitárosa lettél, hogyan élted meg a tavaszi turnét, ami egyfajta próbaidőszak volt?

Marcipán: Csövi a turné előtt azt mondta, hogy ez a turnézás nem mindenkinek való dolog, és vannak, akik nem bírják, úgyhogy először nézzük meg, hogy bírom... Most már pontosan értem mire célzott, azt kell mondjam, hogy nagyon bírtam. Úgy érzem, hogy a bandával is jól kijöttem, megtaláltuk a közös nevezőt, úgyhogy minden adott volt a jó bulikhoz.

Az ősszel megjelenő lemezre a dalokat már együtt csináljátok, milyen Csövivel együtt dolgozni, mennyire sok az elvárás?

Marcipán: Mivel korábban még nem dolgoztunk együtt, így kellett egy kis idő, hogy összehangolódjunk, de mire az első dal végére értünk, ez meg is lett. Sok szempontból különbözünk, mint például: stílus, elképzelések, gondolkodásmód, dalírási módszerek stb., de eddig szerencsére ezekből nem feszültség lett, hanem inkább elősegítette, hogy még kreatívabbak legyünk, még jobb ötletekkel álljunk elő. Amennyire a dolgok jelenlegi állásából látom, egy nagyon ütős lemez van készülőben, minden szempontból.


 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Rövid hírek
· Szerkesztette: szimpatic


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Rövid hírek:
A PIRAMIS zenekarnak már kicsi a Sportaréna (2006)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.43 Seconds